Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:37:40
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Anketa

Co si myslíte o vývoji Dungeons of Aledorn?

Hra určitě vyjde. Nemám důvod pochybovat.
- 0 (0%)
Mám jisté pochybnosti, ale naděje umírá poslední.
- 1 (33.3%)
Hra bude nakonec zrušena.
- 2 (66.7%)
Vývoj hry mě nezajímá.
- 0 (0%)

Celkem hlasů: 3

Autor Téma: Dungeons of Aledorn  (Přečteno 27696 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Dungeons of Aledorn
« kdy: Březen 12, 2015, 12:25:45 »

Na kickstarteru se objevil tento český projekt a pokus o hardcore RPG, podobnou klasickým hrám. Z popisu se to asi nejvíce bude podobat hře Realms of Arkania.

kickstarter: https://www.kickstarter.com/projects/1153206899/dungeons-of-aledorn-old-school-hardcore-rpg

techdémo: http://www.aledorn.com/files/doa-techdemo-win.rar

Zajímavé je, že chtějí vybrat jen 60 tisíc dolarů a že ani nemají vypsány žádné případné další cíle, které by byly navíc, pokud by těch 60 dosáhli. Z toho jaksi jasně vyplývá, že se bude jednat o nízkonákladovou hru a kdo ví, jak to dopadne. Určitě tam nebudou věci jako dabing a podobně. Na druhou stranu engine Unity mají asi zdarma, dokud hru nezačnou prodávat a vydělávat na ní.

Každopádně by to mohla být hra zajímavá a asi to podpořím.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dungeons of Aledorn
« Odpověď #1 kdy: Březen 12, 2015, 13:04:30 »

Už jsem s Nefaritem před nějakou dobou prohodil pár slov na téma obsahu - otevřel si diskuzi na Doupě.cz. Poslal mi k tomu nějaké podrobnější info, ale hodně toho je jen na papíře.

Včera jsem tam ještě psal svůj prvotní postřeh z počátku kampaně, na první pohled je to opravdu Realms of Arkania jak vyšitá. Lišit se budou určité mechaniky, ale to lze teď právě těžko posoudit, jak moc to bude podobné, nebo jak moc se to opravdu bude odlišovat, protože to zatím není implementované. Z Might and Magic to má třeba převzít povyšovací úkoly a dělení skillů do úrovní (normal, expert, ...).

Tech demo ukazuje 2 druhy souboje - na lodi proti pirátům a v jeskyni proti nemrtvým. Je to ale jen taková ukázka, moc rozumně to využít nelze. Místo čtvercového pole je pole hexové, postavy mají stejně jako v RoA dosah 8 polí. Více se tam pracuje s akčními body, postavy můžou udělat více akcí za kolo a to včetně útoků. Tohle by v základu mělo zůstat a přenést se i do plné hry.

Požadovanou částku už okomentovali i na RPGCodexu. Zdá se jim nízká i vzhledem k rewardům. Nízkonákladové to je, málo co je tzv. home made, hra je totiž postavená na zakoupených assetech. Unity je na tom dost vidět a v kickstarterovském videu jsou vidět i optimalizační problémy. Na Unity 5 přejdou až po ukončení kampaně. Vyjít to má někdy v únoru 2017, takže mi to spíš přijde, že tím chtějí jen pokrýt náklady, které s vývojem hry vznikly a vzniknou. Šanci na úspěch to má, ale jak to dopadne se samotnou hrou, to těžko říci.

Cíle vypsané nejsou, mě přijde, že Nefarit v tom nemá ještě úplně jasno a nemá hlavně představu, co půjde implementovat a na co bude muset zapomenout. Jinak video hezké, při pohledu na Dana jsem si vzpomněl na kickstarterovské video Kingdome Come s Danem Vávrou. V podstatě hezký PR krok :D

S podporou váhám, inovace v soubojovém systému mě moc neoslovily a vůči Unity mám docela averzi. Nehledě na to, že pokud tu optimalizaci zvoraj, může to být ještě horší, než-li Might & Magic X.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Březen 15, 2015, 11:51:45 »

Uteklo dalších pár dní, vybraná částka se zastavila kousek pod 10 000 $ a KS kampaň stále jen osciluje okolo 100% odhadu naplnění (http://www.kicktraq.com/projects/1153206899/dungeons-of-aledorn-old-school-hardcore-rpg/). Předpokládám, že podobně jako u Underworld Ascendant se to v následujících dnech zpomalí, takže by to muselo mít mocný finiš, aby to přelezlo požadovanou sumu. Anebo by ten příliv příspěvků musel být po celou dobu konstatntní. O nic lépe si nevede ani Seven Dragon Saga.

Na RPGCodexu jsem si všiml, že pozitivně naladěnou část hráčů začínají vytlačovat ti extremističtější, na RPGWatch to buhvíjak nenadchlo tamnější stálice rovnou a u nás proběhla jen krátká kampaň na několika webech, viz

Nadějné české RPG Dungeons of Aledorn zkouší uspět na Kickstarteru
České hardcore RPG zkouší štěstí na Kickstarteru
V Česku vzniká nová nadmíru komplexní hra na hrdiny. Podpořte ji
České hardcore RPG Dungeons of Aledorn započalo svou kampaň na Kickstarteru
České hardcore RPG Dungeons of Aledorn bojuje o přízeň fanoušků na Kickstarteru

což zafungovalo jen v tu danou chvíli. Těžko říci, jestli je to jen tou kampaní, ale také pomalu začínám uvažovat nad některými výroky vývojářů v diskuzi pod KS, nebo si znovu promítám některé připomínky v diskuzích na jmenovaných portálech. Většina článků je navíc podána tím stylem, jakoby hra byla již hotová, přitom většina toho je stále jen na papíře a jak jsem již dříve poznamenal, něco se do hry ani nemusí ve finále dostat.

V tomhle pohádkaření vyniká hlavně Games.cz, následovaný Bonuswebem a myslím si, že tohle je bohužel celé té věci na škodu. O co větší naděje to vzbuzuje, o to horší hrozí vystřízlivění. Je to shodné současnému hype okolo herních novinek, kdy ta bublina rázem splaskává. Nějak se v tom vytrácí ta upřímnost z launch videa na KS.

Je pravdou, že tohle asi dost řídí ta PR agentura, co si za tímto účelem najali. Ono dostat něco z Nefarita, nebo s ním zkoušel komunikovat, je docela problém. Má svou vizi a o diskuzi nejspíše nestojí, nebo jí má dokonce zakázanou?

I když je to docela zajímavé, dovolím si sem přišpendlit poslední 3 příspěvky z diskuse na KS:

Dotaz:

dungeoncrawl: @Dev Team - can you explain a little how $65k helps you develop through to 2017? It's a little concerning to me that you're only asking for $65k. That's just a drop in the bucket for a game this ambitious and with the size of the staff you list.

A dvě odpovědi od Team 21:

1)
Dan: Hey, Dungeoncrawl:). Remember that these guys are in the Czech Republic, cost of living in comparison to the UK, USA etc is greatly cheaper. All of the costly side, like motion capture etc is already done. They've been developing out of their own pockets up until now, the budget they're after is for finishing the game.

Obviously the more revenue generated means that there will be more content, bells and whistles but rest assured, the budget costings have been worked out in order to get this game completed. :)

2)
Creator Martin Zboril (Team21): @dungeoncrawl: Hi! Dan has got this one right. We've been working hard on the game out of our own pocket, and the funds we are asking are for the final push to be able to dive into the game to refine all mechanics, graphics, etc.

But before we can do that, we need everyone's help to get this funded, so you know what to do!

Je to obligátní dotaz, který měl být prostě jednoznačně zodpovězený už v té kamapani. Autor se ptá, jak $65k pomůže při vývoji takto ambiciózního projektu až do doby vydání (požadovaných je ve skutečnosti $60k, to jen pro správnost). Dan argumentuje tím, že v Česku je levně, navíc mají plno věcí hotových, protože si to doteď financovali z vlastní kapsy. Martin mu přitakává a oba svorně dodávají, že požadovaná částka je určena na vypilování samotné hry, aby mohla být dokončena.

V tuhle chvíli je měla PR agentura vytahat za uši ... Tu hru přitom čekají ještě 2 roky vývoje, navíc mezi možnými riziky je uveden i další případný odklad. Nj, v Česku je levno, Team 21 je vlastně grafická agentura, která je na herních příjmech nezávislá, ale každé přilepšení je přeci dobré ;) Tak přesně tímhle směrem se mi teď ubírají myšlenky! A určitě nebudu sám. Hlavně mě na tom mrzí jedna věc, autor celé té myšlenky na Dungeons of Aledorn tu vystupuje jen na pozadí ...
« Poslední změna: Březen 16, 2015, 12:05:33 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: Březen 16, 2015, 07:08:30 »

V noci zažila kampaň docela zajímavý zvrat. Ráno kouknu na skóre a ono je to skoro o 7500 dále.  Nějaký jednotlivec tam přihodil rovných 7000. Ne, že bych velké příhozy ještě neviděl, ale to byly vesměs příspěvky od jiných herních studií. Nemyslím si, že by to byl zrova vtip a dotyčný to před ukončením kampaně zase stáhl. To si zaslouží respekt. Mohlo by to mít také docela zajímavý efekt a dosažení cílové částky to urychlit, neboť ostatní získají v projekt větší důvěru. Bude zajímavé to ještě sledovat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: Březen 16, 2015, 19:05:28 »

Update č. 3 je na světě a konečně se na scéně objevil i Project Leader, viz

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Pmo6ErxgxvA

Obsah rozhovoru nepřináší nic nového, dokonce bych si s něčím dovolil nesouhlasit, ale konečně to zase začíná působit přirozeněji a máme možnost se seznámit s lidmi, kterým se případně rozhodneme přispět. Netuším, zda-li k tomu dospěli sami, nebo uposlechli řadu těch připomínek kolem, ale tohle je krok správným směrem.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #5 kdy: Březen 16, 2015, 22:45:03 »

Tak já jim příspěvek příslíbil už na začátku a když to nedopadne, nic se nestane. Každopádně je to české studio, tak si tu šanci zaslouží :). (taky jsem nepřispěl nějak moc).

Těch 7000 mohl dát nějaký jiný vývojář, tipl bych to třeba na Vávru. To oni tak dělávají. Taky by projektu pomohlo, kdyby si získal přízeň více zahraničních webů a jiných autorů, kteří by jim udělali reklamu. Tento tah právě udělal třeba Vávra s tím svým Královstvím nebeským. Jednak se o nich hodně mluvilo na zahraničních webech, i když vlastně nebylo moc o čem a jednak se spojili s autory space citizen, kteří jim udělali reklamu. (tj začali si "vyměňovat technologie"). O hře se psalo na jejich webu a tu sledují lidé, kteří přispěli už cca 70 milionů, což prostě zafungovalo. Takto Vávra tu kampaň celou dobu podporoval. Ale tady to není, je to malé studio, takže to mají těžké.

Podpořit a šanci tomu dát by to měla hlavně česká komunita.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: Březen 17, 2015, 07:05:47 »

Těžko říci, kdo to byl, zkoušel jsem to vyhledat podle toho jména z diskuse, ale to není na 100%. Každopádně do diskuse přispěl i Neal Hallford, designér Betrayal at Krondor, který taky nějaký dolar přihodil.

Co jsem četl na RPGWatch, tak je ještě čeká rozhovor a možná s nimi udělá rozhovor i RPGCodex. Nějaká vlna nás tedy ještě čeká. Problém je to zaměření hry v titulku - Old School Hardcore RPG, podle mě se to i při masivnější reklamě bude točit stále kolem té samé komunity. Nedaří se prorazit ani známým jménům ze žánru, což teprve českému týmu.

Steam Greenlight sliboval českou lokalizaci (nevím jak teď), takže to do určité míry vzbudilo naději a určitě by to pro českou komunitu bylo schůdnější. Ale o hře se nemluví moc ani u nás a na Slovensku už tuplem ne. Je to škoda, protože přesně jak píšeš, předně by to měli podpořit češi.

Jenomže mi přijde, že ono to je skutečně kampaní orientované ven. Proběhlo tu jen pár článků, které rychle zapadly, rozhovory žádné, stejně tak komunikace studia směrem k nám. Očekával bych mnohem větší invenci vývojářů. Třeba se toho ještě dočkáme.

Edit 1: Tak rozhovor na RPGWatch je venku, viz Dungeons of Aledorn Interview.

Edit 2: Našel jsem ještě jeden rozhovor, viz Interview with Team21 Developers of Dungeons of Aledorn

Za zmínku stojí hlavně poslední otázka ... v kostce, co bude tým dělat, když kampaň nedopadne dobře? Tým má dva záložní plány, B a C. B znamená sehnat si investora, prý už nějaké nabídky dostali, ale více upřednostňují KS kampaň. C je varianta pokračovat dále z vlastních prostředků, tak jako doposud. Sice to bude trval déle, ale nemají v plánu vývoj vzdát.

A to mě teprve dokázalo jasně přetáhnout na jejich stranu, backnuto!
« Poslední změna: Březen 17, 2015, 20:05:29 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: Březen 19, 2015, 07:58:46 »

Včera vyšel na KS další update, který vypisuje všechny poskytnuté rozhovory, takže to shrnu ještě jednou a komplet. Bohužel, český server v tom není ani jeden, všechno je to mířeno ven ...

Invision Game Community - Interview with Team21 Developers of Dungeons of Aledorn

RPGWatch - Dungeons of Aledorn Interview

TGG - Dungeons of Aledorn Q and A interview

IGM - IGM Interviews: Team 21 (Dungeons of Aledorn)

Push Start Play - Interview: Kickstarting Team 21’s Dungeons Of Aledorn

MDK20 - Dungeons of Aledorn - Dungeons of Aledorn Interview

80 level - Interview with Team 21: Making Hardcore RPG with Unity Asset Store

BigRedBarrel - Dungeons of Aledorn: Interview with designer Ladislav ‘Nefarit’ Štojdl

MMORPG - Dungeons of Aledorn: Inspired by Dungeon Style RPGS of Yesteryear

CultureFly - Gaming Q&A: Dungeons Of Aledorn Details Revealed

ExtraMana - Team21 Interview: Dungeons of Aledorn (CRPG)

AwesomeGames - Can Dungeons of Aledorn Resurrect Old School RPGs?

GamesSpy - DUNGEONS OF ALEDORN - THE INTERVIEW

RPGCodex - RPG Codex Interview: Dungeons of Aledorn

Edit: V základu si jsou všechny rozhovory podobné, ale vždycky je tu dost velká pravděpodobnost, že se z toho dozvíme něco nového a ani tady to není vyjímkou. Jsou zde dokonce informace, které by němely chybět už u samotné kampaně. Je to o to zajímavější, že některé rozhovory byly udělány ještě před startem KS kampaně. Ale stane se, Team21 si nejspíše některé věci ujasňuje ještě doteď.

Vypíchnout se nedá ani jeden rozhovor, jak už jsem naznačil, v každém najdete něco "nového". Beta verze hry je např. podle jednoho plánována na druhý kvartál roku 2016, Team21 je předpokládá, že by hru mohl po úspěšné kampani dokončit ještě v roce 2016, ale jak už bylo uvedeno v kamapani, jakékoliv spoždění se nevylučuje (oficiálně je to tedy rok 2017). Jiný mezi cíle kampaně (stretch goals) počítá např. implementaci denního cyklu NPC apod. Každopádně to za pročtení stojí.
« Poslední změna: Duben 08, 2015, 07:59:00 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: Březen 21, 2015, 04:17:39 »

Včera večer vyšel další update k projektu. Nic extra nového, ale je možno se podívat např. na zpracovaný strom rozhovoru nebo činnosti při návštěvě hospody (inspirace Realms of Arkania, takže není co dodat).

Ale nepíšu ani tak kvůli tomuto update, jako spíše kvůli diskuzi na stránkách projektu. Není to tak dlouho, co jsem se rozčiloval nad hamižností Obsidianu se škatulkováním edic Pillars of Eternity. Neměl jsem předtím ani potřebu nějak sledovat KS kampaň a tak mě některé narážky na fórech na Steam/GOG minuly.

A teď je to tu zas. Dungeons of Aledorn uspěl na Steam Greenlight a backeři si uvědomují, že jim účast na KS kampani nepřináší nic extra. Nikdy mě nenapadlo koukat se na Kickstarter tímto pohledem, ale svým způsobem je to fakt. Je to právě díky backerům, že ta hra bude moci případně vyjít a tak se volání po určité exkluzivitě dá docela pochopit.

Podobně jako u Pillars of Eternity i tady se nabízí řada dostupných odměn v rámci běžného prodeje na Steam/GOG. Jenom s tím rozdílem, že prodejní cena může být nižší, než-li byla hodnota příspěvku v rámci kampaně. U Pillars of Eternity se takto tuším dostala do oběhu edice, která za cenu 80 USD nabízí obsah odpovídající příspěvku někde nad 110 USD v kampani. Nepočítám k tomu raději ani Heroes edici v boxované verzi. Z Kickstarteru se tak do určité míry stává jen forma předobjednávky.

Pokud Dungeons of Aledorn uspěje, je už nyní zřejmé, že mi to také nic extra nepřinese a do betatestu bych se dostal i v rámci Early Access, který je předpokládám také v plánu. Škálování příhozů pod 90 USD tak postrádá v tomto ohledu význam. Paradoxně to vede spíše k úvahám příhoz snížit, nebo dokonce zrušit a počkat si až na hotovou hru ;)

Z principu už ten příhoz ponechám. Kickstarter holt prochází vývojem a tohle je možná jeden z kamínků do mozaiky úvah, proč už to lidi tolik netáhne. Ale zas je to o to více na studiích, aby dokázala hráče zaujmout a přesvědčit.

IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: Březen 21, 2015, 20:37:20 »

Nechme teď úvahy o crowdfundingu jako obchodním modelu stranou a vraťme se zase zpět ke komunitě RPG-pozitivních. Na RPGCodex vyšel také rozhovor s Team21, viz RPG Codex Interview: Dungeons of Aledorn, který je takovým zajímavým shrnutím některých poznatků, které jsem zde už vypisoval. Tohle je totiž přesně ta komunita, na kterou Dungeons of Aledorn míří.

Jsem rád, že mezi prvními otázkami padl dotaz, co si z které hry, svých vzorů, Dungeons of Aledorn bere. Před nějakými deseti dny jsem velmi podobnou otázku Nefaritovi položil na Doupě.cz (http://forum.doupe.zive.cz/viewtopic.php?f=509&t=1223131&start=45), ale ta směřovala čistě jen na souvislost s Might and Magic.

Každopádně mě tak nějak mrzí, že ten zájem o diskuzi ze strany vývojářů směrem k české komunitě chybí (což jsem právě na Doupěti očekával), ale tak je to jejich volba a s tím nic nenadělám. Určitě dění okolo této hry budu v nějakých intervalech sledovat, ale vyjadřovat už se k tomu asi nebudu. Ono když se to tak veme, i to přejímání informací je nakonec víceméně vaření z vody. Dokud z té hry nebude fyzicky vidět více, než-li demo bojiště a tuny nápadů na "papíře", budou to vždy jen spekulace. Tak se nechme překvapit ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #10 kdy: Březen 23, 2015, 23:00:14 »

Tak zatím to vypadá dost beznadějně a hra evidetně neuspěje. Tudíž je otázka, jestli vůbec vznikne, když nedokáže na kickstarteru získat ani 60 tisíc dolarů a tedy je zde zřejmý nezájem.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: Březen 23, 2015, 23:12:23 »

No, já doufám, že platí, co už ve dvou rozhovorech řekli, tedy, že budou pokračovat i pokud se kampaň nenaplní. Na počet backerů to nejhorší není, jenomže dosud vybraná částka je malá :/ Chtělo by to nějaký tahák, který by ty nerozhodné přesvědčil. Seven Dragon Saga je na tom třeba ještě hůře. Tahira se taky dlouho táhla pod hranicí, ale to finále bylo opravdu úchvatné - 8k za den a něco. Ani jsem to nestihl backnout. Byla by škoda, pokud by Dungeons of Aledorn měly zaniknout.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: Březen 26, 2015, 07:49:58 »

Polovina kampaně je prakticky za námi, ale trend vývoje už se začíná zřetelně vzdalovat cílové částce. Každopádně se událo pár věcí, které za komentář stojí.

Předně bych rád upozornil na update č. 7, kde je rozhovor s 2D grafičkou Yeve Drovossekovou. Určitě to stojí za shlédnutí.

A pak tu mám dvě rozporuplné věci, které zrovna moc rád nevidím. Za prvé je to na českých kanálech putující "leták" s oznámením o možnosti přijít si v pátek zahrát techdemo ... Ono by na tom nebylo nic až tak divného, ale uvedená webová adresa projektu je po dobu kampaně přesměrovávána právě na stránky KS kampaně, kde se samozřejmě o té páteční akci nic nedozvíte. Lákat lidi na KS kampaň jde i přímo, tak proč tyhle opičárny?

Druhá věc je nabádání k lanaření backerů Seven Dragon Saga. Když jsem to zahlídl poprvé, tak jsem si myslel, že jenom špatně vidím. Rozumím, 106 000 USD z jejich kampaně je slušný balík peněz. Mediální prezetace obou her probíhala po dobu kampaně víceméně souběžně, takže přispěvatelé Seven Dragon Saga mají o Dungeons of Aledorn docela dobré povědomí. Nehledě na to, že v diskuzích portálů se tohle spojení objevilo zcela spontánně i bez nabádání. Začínám mít z Team21 smíšené pocity a už si nejsem tak jistý, zda-li opravdu budou schopni přijmout případný neúspěch a ve hře pokračovat i tak.

Zakončím to však něčím pozitivním :) Včera vyšel český rozhovor s hlavním designérem hry na BonusWebu - Autoři nesmírně obtížné české hry na hrdiny: Vydavatele jsme odmítli. Škoda jen té kratší délky a přehnaného titulku.

Edit: Tak ještě jeden český rozhovor, viz Dungeons of Aledorn - Rozhovor.
« Poslední změna: Březen 26, 2015, 11:14:01 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: Březen 29, 2015, 18:46:28 »

Tak jsem si tak nějak ráno myslel, že Kicktraq blbne, ale před chvilkou koukám na skóre přímo na KS a zdá se mi poněkud nižší. A je to tak. Kicktraq neblbne, v současné chvíli ukazuje -170 $. Vypadá to, že lidé odcházejí.

Je fakt, že by mě asi taky nebavilo číst, jak už dosáhli tolika a tolika a ... Do konce chybí 12 dní a nic, co by stálo za komentář. Poslední update jsem ani nějak nečetl, prezentovaný managament odpočinku znám a rozebíral se i v rozhovorech. V těch mě navíc přišlo, že ho prezentují, jako svůj unikátní, ale co už, třeba je to zas jen jedno z těch nešťastných vyjádření, jako ten plakát minule.

V diskusi pod KS kampaní se objevilo konstatování, aby se vývojáři začali zabývat plánem B, tedy hledáním investora. No, až investor uvidí, kolik to má backerů a tedy i možný kupní potenciál, tak od toho nejspíše couvne.

Nechápu, proč namísto techdema boje nepustí ven i techdemo z nějaké lokace. Na screenshotech před kampaní se holedbají zpracovanými lokacemi, tak proč jednu z nich neukázat? Uvidíme, co přinese následující týden.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: Březen 30, 2015, 18:42:20 »

Sotva jsem včera šmahem zhodnotil update č. 8 jako nezajímavý, vyšel chvilku na to o něco zajímavější update č. 9. Obsahuje podrobné informace k techdemu, včetně videoukázek (jak v aj, tak i v cz).

Obvykle nemívám k podobným videím důvěru, neb dopředu počítám s tím, že vývojáři mají podobné věci dokonale v malíku, takže přesně vědí, co kdy a kde použít, popř. se to sestříhá. Zvědavost mi ovšem nedala a tak jsem na to dneska koukl. Není to dokonalé, je to koukatelné a pro ty, co se nehodlají pouštět do souboje v rámci techdema znovu a znovu, dokud nevyhrajou, je to i velmi poučné. Ve videu je krásně rozebraná celá situace a možnosti družiny, takže pokud jste dosud v těch různých textových popisech tápali, tady to máte všechno polopatě a přímo i s ukázkou.
IP zaznamenána
This is the end ...