Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:24:35
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Darkest Dungeon  (Přečteno 9075 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Darkest Dungeon
« kdy: Únor 18, 2015, 09:12:09 »

Ujal jsem se vedení města a jeho hrdinů teprve nedávno, ale musím říct, že jsem mnohdy mnohem víc ve stresu, než samotní hrdinové, kteří tak nebojácně prochází dungeony pod mým mistrným vedením (a ti jsou opravdu hodně a velmi často vystresovaní tak, že panikaří a dělají podivné kousky a pak mě navíc vůbec neposlouchají). Ostatně se jim příliš nedivím, pokud se byli projít po hřbitově ve městě,  jistě zjistili, že se nepříjemně rychle plní hrdiny, kteří šli nebojácně do dungeonu pod mým mistrným vedením, ale už se nevrátili. Těžko říct, čím to, jestli byli ti hrdinové tak neschopní (určitě to je jejich chyba) nebo jsem neschopný já a mé mistrné vedení :).

Každopádně vystresovaní jsme z toho všichni, zvlášť, když právě teď mému šampionovi, nejlepšímu hrdinovi jaké mé město kdy poznalo a se kterým jsem se za posledních pár dní nejvíce sžil (respektive který jako jediný přežil), chybí poslední rána do smrti a nepřítel je na tahu...

Tahle hra přiliš nevyniká dech beroucí grafikou, spíše mi to připomíná flashhry, na druhou stranu to má svůj takový vlastní styl. Na pochopení je ta hra poměrně jednoduchá, prostě vezmu partu 4 hrdinu a snažím se s nimi projít celý dungeon a doufám, že se mi po cestě nezhroutí, nebo neumřou.

Hra se skládá ze dvou částí. V první části je hráč ve městě, o které se stará, může jej rozvíjet, vylepšovat různé budovy, najímat nové hrdiny, nebo je vylepšovat, jsou zde i budovy určené pro ty uzlíčky neštěstí (hrdiny, pro hráče samotného ve hře žádná budova není), které se vrací z dungenonů a které je zase dávají dohromady a podobně. A druhá část je samotný dungeon a jeho procházení.

Na začátku výpravy si hráč vybere 4 hrdiny ze svého seznamu najmutých hrdinů. Může pořídit vybavení (jako louče, jídlo atd), pak si vybrat některý z nabízených dungeonů (dungeony mají i rúzné úkoly, co je v nich cílem udělat), a pak vyrazí. Dungeony se prochází po jednotlivých obrazovkách a místnostech, většinou zde dojde k boji. Jsou zde i pasti nebo poklady a mezi nimi mnohdy nebývá příliš velký rozdíl. Celkově je ve hře relativně dost typů hrdinů (myslím, že 7). Jsou zde 3 základní prostředí dungeonu, kde každé prostředí má svůj vzhled, své obludy atd. (připravovány jsou určitě dle skriptů ještě další dva, tedy celkem jich bude 5). Dungeony mají také své bosse, na které lze po určité době narazit.

Hra je relativně jednoduchá, co se pochopení systému hry týče, nicméně je poměrně obtížná na samotné hraní a člověk (hráč) se jen těžko vyrovnává s tím, že právě přišel o své nejsilnější hrdiny, které si piplal poslední 3 dny. Přičemž nelze hru ukládat, ale dochází zde pouze k ukládaní automatickému - tedy co se stane, to již nelze vzít zpět.

Tadle hra je na steamu dostupná v prozatím EA verzi
video: https://www.youtube.com/watch?v=HBJ0GPmjkJc

...Zvony ve městě bijí smutně. Můj šampion, největší hrdina města, umřel.  Ale bude mít parádní funus! O to se postarám. Je to to poslední, co pro něj mohu udělat. Hned, jak najmu nějakého nového zelenáče a trochu ho zaučím do tajů dungeonů...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Darkest Dungeon
« Odpověď #1 kdy: Únor 18, 2015, 10:22:52 »

Darkest Dungeon určitě stojí za úvahu. Viděl jsem video z boje s čarodějnicí a dost se u těch hlášek nasmál :D Zařadím si to někam do pořadí.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Darkest Dungeon
« Odpověď #2 kdy: Březen 02, 2015, 10:39:07 »

Když se procházím po hřbitově, zastavím se u každého hrobu mého hrdiny, který kdy pod mým vedením bojoval a padl. Týdny plynou a během nich jsme prodělali mnoho dalších nekonečných blouděních v dungeonech. Mnoho dalších hrdinů nalezlo svůj věčný klid na tomto místě. Jen mě toto místo zrovna na klidu nepřidává.

Být správcem polorozpadlého města, který se snaží o jeho záchranu, je někdy velmi těžké a bolestné. Třeba naposled, má bojovnice, tak silná a odvážná, vždy stála včele družiny a chránila jí vlastním tělem, nešlo jí nemít rád, však nakonec po těžké otravě od pavouků padla a já, já pro ní nemohl nic udělat...

Ale není vše tak chmurné, jsou i světlejší stránky tohoto života, dá-li se to tak nazývat. Město se mi pomalu rozrůstá a rozvíjí, i kasárny se plní hrdiny, někteří se dokonce zlepšili, některé jsem vybavil lepším brněním a zbraněmi. Také se jim povedlo úspěšně projít hodně dungeonů, v jednom dokonce porazili temného a zákeřného Nekromanta. Byl to jen zelenáč a ti mocnější a silnější nás teprve čekají, ale i tak to potěší. Zvlášť, když v boji s ním nikdo nepadl.

Jen kdyby ti mí hrdinové tolik nepanikařili. Chápu, stres z tmavých kobek a blížícího se boje s neznámem, je nervy drásající, nicméně když už chci být hrdina a jít drancovat temné dungeony, měl bych přece jen snad trochu toho napětí vydržet. Bohužel ti mí ne, takže většinu dungeonů si i nadále dělají co chtějí a mě a mé příkazy naprosto ignorují. Osud neexistuje a vše je dílem náhody, dungeony, úkoly, nepřátelé, poklady, útoky mých statných hrdinů i nepřátelských oblud, což v kombinaci právě s tím stresem a absenci nějakého opravdu schopného léčitele či možnosti se léčit, také mé dobré náladě zrovna nepřidává. Ale držíme se.

Máme v plánu vyrazit na lov mocné čarodějnice, něco mí říká, že tento boj bude mnohem těžší, než boj s nekromantem a tak se na něj chci raději řádně připravit. Jenže nejsou peníze a ani potřebný materiál na výstavbu kovárny a zbrojnice, ani akademie, kde by se mí hrdinové mohli něčemu přiučit. A obludy v dungeonech, kde se tyto věci nachází, jsou stále ostražitější a silnější.

hra je opravdu poměrně dost obtížná, což ale kupodivu ani tak není dáno silou oblud ani složitostí či náročností bojů jako takových (moc velkou strategii boje zde vymyslet nejde a vlastně je to v závislosti na složení party z různých povoláních pořád to stejné), ale spíš tím, že se ve hře opravdu generuje vše náhodně a že hru nejde ukládat. Tedy se klidně může stát, že má hráč prostě smůlu a tím pádem nemá šanci. Složité je také vybrat rozumně vybavení, které si hráč kupuje na výpravu. Dungeony jsou stále delší a hráč potřebuje minimálně jídlo a louče (ale obojí stojí peníze) a tedy je rozumné jich koupit jen tolik, kolik jich je potřeba - tj nekoupit třeba 20 loučí, když parta využije jen 8. Protože zbytek se prostě ztratí po dokončení a peníze jsou potřebné pro mnoho věcí. V tom je to poněkud komplikované a velmi často se mi stává, že dungeon podcením a koupím málo (hlavně jídla). Jinak už se mi ale začalo relativně dařit. Rozšířil jsem jako první povoz, kde se verbují hrdinové tak, aby mi každý týden nabízel 4 nové hrdiny a také tak, abych jich mohl mít co nejvíc v kasárnách. (zatím jich mohu mít tuším 15). Od každého povolání jsem se snažil mít dva kusy, abych v případě že jeden padne, měl za něj náhradu. Ale asi mi to nevyjde, jelikož povolání je ve hře 10 a pozic bude asi méně. Ale zase některá povolání zdají se mi být víceméně k ničemu. (jsou zde ale úkoly každé povolání dostat na 6 level). Nejvíce bolestná je tak ztráta hrdiny, do kterého jsem již investoval nemalé peníze (do schopností, zbraní, zbrojí) a který byl na vyšším levelu. Rozvoj hrdinů jde totiž poměrně pomalu a ni posun na vyšší level není nijak zvlášť viditelný (asi by byl až po naučení se stávajících schopností na vyšší úroveň).

Ve hře mi nejvíce ze všeho chybí léčitel a také možnost se léčit a používat schopnosti po boji. Díky tomu se mi například stalo, že má parta 4 hrdinů přežila boj, ale jeden z nich byl velmi zraněný, krvácel a ještě byl otrávený.  A protože jsem mu neměl jak pomoci, tak po pár krocích umřel. Jindy jsem zase musel do boje nastoupit těžce zraněný (abych hned během boje dotyčného uzdravil pomocí kouzel), ale nestihl jsem to. Možná mi ve hře něco uniká. Každopádně na hřbitově už začíná být docela narváno a je to budova, která se mi rozvíjí nejrychleji :).

Ach tady ležíš, má chrabrá válečnice, snad najdu jinou hrdinku, která se ti alespoň z poloviny vyrovná...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Darkest Dungeon
« Odpověď #3 kdy: Březen 02, 2015, 20:07:34 »

Jestli je to ta čarodějnice, co jsem viděl video, tak pár dalších hrobečků nejspíše ještě uvidíš :)

Co jsem četl, tak autoři pořád obtížnost balancují, ve final release už to může být jiné. Je taky možné, že to, co ti chybí, v té hře bude právě později. Ale jinak dobrá saďárna, když hrdina boj přežije, ale následky ho stejnak doženou a ty na to můžeš akorát tak koukat :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Darkest Dungeon
« Odpověď #4 kdy: Březen 04, 2015, 17:01:35 »

Týdny plynou rychleji, než teče pivo hrdly mých statných hrdinů v mé krčme, kam si chodívají odpočinout. Kdo by to byl řekl, ale už tu jsem bezmála skoro rok a za tu dobu se pod mým vedením město docela rozrostlo. Vybudovali a trochu rozšířili jsme kovárnu, výcvikovou halu, nemocnici, krčmu i kostel.

Získal jsem 20 statných hrdinů, dva od každého povolání. Zalíbilo se mi je posílat do jednodušších dungeonů, aby se nejprve trochu procvičili a já získal peníze a materiál na jejich vybavení a výcvik. Ale jakmile se o něco zlepšili, nějak jim to vlezlo do hlavy, a začali odmítat do těchto dungeonů chodit. Prej je to pod jejich úroveň a ať si tam jdu sám. Nevděčníci jedni. Vždyť ani nemají tušení, stejně jako já, co je čeká v těch opravdu těžších dungeonech. Myslí si, že jsou bůhví co a beztak tam dostanou po tlamách a já je ztratím. No, alespoň se mi povedlo je dostat na tuto neporazitelnou "úroveň" všechny, krom tří. Také jsem je všechny vybavil třikrát lepšími zbraněmi a zbrojemi a třikrát je nechal potrénovat jejich nejužitečnější dovednosti. Tedy snad jsou připravení na to, co je i mě nevyhnutelně čeká.

A snad o ně hned nepřijdu. Přece jen, během těch tří roků jsem si na ně zvykl a zažili jsme toho tolik... Například jsme zabili ohavnou ježibabu, která neustále některého z mých hrdinů vařila v kotli, zatímco ty ostatní se marně snažili jej osvobodit, současně jí zmlátit a sami přežít. Ale nakonec neměla šanci. Stejně jako prasečí princ a jeho poskok, na které jsme narazili v jeho norách. Také jsme splnili mnoho úkolů, od získávání relikvií, přes očistu mrtvol, až po obyčejný průzkum či čistku. Nakonec se nám začalo docela dařit a hrdinové brali dungeony jak na běžícím pásu a nosili toliko vzácné suroviny a peníze.

Ale zjistil jsem, že temné kobky mají i jiné nečekané následky. Mí hrdinové trpí různými nemocemi a prokletími, které velmi sráží jejich schopnosti. Nejprve jsem tomu nevěnoval příliš pozornost, jelikož léčba v nemocnici byla drahá a já měl na práci jiné věci. Ale teď s hrůzou zjišťuji, že nebude tak snadné je všechny vyléčit a dostat do kondice. Nemocí mají hodně a místa v nemocnici je málo. Zvlášť, když některé obludy je nakazí hned znovu, sotva vylezou z nemocnice. Ale nevadí, rozšíříme nemocnici a dáme je všechny do kopy, pokud tedy přežijí.

Připravujeme se na výpravy do dungeonů, ve kterých by dle mých špionů měly být silnější obludy a nepřátelé. Snad při nás budou i nadále stát bohové a vše to zvládnem...

Tak jsem ve hře zase trošku pokročil a pochopil některé další aspekty hry.

Dungeony: dungeony se dělí:
dle prostředí. V EA jsou 3, celkově jich bude 5
dle délky - je krátký, střední a dlouhý. Čím delší dungeon je, tím je těžší. Je třeba více zásob, především jídla. Také podle toho hráč dostane vybavení pro kempování, aby mohl v dungeonu přespat a vyléčit se. V krátkém nedostane nic, v středním jeden a v dlouhém dva. (jestli jsou ještě další nevím). Nicméně na spánek je třeba hodně jídla, během něj se mohou hrdinové vyléčit, zmírnit hladinu stresu, použít své speciální dovednosti a tím se třeba připravit na bitvu - to je omezeno časem - hodinami. Během spánku mohou být hrdinové i přepadeni nepřáteli. Kempování se hodí především v dungeonech s bossy, tedy v poslední místnosti před bossem je dobré se vyspat. (tyto dungeony jsou momentálně ve hře jako středně dlouhé)

dle obtížnosti:
ve hře je začáteční, pro hrdiny na 0-2 úrovni, pokročilá (3-4) a expertní (5-6). Hrdina na vyšším levelu, než je limit, odmítá do snadnějšího dungeonu jít a nebude tam bojovat. Naopak hrdina na nyžším levelu, než je dungeon, bude více stresovat. Každá úroveň obtížnosti v každém prostředí má svého bosse, který je také dle toho těžší (má nejspíše více životů a nejspíše zranění, ale jinak je vždy stejný).

Já jsem do teď chodil jen do těch začátečnických a snažil se hrdiny brát tak, aby všichni dosáhli 3 úrovně (všech 20 hrdinů). Což je docela problematické, protože člověk potřebuje bojovníky a hlavně nějaké léčitele. A řekněme o dvou povoláních lze říct, že jsou to léčitelé. Tedy 4 hrdinové. Zatímco 3 povolání jsou čistí válečníci, tedy 6 hrdinů. Zbytek jsou řekněme podpůrní válečníci. Tedy nejsou tak silní, jako bojovníci, ale hodí se jen čistě na boj. Jenže mý "léčitelé" dosáhli 3 úrovně relativně brzy a stejně tak i válečnici chvíli po nich a zbylo mi hodně těch průměrných povoláních na 0-2 úrovni. Válečníci ani léčitelé s nimi již chodit nechtěli a tak jsem musel party kombinovat z nich. (ale nebylo to moc těžké procházet s nimi dungeony). Jen mi to nevyšlo a zbyli mi 3 hrdinové kousíček pod hranicí 3 levelu, ve třech do dungeonu je nepošlu a nikdo je do toho začátečnického již nedoprovodí. Asi je tedy budu muset nějak namíchat do part s hrdiny v pokročilých dungeonech (ono jim chybí opravdu jen troška exp). Tak uvidíme, jestli to půjde.

Rozvoj schopností ve výcvikové budově má určitý efekt. Hrdinové se mohou načit až asi tuším 10 bojových schopností, nicméně současně v jednom dungeonu mohou použít jen 4 (je nutné zřejmě nastavit které ještě ve městě). Takže je asi dobré vybrat si 4 a ty rozvíjet. Já se snažím najít a rozvíjet dovednosti, které buďto léčí, nebo zraňují větší skupinu nepřátel a pak u každého ještě základní útok.

Pak mají ještě hrdinové schopnosti kempovací (ty se lze také naučit v jedné z budov - v jiné, než ve výcvikové a je třeba jí rozvíjet zvlášť). Ty tedy hrdina může využít jen, když se utáboří. (opět se hodí schopnosti na léčení a snižování stresu a pak nějaké zesilující).

Rozvoj kovárny je též docela užitečné. To, jak moc se hrdina může zlepšit ve zbrani či zbroji určuje jeho level a level dané schopnosti budovy (zbraně/zbroje). Zdá se, že hrdina na 3 levelu může mít zbroj a zbraň na 4 levelu. (tj 0 level - 1 level zbraně/zbroje, 1 level - 2 level zbraně/zbroje atd atd). Rozvoj kovárny je poměrně drahý na suroviny a stejně tak i vylepšování věcí stojí hodně peněz (proto je dobré v kovárně jako první vylepšit co nejvíc její třetí schopnost, která snižuje cenu zbrojí/zbraní, pak hrdiny vylepšit za "levno" na jejich maximum a maximum budovy a pochopitelně rozvíjet pak i budovu).  Zde tedy platí, že lepší zbraň zvyšuje útok, lepší zbroj zvyšuje počet životů hrdiny.

Další věcí je ona nemocnice, což jak se ukazuje je velmi důležitá budova, současně je ale tak drahá a léčba v ní je tak drahá, že je tocela problematické. Ale asi by chtělo každý týden někoho léčit už od začátku od nemocí a ty peníze do toho investovat. Nemoce a kletby totiž mají opravdu drtivý dopad, zvlášť když se jich sejde třeba 6-9 na jednom hrdinovy. Efekty jsou pak různé, od méně významných, jako kleptomanie (hrdina krade věci), až po docela cítitelné - tj různé fobie, které zvyšuje nárůst stresu při boji s určitou obludou, nebo snižují počet živtoů hrdiny, snižují jeho zranění atd, až po vyloženě otravné - tj ve hře jsou nemoci, kvůli kterým je ochoten hrdina se léčit od stresu jen v konkrétní místnosti, nebo naopak odmítá do konkrétní místnosti jít. Například tuším syfilis - hrdina se nebude od stresu můct léčit v bordelu.  atd atd. Také jsou tam nemoce spíše směšné - například jeden můj hrdina je "špatný gembler" a když jsem jej poslal na relaxaci do herny, prohrál artefakt, který u sebe měl. Nemoce je možné chytit téměř kdekoliv. Dokonce i ve městě - poslal jsem hrdinu právě do bordelu, aby si odpočinul a on onemocněl. Nejvíce ale samozřejmě v dungeonech, při prohledávání pokladů. Nejvíce otravné jsou pak obludy, které mohou hrdiny nakazit. Ve hře jsou naopak i různá požehnání, které hrdiny zesilují. Ty je možné též získat v dungeonech.

Všechny budovy se rozvíjejí za věci, které se získávají v dungeonech (sochy, obrazy, svitky a štíty). Většina budov chce kombinaci dvou těchto věcí. (a víceméně asi všechny jako jednu z nich chtějí štíty - tj jsou potřeba nejvíc, ale také jich lze v dungeonech nejvíce najít).

Sbírání věci mimo jiné přináší další problém a to je omezený inventář. Už u středně dlouhých dungeonů mívám většinou inventář beznadějně plný a řeším co si nechat a co vyhodit. U dlouhých to už pak bez vyhazování věcí nejde.

V dungeonech se dají tedy získat tyto materiály (získávají se také za splnění úkolu v dungeonu jako odměna), ale ty v dungeonu jsou prostě navíc. To je asi nejcennější věc.

Pak se dají získat peníze nebo různé drahé kameny (které se pak na konci dungeonu v peníze promění). Na jednom slotu lze mít 1500 peněz a asi 4 kameny. Tedy kámen za 250 zlatých se asi spíš nevyplatí (pokud se člověk musí rozhodnout jestli vyhodí peníze nebo kamen). Kámen za 500 by už si bylo lepší nechat. Další věcí jsou různé užitečné věci, jako louče, jídlo, léky na otravu/krvácení, atd. Většinu těchto věcí lze koupit na začátku, před odchodem do dungeonu, ale krom lopaty se asi nevyplatí kupovat z toho nic. (léky nic neřeší, protože hrdina je otrávený nebo krvácí každou chvíli). Další věci jsou různé relikvie, které něco zvyšují a současně něco snižují z vlastností hrdinů (každý hrdina má dva sloty na tyto předměty).

Citace: Elemir
Jestli je to ta čarodějnice, co jsem viděl video, tak pár dalších hrobečků nejspíše ještě uvidíš :)

kupodivu mě nikoho nezabila. Měl jsem štěstí a měl vhodnou kombinaci hrdinů. Ale čarodějnice je z těch tří bossů nejtěžší. Nejsnadnější je nekromant).

Citace: Elemir
Co jsem četl, tak autoři pořád obtížnost balancují, ve final release už to může být jiné. Je taky možné, že to, co ti chybí, v té hře bude právě později. Ale jinak dobrá saďárna, když hrdina boj přežije, ale následky ho stejnak doženou a ty na to můžeš akorát tak koukat :D

Hmm, ono vyvážení asi hodně změní ty chybějící 2 prostředí, které by v plné hře měly být. Tady je člověk vázán na ty tři, kde se náhodně dungeony generují a mnohdy moc na výběr nemá. Ale předpokládám, že se obtížnost ještě změní, ale spíše k horšímu - těžšímu, pokud budou reagovat na hráče a jejich připomínky. Ono totiž ze začátku působí těžce, ale postupem času to člověku nepříjde a pokud má přípomínky v této chvíli, chtěl by, aby to bylo těžší. Například dungeony bossů ztížili (původně v EA byli snadnější). Překvapi
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Darkest Dungeon
« Odpověď #5 kdy: Březen 11, 2015, 10:29:05 »

82. týden:
Můj milý deníčku, posledních několik týdnů jsem neměl vůbec čas nic psát, protože v mém městě jsem měl příliš mnoho práce. Taky se za těch 22 týdnů, co jsem psal naposled mnohé událo.

Předně, všichni mí hrdinové dostali diplom hrdiny 4. úrovně, což jim umožnilo vybavit se v kovárně těmi nejlepšími zbraněmi a zbrojemi. Stejně tak v akademii se mohli naučit všem dovednostem na maximum. Od této chvíle tedy mí hrdinové již nemohli být silnější, neboť je prostě nebylo zlepšit v čem.

Pak následovalo mnoho dní, kdy chodili do dungeonů pro peníze a materiál. Dokázali všichni dostat diplom hrdiny 5. úrovně, což je sice nijak a v ničem nezesílilo, zato jim to zase vlezlo do hlavy a už nechtěli chodit do dungeonů. Krom těch, kde špioni hlásili výskyt těch nejhorších a nejsilnějších bestií.

Také jsme během této doby vybudovali celé město. Všechny budovy jsme rozšířili na maximum a materiál pro jejich výstavbu tak pro nás ztratil smysl. Jediné, co mělo ještě hodnotu, byly peníze, neboť za ně se hrdinové léčili v nemocnici, rozjímali v kostele, flámovali v krčmě a učili se zbývající dovednosti tak, aby uměli všechno, co umět mohou.

Jakmile všichni hrdinové uměli i vše ze svých bojových i kempovacích dovedností, ztratily víceméně na významu i ty peníze. Na jejich divoké mejdany v kostele a hospodě stačilo jen málo.

Nejnákladnější tak byla jejich léčba v lazaretu, který frčel po celou dobu nepřetržitě na maximální výkon a každý týden vyléčil 3 hrdiny od 1 nemoci. I tak to ale víceméně nemělo smysl, jelikož hrdinové i nadále oplývali fůrou nemocí. Sotva jednu vyléčili, hned zase další chytili a víceméně není možné je vyléčit do 100% formy. Nevadí, rozhodl jsem se léčit jen ty nejvíce zákeřné nemoce.

V dungeonech jsme zabili i všechny silnější bosse. Boj s nimi nebyl o moc těžší, než boj s těmi slabšími. Překvapilo mě ale, že je těch bossů víc. I přes to, že byl boss již zabit, objevil se v dungeonu znovu, někdy dokonce i víckrát. Jeden týden jsem tak mohl jít na 2 velitele prasat, 2 čarodějnice a 1 nekromanta v dungeonech středí obtížnosti. Také jsem zjistil, že někdy se bossové vyskytují v středně dlouhých dungeonech a někdy v dlouhých, což dřív také nedělali. No ale ať už je to jak chce, ke konci již nebyli dungeony se střední obtížností výzvou, pár jich prošli i party hrdinů, mezi kterými nebyl ani jeden léčitel. Byl pomalu čas podívat se do těch nejtěžších.

V dungeonech, kde se vyskytují nejsilnější obludy, nastalo to pravé peklo. Zdejší obludy jsou mnohem větší, mnohem silnější, mnohem rychlejší, mnohem obratnější, mnohem přesnější a hlavně mají mnohonásobně větší štěstí. Kritické údery tak rozdávají jak na běžícím pásu a mnohdy se stane, že než se mí hrdinové vůbec dostanou ke slovu, jsou již polomrtví a vystresovaní. Todle mě docela znervózňuje, zvlášť s vidinou, že mí hrdinové již nebudou silnější, jelikož je prostě není zesílit jak. Jedinou věcí, co bych pro ně ještě mohl udělat, je nakoupit jim v obchodě nomádů co nejužitečnější, nejefektivnější a nejlegendárnější předměty a rozdat jim je tak, aby jejich bonusy zesílili jejich silné stránky, zatímco jejich zápory je příliš nepostihli. Ale zřejmě to nemá příliš význam, zvlášť když někteří z nich jsou notoričtí hráči a pravidelně své věci prohrávají v kasínu.

Ale nevadí, Lord nekromacerů již padl. Zbývá Bůh prasat a Prastará ježibaba. Pak ještě dostat mé hrdiny na 6 úroveň (alespoň od každého povolání jednoho) a mé vítězství bude úplné, definitivní, zdrcující, grandiózní a úžasné. Ovšem musím říct, že již od dob, kdy mí hrdinové dosáhli 4 úrovně a mé město bylo téměř postaveno, mě to již příliš nebaví.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Darkest Dungeon
« Odpověď #6 kdy: Leden 20, 2016, 10:27:15 »

Včera konečně vyšla plná verze této hry. Je přislíbena i čeština.
IP zaznamenána