Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:38:12
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 39

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 142361 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #240 kdy: Červen 17, 2015, 20:48:30 »

Neboj, dojde na to :) Jakmile dokončím sérii Zaklínače, tak se k DA:I vrátím ... Blackwall se mi líbí čím dál víc, asi máme společného mnohem více :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #241 kdy: Červen 17, 2015, 21:40:21 »

Můžeš hrát za ženskou a sbalit ho. Neni to těžký. Echm.

Já raději zůstanu u svejch.

Fakt je, že za ženskou má člověk největší výběr romancí (4-6 podle rasy), ale... ale ty konkrétní možnosti? Uf.

Mluvila už jsem tu o romancích? Jsem si jistá, že jo.

Za chlapa má člověj Josephine, Cass, Doriho a IBčko... Jaj, to bylo na oficiálnim fóru řevu... au au. Zdá se, že heterosexuální chlapi se dělej to několika skupin:

1) spokojeně romancovali Cass případně Jossie.
2) neromancovali nikoho
3) neromancovali nikoho a spamovali fórum ještě půl roku od vydání hry
4) sbalili Doriana, protože.. proč ne?
5) hráli za ženskou

U žen to bylo radostnější, akorát značná část obrečela Dorianovu (a Cassandřinou) sexuální orientaci :-D. Jinak:

1) spokojeně romancovaly Cullena (což můj mozek nikdy nepochopí)
2) romancovaly Solase (což se můj mozek ani pochopit nesnaží)
3) romancovaly Blackwalla (na to můj mozek raději ani nemyslí, protože to je prostě příliž hrozivý)
4) romancovaly Seru (tady už mám hlavu komplet v plamenech)
5) romancovly IBčko (uff, komu se to může líbit?)
6) hrály za chlapa, protože sakra Dorian! (moje parta, i když já hraju za chlapa tak jako tak)
7) romancovaly Josephine (což taky chápu)
8) neromancovaly nikoho
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #242 kdy: Červen 18, 2015, 06:55:43 »

Mno, to není moc velký výběr :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #243 kdy: Červen 18, 2015, 11:13:50 »

Neni, Dorian je nejlepší. Koho jinýho by člověk měl chtít, že jo :-).
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #244 kdy: Červen 18, 2015, 13:29:25 »

Uhm...
[ Invalid Attachment ]
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #245 kdy: Červen 18, 2015, 20:28:59 »

Heh, ale jak jim to v té vodě dobře hoří :D U Zaklínače 3 je použita podobná technika, ostatně už u Watch Dogs byla hezká videa. Celý svět jakoby plave v oceánu a občas holt ty kolize nevyjdou :D Ale on je ten obraz celý zvláštní, nebo je to kompresí?
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #246 kdy: Červen 18, 2015, 20:32:51 »

Možná to vypadá divně, jak jsem vyřízla kousek, aby to nebylo zbytečně velký. Možná za to může moje low nastavení.

Ve WoWku jsme se vždycky bavili s kámošem shamanem... on naházel chůzi po vodě a kempovali jsme u ohníčku. DKčka to později ještě zjedodušily permanentní aurou co dává chůzi po vodě celý partě.
« Poslední změna: Červen 18, 2015, 20:34:25 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #247 kdy: Červen 19, 2015, 15:13:01 »

Jistě hoříte touhou dozvědět se něco novýho o beránkovi. Jestli ne, tak tu mám plamenomet, stačí říct.

Beránek dnes dosáhl lv16. To znamená, že už může těžit t3 kovy v plnym počtu, a ne jen po jednom. Hurá, 3x hurá pro beránka. Je to otravný, s kovama.

Jinak jsem objevila novou lokalitu. Takovej starej chrám, kde se skládá rozbitej meč. vlezla jsem tam na 15lv a měla jsem frost staffku. Bylo to veselý, byl to 20lv dungeon a jediný nepřátelé bylí nemrtví. Legrační, vidět, jak můje útoky spamujou damage 1 1 1 1 1. Každopádně meč máme, je to obouručák pro 20lv. Jnýmy slovy k ničemu :-D. Ale můžu ho prodat za tři tisíce golgů. Tak drahej předmět jsem nikdy neviděla. Tedy... na prodání.

Jinak se beránek už trošku sžil se svou hroznou specializací a neustálý riziko úrazu řešíme stafkou s +40% heal on kill efektem. Funguje to, i když žádnej zázrak. Teď natěžíme kovy na nový zbraně a taky si koupíme nový plánky, který mi teď konečně prodaj, když už jsem plnolevelová.

Nedostatek bílýho sametu je hrozivá věc, nechápu, že jsou autoři hry takový krkny.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #248 kdy: Červen 19, 2015, 16:28:39 »

A tohle je Vivienne, která ve svym novym oblečku vůůůbec nevypadá jako vystřižená z 30 let starýho seriálu o budoucnosti.

Naštěstí nás v oblasti stylu zachraňuje lord Dorian.
« Poslední změna: Červen 19, 2015, 16:31:10 od Yuyana »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #249 kdy: Červen 19, 2015, 21:34:36 »

Hrozivý, jak člověka zlikviduje fakt, že si zapoměl natalentovat dispel. Bez dispelu to prostě nejde, vážení.

A teď hádanka! Co dělaj tři fire mágové s fire staffkama v bažině?

Spoiler: ukázat
Dobře se bavěj.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #250 kdy: Červen 21, 2015, 14:32:42 »

Beránek měl dnes jen velmi málo času, neb je zaměstnán. Každopádně jsme využili čas k lovu obrů, což je výdělečná záležitost, protože obři jsou něco jako silně agresivní po lidech skákající truhly plný předmětů. Vivienne dostala při boji na držku, což považuju za další +. Má se naučit hrát za vlastní specializaci, mě se tohle s KE nestává.

Byli jsme v Crestwoodu, klasika, zabavit základnu, vypustit přehradu, zavřít trhlinu, splnit nějaký questy...

Hlavně běháme a vraždíme všechno, jsme strašlivý smrtící komando. 3x ohnivá mina? Co neni imunní na oheň, to má velmi, velmi rychle smůlu. A static cage se postará o to, že bude mít velmi rychle smůlu všechno a naráz. Co je imunní na oheň, o to se postarám já. Neni toho mnoho.

Jsme neporazitelný a strašně si to užíváme. Ale teď už tu nebudu básnit, vim, že jsem fanatickej fanoušek masakrování nepřátel a že ostatní lidi z nějakýho důvodu preferujou jiný věci... což já nikdy nepochopim... ale nevadí! Jdu si dělat tabulku fade-touched surovin.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #251 kdy: Červen 22, 2015, 17:09:00 »

Ano! Jistě si říkáte, kde je náš pravidelnej nedělní spam! Že je dneska pondělí? Nezájem.

Inkvizitor beránek dnes zabíjel nemrtvý! To je trošku protimluv, protože co je jednou mrtvý, to už nejde zabít, ale nezájem.

Ano, nikoho to tu nejspíš nezajímá... ale nezájem! Jsem nudící se ignorant s potřebou se vypsat.

Taaak, kdepak jsme to byli! Oh, ano, nedělní zabíjení nemrtvejch, který se ve skutečnosti stalo v pondělí. Samozřejmě jsme fire mágové. Nemrtví maj slabost na oheň. Statická klec pomáhá. Máme 19lv. Masakr masakr. Víc k tomu asi neni co napsat. Takže vlastně nic.

Škoda, že nemůžete vidět mojí překrásnou tabulku prvků... tedy materiálu.

Našla jsem 15ctihodinovou misi, kterou Cullen (kterej je jinak celkem nepoužitelnej) nezvorá. Poslala jsem ho tam. Překvápko, 10 minut na to jsem potřebovala nutně vyřešit jinou misi, na kterou nešel poslat nikdo jinej. Tejden jsem toho blba nepoužila, sotva ho pošlu pryč, už ho nutně potřebuju. Hajzl je to, hajzl. Posunula jsem hodiny ve winech o jeden den dopředu. Problém vyřešen. Cullen se vrátil z mise, vyřešil tu (patnáctiminutovou) minimisičku, na kterou jsem ho potřebovala... a už zas sedí v kanclu. Je prostě línej, no.

....

Jinak, co se týče specializace. Na nízkym levelu to nebylo nic moc, ale teď, když už mi nehrozí smrt a mám solidní damage, začínám docela vnímat tu manu navíc, kterou mi moje specializace dává. navíc jsem zjistila, že nejen že můžu otevírat dveře (což jinak uměj jen roguny) ale navíc můžu i vyrážet zdi a ničit předměty (což jinak uměj jen várové). Takže to má i plusy. Ale jsem strašnej chcípák, i když jsem si dala na staffku ench +40% hpček za kill. Člověk by řekl, že mě to pomůže udržet naživu :-D.

Jinak, pokud se postava healne po smrti (jako například když umřu a moje nastražená mina zabije pět lidí), tak se postava zase vzkřísí. Tohle lidi používaj na nekromantovi, kterej umí bojovat ještě 10 sec po smrti a zadarmo. Daj mu na staffku ench 1% hp heal za každou ránu, a dokud útočí, pořád se resuje :-D. Mezi tim kouzlí zdarma a může si dovolit používat 30% bersek ench, což je jinak sebevražda.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #252 kdy: Červen 22, 2015, 20:19:19 »

A teď hádanka! Co dělaj tři fire mágové s fire staffkama v bažině?

Melioraci ... :D

vim, že jsem fanatickej fanoušek masakrování nepřátel a že ostatní lidi z nějakýho důvodu preferujou jiný věci... což já nikdy nepochopim...

Za mě masakruje to, co jde v mých šlépějích :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #253 kdy: Srpen 25, 2015, 13:00:57 »

Takže jsem po delší době hrála a hned jsem k tomu zkusila i dvě příběhový DLCčka. Byly... echm, tak jako "ve slevě", echm. No.

Začneme tim co mám teď dohraný, a stejně jako vždy, spoiler alert. Takže:

The Descent

Možná byste podle názvu řekli, že se bude někam sestupovat... a měli byste pravdu. Trpoši maj potíže se zemětřeseníma a hordama darkspawnu (kterej tradičně žije pod zemí a na povrch chodí jen jednou za čas, aby to pořádně roztočil ve velkym a taky masakroval něco jinýho než trpaslíky, protože to se časem okouká).

Samozřejmě první osoba v nový lokaci je naše trpasličí průzkumnice Lace Harding, ale ta nepatří k trpaslíkům, ta patří k nám a vítá nás v každý nový lokaci. Takže nic extra. A pak už výtah a hurá na to.

V podzemí nás přivítá jakási trpaslice-historička, která odmítala zaznamenávat historii tak, jak jí bylo nařízeno, a trvala na pravdě, takže jí raději poslali do terénu. Už při dialogu s ní začalo zemětřesení a na inkvizitora málem spadl kámen. Trpaslice ho jako zachránila a strčila ho z cesty. Kdyby tam nebyla, tak.. by s ní inkvizitor nemluvil a vůbec by tam nestál.

Na cestě do kempu, do kterýho nás trpaslice, která se táhne za náma, "vede", nás napadl ogr. To je forma darkspawnu. Možná mám pro vás obrázek? Ha, prd mám, jsem nefotila. Ale tak alespoň něco. Je velkej, má rohy a imunit jak po litru actimelu.
Ogr.jpg
* Ogr.jpg (65.55 kB. 434x305 - prohlédnuto 1094 krát.)

Myslela jsem si, že tenhle boj je určenej jako tutorial, abysme se naučili bojovat proti ogrům. Čekala jsem, že na ně ještě někde narazíme a budou nebezpečný, a ono prd. Viděli jsme ještě snad dva a byli hned mrtví. Takže si z nás někdo z tvůrců dělal legraci.

Trpaslice je nám vděčná, že jsme ho zabili a zachránili jí... a přitom kdybysme tam nebyli, tak nás nedoprovází a nenarazí na něj. Trpaslíci maj divnou logiku.

V kempu se seznámíme s dalšíma trpošema a já zjišťuju, že jsem si nepoznamenala jména. Takže na další cestě nás provázej trpoš a trpoška, on je bojovník z Legie mrtvejch a ona je indiana jones. Ha! Fotka! Usvědčující důkaz! Trpoška se jmenuje Valta. Možná mám pro vás obrázek? Všimněte si, že trpoš-samec má na obličeji tetování, to je u členů Legie typický.
Trposi.jpg
* Trposi.jpg (230.67 kB. 855x679 - prohlédnuto 1154 krát.)

Boje v tomhle DLCčku jsou velmi dlouhý a občas člověk musí urazit určitou cestu bez savu, takže zjišťuju, že moje silně neoptimalizovaná parta má občas trošku potíže. Ne proto, že by byli nepřátelé silný. Problém je, že maj hodně imunit a mágové útočej elementama. I základní útok holí je považovanej za elementární a v boji nelze měnit zbraně. Ne že by bylo za co měnit. Mám u sebe dvě ohnivý staffky, který maj Dori a Solas, jednu ledovou, kterou mám já a jednu elektrickou, kterou nosim jako záložní.

Nejlepší bylo, když jsme po takovym dlouhym úseku kde nešlo savovat narazili na bosse imunního na oheň. Mí společníci ho nedokázali zranit a i já jsem bez ohně trošku kryplík. Mimo DLC neni oheň nijak častá imunita (což je ostatně důvod, proč maj kámoši ohnivý staffky) a když je něco imunní, tak to obvykle má slabost na led (a proto mám já staffku ledovou). Ke všemu měl ten ***** magickej štít a já si při přehazování talentů omylem nenatalentovala dispel. Byl to velmi dlouhej boj.

(Naštěstí jsem měla natalentovanou alespoň jednu static cage. Tohle krásný kouzlíčko dává ránu za 50% weapon damage za každý zranění, který cíl dostane. Když potřebujete zabít něco co je odolný na vaší staffku, ale dá se zranit elektřinou, tak klícka vám ráda pomůže.)

Ke vší tý špatný optimalizaci jsme navíc vyrazili v bílém. Bílá vypadá sexy, ale je to velmi nepraktická barva. Příště zvolíme raději červenou.
parta.jpg
* parta.jpg (306.99 kB. 1280x720 - prohlédnuto 1073 krát.)

Po celý lokalitě se válej ozubený kolečka, a když jich sesbíráte dost, můžete si otevřít různý dveře, za kterejma samozřejmě bejvá poklad. Obecně je celý DLCčko prošpikovaný fialovejma předmětama a je tam obchůdek, kterej vykupuje všechno za reálnou cenu (bug?) takže si člověk NAHRABE.

Klesáme stále níž, další a další výtah... a najednou tma. Atmosféra se změnila, neni vidět na krok, něco se dějě. Darkspawn zmizel. Místo toho na nás útočej trpaslíci s nějakejma šílenejma kulometama, který mi dávaj lidi na jednu ránu. No, prostě nebezpečný trpaslíci. A ve tmě. Zastřelili trpoše samce, kterej nás provázel. Všude po zdech jsou nápisy v tom, čemu asi trpoši říkaj písmo. Možná mám pro vás obrázek?
pismo.jpg
* pismo.jpg (67.11 kB. 774x519 - prohlédnuto 1030 krát.)

Z nápisů víme, že je tu někde "titán" a že mu trpoši-útočníci sloužej. To on na nás zuřivě klepe zemí. Vzbudil se a je naštvanej. Valta říká, že kdyby se jí něco stalo, tak se tyhle informace musej dostat k trpaslíkům. A my všichni víme, co to znamená. Holka už se s námi nevrátí, to je jasný jak facka.

A najednou, světlo na konci tunelu. Krásný modrý světýlko, copak to asi je? Možná mám pro vás obrázek?
Lyrium.jpg
* Lyrium.jpg (215.68 kB. 1030x621 - prohlédnuto 1132 krát.)

Je to Lyrium! Všude po stěnách jsou lyriový žíly. Doslova žíly, lyrium je totiž živý, jak už jsme zjistili během základní hry. Ale copak to znamená? A kde je titán?
Srdce.jpg
* Srdce.jpg (259.12 kB. 1280x720 - prohlédnuto 1117 krát.)

Tady je titán. Vidíte ho? Tam je jeho srdce. Došli jsme do cíle. Lyrium je jeho krev. Titán je všude kolem nás. Teď by měl zakřičet "překvapení!" a zamávat vlaječkou.

Srdce se utrhlo od zbytku "krevního" oběhu, stáhlo kameny z okolí a udělalo kamenou příšeru (bohužel jsem dělala wau! a nevyfotila jí). Kde už jsme to viděli? Žeby DA2? Boss na konci prvního aktu?

http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20150817214635/dragonage/images/0/0b/The-Descent-Guardian.png tady je obrázek toho z inkvizice (požehnána budiž wikia) a tady http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20110320012006/dragonage/images/thumb/4/4f/RockWraith.png/1000px-RockWraith.png toho z DA2. Všimněte si žil červenýho lyria v pozadí.

Tak a teď už je to jasný. Od Bianky víme, že lyrium je živý a infikovaný blightem. To je ta sviňárna, co má na svědomí darkspawn. Takže je to v podstatě infikovanej titán. Ghůl titán?

Každopádně tenhle titán je čistej a krásně modrej, trpaslíci ho uchránili před darkspawnem. Kamennej boss je každopádně naštvanej a buuum! plácnul naší trpaslici, která se už nevrátí. No jestli jsem to nečekala. Každpádně jsem úspěšně bosse porazila (osobně, protože moje parta strácila boj na zemi. Co je to za nápad, dávat bosse kterýmu se musí uhejbat do hry, kde má člověk v partě tři NPCčka).

Sakra, překvapení! Trpaslice neni mrtvá, ani neumírá, normálně se zvedla a mluví na mě. Ale něco s ní je, vypadá, že se jí něco dostalo do hlavy... žebych jí musela zabít osobně?... Tak ne, zvládla to. Normálně to přežila, jen dostala nějaký magický schopnosti a řekla, že zůstane s titánem. Tak nic, no. Jsem celou dobu čekala kdy umře.

Na závěr vám tu dám obrázek nugy. To je podzemní bezsrstej všežravej hlodavec.
Nug.jpg
* Nug.jpg (123.68 kB. 1280x720 - prohlédnuto 1063 krát.)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #254 kdy: Srpen 25, 2015, 13:01:40 »

Elemire jak se dělaj ty náhledy, mě to zas nejde :-D.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 39