Ano! A dnes, inspirována Elemirem a jeho deníčkem... si povíme něco o lootování mrtvejch těl!
Lord Dorian je stále ještě v koupelně (asi si dělá linky nebo kroutí knír nebo tak něco), a proto nám bude dělat společnost jeho boyfriend, The Iron Bull!
[ Invalid Attachment ]
Elemire chtěl jsi rohy? Tady je máš. IBčko je takový vulgární hovado, má rád zabíjení draků, zrzky, růžovou barvu a děti. A lorda Doriana, ač neni mrtvej drak, zrzek, růžovák a ani dítě... chvála Bohu, to by bylo poněkud nechutný.
Lootování mrtvejch těl probíhá tak, že tělo zmizí, na jeho místě se objeví balíček, hráč dojde k balíčku, postava se sehne, vyběhne tabulka, hráč veme co chce (všechno, samozřejmě) a balíček zmizí. V předchozim dílu stačilo zmáčknout lootovací tlačítko a postava si sama doběhla na správný místo a okamžitě vyběhla tabulka... teď to zabírá víc času. Je velmi zvláštní, že mi to vůbec nevadí, ač musim timhle způsobem sbírat stovky a stovky položek.
Stejně jako se vybíraj těla vybíraj se i truhly, pytle, kytky a kameny/ruda. Je to takovej přátelskej WoW styl... což vysvětluje, proč mi to nevadí. Jsem na to za posledních sedm let dokonale zvyklá.
Základní velikost inventáře je asi 60 položek (lze pomocí perků za level inkvizice navýšit na 90 a soudnej člověk/sysel to dělá hned od začátku). Suroviny na výrobu a předměty na výzkum nepřátel nezabíraj místo. Vzhledem k tomu, že ve hradu je truhla na odkládání pitomostí, neni potřeba sebou tahat vůbec nic, možná rezervní oblečení/doplňky na některý krizový situace... kecám, žádný krizový situace nejsou, nemusíte tahat vůbec nic, všechno nacpete vendorovi. prostě spousta místa. Stejně během boje nemůžete do inventáře.
Lektvary jsou řešený... chytře a prakticky. Nezvykle, to je fakt, ale chytře a prakticky. Vim, že mi nevěříte. Lidi ze začátku nevěřej, ale je to fakt chytrý a praktický. Uplně mě to rozmazlilo a mám problém hrát předchozí díly. Máte 8 poťáků na HPčka. Těhle 8 poťáků se automaticky doplní pokaždé, když dorazíte fast travelem na nějakou ze základen, a nebo je můžete manuálně doplnit, když na základnu dorazíte pěšky.
Neni to božský? Je. Lektvary teď jsou něco, na co se můžete kompletně vykašlat. Už nikdy se vám nestane, že otevřete inventář a jen zíráte na prázdný místo, protože jste zapomněli nakoupit. Je to zadarmo? Jasně že je.
Ptáte se... kde je nevýhoda? No... máte 8 poťáků. Když je vypijete... máte smůlu :-D. Žádný nákupy do zásoby, muhahahahahaaaaa! Ale na misích jsou doplňovací stanice, můžete si vyperkovat maximum na 12 a mimo mise to neni problém.... prostě pokud nejste opravdu hodně nešikovný, tak to žádný nevýhody nemá... leda by vas bavilo kupovat poťáky.
Baví? Tak to mám i dobrou zprávu. Krom poťáků na HPčka, který jsou společný pro celou partu, máte k dispozici ještě jednu (nebo dvě, s perkem) pozici na lektvar dle vlastního výběru. A tady je docela možnost se vyřádit. Regenerační poťáky, granáty, léčivá mlha, jedy, bonusy k damage, sklenice se včelama (jo, fakt), hořlavej olej, a další krásy. Pět kousků od jednoho typu.
Na tyhle miláčky si musíte sehnat recept, nasbírat bylinky, vynaleznout, vylepšit, a pak si je za bylinky dokupovat... hezky postaru manuálně. Tyhle lektvary má každá postava svoje vlastní.
Tak, vidíte, skončili jsme u poťáků. Ne že by to nějak souviselo s mrtvolama.