Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:13:17
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 39

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 142553 krát)

ee3

• Nováček
  • *
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #495 kdy: Leden 23, 2021, 17:13:29 »

tedkom jsem prekonal svuj rekord v zabiti draka v Hinterlands (minule 9-10 lvl) a tedkom 7lvl ani nemel sanci vzletnoust =)))

IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #496 kdy: Leden 23, 2021, 17:39:08 »

Dobře. A teď na férovku pěkně z blízka.
IP zaznamenána

ee3

• Nováček
  • *
« Odpověď #497 kdy: Leden 23, 2021, 19:40:22 »

HA HA..to az tak za vice nez 10lvl =))) jinak docela jeste tapu v tech inquisition perk nevim ktere jsou dobre...a jestli se to nejak vztahuji i na druh postavy co hraju (myslim jako ze warior bude preferovat jine nez treba mage nebo roguna..nebo je to jedno??)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #498 kdy: Leden 23, 2021, 19:54:37 »

No... osobně si myslim že je to celkem jedno. Pokud máš konkrétní dotazy sem s nima.
IP zaznamenána

ee3

• Nováček
  • *
« Odpověď #499 kdy: Leden 27, 2021, 19:28:50 »

Jedna vec me zajima, kdyz se divam na videa treba mag tak maji plne skil bary a pouzivaji stealth by me zajimalo kde to berou =)))
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #500 kdy: Leden 27, 2021, 20:07:21 »

Asi prsten co tě hodí do stealthu když chvilku neútočíš.
IP zaznamenána

Marien

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #501 kdy: Únor 05, 2021, 19:48:50 »

Nebudete mi to věřit, ale DAI jsem se bál hrát za něco jiného než za mága. A to jsem si ještě našel tipy a triky na youtube. No hrozná bačkora. Za mága jsem to tedy v AJ dohrál a když konečně vyšla jakás takás čeština, rozjel jsem to znovu. Dodal si odvahy a rozjel to za válečníka, což mi dříve připadalo jako obtížná a nehratelná volba. No páni, to je rachot. Se správnými skily si připadám jako skutečný tank. Prostě enemáky přejedu a zbudou z nich jen ohrabky. Super char.

Není nutný mít všechny perky. Dobrých je jen pár. Perk na více kapes, perk na otevírání všech zámků,  perk na zobrazení dřeva a kamene na mapách...
Na hradním nádvoří u stájí, prodává týpek obchodní dohody a smlouvy, kterými se dá hodně nahnat vliv, za který se pak perky nakoupí. Dobré hlavně ze začátku hry.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #502 kdy: Únor 05, 2021, 20:19:40 »

Mág se o sebe postará, když ví co dělá, ale jako damager je nejhorší, no. U bossů je to hodně poznat, Když je dáváte 5 minut místo 10 vteřin max. Je to velká škoda, spousta kouzel je zábavná, ale proč něco vyřazovat, když si to můžu během 1-2 vteřin namazat na chleba, že.

Nebudeme mluvit o tom, jak nám všema směrama tlučou do hlavy jak jsou ti mágové strašně nebezpečný zbraně hromadnýho ničení a pak takový prd :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #503 kdy: Listopad 02, 2024, 22:45:07 »

Nemám chuť zakládat nic novýho, tak jsem vytáhla tohle starý vlákno. Moje romance s medvědem byla dočasně odložena, protože vyšel novej díl Dragon Age. Původně jsem to plánovala nehrát, protože jsem stále ještě napěněná na EA obecně a na BioWare konkrétně (ano, ještě mě to nepřešlo, za deset let), ale když jsem viděla, jak kolem toho lidi bulej a schválně tomu dávaj negativní hodnocení... protože hra má zájména... :-D Tak jsem to prostě musela jít zkusit. A přiznám se, je to legální kopie. K čemuž mě přemluvil fakt, že hra nemá EA launcher a jede čistě přes Steam. Moje identita VALVe zákazníka je konečně respektována.

A musim říct, že hra skutečně má zájména. Volej se zcela automaticky v závislosti na tom, jakou postavu si vyberete, a můžete je normálně ignorovat. Následně jsem narazila na nějaký černochy... a vzhledem k tomu, že nejsem rasista, jsem pokračovala v tvorbě postavy. Vyzkoušela jsem si různý možnosti, a pak jsem vybrala nejsympatičtějšího defaultního elfa a bylo. Dokonce jsem mu nechala i jeho účes. Mám ráda, když postava vypadá jako něco, co bych si uplně nevybrala, kdybych jí tvořila já. Dodává to charakter.

Následně mě hra vyzvala k tomu, abych vytvořila svýho inkvizitora a vybrala, koho romancoval. Takže jsem se dala do tvoření... a pak mi došlo, že týhle společnosti naprosto nevěřim se svejma volbama (co udělali s Hawkem v minulym díle to bylo něco), a tiše jsem vrátila všechno na default.

Vypadla jsem z tvorby postav a hned začala vybírat nejagresivnější dialogový možnosti, protože mi bylo jasný, že je tam někde Warrick. A nemýlila jsem se. Byl hned za mnou a sprdnul mě, že se to dalo řešit jinak. Asi dalo, ale tradice je tradice.

Naše mise byla zastavit Solase a jeho rituál. Takže jsme pomalu, pomalinku vyrazili vpřed. "Sakra, to nemůžeme jít rychleji?" zabručela jsem já. "Sakra, to nemůžeme jít rychleji?" zabručela moje postava. Ale Warrick řekl, že musíme jít pomalu. Takže jsme šli pomalu, dokud nezačali pršet démoni. Pak Warrick uznal, že možná je čas začít běžet.

Jak tak jdeme ulicí, narazili jsme na stěnu tvořenou magií. Za stěnou byla nějaká nafrněná ženská v kloboučku co hrozně kroutila zadkem a působila, že vlastně nikam ani nespěcháme. Je to humorný, jak na jednu stranu tu máme prakticky boha, kterej dělá nebezpečnej rituál, a na druhou stranu máme čas na představování a expozici. Vzpomínám si, jak jsem hrála poprvé DA2, nevěděla vůbec, o čem to je, ale bylo jasný, že utíkáme před monstrama, a to v ten moment stačilo. Veteráni věděj, která bije, nováčci to za tutorial stejně nepochytaj. Pokud na někoho stříkáte vodu z hadice, tak jí většina prostě steče dolu, a s expozicí je to stejný. Furt ještě si nepamatuju jména těch novejch společníků, natože abych chytala nějaký specializovaný DA termity.

Nakonec jsme přeci jen našli Solase, zastavili ho... a teď je Solas uvězněněj ve Fade a zlí elfí bohové šířící blight unikli ven. Všechno jsme po***! :-D. Ne, všechno po*** Solas, kterej odmítl komunikovat s ostatníma, nikomu neřek, co plánuje, co se děje, co je za risk, nechal démony běhat po městě, protože "měl plán!" a teď je na mě a mejch společníkách, který definitivně maj jména, abysme všechno zachránili. Pche.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #504 kdy: Listopad 04, 2024, 18:12:34 »

A máme tu Dragon Age kvíz! První otázka.

Jedna z postav na přiloženém obrázku před hodinou utekla z vězení. Která? Od útěku se nikdo nepřevlíkl.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #505 kdy: Listopad 05, 2024, 03:18:52 »

Prozatímní dojmy z Veilguardu:
plusy:
Hra běží naprosto hladce. Žádný sekání, trhání, padání, nic. A tim myslim fakt nic. DA:I se seká a dělá bordel, když je moc objektů na orazovce. Tohle je hladký jak dětská prdelka. Překvapivě perfektní zkušenost. Pravda, mám procesor na i grafárnu na 80% výkonu a laptop příjemně hřeje. Zatim jsem ani nezaregistrovala žádnej patch, jak to u her často bejvá. Takže optimalizace u mě 1*.

Nenarážim moc na bugy. Pravda, moje tolerance je značná, nehledám hnidy, a když postavy občas udělaj něco stupidního, tak se zasměju. Ale stejně. No. Jednou se mi stalo, že hoši začali po boji s bossem dělat na zemi kotouly a už nepřestali, než jsem odešla z lokality. Oni se portujou, když se ztratěj, takže se po chviličce portli za mnou a byli ok. Když umřu, hra nejde loadnout a musí se ukončit a spustit znova. Řeknu vám, hrála jsem už hry, který měly v den vydání větší problémy.

Jak už jsem zmínila v knize návštěv, podařilo se mi zaseknout v textuře (skočila jsem do prodejního stánku). Stalo se mi to jen jednou, a hned jak jsem se začala vrtět hra pochopila, a vyteleportovala mě ven. Proto je to mezi plusama. Protože taková kravina se stává, a tohle je první a jediná hra, která si všimla a hned mě zachránila.

Žádný chytací hrany, prostě se chytnete všude. Včetně věcí, u kterejch byste to opravdu nečekali. Velmi uklidňující.

Pokud spolu postavy mluvěj, a jejich dialog je přerušenej nějakejma poznámkama ke questům a podobně, tak po přerušení navážou, a dokončej dialog. Postava, co začala mluvit o questu se prostě omluví, a vyzve protějšek k pokračování. Jsem byla kompletně paf, když to udělali. Normální tradice byla prostě přijít o dialog.

Po obrovskym "Kdo je Mythal" průšvihu z DA:I teď postavy znaj svojí kulturu, můj elf překládá elfí texty a reaguje na kulturní podněty.

Hlavní postava má osobnost, pohybuje se a má mimiku. Já sice miluju BG3, ale je tak příjemný nebejt patník. On občas i mluví sám. Dělá vtipy. Je to super. Strašně mi to chybělo. Nevim, jak velkej vliv na charakter maj moje dialogový volby, jelikož to hraju poprvé. Ale jsem spokojená s výsledkem.

Postavy si všímaj co dělám a řikám, a neváhaj mi to omlátit o hlavu, v dobrym nebo ve zlym. Nejsem zvyklá na to, že si moji oponenti pamatujou, co jsem jim řekla minule, a dovolej si mi to vpálit.

Společníci se choděj navštěvovat a pohybujou se po základně. Naštěstí jsou vždycky zobrazený na mapě, takže je neni problém najít.

Člověk si musí trošku zvyknout na grafickej styl, ale je to překvapivě rychlej proces, a na hru se opravdu dobře kouká. Myslim z hlediska prostředí. Barvy, efekty a tak. Je to hodně... skoro bych řekla přeplácaný, ale užívám si to.

Zatim žádnej společník, kterýho bych nenáviděla. Pravda, ještě mi jich chybí, ale zatim dobrý. Ta roztržitá elfka je taková hraniční, ale neni to tak, že bych měla chuť jí použít jako krmivo.

Solidní systém autosave. Což je dobře, protože to fakt zapomínám ukládat.

Solidní fast-travel systém.

Přehlednej loot, každej společník má svůj. Žádný hromady zbytečnejch statů, kterejma se člověk musí tři hodiny probírat.

Mínusy:
Zvuková stránka věci potřebuje přehodnotit. Celá řada nepříjemnejch zvukovejch efektů a počáteční mise akutně potřebujou prořezat dialogy. Hráč neni dement, neni potřeba ho držet... chtěla jsem napsat za ruku, ale je to spíš pod krkem. Naštěstí se to trochu uklidní a je čas a klid na poklidný prozkoumávání a řešení puzzlů.

Jsem jediná, kdo má HPčka. Takže jdou všichni nepřátelé po mě. A pokud na mě útočí 5 nepřátel naráz a ještě se na mě teleportovává démon, co každou vteřinu útočí za 3/4 mejch HP, nestíhám ani uhejbat, a fakt se nebavim. Jsme parta, kde tank udrží aggro jen pár vteřin, zásadně netankuje bosse, tankuje roguna a healuje assassin. Pojďme se pobavit o nestandardních družinách.

Pokud hra usoudí, že nebojuju, jako třeba když se zoufale snažim uhejbat už delší dobu, tak nemůžu zadávat rozkazy společníkům. Pokud chci heal mimo boj, musim sekat do vzduchu jako debil.

Jen dva společníci na partu. A mise maj tendenci vyžadovat konkrétního jedince. Což je poněkud nepříjemný, protože ne všichni spolupracujou. Hra má komba, kde jedna postava použije abilitu (aplikuje debuff), a druhá postava svojí abilitou naváže a dá extra damage. Takže potřebuju, aby měli jeden to, co druhej umí použít, ideálně aniž bych je přetalentovávala. Samozřejmě já taky aplikuju/detonuju, takže třeba jeden healuje a druhej spolupracuje se mnou. Ale je to kostrbatý. Učim se s tim zacházet.

Animace pohybu nejsou to, co bych očekávala, a společníci maj tendenci postávat ve stejnejch pozicích, na což teda z BG3 nejsem zvyklá. Myslim, že byl rozpočet na nějaký ty animace navíc, aby mi pánové nestáli proti sobě s rukama v bok. Ne že by to nesedělo k jejich vztahu/charakteru.

Neustále se přepíná klávesnice do angličtiny.

Už jsem přišla na to, k čemu jsou společníci, který na mě pořád pokřikujou, že je nepřítel za mnou. Pokud mířim lukem... nevidim vůbec, ale vůbec nic.

Ukazatele questů jsou občas matoucí a zvesela voděj hráče v kruzích.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #506 kdy: Listopad 06, 2024, 22:14:04 »

Jen drobná poznámka - hra mi po dvaceti hodinách vyhodila tutorial. Takže jsem se urazila... a pak jsem si ho přečetla a zjistila, že to dělám blbě. Ono to detekuje, když hraju jako pako a nevim, co dělám, a podle toho mi to nabízí tutorialy. Fascinující.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #507 kdy: Listopad 07, 2024, 21:50:33 »

Už jsem s hrou pěkně sžitá a až na takový ty extrémní přesilovky mě to baví. Naučila jsem se žít se společníka a jejich neustálym švitořenim, a používat ho ke svýmu prospěchu. Když střílim, fakt nevidim nic, než na co mířim, a já střílim hodně, protože mě to baví. Ti lumpi mi hlásej, že jsem pod útokem, řeknou z jakýho směru, a jestli range nebo melee, takže můžu rovnou ze střelby uhnout, aniž bych se dívala. Taky mě chválej, když něco zabiju. Ze začátku jsem si připadala jak pes, ale pak jsem zjistila, že ti idioti chválej i sebe navzájem :-D. Oh bože moje NPCčka ve hře si gratulujou ke killům. Je to velmi komunikativní hra.

Co se týče komunikace... stejně jako v předchozích hrách i tady jsou společníci, co si... tak řekněme nepadli do oka a štěkaj po sobě. Rozdíl proti předchozím hrám je, že tady jim bylo jasně vysvětleno, že se tak chovat nebudou. A je klid. Co bych za to dala v předchozích dílech. Někomu se ty výstupy možná líběj, ale soudě dle popularity módů na omezení některejch agresivnějších dialogů nejsem sama, kdo preferuje klid.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #508 kdy: Listopad 08, 2024, 03:17:24 »

Chci, aby všichni viděli tenhle perfektní obrázek grifa, co jsem našla namalovanej na zdi. Ignorujte Lucanise, nemám fotku bez něj a nevim, kde jsem to fotila.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #509 kdy: Listopad 08, 2024, 20:47:56 »

Takže to nakonec nevypadá jako průšvih. Já se budu muset akorát konečně dokopat k tomu, abych s tou sérií vůbec začal. Ani Inquisition jsem nakonec nedojel - zůstal jsem viset v první lokaci po úvodu.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 39