Pro mě byl tank hodně těžko hratelnej, protože pohyb během útoku neni plynulej. Přes deset let jsem tankovala ve WoWku za palu a jsem zvyklá na uplně jiný podmínky. Miluju tankování, ale tahle hra prostě neposkytuje ten zážitek. Navíc umělá inteligence postav je... řekněme menší a když nedávám damage já, nedává jí nikdo, čímž je hra poněkud... řekněme nudná. Ne že bych nebyla z WoWka zvyklá bejt s tankem první v damage... upsík.
Osobně doporučuju mága nebo ranged rogunu (je to jako hunter, akorát nemáš zvířátko :-D). Mág je zábavnej a má spoustu efektů, taková static cage, ještě když do toho Dorian hodí fear :-D. Bože, hned mám chuť rozjet mága. Mám ráda ty CC efekty.
Roguny jsou ULTIMÁTNÍ damage. Roguna která ví co dělá je nepřekonatelná. Dýky jsou podle mě horší než luk, sice vypadaj jako že maj velkou DPS, ale hodně nepřátel plošní a je to trochu o hubu. A... ano, roguny s lukem dělaj větší bordel, překvapivě. Už jen tim že s nima je jednodušší práce vzhledem k postavení vůči nepříteli.
Co se týče specek, za mága jedu předevšim oheň a blesky ze základních magií (ohnivá mina má krásnou damage a se static cage je sranda, jak už jsem psala), na specku pak beru knight enchantera, jeho štíty jsou prakticky nezničitelný. Ta specka byla asi 5x nerfnutá a furt je to velmi slušný. Force mage je poměrně populární, taky dobrá volba.
U rogun jedu artificera s lukem, je totálně brutální.
hra se bude více méně ubírat stejnym směrem, ale můj approval klesne, pokud zvolíš templáře :-D. Nepřijdeš o nic, jen některý mise/souboje budou proti jinejm lidem a některý společníci se přidaj v jinym pořadí.