Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Březen 28, 2024, 20:07:20
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 34

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 62170 krát)

Yuyu

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #375 kdy: Květen 22, 2019, 15:06:23 »

Osobně jezdim na bílym Tevinterskym koni, co se Artificera týče. Assassina mám laděnýho do červena, jezdí na strakatym oři. Válečník měl hnědýho/hnědo strakatýho, za beraní mágyni jsem jezdila na černym. Vždycky beru jen koně, nic jinýho pro mě neni esteticky přijatelný.

Vivku do týmu neberu, stejně jako neberu IBčko a nejradši bych vykopala i další, bohužel to nejde. Kde je Zev, když ho člověk potřebuje. Vraťte mi Zeva, vraťte mi Anderse, já ty nový lidi nechci. Cass je ok. Kde je Pes, kde je Shale, brala bych i Fenrise, byť nesnášim jeho dabing. Sakra, teď budu truchlit a tesknit. Na druhou stranu... člověk je vděčnej, že BW stojí od Anderse co nejdál, podělali co mohli, proto jsem ostatně složila slavnostní přísahu "už ani korunu".

IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #376 kdy: Květen 22, 2019, 16:02:49 »

Já beru všechny (páč je neznám a navíc dávají nějaké úkoly navíc) a všichni jsou mi tak nějak buřt.

Ale dost mě to překvapuje, jak nezajímavé ty postavy jsou. Pokud si to dobře vybavuji, tak před vydáním hry se neřešilo nic jiného, než to, s kým půjde mít romantický vztah a jaké bude sexuální orientace (čti koho půjde opíchat). Ale zatím teda jsem na navázání "romantického" vztahu s někým neměl ani pomyšlení. Ona je to ostatně fakt čistá rubačka, kde si člověk nevytvoří žádný vztah k žádné NPC postavě (ani k hrdinovi), která zadává nějaký úkol, nebo se na něm nějak podílí, většinou ani nemají jména a fungují tam opravdu jen čistě jako křoví z nutnosti.

To Bioware mělo vždy přece jen propracovanější, tydle vedlejší, nebo i hlavní postavy, nemluvě o společnících a úkolech s nimi. Už v ME2 se to velmi zvrhlo u společníků a celá hra byla jen o tom, ty společníky získat, pak si je naklonit a pak je nenechat chcípnout. Věci, jakože hráč má svůj vlastní cíl, NPC postavy mají svůj vlastní cíl, čistě náhodou se potkají, dají dohromady, navzájem se poznávají a odkrývají karty a případně jsou "kamoši", nebo se třeba i rozhádají, tedy takové to šikovné napasování těch společníků do děje už zmizelo i tam. Ale alespoň je člověk musel nějak do party získat, tedy vystřílet a vymlátit komplet nějakou tu lokaci, kde byly.

Tady se vyloženě přidávají sami a přímo se vnucují, přitom hráč zase ani nemůže vědět, jestli je chce, nebo nechce a proč je chce, nebo nechce. Nepotřebuje je (v rámci třeba hlavního děje), ale prostě je vezme, protože si řeknou. Tady je to ještě větší úpadek, no. Teda zatím. Je fakt, že ono s nimi ani nelze moc mluvit v útočišti, každý zatím řekl jen to, co musel a pak už nebyly žádné další dialogy. Třeba s Cassandrou jsem mluvil naposledy od získání útočiště, od té doby je jediná volba v dialogu s ní - Konec dialogu, přitom je to vlastně nejdůležitější postava v Inkvizici a faktická velitelka inkvizice, když jí založila, zatímco hrdina by měl mít jen roli loutky pro lidi, jakožto "posel", případně jako nástroj na zavírání trhlin, tedy by spolu měli mluvit často.

Asi bych měl zkusit si zahrát tu jedničku, protože se pořád nemůžu zbavit dojmu, že to tam bylo úplně jiné a byl to úplně jiný styl hry. Ale já už to hrál tak dávno, že si to zas tak dobře nepamatuji.

Ale ve trojce jsem alespoň konečně zjistil, k čemu jsou dobří ti "agenti", které je možné tu a tam získat pro inkvizici. Tenhle prvek s rozvojem té organizace, lidí v ní atd, je na té hře vcelku zajímavý.
IP zaznamenána

Yuyu

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #377 kdy: Květen 22, 2019, 16:59:42 »

No, v jedničce se taky vnucujou, Leliana, kchm kchm, ta je z nich asi nejtrapnější. Fakt je, že pocit je z nich jinej, až na tu Lelianu. Každopádně já oceňuju rubačku, jen... bych raději rubala s někym jinym než s touhle partou. Už jsem hledala nějakej mód aby alespoň byli zticha. Zatim to řešim vypínánim zvuku kdykoliv někdo z nich otevře chřtán.
IP zaznamenána

Yuyu

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #378 kdy: Květen 22, 2019, 17:05:13 »

Co se týče potřebnosti, nepotřebuješ nikoho z nich.
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #379 kdy: Květen 23, 2019, 08:45:09 »

Včera jsem se konečně trošku pohnul v ději a ve hře se začalo něco dít. Nejprve jsem se tedy rozhodl získat mágy na svojí stranu, což obnášelo otevřít jejich lokaci, místo templářské, za body moci.

Po příchodu k mágům bylo "vyjednávání" o jejich účastni poněkud divné, nakonec jsem se rozhodl se na něj vykašlat a zaletěl si na výlet jinam, do nedaleké budoucnosti, která svět čeká asi cca za rok.

Todle byla vcelku dobrá pasáž s trošku pochybným koncem. Nakonec jsme se zase vrátili do přítomnosti a mágy jsem získal a získal jsem i dalšího společníka mága. Konečně postava, která tak nějak splňuje to, o čem byla řeč výše, tedy že se zapojila do party, protože musela kvůli ději. Alespoň takto měly být udělány všechny postavy. Nevím, jestli by se ten mág přidal, i kdybych se rozhodl pro templáře, nebo jestli by se přidal někdo jiný.

Každopádně jsem tedy získal mágy a zvolil možnost, že budou spojenci inkvizice a ne otroci. Asi to byla chyba, podle toho, že skoro všechny společníky jsem tím naštval. Pak už se nedalo nic, než vrátit do útočiště, ale mágové tam nikde nebyli, i když by tam měli dle všeho být. (tedy když nepočítám jednoho, který zkoušel sbalit Cassandru na lítost). Ale alespoň se o nich bavily zdejší klepny, respektive o mě a o tom, jakej jsem debil, když jsem dal mágům svobodu. V dialogách mi to taky dali skoro všichni společníci vyžrat.

Ale to je jedno, měli jsme za úkol uzavřít trhlinu na nebi, tedy zase k válečnému stolu do dané lokace. Čekal jsem nějaký boj, strašlivou bitvu dobra a zla, nebo alespoň hrozitánsky moc zlého démona, který mezi tím posiloval, ale nic. Prostě jsme jí jen uzavřeli a bylo.

Pak jsme se rozhodli se z útočiště přestěhovat jinam, protože nás už bylo hodně a nějak se tam nemohli všichni vlízt, zvlášť když přišli na návštěvu i templáři, draci a další parchanti. Todle noční stěhování bylo víc na nervy, než cokoliv do té doby ve hře, protože jsem prostě nechápal, co po mě chtějí. Hlavně hned to první, kde se kovář chtěl dostat do kovárny přes zabarikádované dveře bednama. Dům se dal obejít a zadní stěnu neměl, dalo se do něj i vyskákat přes bedny, ale nic z toho on nechtěl, protože on prostě musel projít dveřmi a nějak mi to neřekl. Po asi hodině bádání jsem přišel na to, že ty truhle mám rozbít. Pak byl spokojenej, vzal si vercajk a začal se stěhovat. Celou tu hodinu nám na to na obloze svítil obří měsíc, občas prolétl obří drak, prostě pohoda. Následovalo útočiště samotné, kde jsem měl pomoci nějakým dalším postavám, jenže než mi došlo, co chtějí, bylo pozdě a já tak měl 0% úspěšnost. Prostě jako stěhovák bych se neuživil. Načtl jsem hru a tentokráte už už to všechno vyšlo a pomohl jsem nejspíše všem, kteří byli k dispozici.

Pak se všichni rozhodli odejít, jen já se rozhodl, že si dám rande s hlavním zlounem, který se taky dostavil. Byl to trošku sadista, protože mě furt mlátil, nakonec mě to přestalo bavit a rozhodl jsem se jej praštit katapultem. To vyvolalo lavinu událostí, až jsem se ocitl někde v nějaké jeskyni, naučil se nějakou novou schopnost a pak bloudil po zasněžených pláních.

Nakonec jsem našel zbytek inkvizice a konečně mohli dokončit to stehování, kupodivu v obří pevnosti nikdo nebyl a tedy jsme jí mohli obsadit. Pak ze mě definitivně udělali velitele inkvizice a já tak mohl řešit důležité věci pro její fungování, jako hledání záclon, nábytku a podobných věcí. Ale k tomu jsem se už včera nedostal.

IP zaznamenána

Yuyu

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #380 kdy: Květen 23, 2019, 11:42:00 »

Přidá se, všichni se přidaj. Jen jinak. Templářská mise byla pro mě těžce frustrující, navíc já jsem velmi zásadní antitemplář.

Jak jsi na tom z hlediska zabíjení nepřátel? Daří se?
IP zaznamenána

Milhaus

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 1891
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #381 kdy: Květen 23, 2019, 12:11:17 »

No díky tomu vybavení všichni padají jak mouchy. Zkoušel jsem i různě měnit naučené dovednosti, ale ještě to asi nějak předělám, ale čekám na ty specializace, abych zjistil definitivní stromy dovedností. Taky jsem na 13 úrovni, což je asi o dost víc, než s čím hra počítá, i když úrovně samotné asi nehrají takovou roli a mnohem významnější je to vybavení. Třeba v té zbroji 170 mě skoro nezraňují, naopak s tou holí a taky výbavou společníků chcípají téměř hned, jak se objeví.
IP zaznamenána

kloudici

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #382 kdy: Květen 23, 2019, 14:11:01 »

Přidá se, všichni se přidaj. Jen jinak. Templářská mise byla pro mě těžce frustrující, navíc já jsem velmi zásadní antitemplář.

Tak to jsme na tom stejně, proto jsem si teď, ve druhé hře vybrala mágy. Tentokrát moje postava není mág, ale lotr s lukem a do teď to byla docela bída, ale teď na 13. levelu to začíná být lepší, oproti mágovi to ze začátku není nic moc. Doufám, že s přibývajícími levely to bude pořád lepší.

Jak jsi na tom z hlediska zabíjení nepřátel? Daří se?
IP zaznamenána

Yuyu

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #383 kdy: Květen 23, 2019, 14:45:21 »

No. Roguna je proti mágovi šok, protože se musíš naučit uplně jinej přístup ke hře a ze začátku si člověk připadá hodně bezzubej. Přejde. Hraju na nejtěžší s elitama navíc a krájim to jak čistej vzduch.
IP zaznamenána

kloudici

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #384 kdy: Květen 23, 2019, 18:50:53 »

Pro mě je to fakt šok, NIKDY předtím v žádném RPG jsem nehrála za Rogunu, většinou hraji za mága, občas za wara. A teď jsem se dostala k tomu, že si mám vybrat trenéra na specializaci a bohužel se v tom ztrácím. Hraju s lukem a netuším, kterou specializaci si mám vybrat - můžeš mi poradit, prosím tě? Snad neotravuji moc :(
IP zaznamenána

Yuyu

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #385 kdy: Květen 23, 2019, 19:46:54 »

Viz moje pojednání o rogunách. Ten artificer mi přijde vhodnej pro začátečníky, případně tempest, ale pokud používáš Seru, tak klidně ber arta. Assassin je trošku zbugovanej a přijde mi obtížnější, i když možná je to jen mym stylem hry. Zas je absolutně na dálku, artificer vyžaduje manévrování po bojišti a relativní blízkost k cíli. Určitě napiš, co ti vyhovuje za styl hry.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2237
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #386 kdy: Květen 23, 2019, 20:38:45 »

Mimochodem, co se týče otravování, jsem operátorka na infolince. Nedovedete si představit hranice mojí trpělivosti. BTW, nechce někdo přestoupit k eonu? Elektřina? Plyn? :-D

Já zas tuhle zkusila hrát za mága, dřív mě to bavilo, teď to považuju za frustrující,  protože mu všechno tak trvá. Když si vzpomenu, jak jsem šílela z roguny :-D. Je to hodně jiný, no. Ty specky jsou u roguny alfa a omega. Do ty doby je to jen takový legrační plácání.
IP zaznamenána

kloudici

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #387 kdy: Květen 24, 2019, 09:09:10 »

Díky za rady, pořád nevím, co si vyberu, ale asi toho artificera, vzhledem k tomu, že sebou pořád tahám Seru, i když radši hraju spíš z dálky, to mám zafixováno ze hry s mágem. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Zatím jsem na 12. levelu, tak mám ještě čas na rozhodnutí.
Pokud jde o to "otravování", umím si to představit, moje mladší dcera dělala šéfku na call centru Britexu, takže to z jejího vyprávění znám. Mockrát jsem si říkala, že na tohle bych neměla nervy :D
IP zaznamenána

Yuyu

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #388 kdy: Květen 24, 2019, 10:58:16 »

Překvapivě je to většinou spíš sranda, myslim že lidi nejsou připravený na realitu z callcentra :-D. Vždycky si řikám, že je dobře, že nemáme video, moje herecký výkony sahaj jen k hlasu.

Pokud jsi spíš na boj z dálky, klidně ber druhou "Seru". Zvlášť pokud ti nevyhovuje pohybovat se po bojišti.
IP zaznamenána

kloudici

  • Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #389 kdy: Květen 24, 2019, 11:08:57 »

Tak je fakt, že kolikrát jsme se i nasmály, když dcera líčila některé "hovory H".
OK, dám na tebe, vyberu si tempesta. Díky  :)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 34