Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:42:17
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 39

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 142383 krát)

Yuyu

• Host
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #360 kdy: Květen 16, 2019, 16:54:44 »

Neni vidět akorát když točíš pohledem a máš zakliknuto. Jinak je tam furt. Přísahám že ho vidim.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #361 kdy: Květen 16, 2019, 20:19:30 »

No, a teď si promluvme o dracích. Protože nejen že jdou zabít, ale ještě to ani neni komplikovaný, ovšem člověk nesmí bejt nevybavenej lowlák. První drak byl strašná fuška, byla jsem z něj totálně zoufalá, teď je zabíjim během vteřin. Taktiku si furt pamatuju, naučila jsem se jí pro všechny odrůdy draků, ale už není potřeba, prostě na ně nechodim, když ještě nejsem připravená, a pak to jde fik fik. Padaj z nich T4 suroviny, což je tak level 20, na patnáctym teprve můžete pořádně sbírat T3.

Takže na draky na 15 nejdřív, poradny craftěný hadry, a pro roguny lektvar na zvednutí critical damage (slušně oblečená Sera ho pak dá focus abilitou i na jednu ránu)

Taky je tu stěžejní věc právě ta specializace, bez tý na to kašlu, u roguny je specializace rozdíl mezi celkem slušnym damsgerem a atomovou bombou.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #362 kdy: Květen 16, 2019, 20:23:43 »

Teď jsem to zkoušel a nyní to funguje a prodaly se jen věci v cennostech, ale na začátku to tak opradu nebylo, v té době jsem ještě ani tlačítko přesun do cenností nepoužíval a prodalo se všechno. Tak nevím.

Mě ani nejde o kurzor během bojů (během nich potíže nemám), ale dialogů. Na začátku mizel a nešlo ovládat kolečko. Ale od doby, co jsem se stal šéf inkvizice, to už neblblo. Jinak já běh a pohyb ovládám tím, že držím pravé tlačítko myši a W jakožto směr dopředu, neovládám to čistě klávesy.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #363 kdy: Květen 18, 2019, 21:40:16 »

Tak Rudoskalí jsem asi prošel už celé a splnil tam, co se dalo.

Nejprve jsem šel na severu na západ a dostal se až na statek s koňmi, po cestě jsem v jedné jeskyni potkal nějakého býka a zkusil jej zabít, ale ukázalo se, že je nesmrtelný a nešlo jej dorazit, neboť je to úkolová potvůrka, kterou je třeba na statek dovést. Zavírání zdejších trhlin na západě se ukázalo jako o něco těžší, neboť démoni co z ní vylézali byli silnější a někteří byli odolní na oheň. Na statku jsem získal nějaké další úkoly a koně, který urychlil cestování za obchodníkem.

Na závěr jsem procházel jihozápad a tamní pevnost nějakých žoldáků nebo co, kde získala z tamního šéfa bojovnice nějakou fialovou zbroj a opasek s +100 životy, což se myslím hodí. Získal jsem tam taky klíč od dveří, kam se nedalo dostat ve středu na jihu u jezera .

Vyrazl jsem tedy ještě tam, ukázalo se, že je to asi nějaký starý trpasličí důl, kde je nějaká sebranka grázlů a nějakých zpolzenců. Všem jsem tedy dal nakládačku. Ve zdejších nádobách a truhlách se daly najít poměrně silné předměty a i návody na výrobu úrovně tři.

Na venkovní mapě jsem si všiml, že u truhel a generování jejich obsahu to funguje tak, že stačí uložit hru kousek od ní, otevřít jí, vzít jednu věc a nějakou v ní nechat, pak popojít dál, uložit hru, načíst, znovu otevřít a v truhle se vygenerují jiné předměty. Všiml jsem si toho poměrně pozdě, když už těch truhel s tímto obsahem moc nebylo, ale nejspíše jsem asi získal všechny návody úrovně 1, které lze ve hře získat, protože mi další již hra negeneruje.

V tom trpasličím dole to s těmi truhlami takto nefungovalo, ale fungovalo tam to, co psala Yuyana, tedy že tam stačí jeden předmět nechat, opustit lokaci, vlézt tam zpět a věci uvnitř se znovu změnily. Jen je třeba nejít až k truhle, ale uložit si hru kousek od ní, pak je možné si nechat vygenerovat užitečnější předměty. Já si tam ale nechal jen dvě truhle (v ostaních byly věci buď napevno, nebo tam byl jen jeden užitečný návod). Párkrát jsem se tam tedy vrátil a celé to prošel, pokaždé jsem musel pozabíjet zdejší obludy, ale dveře a podobně jsem znovu odemykat nemusel. Získal jsem tak pár návodů třídy 3, o kterých jsem si říkal, že by se mohli hodit (jako hole či zbroje pro kouzelníka), ale i ty další postavy, nebo i vylepšení. Dlouho mě to ale nebavilo a navíc se i v těch truhlách vygeneroval jen jeden návod, co se hodil.

Pak už zde asi nebylo co dělat. Nepřátelé na mapě se už příliš neobnovují. Zbyly mi tu tak 4 úkoly. Jeden je ve vesnici Rudoskalí, kam mě stráž stále nechce pustit a vždy mi řekne, že dokud budou v okolí bojovat mágové s tepláři, že mě tam nepustí, i když nikde už mágové ani templáři nejsou. Nevím přesně, co chce, abych udělal. Pak nějaký úkol se zakázkou pro zásobování inkvizice, který se plní tím vyrobením nějakého předmětu u stolu. Zdá se, že tydle úkoly nejde dokončit a generují se neustále dokola, některé úplně stejné jsem dostal a splnil i 3x za sebou. Tedy to asi nemá význam moc řešit. Pak mi zbyl jeden úkol u sochy nad statkem s koňmi, kde dle dopisu tam mám přinést felandarii, ale nevím, co to je a kde to mám vzít a asi to u sebe nemám, protože když tam dojdu, nestane se nic. A ještě úkol přímo na statku se strážnými věžmi, který se ale asi nedá dokončit, dokud nenavštívím útočiště a válečný stůl.

Dostal jsem se na 9 úroveň a tak jsem se rozhodl, že zkusím znovu zaútočit na draka, abych zjistil, jak moc jsem zesílil a jestli se to nějak projeví v boji s ním. Všechny postavy vydržely trošku dýl, ustály dokonce dvě jeho kouzla s vírem, nebo co to je. Pak ale padl hlavní hrdina a chvíli na to i mág a lotr a zůstala jen válečnice. Ta se ale držela poměrně statečně, bušila do draka docela dlouho a sebrala mu skoro půlku životů, než definitivně padla (a to jí spíše zabili dráčata, která se tam v průběhu objevila, než drak samotný). Tedy zlepšení tam je docela viditelné. Pravděpodobně by bylo ještě větší, kdyby měly postavy lepší vybavení, jenže třeba hrdina má pořád to stejné, co měl na začáku, když jsem do Rudoskalí přišel, jen válečnice se zlepšila výrazně díky fialové zbroji, opasku a nějaké mocnější zbrani. Budu to muset vyzkoušet ještě po té, co dojdu do útočiště a nějaké lepší předměty si vyrobím, o jak moc se postavy zlepší a o kolik budou silnější.

Ostatně bych do útočiště nyní se měl už asi vrátit, protože se tu už nic dalšího dělat stejně nedá.
« Poslední změna: Květen 18, 2019, 21:47:28 od Milhaus »
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #364 kdy: Květen 18, 2019, 21:58:01 »

To neni bejk, to je kravička :-D.

Jinak co se týče draka, jak začne mávat křídlama, musej všichni běžet k němu, pak to nic nedělá, a pak zas rozprchnout.

Na to aby tě pustili na hrad musíš prostě hnout dějovou linkou, ve městě zkrz stůl už jsi byl? Tuhle část hry nejde ignorovat, jsou tam dějový mise který tě posunou dopředu.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #365 kdy: Květen 20, 2019, 08:39:05 »

Tak když už se nedalo v Rudoskalí nic dělat, vrátil jsem se do útočiště a začal se zabývat výrobou předmětů. Nejsem si úplně jistý tím, co je nejvýhodnější a jaké bonusy bych měl předmětů prioritně dávat, zdá se, že výroba je poměrně propracovaná, základy chápu, jediné co příliš mi není jasné, k čemu jsou materiály označené jako mistrovské, například kov "dotknutý únikem", (respektive kde se dá použít. Taky třeba jsem našel materiály, u kterých se píše, že dávají 20% nebo 30% šanci na kritickou výrobu, což též nechápu, k čemu jsou.

No ale z toho co jsem měl jsem si vyrobil zbroj a hůl, v oblasti s dráčaty byla nějaká naleziště obsidianu a ten se stal základ pro mé výrobní potřeby, zejména hole. Lovem medvědů se dala sehnat nějaká lepší kůže a v trpasličích kobkách z tamních grázlů občas vypadávala nějaká lepší látka. Chvíli jsem tak musel ještě na tato místa chodit, abych nashromáždil více surovin a mohl si vyrobit arcimágovu hůl ledu a ohně a také zbroj a ještě vybavit i Solase stejně. Pro bojovníky a lotry jsem moc dobré návody neměl, ale též jsem jim vytvořil nějakou lepší zbroj. Taky jsem všem vyrobil přilby s bonusem do životů.

Hůl ledu dávala větší poškození díky obsidianu, hůl ohně trošku menší, protože jsem neměl žádný kvalitnější materiál. Jak jsem zjistil, ledová hole dobře funguje na dráčata, zatímco ohnivá na zvířata (třeba medvědy), vyrobil jsem i bleskovou, ale nejsem si jist, kdo je na ní náchylnější, možná silnější bojovníci v železných zbrojích, ale těžko říct.
Každopádně moje nejsilnější hůl ledu, co jsem dal dohromady, vypadala takto:
https://i.postimg.cc/rMffFM9Y/Dragon-Age-Inquisition-2019-05-19-02-53-41-070.jpg

a moje zbroj pro mága vypadala takto: https://i.postimg.cc/ChbvF8vj/Dragon-Age-Inquisition-2019-05-19-00-24-24-708.jpg

Hrdina v tom sice vypadá jak holka a třeba Solas ve stejné zbroji vypadá dost líp, ale to je jedno. Výhodou vyrobených předmětů zdá se být především to, že nejsou omezeny levelem hrdiny a že tak může nosit i zřejmě výrazně silnější zbraně/zbroje, než by měl. Tedy podle toho, jaké požadavky měly zbraně, co jsem našel a které měly menší útok, než tydle vyrobené.

Nejsem si třeba jist, jestli není lepší holím dávat bonusy do útoku v procentech, dle popisu té vlastnosti by to mělo mít vliv na veškerý útok, ale nevím nevím, jestli to nehraje roli jen u zbraní nemagických. Pro Solase a pro sebe v těch jiných živlech jsem to zkoušel, mají třeba zbraně i se 17% útok, ale nezdá se, že by byly silnější.

Když jsem byl tedy v rámci možností vybaven, jak nejlépe to asi šlo, prubnul jsem znovu draka, abych zjistil, o kolik jsem zesílil. Bylo jasné už před tím, že to bude o dost (podle bojů s různými obludami). Nečekal jsem ale, že až tak o moc, jelikož drak dostával docela slušnou nakládačku. Nevím proč, ale všiml jsem si, že způsobené škody začínají někde na 150 a postupně rostou až třeba na 300-350, nevím přesně, co to způsobuje. Navíc hrdinu i Solase jsem naučil magické střely a chrilil je na draka ze všech sil. Tentokráte přežily všechny postavy, drak měl běhm chvilky půlku životů, pak začal poletovat, tak se boj trošku zpomalil, ale bylo mu to prd platný a chcípl.

Z jeho mrtvoly jsem sice žádné návody nezískal, jen nějaké suroviny a předměty, nicméně v této oblasti bylo více truhel, které generovaly návody na předměty typu 2, tak jsem je trošku doplnil a mohl tak ještě trošku vylepšit bojovnici a lotra. Taky tu byly na lodi dvě truhle, ve kterých byly nějaké suroviny na výrobu. Pokud jsem v nich nechal peníze, uložil hru a načtl, znovu se vždy obnovily. Tedy jsem tak získal asi nekonečnou zásobu nějakých materiálů, obsah truhel je zdá se vždy stejný - viz screeny:
https://i.postimg.cc/dJD4hpHQ/Dragon-Age-Inquisition-2019-05-20-02-31-37-673.jpg
https://i.postimg.cc/w9PFL2ZX/Dragon-Age-Inquisition-2019-05-20-02-31-46-262.jpg

Okolo také byla naleziště obsidiánu, ale to ani nebylo zapotřebí, díky těm zásobám na lodi.

Pak už jsem ale musel pokračovat dál, vrátil jsem se do útočiště, splnil zde nějaké věci u válečného stolu, ty různé mise, kam se posílají buď vojáci/špezi/diplomati, nebo ti 3 velitelé. Především jsem postavil strážní věže v Rudoskalí, abych tak dokončil jeden tamní úkol. Taky jsem získal na těch misích asi nějaká zvířata, či co a otevřely se i nějaké nové lokace, kam se dá jít. Některé ty mise trvají na můj vkus docela dost dlouho, jedna třeba 24 hodin. Taky jsem zainvestoval ty body do perků, zvedl inventář a načil se něco u špehů.

Nicméně jak jsem zjistil už během získávání surovin na výrobu holí a zbrojí, ono se dá rychle cestovat v rámci lokace skrz mapu, tedy moje neustálé pobíhání tam a zpět kvůli inventáři k obchodníkům, bylo naprosto zbytečné a mohl sem se tam prostě jednoduše přenést a ušetřit mnoho času. Ale tak ne vždy se všechno povede hned, no.

Po vyrobení strážných věží jsem se ještě vrátil do Rudoskalí dokončit ten úkol s nimi, do útočiště odešel i majitel zdejších stájí. Užpřed tím jsem si všiml, že tam můžu měnit zvířata a vybral si nějakého bílého jelena (asi v rámci nějakého DLCčka, protože byl odemknutý hned). Tenhle chlápek mi pak asi umožnil kupovat další zvířata. Bílej jelen z DLCčka asi zpsobuje občas pád hry a tak jsem si koupil normálního hnědýho. (nevím, kdo todle vymýšlí, osobně bych nejraději tu úkolovou krávu, protože ta zdá se dost vydrží). Taky jsem v Rudoskalí konečně ukecal zdejší jednu čarodějku, aby se přidala k útočišti, nejspíše díky inkvizičnímu perku u špehů, který otevírá nové možnosti dialogu o magii a úniku.

Když jsem se chtěl ale vrátit do útočiště, nešlo to a hra se sekla při načítání. Zkoušel jsem vše možné, dokonce načíst i starší save přímo v útočišti a už to vypadalo, že jsem dohrál, protože se prostě načíst nechtělo. Nakonec jsem zkusil dát opravit hru v konzoli, což sice smazalo češtinu, ale hra se načtla a češtinu jsem tam nahrál znovu.

Pak jsem se rozhol se držet spíše hlavního děje a jít do lokace, kam mě hra posílala. Psalo se u ní, že je vhodná pro postavy asi 3-7 úrovně a já byl po souboji s drakem na 12 a tak jsem to nechtěl moc oddalovat.

Tadle lokace mě trošku zkalamala, protože byla o dost menší, než ta první. Vlastně tam skoro nic nebylo, jen malé městečko, pár obchodníků. Během pár vteřin jsem klidně mohl jít zase zpátky, kdybych chtěl, neboť hlavní dějová linka je nějaká čudná a furt mě posílají, abych mluvil s jeptiškama, které mi nic neříkají. Ale tentokrát mě alespoň poslali za vůdcem inkvizice zase do útočiště a navíc se vtěřila i vůdkyně mágů, která mě též někam pozvala.

Taky se vtěřila ještě nějaká další vůdkyně mágů, která mě někam pozvala, do nějaké lokace poblíž města a ještě mě tu málem někdo trefil šípem se vzkazem, na základě kterého jsem zkoumal město, až jsem vyzkoumal další malou lokaci poblíž města, kde se ke mně přidala nějaká elfka lotryně Sera, jakožto členka party. Mluvila dost nesrozumitelně a je to i držka, chvíli jsem přemýšlel, že bych jí ani do inkvizice nevzal, což kupodivu šlo a navíc jí lze i říct, ať vypadne během dialogů, což nevěstí nic dobrého. Ale nakonec jsem jí vzal, protože narozdíl od trpaslíka lotra, může používat jakoukoliv zbraň na blízko i dálku, zatímco trpaslík si furt hýčká to svoje dělo, které postupně vylepšuje.

Nejsem si úplně jistý, co u lotra rozvíjet, jestli primárně luk, nebo dýky a jaké schopnosti druhotné z jiných stromů. Zdá se, že dýky mají extrémně vysoký útok (i vyšší, než jsou třeba obouruční zbraně na stejné úrovni). Lukem lze zase střílet na dálku. U tédle holčiny jsem ale rozvinul většinu schopností luku a jeden bod dal do plížení s tím, že strom s plížením budu rozvíjet vzápětí. Vyrobil jsem jí taky slušnější luk a zbroj.

Ve městě byl obchodník, který i nějaké návody typu 2 prodával a tak jsem od něj koupil všechny, co měl. Ale nevím moc, jestli to má význam, žádný lepší, než co jsem již našel, jsem stejně nezískal, no. Ale tak, sbírka prostě musí být kopletní, no.
« Poslední změna: Květen 20, 2019, 10:27:49 od Milhaus »
IP zaznamenána

Yuyu

• Host
« Odpověď #366 kdy: Květen 20, 2019, 10:57:26 »

Co se týče rogun, vždycky jim dej luk, bez ohledu na to co měly v prackách původně. Jednou jsem udělala chybu a nechala jsem Coleho s dýkama. Au au au, ležel na tlamě půlku času. Ano, roguny s dýkama maj hezkou damage a bohužel, s těma lučištnickejma to AI moc neumí, ale alespoň žijou, což je víc než se dá říct o dýkách. V rukou hráče jsou lučištníci ultimátní prasata, vřele doporučuju. Ve dvojce jsem jela dýky, ale tady to neni reálný. Damage vypadá na zbraních hezky, stejně tak možnost mít o socket víc, ale nestojí to za to.

Jinak na devátym levelu je čas na Skyhold a specializace, do kterejch se určitě vyplatí investovat, zvlášť u rogun.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #367 kdy: Květen 20, 2019, 12:50:56 »

No, mě jde spíše u těch lotrů i o ty další stromy dovedností. Například plížení by mělo umožnit se skrýt na bojišti a pak nejspíše dávat kritické útoky, což v kombinaci s předměty, které zvednou kritické útoky v procentech, by mohlo být hodně efektivní. Třeba vyrobit si dýky/zbroje atd, které zvýší o 100% poškození udělené kritickým úderem, lotr by měl téměř jisté, že svým prvním útokem kritický úder dá a tedy by nejspíše dokázal cokoliv zabít na jednu ránu a pak ještě zmizet pryč díky jiným dovednostem. Ale nevím, jestli to funguje i u luku, nebo jen u dýk (pravděpodobvně asi u obojího), jenže během bojů nemám společníky vůbec pod kontrolou a netuším, co dělají. Ale když jsem procházel to Rudoskalí, tak tam vrazi s dýky byli a když se vypařili a dokázali semi dostat až do zad, byla to instantní smrt pro hrdinu (chránil jsem se před tím ohnivou minou). Možná hrát za takového vraha s dýkama jakožto hrdina, by bylo i snesitelné, pokud bych chtěl bojovat na blízko. Za bojovníka si to neumím představit. (nejspíše by šlo i kombinovat nějak luk a dýky a naučit se některé perky u obojího, ale to by mělo význam práve jen u hlavního hrdiny, u společníků je to nejspíše ztráta času).

Skyhold je co?
IP zaznamenána

Yuyu

• Host
« Odpověď #368 kdy: Květen 20, 2019, 13:14:22 »

Skyhold je lokace, kam se v rámci děje přesídlíš, prostě hrad. Hádám, že to ti koumáci přeložej.

Každopádně co se týče rogun, udělám tady takovej náčrtek s vysvětlenim pro jednotlivý specky, až nebudou lidi volat.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #369 kdy: Květen 20, 2019, 14:04:24 »

No, k tomu jsem se ještě nedostal, já se v hlavním ději téměř neposunul :). A teď přemýšlím, jestli nejprve navštívit ty nové lokace, co se mi otevřely, nebo pokračovat v hlavním ději. Většinou hry hraji tak, že dělám vše vedlejší a až na konec hlavní úkoly. Ale tady to asi nemá moc význam.
IP zaznamenána

Yuyu

• Host
« Odpověď #370 kdy: Květen 20, 2019, 14:20:29 »

Každopádně pokračuj v ději, ty specializace maj velkej význam.
IP zaznamenána

Yuyu

• Host
« Odpověď #371 kdy: Květen 20, 2019, 16:25:02 »

Lidi furt volaj, potvory. Navíc tu nemám pořádný materiály. Nevadí.
OK, takže roguny. Roguny se dělej do třech kategorií. Roguny s dýkou ignorujeme v rámci pudu sebezáchovy.

Assassin (Cole)
Assassin roguna funguje tak, že cpe VŠECHNO do kritickýho zranění, případně do útoku. Ze statů chcete dexterity, obratnost. Šance na krit je fujky, nechcete. Assassini milujou silný útoky a regeneraci energie za zabití. Účelem specializace je bafnout ze stealthu, zabít cíl jednou ranou, a zase se zdejchnout, protože cokoliv ze stealthu je automaticky krit a když zabijete nepřítele, můžete zas do stealthu.

Artificer (Varric)
Pravej opak Assassina, MILUJE šanci na krit, klidně 100%. Ze statů vychcanost, cunning. Talent na energii za krit je nutnost. Funguje tak, že má neomezeně energie a nemá žádný cd, pokud nemáte rádi komplikace a nadměrný plížení, tohle je postava pro vás. AI za to neumí hrát, vyžaduje udržování velmi krátký vzdálenosti mezi postavou a nepřítelem a přesný míření.

Tempest (Sera)
Ta je tak nějak normální roguna, jedu jí spíš krit, ale ne tak ostře jako artificera. Je velmi zábavný jí sledovat, protože má abilitu která jí zrychluje vůči okolí o nějakejch snad 95%, takže vidíte rozmazanou čmouhu a nepřítel zmizí. Její focus abilita schopná oneshotnout kterýhokoliv bosse ve hře je pověstná. Nikdy jsem za to nehrála, nedokážu se k tomu odhodlat, ale do party je to praktický.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #372 kdy: Květen 20, 2019, 22:56:11 »

Ok, jsem doma, už mi nikdo nevolá. Naházela jsem nějaký talenty na roguny a taky jsem si oblíkla něco legálního, místo svejch t4 matrošů z DLC. Samozřejmě zajímavejch talentů je ve hře hodně, názory se lišej, navíc člověk si prostě nemůže vzít všechno. Respektive může, je ve hře truhla kde je amulet +1 schopnost a truhly jsou buglý, ale pst. Držte palec photobucketu, ať zas nezradí.

Artificer
Spoiler: ukázat

Sub talenty, jen základní stealth pro případ, že po mě jde moc nepřátel, nebo se potřebuju takticky přesunout. Víc neni potřeba, tahle postava se prostě moc neplíží, nemá to zapotřebí.

Hlavní věc tady je leaping shot (to uplně vlevo), zdroj damage číslo jedna, vylepšenej o dalších 200%. Taky tim pak člověk sráží nepřátele na zem, doporučuju i z hlediska vyřazení cíle. Výbušnej šíp taky super, artificer miluje cokoliv co dává víc ran naráz. Ten poslední talent mám jen ze zvyku za assassina, nepoužívám.

Stěžejní talent, bez kterýho tahle postava nefunguje, bohuže je k němu potřeba ta zbytečnost před tim.

Specka, bomby vylepšený tak, aby jich šlo co nejvíc, čim víc zásahů, tim víc kritů. Focus specka je použitelná jen s lukem, brutálně silná, ale pokud s leaping shotem přistanete blbě, padnete mimo texturu a nezbejvá než load. Stejně to zprasí draka třeba na dvě rány a jdou v tom využívat jiný útoky, takže...

Tady je vidět rozložení statů postavy, krit krit krit.

Assassin

Jako jedinej má vylepšenej stealth, protože ho používá furt. Jinak žádný body, fakt jich moc nezbejvá a jsou důležitější schopnosti. Pozor, nebrat to druhý vylepšení na stealth, komplet to zničí postavu, nebude fungovat stealth po zabití, protože zabijete nepřítele ještě v rámci stealthu.

Leaping shot (vlevo) vylepšenej tak, aby postava po použití mizela do stealthu. Nouzovka pokud chci zmizet, nebo narazim na něco, co nezabiju na jednu ránu. Mířená rána dole, extrémně silnej útok, takovej "ahoj - sbohem". Jde vylepšit, užitečný. Výbušný střely se hoděj. Jehelníček celkem nepotřebnej, pokud assassin do něčeho střílí delší dobu, dělá něco špatně.

Ha ha ha, nic.

Specka, obsahuje samý lahůdky, doporučuju. Akorát tu focus abilitu nějak nepoužívám.

Assassin v celý svý zmoklý kráse... Tý plsti na hlavě si nevšímejte.

Tempest

Opět, jen základní stealth, bodů proklatě málo a člověk se snaží vybrat specku.

Tady budu ještě talenty dobírat, jen co vyžeru tu specku.

Opět, energie za krit, neni tak potřebná jako u artificera, ale hodí se.

Specka, jedu oheň, blesky + focus abilitu (uprostřed).

Pohled na staty, jako vždy.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #373 kdy: Květen 21, 2019, 22:56:47 »

Legrační, jak se člověk snaží, furt má málo bodů, levely lezou pomalu... a pak padne těch 16, a najednou vzum, zmasakrujete pár draků, začnete zabíjet nějakou velkou kořist, a ani nevíte jak, levely letěj nahoru, jste 20+ a hra je najednou taková nějaká dohraná.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #374 kdy: Květen 22, 2019, 12:31:58 »

To já nabral do party nějakou čarodejnici, která byla nedalo toho města a která mě pozvala na onen večírek. Nemůžu se zbavit dojmu, že společníci se tak nějak až moc okatě vtírají do inkvizice a mojí přízně, abych je nabral do party, přitom zrovna tadle čarodějnice ani nepůsobí zrovna sympaticky.

V Středohoří se ke mně ostatn přidal ještě jeden společník, nějaký šedý strážce, který se taky vtěřil a taky jsem ho nabral, ačkoliv ten je o dost sympatičtější.

Společníci zdá se otevřely nové možnosti "misí" pro mé velitele u válečného stolu, tak jsem je též splnil. Zjistil jsem, že čas trvání těchto misí není časem ve hře, ale počítá se od reálného. Tedy třeba dlouhou misi, jako je ta na 24 hodin, je nejspíše boré zadat, když hráč vypíná hru. Při dalším spuštění se mu už nejspíše dokončí a on může zadat ty kratší.

Do Středohoří vedly i nějaké další drobnější úkoly a navíc i úkol do vesnice na severu, kde jsem měl kontaktovat mágy. Konečně se mi tak otevřelo i toto místo a já tak mohl dokončit některé úkoly další a hned získal zase jiné, které jsem zase splnil. Všechno jsou to úkoly vcelku o ničem, ale tak proč ne. Ve vesničce byl i obchodník, který prodával výrobní návody typu 1 a tak jsem koupil všechny, co měl.

Nakonec jsem teda kontaktoval mágy, což ale zase bylo jen ve stylu promluv si s tím, pak si promluv s tím a pak vypadni zase do útočiště. Ale alespoň nahradili jeptišky kouzelníkama. Taky jsem se teda dozvěděl nějaké info o tom, že existuje ďábelská říše, plná zla a zlých magistrů - mágů, na severu, kteří do toho nějak namotali a kde jeden z nich umí ovládat čas a z nějakého neznámého důvodu čas ztrácí s mágy a s hrdinou (ačkoliv pokud čas ovládá, mohl by se klidně stát pánem světa). Zdá se, že to bude budoucí nepřítel, ale zatím ještě ne. Ve městě byly i nějaké zamčené dveře, které lze otevřít jen s pomocí lotrů a z toho hned 2 dveře, které lze otevřít pomocí lotrů jen v případě, že má hrdina naušený inkviziční perk u špehů, který samozřejmě nemám a tak je nemůžu otevřít (podobné byly i na statku s koňmi). To je taková vcelku dobrá nasírací věc ve hře (obecně zamčené dveře, ale tydle obzvlášť, porotože pokud by chtěl hráč hrát s partou úplně bez lotrů, tak by je nikdy zřejmě neotevřel.). Jiný důvod, proč tam dávat zamčené dveře, moc nevidím, vzhledem k "náročnosti" jejich odemykání. Za těmi, co jsem otevřel, ostatně byly jakési lebky nějakých zmrzačených mágů Oltářem, které zřejmě kuchnuli zdejší mágové, nebo ještě spíše oni zástupci říše zla, ke kterým se mágové přidali.

Pak tedy nešlo nic už dalšího dělat. Měl bych se rozhodnout, jestli se přidat k mágům, nebo k templářům a podle toho otevřít novou lokaci u válečného stolu. Vůbec netuším, ke komu a podle čeho se mám rozhodnout, když ani jednu skupinu vůbec neznám a jsou mi lhostejní. Templáře a jejich šéfa jsem viděl asi 5 vteřin a vypadal jak šílenec na steroidech a mágové jsou zdá se, podle těch 2 krátkých dialogů, taky pěkně vypatlaní, ale asi za to úplně nemůžou a budou očarovaní magií času. Nejspíše se rozhodnu pro ty mágy, když jsem mág.

Zkoušel jsem také nějaké nové zvíře, které jsem získal v rámci nějaké mise na válečném stole a dospěl k názoru, že cestování na něm musí být nejspíše velmi náročné a zejména pro muže. Osobně bych raději chodil pěšky, než jezdil na tomhle tímhle způsobem. :)
https://i.postimg.cc/BJsLWZVY/Dragon-Age-Inquisition-2019-05-21-20-23-03-083.jpg
https://i.postimg.cc/wq3RWWG9/Dragon-Age-Inquisition-2019-05-21-20-22-42-622.jpg
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 39