Zkusil jsem tedy vyresetovat dovednosti hrdiny a následně dal všechny body do magie ohně, což mi stačilo k tomu, abych se naučil i ohnivou minu. Uměl jsem tak sice jen dvě kouzla (ohnivou kouli a ohnivou minu), ale blesky mě stejně moc nepřesvědčili a zelenou magii jsem pro zatím učil toho druhého mága.
Vydal jsem se do té lokace, kde by měla být nějaká ta jeptiška, nebo co. Po příchodu jsem se jí tedy jal prozkoumávat a vydal se opačným směrem, než by ta jeptiška měla být a postupně jsem prošel jihovýchod, splnil ty různé hloupoučké úkoly (ten způsob a styl úkolů a jejich zadávání a vůbec interakce s NPC postavami je další věc, která mi moc nesedí, je to všechno takové strojové, jak automat na úkoly). Celou tudle jihozápadní část jsem tedy prošel, zdá se že zdejší mágové a templáři se budou kuchat do nekonečna a že je téměř snad ani nemá význam zabíjet, když se tam objeví zase hned znovu. Taky jsem zjistil, že jde zabíjet i neutrální zvířata a že z nich občas vypadnou nějaké suroviny, i když zkušenosti za ně většinou moc nejsou.
V této části bylo spousta různých úkolů rúzného typu, od uzavírání trhlin, přes zabírání důležitých míst, až likvidaci jakési červené horniny, zakládání táborů inkvizice, až po obíhání kolem sochy dokola, kvůli vyvolání zombie. Získal jsem tak i body do inkvizičních záležitostí, moci i nějakého agenta pro inkvizici, stejně tak mi úroveň stoupla na 5 a bodík jsem dal do magických střel v magii vzduchu.
Zjistil jsem nicméně, že inventář má omezenou velikost a že se do něj vleze jen 60 věcí a že se do toho počítají i suroviny na výrobu (jednotlivé typy), cennosti a podobně. Což je dost problém, protože surovin zhlediska typů mám stále víc a víc a u některých cenností jsem si nebyl jist, jestli k něčemu jsou a jestli je prodávat. I když u sebe nemám nic jiného, zabírají suroviny přes 25 míst a na zbraně, zbroje atd, zbývá tedy 35 a to se zaplní hodně rychle.
Při procházení jižní střední - západní části, kde cesta vedla k nějaké pevnosti odpadlíků, mě ostatně ten inventář dostihl a já to musel nějak řešit. Žádný obchodník nikde nebyl a tak jsem se vrátil k původnímu hlavnímu úkolu s jeptškou doufajíc, že třeba tam nějaký bude. Jelikož jsem sem přišel ze západu a hra asi počítala s tím, že půjdu od východu, napletl jsem se rovnou do nějaké bitky o křižovatku, kde mi hra pořád říkala, ať zabiju tolik a tolik templářů, nebo mágů a současně mi oznamovala, že jsem je již zabil a jáí přitom ani nevěděl, kde se ten boj odehrává a co se děje. Nakonec jsem toho jednoho templáře, který mi zbyl zabil, čímž byl splněn asi nějaký úkol v této části s táborem inkvizice a já si mohl automaticky promluvit s jeptiškou. Ta mi toho moc neřekla, ale hlavní děj se asi posunul jakože dál a měl bych se vrátit zase zpět do útočiště.
Tábor se trošku změnil, byly tu nějaké NPC postavy a obchodník, tak jsem mu všechny krámy prodal, nechal si i zadat nějaké další úkoly pro zdejší uprchlíky, které všechny vedly na jihovýchod, tedy do míst, které jsem již prošel a já je mohl projít znovu. Jediný úkol, který jsem tak nesplnil, je najít léčitelku pro tábor. Jedna kouzelnice je sice nedaleko a já jí i přinesl nějaké dobré zprávy o mrtvole jejího kamoše templáře, kterou jsem našel už před tím, ale k inkvizici se přidat nechtěla.
Když jsem měl volnej inventtář, což bude asi největší nepřítel, vydal jsem se severovýchodně a opět dělal tudle činnost, co před tím na jihovýchodě. Zase to tu celé prošel, uzavřel trhliny, splnil i nějaký úkol pro společníka mága a získal pro něj amulet, který mu dal 1 bod navíc, zlikvidoval nějaké bandity, co nebyli banditi, založil tábor inkvizice, splnil zakázky pro ní s donešením nějakých krámů.
Od tohoto tábora na severozápadě vedla cesta ještě dál na sever, kam vedl úkol s likvidací červeného šutru, dostal jsem se tak do maličkého údolíčka a když jsem udělal krok dovnítř, přilétl obří drak, začal poletovat okolo a střílet na mě ohnivé koule, přičemž zaútočit na něj nešlo, jelikož nepřistál. Po chvilce jsem byl tuhej i se společníkama a tak jsem načetl hru, vlezl zase dovnitř a tentokráte nepřiletěl. Vykuchal jsem mu tedy mláďata, našel zde lebku a následně nějaké úlomky čehosi (ty už jsem našel nějaké i dřív), zlikvidoval červenej šutr a došel až do místa, kde měl ten obří drak nejspíše hnízdo.
Zde tedy byl na zemi a dalo se na něj i zaútočit a tak jsem to zkusil. Nejsem si jistý přesně tím, co je cílem boje s tímto drakem, ale určitě cílem není jej zabít, neboť toho bych si všiml. Ačkoliv jsem na něj pustil všechno, co jsem měl, včetně rozzuřené Cassandry, ani jsem jej neškrábl, no možná jej trošku polechtal na pravé noze, nebo kam jsem to útočil (těžko soudít), on nejprve používal nějaká ohnivá kouzla a tak připekl jenom bojovnici, což se dalo, pak ale použil nějaké kouzlo s vírem, nebo co a všichni krom bojovnice byli mrtví. Bojovnici vyklepl hned vzápětí. Pochopil jsem.
Šel jsem tedy ještě o na severu na západ, zdejší město je zavřené a jít se tam nedá, ale došel jsem do nějakého strašidelného lesíku, kam vede hodně úkolů. Tam jsem prozatím skončil.
Respektive jsem měl zase plný inventář a tak jsem ještě šel udělat výprodej. Ve hře asi není někde nějaká truhla, kam by se dali dát předměty, které člověk nechce sebou nosit a současně je nechce prodat, že? Případně možnost ten inventář rozšířit.
Dostal jsem se ale na úroveň 6 a tedy si ještě vytunil ohnivou minu.