Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:13:22
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 39

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 142556 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #330 kdy: Květen 13, 2019, 22:27:18 »

Tk diablo mi to připomíná především náplní toho boje, klikám, klikám klikám, použiju kouzlo, v rámci čekání na kouzlo, klikám klikám klikám, použiji lektvar, použiji kouzlo, klikám. Žádná nějaká taktika mě tam moc teda nenapadá a společníky nemá vůbec cenu řešit, když nevím, kde jsou a co dělají.

Ale i v těch schopnostech, všechno jasně dané, jasný strom, jasná kouzla atd. V jedničce se třeba dalo s kouzlama docela dost vyblbnout, pokud si to dobře pamatuji, tady mi to tedy moc nepříjde. To ani nemluvím třeba o učení se u učitelů nebo nečem podobným a vlastně i to procházení světa, jestli to takto bude celou hru, jak byla ta pasáž, co jsem udělal. Podobně se to nejspíš dá říct i o výbavě a předmětech, co jsem se tak díval. Je to prostě zase akce s drobnými rpg prvky, no. Úplně jiný styl hry, než ta jednička. Hlavně po tom drakensangu (který byl jedničce přece jen podobný), je to vážně hodně velký rozdíl.

Ale když už jsem začal, tak tomu asi ještě šanci dám, i když mě tento typ her moc nebaví. To je podobné, jako třeba Titan Quest, jen tam je více tříd, za které je možné hrát a jejich kombinace. Ale je to taky akce, kde se drtí démoni a tomu podobné bytosti.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #331 kdy: Květen 13, 2019, 22:33:47 »

Můžu se zeptat, na co klikáš? Protože já teda na nic neklikám.
Jaký učitelé?
Co je jasně daný? Však jsou to stejný stromy jako ve dvojce, jsou trošku delší než v jedničce, ale tam si zas člověk musel vzít vři naprosto zbytečný věci kvůli jednomu finálnímu, tady si můžeš vybrat, jak se k tomu poslednímu dostaneš a ze začátku stromu si můžeš vzít co chceš.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #332 kdy: Květen 13, 2019, 22:45:37 »

No na nepřítele, abych zaútočil. Mág má kouzelnou hůl, tak střílí zdálky (což je asi dost výhoda, o proti bojovníkovi, pokud ten ještě za nepřáteli běhá).

IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #333 kdy: Květen 13, 2019, 22:51:30 »

No, ale na to přeci neklikáš, zmáčkneš R a postava útočí? Jako v předchozích dílech. Já to mám nastavený na držení R, protože ze začátku to jinak nešlo a já jsem tak zvyklá, ale nemusíš.
Fakt je, že Artificer za kterýho hraju je postava, která nezná výraz "čekat na kouzlo", nemá CD ani omezenou energii.

IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #334 kdy: Květen 14, 2019, 08:34:17 »

Aha, R je jako automatický útok? To zkusím. Včera jsem to ještě chvíli hrál, vlezl někam do chrámu a dal na hubu nějakýmu velkýmu zlýmu demonovi. Boj to nebyl snadný, aktivovat tu puklinu se mi nějak nedařilo, ale nakonec teda padl. Tak jsem se dostal do toho útočiště, prohledal okolí a splnil tam nějaké úkoly s věcmi, zaúkoloval u taktického stolu svoje tři otroky, dokonce některé úkoly stihli i splnit (já si toho všiml až po procházení okolí, tak nestihli splnit všechny), nevím, proč jsem velitelem templářů, ale když jinak nedali, tak jsem je prostě musel zaúkolovat. Pak už jsem dál nešel.

U rozvoje vůbec netuším, co se učit a to ne jen u hrdiny, ale i u těch společníků. Tak jsem tam dal nějaké body do toho zelenýho s nějakou bariérou, nebo co, ale ono je to těžké, když člověk neví, co ta kouzla reálně dělají. Potřeboval bych kouzlo, kterým se hrdina bude léčit zdraví, ale to tam asi úplně není.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #335 kdy: Květen 14, 2019, 09:29:50 »

Vítej ve hře :) Napoprvé jsem s tím démonem taky zápasil, mě u toho nebylo vůbec jasné, co všechno dělat a tu trhlinu jsem nemohl jaksi aktivovat, ale teď už záludnosti ovládání pochopil rychle, takže to šlo v pohodě. Yuyu mi tenkrát říkala, že s tím zápasilo dost lidí. Je to taková moc hrr akce na úvod a asi je tu opravdu problém i v té podivnosti v ovládání. Já třeba taky nemůžu při boji klikat myší po jednotlivých klicích, protože pak se to chová divně, namísto toho se musí myšítko trvale zmáčknout. U interakce je to zase klasický klik pravým myšítkem. Přemýšlel jsem, že bych to prohodil v nastavení.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #336 kdy: Květen 14, 2019, 09:40:19 »

Na iterakci mačkám tuším F a na hledání V (to je další dost zvláštní prvek ovládání). Přemýšlel jsem, že bych některá tlačítka namapoval na myš, ale zatím se mi tím nechtělo zabývat.

To já s démonem na druhý pokus pochopil, že se má puklina aktivovat, ale hrdina jí právě moc aktivovat nechtěl, i když jsem stál pod ní. Nejspíše některé ty pokusy přerušili nepřátelé útokem, ale někdy tam nebyla ani ta možnost. Ale asi na 5 pokus po hektickém boji to chcíplo.
IP zaznamenána

Yuyu

• Host
« Odpověď #337 kdy: Květen 14, 2019, 10:46:50 »

Vy tady všichni víte, že se to ovládání dá přenastavit, že jo.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #338 kdy: Květen 14, 2019, 16:20:40 »

To by ale nebyla taková zábava :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #339 kdy: Květen 14, 2019, 18:34:13 »

To automatické útočení, to je zajímavá fičura, to ty boje dotáhne k naprosté "dokonalosti". Akorát je blbé, že to nefunguje pořád a občas hrdina přestane útočit. Ostatní klávesy ani nemá moc význam přenastavovat, protože to stejně příliš nepomůže s některými těmi problémy. Největší je asi to kolečno a chybějící kurzor.
IP zaznamenána

Yuyu

• Host
« Odpověď #340 kdy: Květen 14, 2019, 19:14:59 »

Pardon, já to nikdy nepoužívala, prostě držim Rko, neni to komplikovaný. Fakt mi přijde že se to ovládá dobře, až na to když je člověk meleečko. Už se těšim, až si to zahraju se svejma novejma mluvícíma sluchátkama, jen co dorazim domu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #341 kdy: Květen 14, 2019, 23:01:43 »

Tak, jsem doma, mluvící sluchátka maj opravdu hezkej zvuk, ani nezní sluchátkově. Navíc jsou MĚKKÝ. Ale absolutně. Je to jako mít na hlavě polštářky. Fakt hezky seděj. Pustila jsem nějaký písničky abych otestovala a bezva.

Takže teď spouštim DA:I.
Chtěla jsem sepsat nějaký zajímavý rady pro nováčky, bohužel všechno co mě napadlo bylo "za rogunu řeště tuhle situaci takhle". A všechny moje tabulky jsou anglicky. Takže pardon. Možná je to tak lepší.

Vracim se z pouště, kde jsem zkoumala trpasličí ruiny, abych zadala práci otrokům. Jsou tak hodný a ochotný. Když vemu že je ani neplatim. Budujeme mosty přes jedovatý výpary, abysme mohli zabíjet darkspawn. Dobrá práce pro Cullena "mágové nejsou lidi" Rutherforta. Jestli si hoch myslí, že jsem zapoměla první dva díly, tak nezapoměla. Má to u mě. Jeho sýrově žlutej obličej na mě dojem nedělá.

Mám 13 levelů, ještě dva a budu mít ideální build. Klasickej Artificer (to co má jistej trpoš, uplně se stydim, bohužel je to skutečně dobrý). Většina postav začíná plně fungovat kolem tohodle levelu, akorát za assassina mám takovej pocit, že je furt kam to cpát, a že nikdy nemá dost. Vždycky si řikám, že konečně zkusim toho tempesta, abych si za to taky zahrála, a pochopila jak to funguje, ale nikdy se k tomu nedohrabu, vždycky skončim jako artík.

Každopádně lokace je převážně moje, Cullen nezemřel na nadýchání se výparama, a už neni čas pokračovat, takže zejtra, možná.

IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #342 kdy: Květen 15, 2019, 11:24:56 »

To já se za včerejšek nikam nepohnul, ale vrátil se o kousek zpět, kde jsem rozděloval poprvé body do dovedností a zkusil hrdinu naučit jiné (konkrétně ohnivou kouli) a pak to prošel celé znovu, abych vyzkoušel to kouzlo. Na velkýho zlýho démona třeba zdá se ohnivá koule funguje o dost lépe, než blesky (respektive blesky na něj asi nefungují vůbec).

Prošel jsem i znovu útočiště a zjistil, že předměty v truhlách se generují náhodně a že pomocí load/save se dájí vygenerovat potřebnější předměty, jen člověk nesmí uložit hru přímo u truhly, ale kousek od ní. Obsah truhel se pak může docela radikálně lišit, ne jen z hlediska věci jako takové, ale i jejich počtu a hodnotě. Jenže stejně moc nevím, které ty předměty potřebné jsou a které ne a jak hodnotné je co a tedy mě to příliš nebavilo. I bez toho jsem už ostatně získal vcelku slušnou zbroj a dvě modré hole. Předpokládám, že modré předměty budou podobně jako v diablu mocnější obecně a zde to asi i jedna ta hůl potvrzuje, jelikož má o dost víc magických očarování, akorát je pro level 8, tudíž mi je momentálně na nic. Druhá hůl s názvem "pijavice" už tak dobrá nebyla.

Ale našel jsem i plány na výrobu archivářovi hole a tak se jal i zkoumat zdejší výrobu předmětů. Mohl jsem vyrobit dvě tydle hole s materiálů přidávající především nějaké léčivé vlastnosti pro sebe i toho druhého mága. Našel jsem i návod na nějakou lepší zbroj pro mágy, ale na to nemám materiály, tak jsem vyrobil základní pro společníka mága a sobě jen vylepšil tu, co jsem našel. Bojovnici jsem vyrobil štít a lotrovi vytunil jeho dělo o nějaké předměty, co jsem koupil. Zjistil jsem, že i v těch různých pytlech a podobně, kde se většinou nachází materiály an výrobu, se předměty generují náhodně a funguje u nich totéž, co u truhel a tedy, že pokud by člověk přesně věděl, co chce na výrobu, mohl by toho možná také využít, ale to by bylo na dost dlouho. Akorát železa a elfího kořene mám hodně, jelikož to se zdá se neustále obnovuje na té mapě v útočišti.

U řemeslníků jsem taky zjistil, že se dají koupit amulety, které resetují všechny dovednostní body aže jich je nekonečně mnoho a jsou velmi levné. Pravděpodobně budou fungovat i na společníky. Tedy asi nejspíše nebude problém případně ty schopnosti vyzkoušet všechny, nebo je dokonce měnit podle situace a boje. Se společníků by se možná dali udělat i jiné typy, třeba s válečnice se štítem, válečnici s obouruční zbraní a podobně. Ale nezkoušel jsem to a nekupoval to, i když možná bych mohl resetovat hrdinu a odstranit ty úvodní dvě kouzla a zkusit jiné.

Taky jsem objevil mezi postavičkami i ty různé postavy, co jsou nějak důležité a promluvil jsem s nimi, v rámci dobrých vztahů. Omylem jsem tak klikl na ikonu se srdíčkem při rozhovoru s Cullenem a hrdina při tom udělal výraz v ksichtu, který mě dost vyděsil. Podobně to dopadlo i při rozhovoru s tou bojovnicí. Leliana je zdá se po lobotomii mozku a stala se z ní náboženská fanatička (co si vzpomínám v jedničce byla docela čiperka), celkově jsem se ale vlastně skoro nic nedozvěděl, akorát si u všech trochu šplhl, tedy dialogy se společníky asi nebudou to pravé ořechové.
IP zaznamenána

Yuyu

• Host
« Odpověď #343 kdy: Květen 15, 2019, 13:10:01 »

Doporučim jet co nejdřív ohnivou minu, její položení chce trošku taktiky, ale je to takový milý kouzlíčko. Pride demoni jsou skutečně odolný na elektriku, ze mága určitě doporučuju nosit u sebe několik holí s alespoň dvouma elementama, zvlášť až narazíte na draka, abyste nebyli komplet bezzubí. Dobrý kouzlo jsou takový ty missilky z el. magie, který respektujou element hole. Jsou silný a maj proměnlivej element. Každopádně nebrat jejich "vylepšení", jedno nefunguje, druhý je na prd.

Sranda je sestádovat nepřátele do jednoho místa pomocí klece, co je v ohnivý magii, případně u rift mágů finálnim talentem, a pak plácnout tu minu doprostřed pro maximální efekt.

Pčedměty v truhlách jsou někde náhodný, a pokud jich vybereš jen část, a třeba jednu věc tam necháš, tak se ta truhla při příští návštěvě lokace vygeneruje znovu plná.

Barvy předmětů jsou WoW styl, zelená/modrá/fialová/žlutohnědý cosi. To poslední je craft, kterej je vždycky nejlepší volba, nikdy jsem nenašla item, kterej by byl lepší než co si můžu spíchnout sama. Pokud mám teda plánky. Opět WoW styl, itemy i plánky jsou T1 až T4, s tím že u plánků je T3 často lepší než DLC T4, a i u materiálů se někdy vyplatí vzít trojku, pokud to dává bonus, co člověk potřebuje.

Amulety na reset jsou spása, jdou na všechny, a taky resetuju schopnosti postavy hned jak to jde, protože to co mám na startu NECHCI, nejsem blázen. Taky doporučuju sebrat rogunám s lukama melee schopnosti jako bodáky, třeba jen z lišty, oni tim ztratěj motivaci mazlit se s nepřítelem.

Společníkům jde nacpat jinej typ zbraně, klidně to udělej.

Ty jsi dělal srdíčko na Cullena?? Fůůůůj :-D

Já s Lelianou v jedničce moc nemluvila, přišla mi taková... nijaká? Asi jí to zůstalo, no.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #344 kdy: Květen 16, 2019, 08:06:59 »

Zkusil jsem tedy vyresetovat dovednosti hrdiny a následně dal všechny body do magie ohně, což mi stačilo k tomu, abych se naučil i ohnivou minu. Uměl jsem tak sice jen dvě kouzla (ohnivou kouli a ohnivou minu), ale blesky mě stejně moc nepřesvědčili a zelenou magii jsem pro zatím učil toho druhého mága.

Vydal jsem se do té lokace, kde by měla být nějaká ta jeptiška, nebo co. Po příchodu jsem se jí tedy jal prozkoumávat a vydal se opačným směrem, než by ta jeptiška měla být a postupně jsem prošel jihovýchod, splnil ty různé hloupoučké úkoly (ten způsob a styl úkolů a jejich zadávání a vůbec interakce s NPC postavami je další věc, která mi moc nesedí, je to všechno takové strojové, jak automat na úkoly). Celou tudle jihozápadní část jsem tedy prošel, zdá se že zdejší mágové a templáři se budou kuchat do nekonečna a že je téměř snad ani nemá význam zabíjet, když se tam objeví zase hned znovu. Taky jsem zjistil, že jde zabíjet i neutrální zvířata a že z nich občas vypadnou nějaké suroviny, i když zkušenosti za ně většinou moc nejsou.

V této části bylo spousta různých úkolů rúzného typu, od uzavírání trhlin, přes zabírání důležitých míst, až likvidaci jakési červené horniny, zakládání táborů inkvizice, až po obíhání kolem sochy dokola, kvůli vyvolání zombie. Získal jsem tak i body do inkvizičních záležitostí, moci i nějakého agenta pro inkvizici, stejně tak mi úroveň stoupla na 5 a bodík jsem dal do magických střel v magii vzduchu.

Zjistil jsem nicméně, že inventář má omezenou velikost a že se do něj vleze jen 60 věcí a že se do toho počítají i suroviny na výrobu (jednotlivé typy), cennosti a podobně. Což je dost problém, protože surovin zhlediska typů mám stále víc a víc a u některých cenností jsem si nebyl jist, jestli k něčemu jsou a jestli je prodávat. I když u sebe nemám nic jiného, zabírají suroviny přes 25 míst a na zbraně, zbroje atd, zbývá tedy 35 a to se zaplní hodně rychle.

Při procházení jižní střední - západní části, kde cesta vedla k nějaké pevnosti odpadlíků, mě ostatně ten inventář dostihl a já to musel nějak řešit. Žádný obchodník nikde nebyl a tak jsem se vrátil k původnímu hlavnímu úkolu s jeptškou doufajíc, že třeba tam nějaký bude. Jelikož jsem sem přišel ze západu a hra asi počítala s tím, že půjdu od východu, napletl jsem se rovnou do nějaké bitky o křižovatku, kde mi hra pořád říkala, ať zabiju tolik a tolik templářů, nebo mágů a současně mi oznamovala, že jsem je již zabil a jáí přitom ani nevěděl, kde se ten boj odehrává a co se děje. Nakonec jsem toho jednoho templáře, který mi zbyl zabil, čímž byl splněn asi nějaký úkol v této části s táborem inkvizice a já si mohl automaticky promluvit s jeptiškou. Ta mi toho moc neřekla, ale hlavní děj se asi posunul jakože dál a měl bych se vrátit zase zpět do útočiště.

Tábor se trošku změnil, byly tu nějaké NPC postavy a obchodník, tak jsem mu všechny krámy prodal, nechal si i zadat nějaké další úkoly pro zdejší uprchlíky, které všechny vedly na jihovýchod, tedy do míst, které jsem již prošel a já je mohl projít znovu. Jediný úkol, který jsem tak nesplnil, je najít léčitelku pro tábor. Jedna kouzelnice je sice nedaleko a já jí i přinesl nějaké dobré zprávy o mrtvole jejího kamoše templáře, kterou jsem našel už před tím, ale k inkvizici se přidat nechtěla.

Když jsem měl volnej inventtář, což bude asi největší nepřítel, vydal jsem se severovýchodně a opět dělal tudle činnost, co před tím na jihovýchodě. Zase to tu celé prošel, uzavřel trhliny, splnil i nějaký úkol pro společníka mága a získal pro něj amulet, který mu dal 1 bod navíc, zlikvidoval nějaké bandity, co nebyli banditi, založil tábor inkvizice, splnil zakázky pro ní s donešením nějakých krámů.

Od tohoto tábora na severozápadě vedla cesta ještě dál na sever, kam vedl úkol s likvidací červeného šutru, dostal jsem se tak do maličkého údolíčka a když jsem udělal krok dovnítř, přilétl obří drak, začal poletovat okolo a střílet na mě ohnivé koule, přičemž zaútočit na něj nešlo, jelikož nepřistál. Po chvilce jsem byl tuhej i se společníkama a tak jsem načetl hru, vlezl zase dovnitř a tentokráte nepřiletěl. Vykuchal jsem mu tedy mláďata, našel zde lebku a následně nějaké úlomky čehosi (ty už jsem našel nějaké i dřív), zlikvidoval červenej šutr a došel až do místa, kde měl ten obří drak nejspíše hnízdo.

Zde tedy byl na zemi a dalo se na něj i zaútočit a tak jsem to zkusil. Nejsem si jistý přesně tím, co je cílem boje s tímto drakem, ale určitě cílem není jej zabít, neboť toho bych si všiml. Ačkoliv jsem na něj pustil všechno, co jsem měl, včetně rozzuřené Cassandry, ani jsem jej neškrábl, no možná jej trošku polechtal na pravé noze, nebo kam jsem to útočil (těžko soudít), on nejprve používal nějaká ohnivá kouzla a tak připekl jenom bojovnici, což se dalo, pak ale použil nějaké kouzlo s vírem, nebo co a všichni krom bojovnice byli mrtví. Bojovnici vyklepl hned vzápětí. Pochopil jsem.

Šel jsem tedy ještě o na severu na západ, zdejší město je zavřené a jít se tam nedá, ale došel jsem do nějakého strašidelného lesíku, kam vede hodně úkolů. Tam jsem prozatím skončil.

Respektive jsem měl zase plný inventář a tak jsem ještě šel udělat výprodej. Ve hře asi není někde nějaká truhla, kam by se dali dát předměty, které člověk nechce sebou nosit a současně je nechce prodat, že? Případně možnost ten inventář rozšířit.

Dostal jsem se ale na úroveň 6 a tedy si ještě vytunil ohnivou minu.
« Poslední změna: Květen 16, 2019, 08:14:12 od Milhaus »
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 39