Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:14:24
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 39

Autor Téma: Dragon Age: Inquisition  (Přečteno 142572 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Re:Dragon Age: Inquisition
« Odpověď #315 kdy: Květen 13, 2019, 16:22:34 »

Ale pro hraní singleplayeru to není nutné stahovat, ty dlcčka? Nemění to nějak i tuto část (teda doufám).

Zkusil jsem to zatím jen spustit a vytvořit postavu, nejspíše asi lidského mága.
IP zaznamenána

Yuyu

• Host
« Odpověď #316 kdy: Květen 13, 2019, 16:54:23 »

Nemění to nic. Multiplayer má jiný pravidla a classy než single.

Doporučuju elfy, jsou oškliví, ale jsou odolný proti střelám. Užitečný. Lidi maj ze začátku výhodu ve schopnosti navíc, ale to se vsákne.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #317 kdy: Květen 13, 2019, 17:04:50 »

Já mám taky rozehranou GOTY edici. Čeština je zatím v pohodě, jen pár drobností v překladu, ale nic, co by nějak hru rušilo ... tedy až na oslovování služebně vyšších postav. V překladu je sere, podle dabingu jde však o Pane - typicky vojenská odpověď Ano, Pane! apod.

Takže mapu musím nejprve zabrat, to je dobré vědět. Takže se zatím do některých akcí hrnout nebudu.

Milhaus: pro mě je to v podstatě první DA, předtím jsem četl akorát příručku k jedničce a samozřejmě Yuyaniny poznámky, takže nějaký přehled mám. Zatím to vypadá dobře, s tou češtinou je to hned o něco jinačí. Je to opravdu pohodlnější.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #318 kdy: Květen 13, 2019, 17:19:07 »

No já jedničku hrál kdysi dávno, když to vyšlo, za lotra a pak čistě se skupinou mágů. Pak jsm to později zkoušel rozehrát znovu, ale už mě to nebavilo.

Dvojce jsem se vyhnul a o trojce nevím vůbec nic. V češtině překvapivě nejsou některé věci přeložené i třeba v menu, nebo počátečních dialogách. Ale to asi vsákne. Stejně je více iritující to kolečko voleb dialogů. NA třeba rozvoj hrdiny a jeho dovednosti jsem se vůbec ještě nedíval a při tvorbě hrdiny žádné volby v tomto smyslu nebyly, jen rasa, povolání, obtížnost a ksicht.
IP zaznamenána

Yuyu

• Host
« Odpověď #319 kdy: Květen 13, 2019, 18:15:24 »

Oslovení je Ser, to fakt nemohli nechat, promiň.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #320 kdy: Květen 13, 2019, 18:54:47 »

Úplně stejné kolečko dialogů je v Andromedě, kde si člověk musí dát pozor akorát na volby ohledně sympatie - buďto s někým jen sympatizuješ, nebo ho rovnou i balíš.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyu

• Host
« Odpověď #321 kdy: Květen 13, 2019, 19:28:33 »

Já nikoho nebalim, vlastně s nima už ani nemluvim. Ser inkvizitor na ně Sera. Nebo tak nějak.

Bože, oni fakt nechaj ser jako oslovení, mě klepne. Můj mozek tomu nějak nevěří. Každopádně to neni jen na nadřízený, to je prostě jako oslovení, i na náhodný lidi na ulici, však ostatní díly to maj taky. Taky oslovujeme náhodný lidi pane/paní.

Volba dovedností je taková WoW styl, prostě talenty. Klidně poradim, kdyby někdo něco potřeboval, jsem děsnej odborník.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #322 kdy: Květen 13, 2019, 19:46:37 »

Já v tom oslovení právě slyšel Sir, proto mě to zmátlo. Ale pokud je to nějaký interní obecný titul, tak to mohli přeložit do nějaké vhodnější podoby.

Na talenty jsem zatím jako Milhaus taky nekoukal :D Podle mě tu budu mít něco obdobného tomu, co mám v Neverwinteru.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #323 kdy: Květen 13, 2019, 20:06:49 »

Já měla s warrem velký problémy vejít se do limitu skillů, protože má člověk něco na normální situace a něco na krizovky. Jsem zvyklá na wowko,  vždycky jsem ze srandy říkala, že paladin má tři tlačítka, ale fakt je, ze jich má dvacet čtyři a kdybych je nemačkala tak problém :-D. Možná proto mi ta postava neseděla, málo skillů, špatný možnosti pohybu, nebyl to paladin. Vzala jsem rogunu a předstírám, že je to Hunter se třema humanoidními petama. Funguje bez chyby.

Každopádně mě ze začátku hodně zatěžovalo dělat talenty a eq dvoum dalšim classám, když vlastně ani nevim, jak se za ně hraje a co která abilita dělá. Na normal to asi není tak podstatný, ale já nevím, jsem to nehrála na normal, že :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #324 kdy: Květen 13, 2019, 20:17:44 »

Můj paladin potřebuje 6 tlačítek, z toho základní kombinace jsou 3 typy útoků, takže 2 tlačítka a čas od času to třetí. Mě beztak limituje úplně něco jiného. Dřív by mi to přišlo málo, ale nyní to překopali tak, že to stejně jinou alternativu nemá.

Inquisition jsem rozehrál klasicky na Normal. Nevím, co od toho čekat, takže jsem sáhl po tomhle nastavení.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #325 kdy: Květen 13, 2019, 20:33:39 »

No, po chvíli hraní se nemůžu zbavit pocitu, že se Bioware asi definitivně zbláznili. Marně hledám nějakou souvislost s jedničkou, nebo alespoň podobnou hrou, todle mi hodně připomíná diablo, no.

Přes nic neříkající boje, které byly všechno, jen ne pod kontrolou, jsem se nakonec dostal se třemi společníky někam (nemám ponětí kam), kde mi dali rozhodnout, co chci dělat, jestli jít s vojáky, nebo je použít jako návnadu, jak kdybych to mohl vědět, když ani netuším, o čem je řeč a kam že to vlastně máme jít.

V rámci snahy získat nad boji kontrolu jsem zkoušel i "taktickou" kameru, i pauzování hry, dokonce ovládat jednotlivé společníky, nicméně to je všechno k ničemu a nijak mi to pocit kontroly nad bojemi nedodalo, tak jsem na tyto pokusy rezignoval a klikal jak o život na myš a tu a tam zmačkl klávesu 1 a 2, případně 9 na léčbu, ale nevěděl jsem, jak je to s lektvary a tak jsem se je snažil šetřit (jenže jsem se nechtěně přepl na jinou postavu a hrdina si je stejně použil sám mezi tím, když byl zraněný). Nakonec to asi bylo zbytečné, když se v tom táboře daly snadno doplnit.

Jo a nakonec jsem ti tedy vybral toho elfa mága. Dokonce jsem dosáhl druhé úrovně a tak si konečně mohl prohlédnout "rozvojový systém", též ala diablo. Přiřadil jsem bod do posílení blesků.

Jméno Liana mi něco říká, mám dojem, že to možná byla společnice v prvním díle, ale nejsem si jist.

Kolečko o rozhovorů mi dělá potíž, že často nemůžu najít myš a prostě jej nemůžu ovládat (vybéérat dialogy v něm). Mohl bych sice mačkat čísla, ale některé volby zdá se mají i nějaký další význam (a popisky u nich jsou nic neříkající, jediná šance je držet se ikonou) a mačkáním čísel ty ikony jsou vidět už pozdě. Ale 2x jsem si šplhl  u Cassandry a 1x u Sorose, ale nevím, jestli ty postavy jsou nějak významné. Zatím jsou hodně nicneříkající.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #326 kdy: Květen 13, 2019, 20:52:20 »

S kurzorem myši mám taky problém. U bojů mi někdy blbne i levé tlačítko, postava prostě jen stojí a čučí. Pak se mi najednou otevře nějaké menu a musím z toho escapem vyskákat. Boje jsou jinak jeden velký chaos, ale já zápasím nejvíc s pohybem postavičky. Cassandra by měla být snad romancovatelná.

Příběh je z mého pohledu přímočarý. Konkláve, které mělo zajistit mír mezi frakcemi, někdo sabotoval a s pomocí magické rudy pod klášterem dopomohl otevřít trhlinu mezi světy. Mírotvůrkyně byla zabita a hlavním podezřelým se stal náš hrdina, který je navíc obdařen speciální mocí. Mírotvůrkyně s možností chaosu (bezvládí) počítala a v případě potíží zařídila ediktem možnost svolání inkvizice, která by poté převzala veškerou zodpovědnost. A teď je to celé o vyšetřování, co nebo kdo stál na pozadí těchto událostí. Jestli to má něco společného s předchozími díly, to vůbec netuším :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #327 kdy: Květen 13, 2019, 21:01:35 »

Příběhově asi moc né, jenže ono to nemá nic moc společného ani herně. Jednička byla podobná třena NWN2, todle je někde úplně jinde.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #328 kdy: Květen 13, 2019, 21:16:17 »

Tak, že se BW zbláznil je celkem jasný, i když u mě jsou to jiný důvody. Nevim v čem vidíš Diablo, mě přijde, že to na DA navazuje, možná je to tim, že jsem prošla skrz dvojku, takže to pro mě byla plynulejší změna.

Osobně mám boje perfektně pod kontrolou, jen občas chci tlouct hlavou o zeď a proklínám všechny společníky až po patnáctou generaci :-D. Obvykle to vyřeší krátká pauza.

Máš na mysli Lelianu a Solase?
Solas je významnej, kdo chce spojler? :-D
Spoiler: ukázat
Říká ti něco Fen Harel? Dread Wolf?

Leliana je taky významná, Cass taky.
Spoiler: ukázat
Kandidátky na příští divine (papežku? jak se to tam překládá? :-D)

Leli byla společnice v jedničce, Cass je ze dvojky z příběhový části. Romancovatelná je taky, Elemir má pravdu.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #329 kdy: Květen 13, 2019, 21:26:50 »

Dodatek: Ranged roguna je jediná postava, která se může pohybovat a útočit naráz, + má leaping shot. Hodně dobrý. Zásadně nehraju meleečka, do týhle hry to neni praktický.

Za mága doporučuju co nejdřív pořídit takový to vhůůš z ledový magie, nevim jak se to jmenuje. Velmi užitečný pro vyklízení nebezpečnejch zón a společníci ho občas používaj sami, když na ně jde útok.

Pomáhá stádovat nepřátele, buď pohybem, nebo kouzlama - static cage z elektrický magie je skvělá a přitom zábavná. Meleečka nabrat na tanka, lučištníky likvidovat, někdy pomáhá označit všechny damagery a jít s nima do jednoho, aby si každej nejel svoje a neroztahali to. Užitečný je uhejbat za los (prostě kde tě neviděj) aby museli dobíhat a shromáždili se, pak je jde odpálit ohnivejma minama, nebo do nich jít plošně jinak, a hned je boj jednodušší. Nepřátelé neskáčou nečekaně, vždycky je všechny vidíš, takže jde rozvrhnout boj než do něj vlezeš.

Krom medvědů. Medvědi jsou smrt.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 39