Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 18:13:37
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10

Autor Téma: Hrajeme Might and Magic VIII  (Přečteno 25822 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hrajeme Might and Magic VIII
« Odpověď #60 kdy: Září 28, 2014, 21:20:35 »

Jop, já je taky nezabíjim, chudinky malý... "malý" :-D. Ať jsou svobodný.

Já mám takovej zlozvyk, nasbírat postavy k najmutí a uklízet k nim bordel, kterej nikdy nepotřebuju, ale je mi líto to vyhodit :-D. Jsem sysel. Stejně tak mám tendence jim zaplatit výcvik se zbraněma a zbrojema a hrát si s nima na oblíkací panenky :-D. S panenkama mě to nikdy nebavilo, ale s bojovníkama je to nějak jiný :-p. Hádám, že mám raději... poněkud militantnější "panenky" :-D. Ale tak.. přidali se ke mě, tak ať z toho taky něco maj, když já víc milionů nepotřebuju a stále ty itemy sbírám :-D.

Edit: Tak si říkám... drakobijci unášej mláďata draků. Ti draci maj velmi lidskou inteligenci a mluvěj... Drakobijci jsou normálně otrokáři. Vtrhli na území draků, zotročujou jejich děti a čekaj, že s nima budu mít alianci? Jak padlí na hlavu musej bejt?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #61 kdy: Září 29, 2014, 08:35:05 »

Když byla řeč o tom dopisu pro Stanleyho, tak jsem si vzpomněl na Věštce. Nějak tak jsem k němu dorazil a zkusil ztráty a nálezy. Dostal jsem zpět Baltazarovu sekeru, což mi přišlo docela divné, vzhledem k tomu příběhu kolem. Asi se mi to stalo už víckrát, byť v osmičce zrovna nemívám důvod k Věštci chodit. Další zajímavostí bylo Proroctví Slunce, které mi zůstalo v inventáři i po splnění questu. Kniha Khela naopak normálně zmizela.

Ohledně aliance jsem vždycky na pochybách. U draků mě dost vadí ten namyšlený přístup jejich vůdce a u drakobijců pak ta jejich otrokářská činnost. Charlesův fanatismus tu naplno zastínil jeho křižáckou minulost a teď je ochotný vejít do spolku i se Zogem. Kdyby to šlo, tak bych se alianci vyhnul úplně. Jediní rozumní jsou minotauři a pak ještě Cech nekromancerů, který vypadá navenek mírumilovněji, než-li klerici. Navíc jsem nikdy moc nepochopil, proč se ta aliance vlastně tvoří, když to do děje prakticky nezasahuje - pokud tedy vynechám znepřátelené jednotky "podvedených" frakcí. Hezké by např. bylo, kdyby volba aliance měla vliv jak na povýšení v povolání, tak i na nemožnost dosáhnout vyšších úrovní dovedností. Zároveň by se komplet uzamknuly dotčené najmutelné charaktery, což funguje jen částečně.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #62 kdy: Září 29, 2014, 15:44:08 »

Jo, hra vrací i věci, který už člověk odevzdal. Nejsem si jistá, jestli to neni zásluha grayface. Každopádně lepší dostat dáreček navíc, než přijít o důležitý předměty. Proroctví slunce vždycky zůstávalo.

U aliance je to celkem jednoznačná "volba". Raději draky než otrokáře (navíc bych se při zvolení rytířů těžko mohla podívat do očí svejm milovanejm dráčkům), a raději čestný nekromanty než pokrytecký kněze. Navíc nekrouši maj citelně lehčí úkol.

Smutný je, že u draků neni poskytnuta náhradní doprava a obchody. Stejně tak si blázen, kterej si vybere kleriky, znepřátelí jedno z hlavních měst. Myslim si, že v sedmičce to bylo řešený poněkud šťastněji, byť i tam mě například v kostele u opačný frakce normáně vyléčili. U zla to ještě můžu přičíst na vrub tomu, že chtěj moje prachy a zbytek je jim jedno :-D, ale u andělů se tomu trochu těžko věří.

Rozhodně si nemyslim, že by měla volba mít vliv na možnost dosáhnout mistrovství ve schopnostech. Tedy za předpokladu, že zůstanou povolání jako teď. Kdyby vrátili mága místo nekromanta a udělali temnotu/světlo jako v sedmičce... fajn, s tim nemám problém. Ale aby například můj rytíř nemohl postoupit proto, že nepodpoří fanatický zabijáky a zotročovatele... to je trošku moc. Hlavně je to něco, co při tvrobě postavy nemáš šanci předvídat.

Uzamknutí/neuzamknutí charakterů nevidim jako chybu, část s tebou prostě nejde, a část má možná neutrálnější náhled na konflikt, nebo dokonce nesouhlasí s politikou vůdců.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #63 kdy: Září 29, 2014, 17:52:15 »

Nemuselo by to být ve skutečnosti až tak striktní, ale třeba by to stálo více peněz, úkol navíc apod. Zkrátka si s tím mohli více pohrát. Desítka měla něco podobného u velmistra meče - chybná volba a stálo to dost dalších hodin hraní navíc.

Jinak kleriky jsem si tentokrát zvolil, ale zatím jsem si žádného nepřátelství nevšiml ... pokud se zamkly obchody, tak mi to ani tak nevadí (zatím jsem nic nezkoušel). Kdysi už jsem si kleriky vzal, ale už si na to moc nevzpomínám.

Edit: Tak jsem nakoukl do návodu a taky tam nic o nepřátelství nemám, ale zas je to popsané na základě nepatchované hry. Navíc jsem si vzpomněl, že i po zničení měniče jsem ve městě normálně prodával předměty, takže ani GrayFace na to u mě nemá vliv.

Asi jsem to už zmiňoval jednou v Knize návštěv, ale rusové pracujou na modifikaci osmičky a jednou z věcí je právě překopání obtížnosti hry. Projekt je to celkem ambiciózní, tak jsem zvědav.

Když to tak vemu, tak mě na osmičce vždycky nesedělo akorát to provázání rasy a povolání, resp. to omezení volnosti ve výběru. Ono to do Jadame asi patří a snahou bylo nám představit taky trochu jiné společenství, než Antagarich či Enroth. Akorát si vždycky říkám, v jakém stadiu se osmička vlastně nacházela, když se rozhodlo o jejím rychlém dokončení a vývoji devítky. Pokud si to dobře vybavuju, tak porážka Ničitele a zničení COLONY nebylo nikde dáno do přímé souvislosti, takže to vypadá jako odbočka, která už pak nebyla nikdy rozvinuta.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #64 kdy: Září 29, 2014, 19:57:54 »

Proroctví slunce mi taky zůstává a Khelova kniha mizí. V osmičce jsem u věštce ještě nebyla... On tam je? :D

Kleriky jsem v alianci jednou měla a v zemi stínů se mnou nemluvili jen v cechu nekromancerů. Dole ve městě to bylo všem jedno. Jinak beru nekromancery. O drakobijcích jsem nikdy ani neuvažovala, důvody mám stejný jako vy.

Jinak, získat srdce z ohnivýho hradu nebylo nic lehkýho, na ten tunel na konci jsem si musela sehnat lektvar na odolnost proti ohni a proběhnout to. Ale srdce země byl horor! Nahoře to šlo, ale dole jich byla taková spousta, že už jsem myslela že to nedám. Nakonec pomohla kombinace neviditelnosti, smršťovacího paprsku a loydova majáku :) Možná to jde i elegantněji, ale mě nic lepšího nenapadlo... Bylo docela vtipný, jak tam byli všichni mrňavý :D

edit: zbytek už byl úplně v pohodě, 84. lvl, 2 roky, 4 měsíce, 23 dnů, skóre 4356 :D
Je pravda, že tím sólem se z toho stala úplně jiná hra. Což je dobře, protože jak se zdá, tak už asi nikdo nikdy nic pořádnýho nevytvoří a tohle mi vydrží ještě na dost dlouho :)

edit2: nakoukla jsem do MMHO a ... naposled! Tohle se slušně komentovat nedá! No, tím líp, aspoň nemám dilema co hrát :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #65 kdy: Září 30, 2014, 00:03:44 »

Aha. No já měla takovej dojem, že mě napadaly stráže. Je to ale velmi dávno a udělala jsem to jen jednou. Zásadně beru nekromanty, Sandro je známá firma .-D. U draků skutečně neexistuje alternativa.

Osobně se mi líbí, že narušili tradiční stereotyp "hodný rytíři zí draci" a taky "hodný klerici zlí nekromanti". Zajímavý je, že u kleriků je to prezentováno spíš tak, že je to více méně jedno, protože obě strany maj svý máslo na hlavě, ale u rytířů celkem neni pochyb o tom, kdo je padouch. Paradoxně je ovšem člověk potrestanej za výběr draků, i když ne nijak drasticky. Každopádně to obtěžuje, když člověk vraždí drakobijce až po vytvoření aliance a nemá kde prodávat jejich zbroje :-D.

Líbí se mi argument, že proti nekromantům se v případě potíží spikne celej svět, protože je tak nějak nikdo nemá rád... a tak je lepší vybrat si pozemek, kde nikoho nerušej a v klidu si nemrtvit :-).
...
Khelova kniha mizí, to je fakt. Každopádně i na dodatečný povýšení je nutný mít džbány. + postava, která odevzdává q musí mít džbán v inventáři, i když neni lich.
...
Musim říct, že jsi s tim paprskem fakt kreativní :-D. To je kouzlo, který mě nikdy ani nenapadlo použít. Ale jak říkám, člověk se naučí používat svou postavu a improvizovat s tim, co má k dispozici.
...
Nějak momentálně postrádám hru, kterou bych si skutečně chtěla zahrát. Jednim očkem sleduju bioware fórum, a čekám, co vyleze z toho DA, ale musim přiznat, že to neni uplně můj šálek softwaru. Sice nemám ráda černo-bílý hry... ale nemám ráda ani tmavěšedo-tmavěšedý. Fakt je, že moje "proboha co je to za zoo" reakce na společníky se hodně zmírnila :-D a vidim na tý hře klady, ale raději bych něco... víc hrdinsky pozitivního :-).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #66 kdy: Září 30, 2014, 07:59:53 »

Smršťovací paprsek je dobrý kouzlo, akorát chvilku trvá, než s tím spacifikuješ celé okolí. Krystaloví draci sice nejsou proti magii temnoty tolik odolní, ale kupodivu docela odolávali. V rovině země jsem to taky často používal. Funguje to podobně jako zmenšovací kouzlo v Gothicu (úkol s horským trolem), až bych řekl, že se PB smršťovacím paprskem inspirovali :) Ovšem, kdyby to fungovalo jako v Duke Nukem 3D, bylo by to ještě zábavnější :D

Když v Jadame vidím kleriky a nekromancery, tak si vždycky vzpomenu na církev Slunce a Měsíce ze sedmičky, jen ten fanatismus je v Jadame už místy docela otupený. Viz např. Havraní pobřeží, kde obě strany konfliktu přicházejí do "kontaktu". Jadame mi vždy přišlo spíše jako vyhnanecká/trestanecká kolonie, kam si sice každá frakce přinesla svoje spory, ale postupně zmizel důvod se jimi zabývat. Zajímavé je to i z pohledu main charakteru, pokud si člověk vybere nekromancera a jde úplně v pohodě vyjednávat o alianci s kleriky, případně jako rytíř se rozhodnu jít proti drakobijcům. Nic tu není vysloveně černobílé. V šestce se hrálo jen za lidi a jen mezi lidmi. V sedmičce přibyly rasy a striktní dělení na oblasti. Ovšem s výběrem přesvědčení se čekalo až na volbu cesty světla nebo temnoty. V osmičce se zaškatulkuju hned na začátku, ale pak mám zas určitou volnost ve výběru jednání a můžu být klidně právě "hodným" nekromancerem. I když záleží na úhlu pohledu, občas mi přijde, že si jen vybírám to menší zlo :) Devítka to pak zase upravila a vrátila se ke klasickému dvoustupňovému povyšování, ale z pohledu frakcí se to vrátilo zpět k šestce.

Akorát mě teď u toho napadá, že jsem se vlastně nikdy moc těm rozdílům nevěnoval. Takže pokud by ten předchozí odstavec působil nesrozumitelně, tak chyba není na vaší straně :D
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #67 kdy: Září 30, 2014, 22:23:54 »

Tak já teď taky nějak nevím, co rozjet... Chtěla jsem zkusit všechny charaktery, ale nějak nevím...
Narazila jsem na Drakensang online... nevíte co to je? Dalo by se to?

Zatím jsem tedy rozjela MM8 za draka:)
Postava nekromancera, cesta do Garotovy rokle, najmutí Ithilgora, a honem zbavení se nekromancera (než k němu získám jakýkoliv citový vztah:) ) a cesta zpět na souostroví dýky. Hra začíná 21. ledna 1172 s drakem na 5. úrovni, ale díky tvůrcům to jinak nejde. Výhoda hrobečku je jeden volný inventář:)
Nezvyk je absence oka a pochodně, ale jinak boje jsou pochopitelně pohodovka... uvidíme co dál...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #68 kdy: Září 30, 2014, 23:44:54 »

Já řešila hru za draka přes editor. Je přátelskej, schopnej, a umí vyrábět draky třeba z minotaurů. Normálně to upraví i HPčka a manu, prostě kompletní drak :-D.

Každopádně s tim inventářem máš pravdu. Boje jsou pohodovka, než narazíš na krysy :-D. Krysa=smrt. Každopádně neschopnost draka používat zbraně je velmi omezující, přichází tim o hodně bonusů.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #69 kdy: Říjen 01, 2014, 10:32:57 »

Drakensang online je vytvořen na základě single série Drakensang, což je německé RPG dle pravidel DSA. Někdo už tu psal, že to zkoušel a moc nadšený z toho nebyl. Nejlépe je z těch free-to-play hodnocena asi onlineovka Neverwinter.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #70 kdy: Říjen 01, 2014, 20:12:03 »

Blbý na tom je, že asi nebudu mít winscreen :/

Tak to fakt nevím... já mám problém, že ty hry potřebuju česky. Jsem totiž neuvěřitelně tupá na jazyky.
No ale ještě jsem nezkusila MM10, tak to bych snad taky mohla...

No ale teď dojedu toho dráčka :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #71 kdy: Říjen 01, 2014, 20:49:49 »

Já jsem na jazyky totálně... no, ne antitalent, ale nejsem schopná pochopit takový ty hovadiny jako větná skladba :-D a když na mě začne někdo mluvit s těžšim přízvukem... Mám neuvěřitelnou hrůzu z vietnamců, protože nikdy nedokážu rozluštit, co říkaj. A taky nevim, jestli rozuměj oni mě. Jazyková bariéra je moje noční můra.

Jinak umim celkem slušně česky, ač to tak leckdy nevypadá :-D. To víte, těžká kombinace dyslexie a ignorance :-D. Moje angličtina je sice poněkud pasivní (nedokážu psát anglicky, naprosto nevim, jak se který slovo píše a nemám tušení, jak se skládá věta :-p), ale ne tak pasivní, jako u některejch lidí, který říkaj "pasivní" a myslej tim "umim říct pes a možná si vzpomenu i na kočku" :-D.

Každopádně jsem si založila trolla a udělala mu plastiku. Už je ze něj krásnej červenej dráček. Občas si za něj trochu zahraju a třeba to tentokrát dokopu do konce, je to jediný "povolání", který mi chybí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #72 kdy: Říjen 03, 2014, 23:39:44 »

V mluvené angličtině mám problém hlavně se slovíčky ... ani ne tak, že bych jich málo uměl, ale obvykle si na ně vzpomenu až poté, co dotyčný zavře dveře :) Když jsem do životopisu vždycky psal "pasivní", tak tím jsem měl na mysli, že číst tak nějak umím, možná i něco vlastního sesmolím, ale na komunikaci mě neužije. Je fakt, že když dneska kolem sebe vidím lidi, co se nebojí o sobě napsat i úroveň angličtiny a pak je slyším v reálu mluvit, tak zvažuju, že bych ten svůj pohled měl asi přehodnotit :D U mě je chyba pořád stejná, nikdy jsem se nedonutil k systematickému učení angličtiny, což je někdy u překladů znát (o větné skladbě ani nemluvě).

Docela dobrá škola je číst články a fóra na RPGCodex.net. Nedávno jsem např. četl příspěvek GrimoireGate: Cleve Blakemore in trademark dispute with impostor Grimoire a teprve na druhé straně diskuse mi došlo, co se vlastně stalo. Někdy se prostě zadaří :D Asi se budu už muset konečně opravdu dokopat a začít se učit od základu.

Myslel jsem, že dneska se ve hře zas trochu posunu, ale nějak už pár dní zápasím s chřipkou, navíc jsem zas v práci, takže asi vytáhnu z batohu Level a něco si u čaje přečtu.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #73 kdy: Říjen 07, 2014, 22:49:17 »

Tak jo, začínám znova, za Ithilgora, ale editorem přidaným jako první postava na první úrovni. Prostě od začátku.
Totiž, jakmile to mám blbě rozehraný, tak mě to nebaví a tady jaksi nemůžu překousnout, že mám pocit, že expy za úkoly mi ubírá mrtvolka, přitom všechno oddře dráček sám :/ A do budoucna tuším, že každá zkušenost se bude hodit.
Takže znova :D

Jinak, dcera začala chodit ve školce na kroužek angličtiny a to by člověk nevěřil, jak to těm dětem leze do hlavy... Tak se jí pokusím stíhat :) Jen bude asi hodně překvapená až zjistí, že se to všechno píše úplně jinak :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Re:Hrajeme Might and Magic VIII
« Odpověď #74 kdy: Březen 02, 2026, 15:38:56 »

Po 12 letech jsem se nějakým "nedopatřením" dostal opět k sólo rozehrávce osmičky a musím přiznat, že jsem si už ani nevybavovaoval, kam jsem to tehdy s minotaurem vůbec dotáhl :). Protentokrát se ústřední postavou stala upírka ...

Vlastně jsem ani neměl v plánu sólovat. Prvotní myšlenka spočívala v tom, že si připravím postavu do levelu cca 15-20, abych nic neztrácel vůči najmutelným postavám. Proto jsem se držel při zemi a rozhodl se postupovat hezky pomaličku krůček po krůčku. Nakonec se ukázalo, že minotaur to má ještě dobré, ale pro upíra se trénink na Soustroví dýky hledá hodně blbě. Stačilo by alespoň něco, ale veškerá vhodná specializace je až na pevnině, takže to upír musí chtě nechtě přetrpět.

Souboje s piráty byly zprvu nemožné, tak jsem v rámci úkolů proběhl rychle k portálu a na zadní ostrůvky, kde jsem splnil prvotní úkol a pomaličku se vyšplhal na level 3. Zvolil jsem cestu meče, tak jsem do dovednosti nacpal úvodní body a stejně tak do kožené zbroje. Trochu to pomohlo, ale žádné terno. V Opuštěném chrámu jsem si nejprve pročistil cestu na druhý konec, abych si odemkl přístup skrze teleport k lodi, poté jsem polevelil a vrátil jsem se do chrámu zabíjet hadí lidi. Trvalo to dlouho, protože jsem léčení nechal čistě na regeneraci. Na počátku jsem se beztak nemohl kouzlo léčení nikde naučit. Ze Soustroví dýky jsem nakonec odcházel připravený až na level 7 (level 5 jsem získal na ostrovech).

Havranní pobřeží se neslo v podobném duchu. Nechtěl jsem levelovat průběžně, takže jsem si vylepšil pár dovedností a v pomalém tempu (opět) jsem se pustil do vlků v oblasti. Poté následovali vlci v jeskyni a nakonec přišla na řadu zátoka pašeráků, kde byla opět nejtužší jen vstupní hala. Získal jsem další zkušenosti a rovnou jsem poskočil až na level 10 (rozhodl jsem se trénovat vždy po 5 levelech najednou).

Naneštěstí jsem minul kouzlo léčení, holt jsem nechtěl zneužívat systém a tak jsem k doléčování využíval chrám a posiloval se studnou (+30 k síle dočasně). Většina léčení však probíhala formou pomalé regenerace (dovednost na úrovni 1, poté i 2 ... 1 HP každých 10 vteřin). V soubojích mi ovšem začal pomáhat silnější meč, který jsem pro svou upírku zakoupil v místní kovárně.

Po pašerácích a kapli Eeepa jsem se vrhnul ještě na kentaury poblíž Brinnovy hrobky. Dali mi zabrat, ale nakonec jsem je zdolal. Vrátil jsem se na Souostroví dýky s lektvarem (protijedem) a to mi stačilo akorát tak na to, abych se po návratu na Havranní pobřeží mohl docvičit na level 15 (maximum pro Havranní pobřeží).

Cesta dále směřovala do Země stínů, abych si trochu upravil pár dovedností a připomněl si úkoly, ale moc se tu toho dělat nedalo. Další cesta proto směřovala do Alvaru, abych předal dopis do cechu a odtud jsem odcestoval do Železných písků, abych načnul linku k aliančním úkolům. Jediný další splněný dungeon tak byla jen Trolí hrobka v Železných píscích. Nicméně stačilo to na level 20.

Další odbočka vedla do Garrotovy rokle, kde jsem se stal mistrem meče (nyní jsem mohl začít používat dva meče). K tomu jsem si odemkl mistra v magii těla a konečně jsem si zakoupil kouzlo léčení. Díky němu začal být život snesitelnější :). S tím jsem se vrátil do Alvaru a prubnul sídlo temných trpaslíků ... no, udolal jsem jen kameny a pár jednodušších trpaslíků, na jejich velitele ještě zdaleka nemám. Poměrně výhodně se dá zneužít místní alvarský piedestal, který sesílá dočasně Den Bohů, což mi dost pomohlo a nejspíše to bude užitečné i na vosy a zlobry, kteří mě teprve čekají.

Pomalu se blížím k levelu 25 a jako jo, je znát, že jsem na tom podstatně lépe, ale trošku mě mrzí, že jsem nedokázal pokračovat plně systematicky oblast po oblasti. Tomu pendlování jsem se chtěl prostě vyhnout, jenomže rozmístění učitelů je prostě takové, jaké je. Vedle mečů si pomalu připravuji dýky a postupně koriguji doplňkové dovednosti, u nichž vím, že v nich dosáhnu jen nižších úrovní.

Celkově jsem zvědav, jestli to tentokrát dotáhnu někam dál.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10