Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 16:25:46
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 [2] 3 4 ... 10

Autor Téma: Hrajeme Might and Magic VIII  (Přečteno 25783 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hrajeme Might and Magic VIII
« Odpověď #15 kdy: Září 21, 2014, 19:12:58 »

To by bylo dobré, tam právě nic nevidím. Jediné co se mi navíc zobrazuje, jsou bonusy k dovednostem na kartě dovedností, jinak nic. Nemáš tam např. GrayFace patch?
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #16 kdy: Září 21, 2014, 21:21:56 »

Samozřejmě že ten patch mám. Kliknu pravym na nápis "shoot" nebo "attack", a udělá se mi hezká tabulka :-D.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #17 kdy: Září 22, 2014, 03:53:43 »

Tak, a je prakticky dokonáno. Už zbejvá jen rovina mezi rovinama... a to je formalita. Koupila jsem na Regně luk s vysávánim života a můj vzpamatovávací čas je 0. Neexistuje rychlejší šicí stroj.

Rovina ohně byla samozřejmě drastická. Je tam hodně míst, kde si lze jen velmi těžko držet odstup, a zatim co na dálku jsem neporazitelná a silně smrtící, na blízko jsem chcípáček s expertem meče, takže prakticky nejsem schopná potvory týhle úrovně vůbec zabít. Naproti tomu rovina země byla naprosto v pohodě, tam je vždycky kam zacouvat.

Krystal šel dolu tak rychle, že jsem si ani neuvědomila, že to bylo fakt všechno. Taková pětiminutovka.

Rovinu mezi rovinama dám zejtra, ale nemyslim si, že by to byl problém. Dlouhý chodby, spousta otevřenýho prostoru, bude to v pohodě, jen si nesmim zapomenout vzít licha, aby mi tam udělal maják. No, a pak se uvidí, na co se vrhnu.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: Září 22, 2014, 08:46:41 »

Díky za screen, tušil jsem, že to tak bude. Nainstaloval jsem tedy GrayFace patch a už to taky vidím :)

Moven:
recovery s plátovkou na normal - 117
recovery s koženým na experta - 86
recovery bez zbraně v ruce - 97

Škoda, že nemám ještě body na jinou zbraň, že bych zkusil i to. Ale je vidět, že ten expert sekyry zotavení opravdu snižuje. Oko jsem měl tedy dobré, když jsem posun k vyšší rychlosti postřehl, ale na to, že je to o 30, tak ještě bude asi trvat, než z minotaura bude nějaká slušnější mlátička. Pořád je to prostě pomalé :)

Zkusil jsem ještě schválně nahrát save s nějakou starší družinou a tam bylo nejmíň snad 30 u main charakteru, jinak kolem taky dost vysoké (nejhůř na tom byl drak :)). Každopádně jak už jsem psal, je to hezká pomůcka a zas se mám alespoň čím zabývat. Kdybys to nenačala, tak by mě ani nenapadlo si toho vůbec všímat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #19 kdy: Září 22, 2014, 12:40:31 »

Jo jo, minotaurovi opravdu chyběj ty botky a grand s armsmasterem. Každopádně u jakýkoliv bojový postavy to chce urychleně investovat do experta armsmastera a když najdeš nějakej bonusovej předmět, tak jedině dobře.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #20 kdy: Září 22, 2014, 15:19:57 »

Tak, Kosto nám vyčistil rovinu. Dojdu si k trenérovi, udělám si tam maják, osvobodim elementály, a pak... pak asi půjdu na sedmičku. Musim si zas odvyknout, abych mohla hrát osmičku s jinym povolánim. Kdo neměl lučištníka, nepochopí :-D. Škoda, že ty hadice na screenech vůbec nevyniknou.

Edit: Tak, hotovo. Vymláceno, vyvražděno, vystříleno, 120lv a dalších minimálně patnáct na dotrénování. Jak se člověk dostane na nějakej 60lv, tak už ty levely letěj jako blázen.
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #21 kdy: Září 22, 2014, 18:50:19 »

Tak já mám Jadame taky pro tentokrát zachráněný. Teda žádný zázračný výkony to teda nejsou, 1 rok, 11 měsíců a 3 dny je docela katastrofa s úplnou družinou... Nesplnila jsem ty lektvary v Železných píscích, pak poklad piráta Stanleyho - jsem zapomněla a štít zatmění - ten tam prostě nebyl ani v jedný z těch místností:/

Dneska mě ještě nepustili, ale je to moje vina. Kdybych v noci z toho krku zas nekrvácela, tak už jsem doma:/ Tak snad zítra... Zatím jsem tedy rozehrála za nekromancerku. Napoprvý jsem chtěla někoho s magií živlů, tak snad nebudu litovat:) Zatím jsem oběhla Dýku, najmula Talimera, obrala ho o vše potřebné - takže o všechno - a zas propustila. Doufám že bude ten kámen fungovat i bez něj. Napadlo mě najmout a obrat i ostatní v krčmě dobrodruhů, ale není to blbý? Uvidím podle peněz...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #22 kdy: Září 22, 2014, 20:38:43 »

Prosímtě, já pod tři roky většinou nejdu :-D. Spodní rekord je tušim někde u šestnácti dní, když to dával můj bratr... ten je na tyhle věci přeborník. Já jsem požitkář :-D.

Bude to fungovat i bez něj, vyhazuju ho taky. Nemůřu se dívat na jeho gumovej obličej :-D. Za nekromanta to bývá na začátku tvrdý, ale později je to docela schopná postava.
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #23 kdy: Září 23, 2014, 10:02:32 »

Tak to já jsem tentokrát připravená si to taky pořádně užít :)

Ještě jsem zapomněla - Lysandra dostala automaticky hůl a magii temnoty. Já jí k tomu ještě přidala koženou zbroj a meditaci a následně koupila obchodování. Na obírání zatím nedojde, po oběhnutí všech ostrovů a vybrání truhel je věcí docela dost. První body za 2. lvl jsem dala do obchodování, tak uvidíme. (Jinak ty svitky na nemoc, tak vždycky mám 2 na hlavním ostrově vzadu mezi pirátama a na tom druhým v těch 4 truhlách jsem teď měla jen 2 )
Další postřeh - ta městská fontána doplňuje zdraví:)
Teď by to chtělo nějakou magii - koupila jsem oheň (kvůli střele a pochodni, toxický mrak stojí moc many), vzduch (zvyk na čarodějovo oko), vodu (těch 450 zl. mě už nezabije) a vzdělávání (tady jsem si vůbec nebyla jistá...).

Kámen opravdu fungoval bez Talimera (ono je tam gumovejch xichtů víc, já zas nemusím Blazena :D ), piráti jdou perfektně likvidovat ohnivou střelou a přes chrám nemusím, protože jsem sehnala u mága svitek chůze po vodě, tak co si víc přát :D

Takže přechod po vodě k lodi, aktivace teleportu zpátky na Dýku a hurá na Havraní pobřeží:D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #24 kdy: Září 23, 2014, 14:14:19 »

Já s nekromantem řešim situaci stejně jako s lučištníkem :-D. Frrnk, lítání. Minotaur použil chůzi po vodě, a s trollem byla obrovská potíž, tušim, že jsem nakonec i zneužila toho nekromanta k najmutí a přeletěla jsem, protože ten začátek byl na mě tenkrát mooc tvrdej. Troll nemůže použít chůzi po vodě, stejně jako jí nemůže použít rytíř. Zajímavý je, že nekromant je jediná postava, která mi ten přechod přes vodu přežije na tvrdo bez svitku. Ostatní se utopěj.

Co se týče obličejů, tak většina chlapů je na tom opravdu zle.. jeden z důvodů, proč tak miluju draky :-D. Minotaur je celkem fešák (hrála jsem za oba, ale hnědej je pěknější), troll se tak nějak dá snést, ale ten zbytek... au au. Hrála jsem za ženskou, když jsem byla rytíř, a později jsem si ten samej portrét půjčila i na klerika (zlatej editor), protože samozřejmě nemůžu použít bratrovu kleričku :-D. Za lučištníka jsem slouho nemohla hrát, protože za "Cauri" tradičně hraje bratr a ostatní vypadali hrozně :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #25 kdy: Září 23, 2014, 17:05:18 »

27.6.1172, vystoupil jsem z dostavníku v Zemi stínů ...

No, pokročil jsem :) Já se tedy do Opuštěného chrámu vrátil, abych to dočistil a vyzkoušel to zotavení. Musím říci, že skupinky mi stále dělají problém, ale už jsem se naučil couvat a útočit tak, aby to vycházelo. Přeci jen mám už docela vysoký útočný bonus, takže pokud zasáhnu, tak už to stojí za to.

První lepší sekerku jsem si musel koupit, ale u Ariona Huntera v jeskyni jsem našel hezkou obouručku +5. U seker mě obecně překvapilo, že z pohledu zotavení je jedno, zda-li postava třímá jedno nebo obouručku, takže u minotaura je jasná jednička obouručka. Dotáhl jsem to postupně na level 14 a zvolil mistra v Mistrovství zbraní, byť teď si spíš myslím, že lepší by bylo Posilování jako první. Každopádně mám spodní hranici zásahu na 31, horní někde u 49, útočný bonus 25. Z pohledu základních statistik už se mi asi žádná najmutelná postava nemůže vyrovnat. Síla a Odolnost přes 50 ...

U Ariona v jeskyni byl oříšek jen ten začátek, kdy je potřeba si vyčistit hned první jeskyni. Pak už je to opravdu jen trivialita. Doupě vlků padlo už předtím, podobným systémem. Jsem na svého Movena hrdý, konečně to vypadá, jak má. Když už zasáhne, což je teď častější, tak opravdu krájí a to se mi líbí. Připadám si ve hře jako poprvé, kdy člověk nevěděl, co od postav čekat. Teď mám sice jen jednu, ale o to víc si uvědomuju, jak je hraní s družinou zjednodušené. V družině prostě nemám potřebu se zaobírat tím, jestli někdo protivníka zasáhne a jak účinně, protože z těch 5-ti vždycky někdo zasáhne :D Jedinou nevýhodou je teď malý inventář.

Jinak Talimera opravdu nepotřebujete, kameny síly se najdou postupně v rámci příběhu, takže není nutné ho ani najímat a kámen mu brát, jak se dříve někde tradovalo.
IP zaznamenána
This is the end ...

petstr

• Host
« Odpověď #26 kdy: Září 23, 2014, 17:57:51 »

Yuyana
Ahoj Yuyano, podle tvého vyprávění to vypadá, že to s jednou postavou dohraješ za 3 odpoledne. Chtěl bych se tě zeptat jaká je realita, kolik reálného času ti to zabralo?
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #27 kdy: Září 23, 2014, 18:04:21 »

Najmutelný postavy bejvaj nějdy hodně slabý, zvláště ty na větších levelech. U některejch povolání je to horší než u jinejch. Zajímavý je, jak jsou totálně nevyrovnaný.

Překvapivě prasáckej je Nathaniel Roberts (15lv), kterej se s radostí přidá (teda... nechá vás přidat se k němu :-D) bez jakejchkoliv podmínek, a jeho mistr černý magie je milej (zvlášť když má vaše postava 5 levelů :-D). Srovnejte ho s 15lv Karanyou Memoriou, která má docela tvrdý podmínky a umí kulový. (A to je Roberts jen o rok starší :-D.) Vetrinus Taleshire (50lv) je podle mě taky celkem prasák. Grand všech magií, všechny kouzla, stovka bodů na rozdělení... zdaleka nejvýhodnější 50lv postava a navíc mu můžete hned přidat to, co potřebujete.

Jak na to tak koukám, tak 15lv Roberts má naprosto totožný dovednosti, jako 30lv Deverbero. Jak říkám, ten chlap je prasák.

Minotauři jsou na tom obecně hodně bídně. Ulbrecht (50lv) má vechny zbraně na 7 na mistra/experta... místo toho, aby se soustředil na dovednost s konkrétní zbraní a armsmastera. Stejně tak má mistra ve dvou zbrojích, má odpasťování i vnímání... proč? Klasická ukázka silně zkažený postavy. Bez jedinýho bodu na rozdělení. Minotauři na 5 a 15lv jsou použitelný, ale čistě proto, že na jejich statech ještě nestihl nikdo nic zkazit.
...
Samozřejmě hlavní postava má nejvíc statů, když vypije všechny sudy.. :-D
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #28 kdy: Září 23, 2014, 18:06:03 »

Reálnej čas nevim, ale jsou to spíš dvě odpoledne, byla jsem dost v práci :-D. Ta hra je velmi krátká, obzvlášť za prasata jako lučištník a rytíř. Štamgasti jistě pamatujou můj maraton, kdy jsem to dohrála skoro za všechno v tahu během celkem krátký doby :-D.

Hlavě se člověk musí přehoupnout přes začátek, pak už to jde rychle. A já vim, jak ten začátek sjet tak, že mám 40lv dřív, než začnu pořádně hrát :-D.

Edit: A taky vim, kde a jak krást ty nejsilnější artefakty/itemy prakticky bez práce :-D.
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #29 kdy: Září 23, 2014, 18:13:41 »

Tak přeběhnout k lodi natvrdo bez svitku mě vyzkoušet nenapadlo:)

S tím Talimerem - je fakt, že stejnej kámen byl v truhle na druhým ostrově.

Jinak k příběhu:
Na Havraním pobřeží Lysandra napřed předala dopis, pak provedla průzkum města a vesnice, včetně hromad odpadků, vyléčila se, vytrénovala na lvl 5, vyexpertila oheň, koupila dýku a přemýšlela co
dál...

Rozhodla se, po nákupu amuletu +10 do všech odolností, zkusit štěstí s lektvarem a chrámem na Souostroví dýky. Pokus vlézt do chrámu hada zadem jí nevyšel, (nene, tudy fakt cesta nevede, zlatej teleport:) . Po získání lektvaru rychlosti přišel na řadu Chrám hada - hadi, přes zábradlí s dýkou, úplně v pohodě; poprvý se mi povedlo přeskákat přes ty kvádry co zajížděj dolu :); jinak trochu adrenalin, párkrát load po smrti, ale mám sošku i knihu. Ale zjistila jsem jednu nemilou věc - nechtělo se mi totiž chodit ven zadem přes ty hadí muže, měla jsem život v červený a už nic na doléčení, tak jsem šla zpátky předem. Jenže po sejití ze schodů chrámu dojde ke zranění. Netuším co to je, ale vždycky mě to zabilo. Tak jsem to přece jen vzala přes chrám (naštěstí jsem měla save u knihy proroctví) a skrz hadí muže na konci jen proběhla.
Po vytrénování byla naštěstí neděle, a tak vzhůru do Garotovy rokle splnit questy s květem dračí zhouby. Ještě jsem z místního mága vyždímala lektvar proti ohni a první dostavník jel do Země stínů, tak se tedy Lysandra vydala tam. Elixír ryzí inteligence se dost hodí.

Zatím tedy na sólo hře je nejhorší, že jsem musela nechat Ithilgorka v jeskyni a odejít bez něj :(

Rozhodla jsem se pokračovat v dějové lince a jelikož Lysandra vlastnila svitek neviditelnosti, zkusila předat vyděračský dopis Arionu Hunterovi s neviditelností. Zas na mě čekalo překvápko, protože po promluvě s Arionem byli najednou všichni v Zátoce kámoši. Sice mě nepustili do skladišť, ale neútočili ani když se Lysandra odneviditelnila:)

Takže máme lvl 11 a já bych měla zkusit taky něco vybojovat, abych zjistila, jak jsme vlastně na tom :)
IP zaznamenána
Strana: 1 [2] 3 4 ... 10