Sám jsem se do hry připojil až včera a k hraní jsem použil GOG verzi s doinstalovanou češtinou. Musím jen upozornit, že GOG verze je z nějakého důvodu docela nestabilní (u mě nyní Windows XP). Jakmile jí jednou něčím donutíte padnout, začne padat standardně. Vypnul jsem tedy klasicky hardwarovou akceleraci videa a zvuku a spouštěcímu souboru nastavil kompatibilitu s Windows 98. Od té chvíle zas v pohodě.
Po krátké úvaze se mým šampiónem stal minotaur Moven, kterému jsem přidělil max. 30 bodů síly a zbytek rovnoměrně do odolnosti a přesnosti. K základním dovednostem Sekyry a Magie ducha jsem mu přidal Posilování a Mistrovství zbraní. Plátová zbroj není v základu dostupná, což je další moje volba, takže tu se budu muset doučit až ve hře.
Samozřejmě jsem si k tomu otevřel tabulky na stránkách, abych viděl, kde všude budu učitele shánět

Nakonec se ukázalo, že z pohledu minotaura je začátek trochu tužší. Jediné, co se mi podařilo před vstupem do Opuštěného chrámu navýšit, bylo posilování na experta. Alespoň něco, protože sekyra je pomalá a hadi pro změnu rychlí. Každopádně začátek se mi podařilo dokonale zmotat, protože jsem zapomněl na save a naivně se pustil do pirátů na prvním ostrůvku. Jak už to tak bývá, zemřel jsem a s tím i mých prvních 3500 zlatých. Naštěstí to další postup hrou rychle dorovnal. Pirátům na hlavním ostrově jsem vybral truhly před nosem a zas jim zbaběle utekl.
Za zajímavost stojí změna v plnění úkolu se svitky uzdravení. Doposud jsem vždy zbývající 3 svitky našel ve čtyřech truhlách na prvním ostrůvku, ale tentokrát tam byly jen dva. Další jsem ukradl právě u pirátů v truhlách. Trochu mě u toho zatrnulo, aby nešlo u bug, protože zkušenosti poměrně rychle úkoly nabývají, ztráta každého úkolu je proto znát. Obzvláště když si nemůžu dovolit tolik bojovat.
Souostroví Dýky jsem opustil na levelu 3, byť jsem mohl v pohodě ještě dva levely docvičit. To už jsem se rozhodl dodělat na Havranním pobřeží, protože splnění úkolu s dopisem pro Fellmoona mi umožnilo Movena vycvičit až na level 7. Se dvěma podkovami od stájí jsem nyní vlastnil 25 volných dovednostních bodů. Došel jsem si ještě do staré vrby pro skrytý poklad, ale jako na potvoru tam byl jen Klobouk štěstí, což je pro minotaura celkem k ničemu, podobně jako botky

Sebral jsem i úkol na Arcomage a dál už se mi do ničeho bez tréninku moc pouštět nechtělo. Kalendář ukazoval datum 6.3.1172 a shodou okolností 7.3. vyráží dostavník do Garrotovi rokle, tedy zrovna ten správný směr za naučením se dovednosti Plátové zbroje a expertní úrovně Sekyry a Mistra zbraní. V Garrotvě rokli jsem si splnil i úkol s květem Dračí zhouby, ale jinak zas nic. Vycvičil jsem akorát ještě jeden level na výsledný 8 + "pozřel" 3 podkovičky. Teoreticky bych se tu mohl docvičit rovnou na mistra Posilování, ale k tomu mi chybí odolnost 50 (mám 24). Škoda, ale i tak jsem na tom v současné chvíli lépe, než-li minotaur Thanys (level 15 k najmutí). Ostatně co jsem koukal, tak z pohledu základních atributů jsem na tom vlastně lépe než-li všichni najmutelní minotauři

Je 17.3. a dostavník z rokle by mě mohl dopravit do Alvaru, ale zůstal jsem zatím stát před stájemi

Když už ne mistrovství v Posilování, tak asi zas zpět na Havraní pobřeží pro mistrovství Sekery a zkusit pokračovat v hlavní lince. Postava leveluje celkem rychle a o peníze taky není nouze, takže o nic celkem nepřijdu.