Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 17:26:36
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: MM6,7,8-maximalni level?  (Přečteno 13348 krát)

Romanius

• Nováček
  • *
MM6,7,8-maximalni level?
« kdy: Červenec 23, 2014, 22:26:33 »

Ahoj,
mam opet maly dotaz-jak je to s maximalnim levelem u techto 3 dilu?u mm9 je to jasne dane na 255 u mm8 koukam,ze max level je asi 200? a jak je to s 6 a 7 dilem?moc diky za odpoved...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
MM6,7,8-maximalni level?
« Odpověď #1 kdy: Červenec 24, 2014, 11:17:23 »

V šestce to tušim bylo někde kolem 179, nebo tak nějak. Každopádně pokud se člověk nějakou.. kchm kchm.. metodou dostane přes hranici, může expit jak chce :-p. Už je to dávno, co jsem expila na maximum.

Takže jo, cca 200lv. Což je absurdně hodně, ve hře, kde je člověk na 60lv prakticky božstvo.
IP zaznamenána

Romanius

• Nováček
  • *
MM6,7,8-maximalni level?
« Odpověď #2 kdy: Červenec 24, 2014, 13:09:34 »

diky za info-ja kdysi udelal v MM6 level 205 tusim...a trvalo to dlouho...ale koukal jsem a vazne MM6 a MM7 nemaji strop u levelu-v Rajskem udoli a Nighonu cvici porad-testoval jsem to s editorem....
jiank mas pravdu,ze normal je tak kolem 60-70 levelu...
IP zaznamenána

Marek

• Host
Re:MM6,7,8-maximalni level?
« Odpověď #3 kdy: Říjen 23, 2019, 18:13:32 »

Zdarec , když jsem poprvé dohrál mm6ku což už je hoodne davno tak jsem mel level asi 150 cca. :-D
IP zaznamenána

zendenisko

• Nováček
  • *
« Odpověď #4 kdy: Duben 14, 2021, 07:30:17 »

https://www.youtube.com/watch?v=7GLgM5ixPWk

tento chlapík má zaujímavé videá....v tomto konkrétne ide v podstate sólo kúzelníka a zastaví sa tuším na 317 úrovni pričom tie zvyšné nehrá ale nevynecháva ich úplne. aspoň zo začiatku. na 60 dá bielu aj čiernu mágiu a tuším ešte oheň. v jednej časti porýchli čas kedy zbiera skúsenosti na vojvodcovi a minotaurovom kingovi prostredníctvom čiernej mágie oživením potvoriek. nie som si istý či je nejaké obmedzenie v hre čo sa úrovní týka.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: Duben 15, 2021, 08:25:49 »

Kdysi dávno NWC u šestky vypustili informaci, že patch 1.1 zrušil max. limit zkušeností 6 mil. (pokud si to ještě dobře vybavuju) a nově to mělo být něco okolo 20 mil. xp, což je právě level 200. Ani u verze 1.0 se mi však nikdy nepotvrdilo, že by ve hře kdy tak nízký limit xp byl, ale ta zmínka o 20 mil. xp naopak způsobila, že se level 200 začal považovat za strop. Ostatně dlouho jsem neznal nikoho, kdo by toho limitu reálně dosáhl.

Čistě technicky vzato, v editoru si lze naklikat cokoliv, protože editor mění přímo dané hodnoty, ale hra klidně mohla pomocí skriptu hlídat přísun zkušeností a po dosažení 20 mil. další přísun xp zastavit.

Na vině může být paradoxně bug, protože nad level 200 cvičí cvičírna v Rajském údolí a u ní jsem kdysi narazil na problém se stropem při cca 120. levelu. Otázkou ovšem je, co je vlastně buglé? ... jestli neomezený levelup nebo právě ta cvičírna v Rajském údolí, která dovoluje překročit level 200? :D

Edit: ono je blbé, že dneska už se nedá řada věcí dohledat, protože ty stránky apod. už dávno zanikly, ale pointa toho vzkazu od NWC mohla taky být ta, že patch 1.1 zrušil omezení na 6 mil. xp u cvičírny v Rajském údolí. Jenomže těmi různými přepisy mezi herními portály z toho mohlo to klíčové sousloví vypadnou. Už tenkrát totiž nebyl moc důvod hrát šestku ve verzi 1.0, takže nikdo už zpětně neověřoval, co z toho byly bugy a co reálné chování hry.
« Poslední změna: Duben 15, 2021, 08:43:05 od Elemir »
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #6 kdy: Duben 15, 2021, 12:54:40 »

Já si pamatuju, že jsem na ten strop dosáhla, když jsem to hrála poprvé. Ale to je tak strašně dávno. Vim že jsem to řešila tak, že jsem zvedla level v editoru, a pak mě hra nechala normálně jet dál, s tim že jsem cvičila v tom rajskym údolí. Ale kolik XP jsem měla... si dvacet let nazpět už prostě nevzpomenu, no :-).

Ono je naprosto realistický, že se to stejně spoustě lidem buglo a na strop nenarazili, MM je super série, ale bugy má, nebudeme jí tu leštit :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: Duben 15, 2021, 13:40:55 »

Já už si právě taky kulový pamatuju :D Když jsem před 15 lety začal na web přidávat sekce, tak jsem šestku už několik let hrál ve verzi 1.1 (ostatně to mi vydrželo až do doby, než jsem z xp-patchů přešel na GrayFace). Ve verzi 1.0 jsem si pak chvilku hrál už jen s editorem, takže to už je taky halda let a není to moc vypovídající.

Nicméně když jsem tenkrát psal článek o levelování, tak jsem si na ten bug vzpomněl. Podobně jako na populární bug s nemiznoucími svitky (ten se mi pár let nazpět objevil znovu, protože jsem rozehrál hru ještě před patchnutím). Holt některé bugy jsou častější než jiné - celkem mě láká znovu rozehrát verzi 1.0 hezky od začátku až do konce, ale jako na potvoru to zrovna proběhne bez problémů, takže přínos bude nula :)

Každopádně je hezké, jak na základě bugů v sérii Might and Magic vznikají urban legends :D
IP zaznamenána
This is the end ...