Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:38:38
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10

Autor Téma: Might & Magic Heroes Online - beta  (Přečteno 67104 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #120 kdy: Září 15, 2014, 22:28:57 »

Antibiotika taky nerad :D

Že by to překopali zpět, to se už ani neobávám. V počtu hráčů na serveru je ten ohlas na fóru nicotný a navíc je to v podstatě kampaň jedné aliance ;) Pochybuju, že by na to vývojářili brali zřetel. Podle mě upravili nejprve mágy a v příštím patchi dobalancují i rytíře. Ono to v podstatě odpovídá i tomu, co sami hlásali - chtěli více zapojit kooperaci a kooperace mág x rytíř má teď smysl.

Ostatně dneska jsem jednu prima kooperaci s rytířem Azylu zažil. Měl v boji 6x gryfa a chtěl pomoci s Kamennými bytostmi, protože jemu se ukazovala hrozba jako Vážná. Odhlídnu od toho, že já tam měl předtím normálně Smrtící. Ve dvojici nám to nakrásně vygenerovalo o 30k vyšší přesilu, což jsem si už chtěl rýpnout, ale budiž :) Kdyby nebyl zbrklý, odnesl by to s menšími ztrátami, já měl 0. Problém je totiž jinde a tou je nesouhra. Asi mi chtěl pomoci a tak se namísto stažení mermomocí prodral na mojí polovinu bojiště, přitom pro mě to byla standardní bitva. Klasika, zrušil Strnulost a začal mlátit do nejsilnější potvory, které už končil Zvonek atd. Netuším, jak se za rytíře hrálo předtím, byť znám kooperace i z dřívějška, ale nebyl to první hráč, který se takhle hnal vpřed. Jo, asi to pro ně musí být změna. Na druhou stranu to byla i moje chyba, protože jsem očividně zanedbal vysvětlení použité taktiky apod. Jenomže to člověk zase riskuje časový limit. Teď tedy bude dost času trénovat ;)

Věc, se kterou zápasím je spíše obsah 5. kapitoly a absence nějakého dalšího příběhu. V podstatě už není důvod pokračovat. Do dvou dnů mám 5. dračí level a dál už se mi moc nechce. Těžko říci, kolik týdenních bossů mě vlastně čeká (v prvním setkání, opakované bitvy po týdnu už v plánu nemám). Daeva je dvoufázová, Al Khadir je třífázový stejně jako Valrok, takže podle mě je to "příběhový" boss, po kterém se mi zpřístupní poslední části map v Sokolím vrchu a v Nar Hereshi a pak už to opravdu bude o ničem. Už teď nemám v hlavní linii žádný úkol, takže tohle si jen domýšlím. Velkou Starobylou, Wyvernu a Pekelnýho červa teď vynechám, ti jsou podle mě vedlejší. Protože tohle všechno mám přístupné, tak se to dá udělat i za jeden den.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #121 kdy: Září 16, 2014, 12:15:13 »

Jenom drobná rekapitulace Dračích levelů:

level 1: je třeba 4 426 000 zkušeností, bonusy - +5 k Síle jednotek a Magii
level 2: je třeba 4 426 000 zkušeností, bonusy - pravděpodobně +5 k Obraně jednotek a Podpoře (neobjevila se mi tabulka)
level 3: je třeba 4 911 708 zkušeností, bonusy - +5 Štěstí a Duch
level 4: je třeba 5 406 000 zkušeností, bonusy - +6 základních a +1 elitních jednotek na slot
level 5: je třeba 5 896 000 zkušeností, bonusy - +3% k rychlosti koně
level 6: je třeba 6 386 000 zkušeností, bonusy - zatím nevyzkoušeno

Ano, je to tak. Dosáhl jsem dračího levelu 5 :) Nějak jsem se ráno zakecal na chatu a Lukhino2 mě přizval na Al Khadira. Měl jsem tak možnost podívat se na taktiku jiného nekromancera (podstatně vyšší dračí level a zkušený hráč) a zas se něco přiučil. Povzbuzen úspěchem jsem vyrazil sám na Daevu a taky jí opravdu sám porazil :D Do druhého kola jsem sice šel beze ztrát, ale taky jsem v něm trochu zazmatkoval, tak mi tam zůstalo pár tkadlen a duchů (dohromady 10 jednotek). Oba bossové jsou navíc honorování za zhruba 560 000 zkušeností, takže jsem už v pohodě došel k level up. Z Al Khadira padl fialový artefakt pro klerika, ale dobře použitelný i u mě, z Daevy bohužel zas něco pro rytíře.

Menší zklámání přišlo jen ohledně mapy, nic nového se mi totiž neotevřelo. Z bossů mi chybí už "jen" Velká Starobylá, Pekelný červ a Srdce roje. A teď si nejsem jistý, jak to bylo u zadání. Velká Straobylá byl snad vedlejší úkol, u červa nevím. Srdce roje je sice opět za hodně zkušeností, ale taky si nejsem jist. Je nakonec dost možné, že musím porazit všechny tři zbývající a pak mě to zas někam posune. Ovšem to nechám už asi na zítřek.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #122 kdy: Září 16, 2014, 23:26:18 »

Páni, level 30, slovy: třicet :) Pravda, tebe s 5. dračím levlem tím nejspíš neohromím, ale já mám radost :D

Jinak mě ty změny nijak extra nevadí, je pravda že při tom zpomalování se musí víc přemýšlet, né jen na někoho hodit zvonek, strnulost a čekat až to s nim sekne, ale zas kombinace s oživováním... já jsem spokojená :) Jen je divný začínat v podstatě novou hru uprostřed rozehraný hry, ale tak ... beta, no.

Ohledně tý spolupráce - já taky dřív měla takovej "kamikadze" styl, ale pak jsem párkrát viděla při spolupráci jak se krýt a eliminovat ztráty a je to znát.

Jo a málem bych zapomněla - ty celkový mapy lokací jsou luxusní, fakt se ti moc povedly!
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #123 kdy: Září 17, 2014, 00:10:19 »

Díky :) Jsem zvědav, kdy se mi otevře ten zbytek oblastí, ale před chvilkou jsem dokončil týdeňáka Srdce roje (Wyverna na 3 fáze) a opravdu je to "červený" úkol. Začínám tušit, že musím porazit i ty dva zbylé a pak mě to opravdu pustí dál. Zajímavé je, že když jsem se na to ptal v cechu i mimo cech těch, co to mají asi odkryté, tak najednou bylo ticho :D

Můžeš mi kdyžtak kouknout, jestli u tebe sedí ty zkušenosti na 1. dračí level? Pak tam mám asi chybku i u toho počtu jednotek za 4. level, došlo mi, že já měl asi 301 duchů, tedy správně je to jen +5 (teď mám 306 duchů na slot).

Jinak samozřejmě gratuluju k 30. úrovni :) Dračí levely nějak moc neberu, bonusy z nich nejsou nijak významné, podstatný je ten základní level, protože to ti teď umožní nosit lepší výbavu. Moje základní bojová síla už díky dvěma fialkám (nepočítám raději z kolika nalezených :D) přesáhla hranici 31 000 a je to znát.

Já se teď při boji dost často přesunuju, čímž kompenzuju ty delší nabíjecí časy, ale zas jsem zjistil, že ono to nebylo od věci už ani předtím. Mnohdy z toho vyplyne určité řešení situace samo, než kdybych stál a čekal. Spíš mě dneska vyděsila Rothangaldova zmínka, že Blue Byte asi opravdu připravuje změny :( Tak snad to zas nepřekopou celé.

Edit: Ještě mě napadla jedna úvahu, ale před chvilkou už jsem se stihl odhlásit. Každá z oblastí, vyjma Šeptajících plání a hlavních měst, měla po jednom 3. fázovém bossovi:

Černá větev - Valrok
Země světla - Al Khadir
Drápy Namtaru - Srdce roje

možná to stačí :) ... no jasně, leda že bych se znovu lognul :D Nechám to až na ráno. Když už jsem načal, tak ještě dopíšu ty 2. fázové bosse:

Černá větev - Pekelný červ, Velká Starobylá
Země světla - Hrodger, Daeva
Drápy Namtaru - Hlas

a možná i tituly hrdiny za jejich porážku (ráno budu muset překontrolovat, případně to vypíchnu jako samostatný post):

Valrok (Oslepovatel kyklopova oka)
Al Khadir (Vymítač nicoty)
Srdce roje (Zkáza hordy)
Pekelný červ (Zabiják wyrmů)
Velká Starobylá (Zkáza Starobylé)
Hrodger (Ochránce posvátného světla)
Daeva (Pečetitel bran Sheoghu)
Hlas (Tišitel Hlasu)
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #124 kdy: Září 17, 2014, 00:40:27 »

Taky díky :)

Na 1. dračí je to opravdu 4 426 000 zkušeností. Duchů mám 300, elitních 60 a tkadlen 20, takže by to mělo být +6 základních.

Mě teď zrovna vrtá hlavou ... v úkolech mám Poslední kapitola: odhalení prázdnoty a pod tím Splňte Albinův nebo Yorathův požadavek, ale vůbec nic tam k tomu není, ani šipky a Albín ani Yorath pro mě žádný úkol nemají... Takže podle toho co píšeš, budu muset splnit ty týdenní úkoly a pak mě to pustí dál.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #125 kdy: Září 17, 2014, 00:50:24 »

Díky, takže je to správně :) Já si totiž krom toho pořád matně vybavuju, že Lukhino2 měl 312 duchů, takže to by pak nesouhlasilo při načítání. Vlastně jsem předtím úplně zapomněl, že taky používá základní jednotky, což mě utvrdilo v tom, že upgradované jen tak brát opravdu nebudu. Ono je to nakonec teď už asi jedno :D

Odhalení prázdnoty ... stačí, když porazíš Valroka a v Zemi světla se ti otevře přístup do další části města (severní most poblíž toho týpka s úkolem na očištění oltářů). Bude tam na tebe už čekat Sar Khayn a ten ti zadá trojici úkolů. Jakmile je splníš, zmizí ti hlavní úkol úplně a zbydou už jen bossové.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #126 kdy: Září 17, 2014, 11:00:16 »

Ahá, takže stačí Valrok? No, tak to asi ještě chvilku nehrozí. I když zase s tou novou kombinací kouzel... Zkusím ho...

Jj, je to správně :)
Já už taky používám jen základní jednotky. Nějak mě přestalo bavit pořád hlídat krystaly. Navíc jsem ráda, že se mi stíhají generovat základní a těch upgradovanejch je jen (tuším) polovina. Někdy jsou ztráty minimální, ale někdy to prostě nevyjde a já jsem bez jednotek.

Btw: stejně je divný, že mmho tady hrajeme jen my dva, jak se zdá:/
IP zaznamenána

Lordgraa

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #127 kdy: Září 17, 2014, 12:17:29 »

Zdravím Sáru a Elemira :)

Nebojte, nehrajete jen vy dva, ale jak se zdá, tak ostatní k tomu nemají co říct (nebo na to nemají čas?) a já raději šoupu nohama, jelikož jsem teprve lvl 17 :D

Ale nedá mi to, a chtěl bych se vás - zkušených - zeptat, jak ideálně na červy v poušti. Chtěl bych je dát solo, jsem necromancer, mám pouze základní jednotky: kostlivce - ghůly - duchy (na elitní ještě nemám suroviny).

Můj problém nejsou ani tak jednotky kolem, jako samotný červ, který dá jednou ranou za 2500 HP a má vedle sebe ještě tu malou žížalu :)

Nebo když by jedne z vás měl chvilku, přidal bych si vás do přátel a vysvětlili byste mi taktiku přímo na bojišti.

PS: taky jsem se byl podívat na obeliskové mapě a nedal jsem ani tu první jendotku, která byla v několikanásobné přesile a já dostal jen ghůly, kostlivce a upíry :/
IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #128 kdy: Září 17, 2014, 19:52:09 »

Ahoj :)

Občas mám nutkání do oficiálního fóra do feedbacků něco peprného napsat, ale hlavně na hlavu několika jedinců :D Radši se vždycky ovládnu a nechám to nakonec být. S hrou jako takovou moc neuděláme a občas si některé zásahy zprotivíme ještě dříve, než je vyzkoušíme :D Mě se na tom nakonec líbí to, že v Ubisoftu dodržují podobné schéma výstavby obtížnosti, jako bylo i u MMX, takže co na počátku vypadá šíleně, se nakonec ukáže jako rutina. Prostě si hráč osvojí, co je potřeba a tak to vlastně má i být.

... i když Pekelný červ mě dneska opět vyklepl :D Vím, co bych asi měl udělat, ale pořád se snažím projít s tím, co mám :)

Připojit se do kooperace by asi problém nebyl, jenomže dovednosti, kterými už teď disponujeme, jsou trochu jinde a hůř se dělá, že nejsou. Spíš mi napiš nick ve hře a zkusím kdyžtak někoho podobného levelu s alternativní postavou sehnat.

Písečný červ je na levelu 17 pro nekra docela na hraně. Měl bys vlastnit různé varianty zpomalení a střelecké jednotky s pěšími tak půl na půl. Pěšími blokneš přístup, střeleckými to kontroluješ z dálky. Hlavně nesmíš zůstat moc stát na místě, je potřeba se po bojišti pohybovat, aby ses dostával z dosahu. V tvém případě přicházejí v úvahu lichové a upíři, případně doplněné duchy kvůli lepšímu léčení. Elitní a vylepšené jednotky jsou jinak něco jiného, v Šeptajících pláních můžeš jako elitní nabírat od počátku Lamasu a Liche.
IP zaznamenána
This is the end ...

Lordgraa

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #129 kdy: Září 18, 2014, 11:40:14 »

Díky za info, zkusím a kdyžtak ještě polevelím :)
IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #130 kdy: Září 18, 2014, 18:13:21 »

Čauky:)

tak než jsem stihla odpovědět, tak mě vezla rychlá z5 do špitálu. To je těžký, nic nedělat, když má člověk 2 děti 5 a 6 let a manžela kamioňáka... No nic, krvácení zastavit nešlo, tak mě ve 3 ráno znova odoperovali a odteď už se ani nehnu. Manželův šéf se nepo.ere, když tam 14 dní nebude. Se řekne: mandle... Nejhorší je, že zas nemůžu hrát mmho ... ale aspoň dojedu MM8 co jsem tu rozjela minulý týden... Konec OT :)

Na testu jsem lvl 16, tak jsem toho červa schválně zkusila, 2x duchové a 2x ghůlové a je to fakt natěsno. První mi vždycky zlikvidovali duchy a pak poslední jednotkou ghůlů jsem jen zdrhala a poslední 1-2 potvory dobíjela Sárou. Takže jde to, akorát jsou docela ztráty, aspoň teda u mě.

Stejně ten bojovej pokřik na zrychlení jednotek by se měl jmenovat jinak. V 9 případech z 10ti ho používám přesně obráceně:D

Citace: Elemir
S hrou jako takovou moc neuděláme a občas si některé zásahy zprotivíme ještě dříve, než je vyzkoušíme :D Mě se na tom nakonec líbí to, že v Ubisoftu dodržují podobné schéma výstavby obtížnosti, jako bylo i u MMX, takže co na počátku vypadá šíleně, se nakonec ukáže jako rutina. Prostě si hráč osvojí, co je potřeba a tak to vlastně má i být.

Tak tohle jsi vystihl naprosto přesně!
Já se Ubisoftu najednu stranu vůbec nedivím, že už otupěli proti všem negacím. Tuhle jsem něco hledala a narazila jsem na recenzi (a diskusi) na MM6, když bylo ještě nový a co tam nebylo? Jak je to hrozný oproti předchozím dílům, engine, grafika, ovládání atd. a teď s odstupem času je to nejúspěšnější díl...
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #131 kdy: Září 18, 2014, 18:14:53 »

Není zač, kdyžtak doporučím kouknout do chatu, až se tam objeví hráč Ragnarcz a nechat se pozvat do cechu. Je to jeden z mála normálních cechů ;)

4Sara98: Ahoj, tak to opravdu nezávidím a držím palce. Jinak k tématu MMHO viz níže, stihla si to odeslat akorát minutu přede mnou :).

Ale teď k jiné věci. Když už si jednou vytyčím nějakou metu, asi bych se tím měl sám držet. Obvykle se mi porušení tohohle pravidla vymstí. Takže děkuji adminovi a českému komunitnímu manažerovi v jedné osobě za ten smazaný obranný post a těch pár klacků pod nohy. To bylo naposledy, co jsem se ti rozhodl pomoci. Krásně si mi ukázal, o jaké hráče že to máte zájem a do téhle kategorie opravdu nepatřím. Na druhou stranu musím ocenit tuhle upřímnost a přeju hodně štěstí s tímhle přístupem.

Čtenářům tohohle threadu se omlouvám, ale tohle je definitivní tečka za Might and Magic Heroes Online. Zveřejněné obrazové materiály na oficiálním fóru ponechávám volně k dispozi, ovšem nezaručuju, že ponechám jejich prolinkování s Elemir's Page, takže pokud o to máte zájem, tak si je za včasu stáhněte.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #132 kdy: Září 18, 2014, 21:29:12 »

Doprdele!!! Co se stalo?!
No když je to smazaný tak to už asi nedohledám...
Tak tohle fakt zamrzí, ale co se dá dělat:/

Já se teď pohybuju po Jadame a je mi tu překvapivě fajn :)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
« Odpověď #133 kdy: Září 19, 2014, 00:27:09 »

huh? Koukám, že se tam dějou zajímavý věci.

(Odchází se pohybovat po Jadame... :-p.)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #134 kdy: Září 19, 2014, 09:47:08 »

Nechci se k tomu už moc vracet. Tak nějak mě bylo líto, jak se do něj pustili ... no chyba, asi bych se měl opravdu naučit hledět si svýho :) Dneska už se bere pomoc asi jen jako projev slabosti.

Přijde mi, že od tý doby, co jsem začal i jinde vystupovat pod svým nickem, tak si někdy připadám jako Alenka v říši divů. Nic, už se nikam nebudu registrovat a přispívat. Mám tu přeci svůj píseček pro dinosaury a ten naštěstí funguje, jak má :D Až zas někdo přijde s nějakou propagací, tak ho rovnou virtuálně kopnu do zádele ;)

Ale s tou osmičkou jste mě docela navnadili, i když spíš jsem měl v plánu rozehrát původní King's Bounty.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 7 8 [9] 10