Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:49:26
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10

Autor Téma: Might & Magic Heroes Online - beta  (Přečteno 67081 krát)

sara98

• Mladší člen
  • **
Might & Magic Heroes Online - beta
« Odpověď #105 kdy: Září 07, 2014, 19:50:50 »

Tak se mi zas odkryla mapa, no a že jsem říkala, že už tam nepolezu, tak mi to nedalo, vlezla jsem tam a konečně dobila tu šestihlavou mrchu :D Moje radost byla podstatně větší, než odměna ze hry, ale to nevadí, hlavně že je po ní. Na 28. levlu - takže bych neřekla, že čím větší level, tím nemožnější to odehrát, oni se fakt generujou podle levlu. Spíš se asi fakt zdokonaluju v taktice boje...;)

Ty jed plivající pavoučci - já měla to samý s pouštníma škorpiónama. Taky, úkol zadanej a škorpióni se neoznačili ani nepočítali... tak jsem to zrušila.

Kombinace s duchama jsem používala, ale vždycky zařvali první, tak jsem je zavrhla... jenže jak se teď ukázalo, to byla jen moje chyba, že jsem je blbě bránila... Ono postupně zjišťuju, že jsem dělala spoustu chyb. Teď zkouším arcilichy, jenže to chce zase strašně krystalů. By mě zajímalo, kolik je třeba krystalů na vylepšenou tkadlenu. To se snad ani nevyplatí:/

Ad vykopávka - fakt se zdá, že nás ubývá, i když mezi lidma v mým okolí nehraje nikdo. Teda když nepočítám střílečky typu jdu a sejmu všechno co se hejbe. No a facebookový hry, to je kapitola sama pro sebe:/ Ale MM, HOMAM nebo MMHO? Vůbec neví o čem mluvím. Ještěže je internet a člověk to má s kým probrat:)

No a ty změny ve středu -  já to hrála na testu a zas tak strašný mi to nepřišlo, jen nezvyk. Jsem zvědavá na reakce ostatních. Ve středu jdu do nemocnice vyndat krční mandle, tak nebudu moct hrát a zkusit to sama. Na noťasu jsem ráda že se přihlásím a vyberu denní bonus, tak nejspíš bude absťák:D

Dneska ještě zkusím Sandra...
IP zaznamenána

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #106 kdy: Září 07, 2014, 21:21:05 »

A je po něm :D Mám infarkt! To bylo o fous... zbylo mi 6 a 5 tkadlen:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #107 kdy: Září 07, 2014, 21:46:53 »

U škorpiónů se mi to taky stalo. Pokud se ti neoznačí ti mezi Pouštním lidem, tak se jedná o škorpióny u Pochodujících kostí v Potopené pláni.

Jinak gratuluju k pokoření Zapomenutého místa. Budu tam muset taky nakouknout. Bude to hodně o taktice. Když si vezmu, jak procházím bitvami teď a jak to bylo předtím, tak to vydím nadějněji :D Člověk si spíš pomalu navykne to bojiště víc sledovat. Duchy občas taky blbě postavím, chce to holt sledovat lépe kola a dovednosti potvor a kouzel (buffů vs debuffů).

Vylepšené tkadleny stojí tuším 50 krystalů, musel bych kouknout. Někdo u nich spíš zápasí s tou jejich dovedností posunu času, resp. její užitečností. Zatím jsem neverboval žádnou z těch nových vylepšených, spíš to vidím právě jen na Spektry, Upíří Lordy a Arciliche. Později, až se k tomu dostanu, bych možná ještě otestoval vylepšené Lamasu.

Mě už se ty středeční změny až tak nedotknou, jen si zpopřeházím dovednostní strom. Manově mi ta kouzla vyjdou podobně. Co se ekonomiky týče, tak já už stejnak nemám co stavět :D Mám poslední 4 stavební povolení, což padne na vylepšení zednického domu a vylepšení Lamasu, plus nějaká ta úroveň dolu apod. Pak leda že bych začal nepotřebné budovy odbourávat. Už na počátku někdo do chatu psal, že nakonec nejužitečnější a nejpotřebnější je zlato. Na maximum vylepšuju tedy jen město v Šeptajících pláních, doly zůstaly v Namtaru, kde navíc už vlastním i důl na kov, takže není nač si stěžovat :)

Dneska jsem objevil zajímavou systémovou "chybku" u úkolů. V 5. kapitole jsou v Černé větvi 2 úkoly se zvláštními podmínkami. První je náčelník Mawrog a druhý je pomoc šamanovi s totemy. U Mawroga stačí k výhře pouze jeho porážka, přičemž na Hrdinské úrovni boje je jen o 10k HP tužší, takže každý den prima levná bitva v Hrdinské úrovni. U totemů se pak jedná o 3 samostatné bitvy, přičemž opět stačí sejmout jen totem. U dvou bitev je totem navíc poblíž skupiny, takže střelecká převaha to má hned dole. A teď to hlavní. Podle mě stačí udělat na Hrdinskou úroveň jen 2 totemy, pak úkol komplet zrušit a jít si ho vzít znovu. Takhle to půjde nejspíše opakovat donekonečna, což by v tomhle případě byl slušný fail, ale musím to ráno nejprve vyzkoušet. Nemusím snad ani říkat, že za Hrdinskou úroveň boje je nejenom více zkušeností, ale i šance na fialový předmět ;) Na druhou stranu si říkám, jestli nejde o záměr. V sérii M&M se taky občas objevovaly "fígle", jak si něco ulehčit, jen na to přijít.

Edit: No, ve skutečnosti to není nakonec zas takové terno :D

Jedná se o úkol Strhněte jejich totemy, který se skláda ze 3 podúkolů - Totem zuřivosti, Totem růstu a Totem společenství. Nejjednodušší je Totem zuřivost a po něm pak Totem společenství. U Totemu růstu je totem na bojišti až vzadu a vynechávám ho. Úkol jde opravdu poté zrušit a vzít znovu a tak dokola. Pro porovnání viz níže:

Totem zuřivosti:

Normální obtížnost: 21072 zdraví, 12600 zkušeností, šance na běžný předmět
Hrdinská obtížnost: 26337 zdraví, 15750 zkušeností, vždy artefakt

Totem společenství:

Normální obtížnost: 21984 zdraví, 16400 zkušeností, šance na běžný předmět
Hrdinská obtížnost: 27480 zdraví, 20500 zkušeností, vždy artefakt

Netuším, jak je to přesně s těmi artefakty, zatím mi vždy padlo jenom něco Všedního a bez bonusu (ze 3 pokusů - 6 bitev, víc sem nějak neměl chuť testovat ;)). Je možné, že je to dokonce ošetřeno, aby to u těhle bojů nešlo. Každopádně za kus artefaktu je něco přes 1300 zlatých (předměty pro level 30 postavu).
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #108 kdy: Září 08, 2014, 00:14:50 »

Děkuji:)

No a právě jsem dorazila k totemům, ale s hrdinskou obtížností mám zatím smůlu, jsem 28lvl. Ale s odkrytím nových úkolů jsem už napůl cesty za 29. Je to fakt super, samá smrtící obtížnost :D
edit: No... totem zuřivosti padnul, akorát jsem přišla o skoro celou jednotku tkadlen. Teď se jen dostat k tomu dalšímu, zase přes smrtící obtížnost... asi to nechám na ráno :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #109 kdy: Září 08, 2014, 21:52:20 »

Dneska jsem zkusil porazit Hlas. Prosekal jsem se kobkami, vyčistil komplet cestu a postavil se svému nepříteli. V druhém kole mě dostal a řekl bych, že ne o moc. Docela hezky šlo vidět, že nemám zrovna dobře sestavené jednotky. S malou obměnou bych to příště mohl dát.

Jinak je to prima souboj, 2x se tam čelí dvěma obrům s 50k zdraví a kolem se trousí jiné jednotky :) Pořád se mi nechce brát vylepšené jednotky sebou, ale tohle si přímo o upíří lordy říká.

Ze základních úkolů mi zbyly už jen dva, které jsem ještě ani jednou nedělal, plus v Sokolím vrchu a v Nar Hereshi jsou ještě neodkryté oblasti, do nichž zatím netuším, jak se dostat.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #110 kdy: Září 08, 2014, 22:07:31 »

No, tak jsem dorazila k Varlokovi :D Nejdřív jakože dobrý, jenže mám normální monitor, né širokoúhlej, tak popojedu s mapou a ... dopr*ele! Takže jsem cvičně zkusila první fázi a zpátečka, 3 fáze fakt nedám, tohle bude chtít vyšší level :)
Úkolů je naštěstí dost, až se v tom nějak přestávám orientovat. Nevím kde začít ... ale ono je to vcelku jedno, když je stejně všechno smrtící :D

edit: teda ale terén bojišť u horských klanů je naprosto super, dají se tak krásně zablokovat strnulostí toho co jde první ... to v Namtaru nebylo, ne? Nebo jsem si toho jen nevšimla, protože jsem strnulost neměla a terén jsem neuměla využívat... nevím.

Jinak, jak tak čtu tvoje příspěvky, tak se mám fakt na co těšit :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #111 kdy: Září 10, 2014, 11:41:16 »

Včera jsem dosáhl dračího levelu 3  a vypadá to, že to opravdu jde podle tohou soupisu od Risap. Na další level potřebuju už 5 406 000 zk, takže už to začíná citelně narůstat.

Cesta k Hlasu se samozřejmě zase uzavřela, takže pokud bych tam chtěl, mucím se k němu zrovu probít, což mě nijak neláká. Pokud tedy, tak tam půjdu leda v kooperaci s někým, kdo už si cestu vyčistil :D

U horských klanů bývá dobrý terén, ale v Namtaru jsou zas o něco jednodušší bitvy. Pokud tedy vynechám zrovna kobku, kde jsou orkské jednotky imunní na magii. Ale zrovna u nich je ten terén ještě lepší, tak se to dá taky dobře pořešit. Jen je to zdlouhavější. Nejhorší bitvy v Namtaru jsou ty expertní a výše na základní mapě (jsou tam i 2 úkoly pro 5. kapitolu). Bojiště je totiž malé.

Z úkolů už beru jen to základní nebo lovy jednotek, jinak na to už kašlu. Denně mi to dělá nějký 1 mil. zkušeností. Jsem zvědav, s čím hra přijde za pár hodin po aktualizaci :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #112 kdy: Září 10, 2014, 14:53:16 »

A je to tady ... :D

Asi nemá smysl to komentovat, protože je to teprve první z plánovaných updatů balancingu, ale pro mě Might and Magic Heroes Online v tuto chvíli skončili ;) Možná někdy po dalších pár updatech nakouknu, ale k lepšímu už to nejspíše nebude. Čím dál víc to směřuje k pay to win a s tím nechci mít už nic společného.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #113 kdy: Září 10, 2014, 18:32:40 »

co se stalo?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #114 kdy: Září 10, 2014, 18:43:13 »

Viz Protokol změn, za pochodu překopali něco, co nikdo nechtěl a teď se nás snaží přesvědčit, že to byla naše volba :D Jo, funguje to tak +/- podobně, jenomže člověk už má zaběhlé svoje postupy. Na mojí náturu už je to moc, k čertu se všemi open betami a early accessi,  to potápí kdejakou dobrou myšlenku ...
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #115 kdy: Září 10, 2014, 19:16:57 »

Jo, v kobce jsem včera dobře vykrvácela, ty orkové jsou fakt dost tuhý. Každou bitvu jsem dala o fous, a tak mi brzo došly jednotky i zlato :D
Ale to nevadí, dneska ráno jsem vyrazila do nemocnice a vykysnu tu do neděle, když to dobře půjde. Připojení je tu slušný, ale můj stařičkej noťásek mmho nezvládá, tak se mi aspoň zatím vylepšují nějaký budovy:)

A taky si pročítám diskuzi k tomu updatu... V tom protokolu změn je to popsaný tak že by se na to člověk i těšil, ale při čtení tý diskuse se mi chce brečet :(
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #116 kdy: Září 10, 2014, 20:16:17 »

Tak držím palce, do nemocnice bych nerad :(

Ono to není zas tak strašný, jde spíš o to, že prostě překopávají pravidla, takže se prostě musíš naučit jiné postupy. Jenomže problém je v tom, že při dalším patchi to může být zas jinak apod. Mě tohle do open bety prostě nesedí. Ohánějí se feedbacky hráčů a přitom na ně kašlou. Vyzkoušej a uvidíš, třeba ti to naopak sedne.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #117 kdy: Září 12, 2014, 00:38:22 »

Vím, psal jsem, že už nic, ale prostě cech zavolal a co já zmůžu? :D

Dneska jsme s Ragnarem dali třífázového Valroka. Musím říci, že po patchi si myslím, že souboje jsou jednodušší, ale tohle stálo opravdu za to. Bylo vidět, že to s přehledem dáme, ale otázkou jsou vždy ztráty a ty mohly být menší. Vypadá to, že od patche je lepší se soustředit spíš na početnější jednotky slabších potvor, než na ty silnější. Tedy vzhleme ke kouzlům ... na co jsem hodil Zvonek, jsme stejnak nakonec museli umlátit, protože času do konce zbývalo moc ...  :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #118 kdy: Září 14, 2014, 18:53:05 »

Takže, na level 4 je to 5 406 000 zk, na level 5 to bude 5 896 000 zk, za level 4 jsem přitom získal +6 základních a +1 elitních jednotek na slot.

Dali jsme nakonec i Hlas a Hrotgera, pobíhám díky tomu i v posledních oblastech Země světla, kde číhá ještě Daeva a Al Khadir, další týdenní bossové.

Musím přiznat, že moje prvotní nedůvěra v patch se ukázala tak trochu lichá. Rozdíl nastal právě v Kobce. Po patchi a novém rozdělení dovedností jsem to prošel beze ztrát. Podobně vypadá většina soubojů. Nový strom dovedností totiž nutí vybírat opět i z nekromancie, takže dobře zvolená taktika a v mém případě trojice zpomalovacích kouzel, dobře kompenzuje jejich oslabení - byla zvýšena např. doba nabíjení, takže Strnulost vydrží 2 kola, ale znovu ji lze použít až za 4 kola, předtím to bylo 2/2, čímž se dala potvora přišpendlit na místě po dobu trvání Zvonku. Teď je to o tom, dobře rozvrhnout jednotlivá kouzla a prohlídnout si terén. Výborný je Výkřik do útoku, který byť je použitelný ob kolo, tak zrychlí všechny jednotky hráče, případně i spoluhráče. Dá se díky tomu dobře manévrovat - buďto hromadně zaútočit na osamělý cíl, nebo v mžiku prchnout z dosahu. Navíc to nespotřebovává manu

Bitvy se i obecně zrychlily, obvykle do 12-ti kol a v průměru do 10 minut. I tak je to ale místy otrava. Padlo mi i pár fialových artefaktů z týdenních bossů (jeden i z klasické truhly), ale pro nekromanta jen jeden :)

Kdyžtak na oficiální fórum jsem umístil odkazy právě na dovednosti nekromancera a zpracované mapy oblastí.
IP zaznamenána
This is the end ...

sara98

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #119 kdy: Září 15, 2014, 20:52:19 »

Tak mě pustili až dneska... Ale nevadí, krční mandle jsou venku, tak snad neuvidím antibiotika nejlépe do smrti:)

Taky myslím, že takhle velký změny do open bety nepatří. To už měli mít pořešený dřív. Open beta je podle mě na hledání chyb ve funkčnosti tý hry, doladění věcí co už tam jsou a né to znova celý překopat:/ A četla jsem na fóru, že ten community manager shrnul negativní názory a pošle to vývojářům... takže fakt hrozí, že zas bude změna, nejlépe hned po tom, co si zvykneme na tohle:/

5 a půl mega expů je masakr, mě stačí ty 3 na lvl 30 :D

No, já jsem teď rozdělila nově kouzla a docela zajásala:)
Dřív jsem používala oživování, tajemný úder, příkaz velitele, posily a prokletí podsvětí. Těhle všech jsem se musela vzdát, když jsem chtěla strnulost, roušku a zvoneček. A k tomu jsem měla několik co jsem vůbec nevyužívala. Teď to jde navolit tak, že je mám zároveň, teda až na prokletí podsvětí, tam mi chybí bod:)
Teď jen ještě musím vyzkoušet, jak je nejlépe používat dohromady...

edit: a jo, to půjde:) Já vždycky měla nějaký ztráty, takže jsem na tom +- stejně.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 6 7 [8] 9 10