Jenom takové "stručné" info, protože v současné chvíli se provádí údržba serveru, takže to zastavilo můj rozjezd

Úkoly v další části byly včera poněkud náročnější na množství akčních bodů, navíc jsem musel jeden souboj opustit (nějak jsem se nezorientoval, na co se mám zaměřit nejdřív, takže jsem byl za chvilku přečíslen). Zbytek až do levelu 9 jsem se tedy plácal a jen sbíral po troškách zkušenosti.
Zpestření přišlo až pozdě večer, kdy jsem byl pozván k jednomu z dřívějších klíčových bojů. Bohužel, došly akční body, ale hra mi promptně nabídla jejich doplnění pro tento souboj výměnou za hrdinské pečeti. Tak jsem toho využil. Žadatel byl na 5. levelu, ale není to tak, že odehrajete v úrovni jeho obtížnosti. Naopak, moje přítomnost zvedla množství potvor v boji. Odvedl jsem tedy pozornost 2/3 jednotek na sebe a dal mu tak možnost vyhrát to s malými ztrátami. Ty moje mě nějak netíží, protože mám nejenom plné líhně, ale i haldu peněz

Každopádně kooperace funguje výborně, jenom to chvilkama není moc přehledné v tom, kdo je zrovna na tahu a s čím.
Když už jsem nakousl ty hrdinské pečeti. Něco člověk dostane v rámci denního bonusu, ale ta potřeba na různé věci je podstatně větší. Samozřejmě už jsem našel tabulku obchodu, kde se dají "nabít" za reálné peníze

Kooperace mě třeba přišla na 105 bodů, což je v přepočtu asi 3,50 Kč. Není to tedy zas tak šílené, jenom ještě musím kouknout, jestli je to konstantní. Ne že bych měl v úmyslu něco kupovat, ale pokud to porovnám s jinou dříve populární hrou, tak tady mi to přijde podstatně lepší.
Oproti včerejšku navíc server prořídl. Kdo měl o betu jasný zájem, ten už je minimálně na mapě tak daleko ja já. Dost lidí to jen testlo a zmizeli. V té části, kde jsem, jsem narazil jen na jednoho dalšího hráče. Více jich je samozřejmě okolo startu. Netuším, zda-li jsme nějak rozhozeni, resp. zda-li každá frakce má více startovních bodů, ale v chatu jsou vidět poznámky i z druhé dostupné frakce (Azyl), takže mám zhruba přehled o jejich aktivitách. Jinak úkoly se opět obnovili a informační tabule nabídla i pár nových. Žádné složitosti, jakmile je splním, budu level 10

Někteří mají jasný náskok, ale jak jsem zjistil, ona se hra dala hrát už od 29.6., což jsou skoro 2 dny náskok.
Na web-based hru je to dobré, optimalizace je kupodivu podobná jako u MMX

Jenomže tohle běží v prohlížeči. Překvapilo mě i to, že prakticky nemusím HoMM 6 znát, docela rychle jsem do toho proniknul. Ostatně ono je to pořád to samé, akorát to používá jinak pojmenované statistiky, ale princip zůstal. Hezké jsou i možnosti bonusů za útok zezadu nebo obchvat. Víc to nutí přemýšlet, kam jednotku umístit. Méně pochvalné je množství artefaktů. Nacházím je na každém kroku a padají z celkem jednoduchých soubojů. Díky tomu mám každou chvíli přeplněný inventář (rozšíření stojí 6000 hrdinských pečetí

), ale taky je to slušný zdroj peněz. Proto mám pořád dost jednotek.