Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:45:15
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Povýšení na na mistra čepele  (Přečteno 13482 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Povýšení na na mistra čepele
« Odpověď #30 kdy: Únor 28, 2014, 11:46:10 »

no já nevím, jak to je, ale u mě, pokud jsem jí nainstaloval z DVD, to pak blblo a ten malware od ubisoftu se choval tak, jak kdybych měl v PC dve různé verze hry. Tedy tanainstalovaná z DVD šla spustit, ale pokud jsem jí chtěl aktualizovat, začala se instalovat (tj stahovat) celá znovu. To je klasický problém u digitálních krabicových verzí :). Taky to miluji, zvláště pak u digitálek v krabici na steamu, kde to občas blbne podobně. Možná je v krabičce klasická verze, zatímco klíč je k deluxe verzi a malware to nedokáže rozlišit.

U relikvií záleží hodně a tom jakou máš relikvii. Ono většinou mívají víc očarování třeba tři) a na max jsou docela silné. Nemyslím,že jen tak snadno seženeš i u obchodníků lepší věci, ale záleží hodně na konkrétní relikvii. Určitě nemá cenu používat všechny.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #31 kdy: Únor 28, 2014, 11:55:25 »

Odrážení bolesti bych pochopil u zbraní nablízko, u magie mi to přijde jako nesmysl, obzvlášť když to neplatí i na kouzla typu SUMMON, což je právě třeba Cyklón. Pokud by to platilo pro Ohnivý příval, což asi bude, pak tu vzníká znovu stejný extrém jako v EA. Prostě v Limbicu neumí vybalancovat družinu nebo neumí nastavit podmínky tak, aby to fungovalo (viz buďto zapnuto, nebo vypnuto). Vždyť není nic jednoduššího, než mága oslabit změnou parametrů samotných kouzel nebo srazit bonusy z Magického zaostřování.

Z Odrážení bolesti se tak stává značně umělý způsob zvedání obtížnosti hry. Za prvé, to mělo být nastaveno na menší procenta a za druhé to mělo být omezeno na kola s nutností to nejprve vyvolat jako kouzlo. Když vemu, že potvoráci nejenom začínají, ale ještě si na sebe beze ztráty kola dokážou nahodit buffy ...

O Dunstanovi už tu někdo psal, že ho v Karthalu nenašel. V obecném tématu je pak druhý bug typu konečná :)

Jinak té nelibosti se změnou systému samozřejmě naprosto rozumím, já mám úplně stejnou pozici u stránek. Začal jsem psát o něčem a než to stihl dokončit, tak je to zas jinak. Za 1/2 roku se klidně může stát, že toho budu přepisovat ještě více. Upřímně řečeno, naprosto mě nebaví pořád sledovat, kde se co změnilo. Obzvláště při té frekvenci vydávání patchů. Příprava podkladů zabere celkem dost času, který ukrajuju jinde a začínám být čím dál více přesvědčenější, že je to bohužel promrhaný čas :/
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
« Odpověď #32 kdy: Únor 28, 2014, 12:01:57 »

NO ono,já to chápu tak že když se nainstaluje z DVD je to čistá offline instalace ikdyž ke hraní je potřeba Uplay a bohužel aktualizce jsou v tomto případě vyloučený. Pokud se má aktualizovat, musí se se stáhnout ta jejich verze z webu. Prostě z čistě jenom DVD to nikdy nebude aktuální což je postavený na hlavu. Tím nutí hráče to hrát podle jejich pravidel.
Proto celé DVD je zbytečně v krabici, je tam pouze pro efekt a vzpomínku na staré dobré časy, kdy stačilo hru nainstalovat a stáhnou do počítače patch a hra byla offline aktualizovaná.

Žlutou kuši mám rád, ale nevím jeslti by obstála s jinýma věcma u obchodníků.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #33 kdy: Únor 28, 2014, 12:21:25 »

Citace: Elemir
Odrážení bolesti bych pochopil u zbraní nablízko, u magie mi to přijde jako nesmysl, obzvlášť když to neplatí i na kouzla typu SUMMON, což je právě třeba Cyklón. Pokud by to platilo pro Ohnivý příval, což asi bude, pak tu vzníká znovu stejný extrém jako v EA. Prostě v Limbicu neumí vybalancovat družinu nebo neumí nastavit podmínky tak, aby to fungovalo (viz buďto zapnuto, nebo vypnuto). Vždyť není nic jednoduššího, než mága oslabit změnou parametrů samotných kouzel nebo srazit bonusy z Magického zaostřování.

Z Odrážení bolesti se tak stává značně umělý způsob zvedání obtížnosti hry. Za prvé, to mělo být nastaveno na menší procenta a za druhé to mělo být omezeno na kola s nutností to nejprve vyvolat jako kouzlo. Když vemu, že potvoráci nejenom začínají, ale ještě si na sebe beze ztráty kola dokážou nahodit buffy ...

No ale mě se to líbilo :). Sice to bylo peklo, ale zase to byla sranda to řešit. Bylo to skoro jak šachy. Jeden útok vedle, jedno špatně začarované kouzlo/v nesprávném kole/na nesprávnou obludu a šach mat - lebky. :D. Oni mě v tom dungeonu tedy zabíjeli hlavně ti stínový predátoři, ale ta kombinace těch oblud tam, je docela mazec a tady tím odrážením bolesti u elementálů, kteří byli vždy vpředu, to prostě dostalo ještě víc šťávu. Celkově si myslím, že buď něco udělali s odolnostmi, nebo je u oblud zvedli, ale odolnosti proti magii zdá se mi fungují jinak, výrazně lépe. (a zřejmě i u party v případě ochranných kouzel).

Citace: Návštěvník
NO ono,já to chápu tak že když se nainstaluje z DVD je to čistá offline instalace ikdyž ke hraní je potřeba Uplay a bohužel aktualizce jsou v tomto případě vyloučený. Pokud se má aktualizovat, musí se se stáhnout ta jejich verze z webu. Prostě z čistě jenom DVD to nikdy nebude aktuální což je postavený na hlavu. Tím nutí hráče to hrát podle jejich pravidel.
Proto celé DVD je zbytečně v krabici, je tam pouze pro efekt a vzpomínku na staré dobré časy, kdy stačilo hru nainstalovat a stáhnou do počítače patch a hra byla offline aktualizovaná.

ne, správně by to mělo být tak, že hru nainstaluješ z DVD, spustíš, uplay se podívá na server, zjistí že je aktuální verze a aktualizuje a stahne jen opravdu aktuální verzi (tedy jen patch). Tak by to mělo být a je to tak i myšleno. (podobně to bývá většinou i na steamu).

Pokud to nefunguje, bývá to tím, že CD klíč, kterým hru aktivuješ, nepasuje ke hře, která je na DVD. Například na tom steamu se mi to stalo už několikrát, že zdejší lokální distributor dal špatné klíče ke špatné verzi. Pak si začal hru instalovat z DVD, jenže to nešlo a začalo se stahovat ta "správná" verze dle klíče, kterým si hru na steamu aktivoval. Mám pocit, že zde u MMX to bude podobné. Na DVD je asi klasická verze, ale klíč do uplay je pro deluxe verzi. Proto uplay nerozliší, že deluxe verzi už máš nainstalovanou v PC a začne jí stahovat a instalovat znovu. Tedy nevím, jestli to tak je, ale na mě to tak tedy působilo, když jsem to instaloval. Taky jsem z toho byl nadšenej. Došel jsem z práce, měl jsem čas konečně po týdnu si to zahrát, instaluju instaluju no a za dva dny, když už jsem čas neměl, to konečně bylo "nainstalovaný".
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #34 kdy: Únor 28, 2014, 12:47:47 »

Koukám že díky jejich hokeji si tu hru budu muset celou stáhnout a hrát aktuální 1.4 verzi.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #35 kdy: Únor 28, 2014, 12:51:50 »

Koukal jsem do bestiáře a Odrážení bolesti mají stále ty samé potvory. Nic tedy nepřibylo. Rozdíl je tedy jen v tom, že to vrací i kouzla, což mě jako bojovníkovi mohlo být jedno. Pravděpodobně si na tom teď podobně, jako já předtím :D Jsem docela zvědav, až budeš zkoušet Ohnivý příval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #36 kdy: Únor 28, 2014, 13:30:25 »

Citace: Elemir
Koukal jsem do bestiáře a Odrážení bolesti mají stále ty samé potvory. Nic tedy nepřibylo. Rozdíl je tedy jen v tom, že to vrací i kouzla, což mě jako bojovníkovi mohlo být jedno. Pravděpodobně si na tom teď podobně, jako já předtím :D Jsem docela zvědav, až budeš zkoušet Ohnivý příval.

no já myslel odolnosti proti magiím jako takovým, třeba proti ohni atd. Dřív ohnivá magie na kyklopy zdá se mi fungovala mnohem lépe, nyní jsem je moc nezraňoval ani jako již zkušený kouzelník.

Myslím, že ono hodně oblud se dá zabít i na dálku, problém je jen v těch přepadovkách, kde se objeví blízko, nebo když jich je hodně. Ty ostatní obludy, jako elfové na konci ale podle mě používají jinou dovednost (ty zřejmě budou oplácet útok, ne odrážet zranění). Teda doufám.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #37 kdy: Únor 28, 2014, 18:35:40 »

Ti kouzelníci na konci mají Odrážení bolesti a Zrůdy bez tváře taky. Na odolnosti jsem nekoukal, ale mám tu obě verze datových souborů, tak až se k tomu dostanu, tak můžu porovnat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #38 kdy: Březen 02, 2014, 12:59:23 »

Tak ohnivý příval taky oplácí - tedy v případě jeho použití, pokud jsou poblíž dvě tyto obludy, co oplácí, je to 100% smrt do lebky. Pokud je tam 1, tak záleží, jestli se povede kritický zásah. Pokud ano a je nad 1000, též smrt. Naštěstí na konci hry už to nebyl takový problém, jelikož tam nedocházelo k takovému obklíčení ze všech stran, takže jsem všechny ty obludy zabil na dálku. Snad až na Dunstanovu vzpomínku, kde to bylo krapek horší :)
IP zaznamenána