Ono jde jít do Kartahlu dřív, než je zadaný úkol? Mě to nešlo. Dokud se tam neobjevila ve stokách ta zvědka, tak byla cesta zatarasená.
Aktualizace by neměla znamenat stahovat celou hru, ale jen patch. Tedy něco kolem 2GB. I když je lepší to poprvé stahnout celé a neinstalovat to z DVD.
Já osobně ve hře též neměl žádný bug, který by mi znemožnil hru dohrát, nebo něco splnit. První hru jsem hrál s tím aktualizovaným 1.3.
To, že je kyklop a stínový drak hodně silný, je v pořádku. Oni to nejsou žádné spešl obludy, ale úplně běžné obludy, kterých se ve hře vyskytuje hodně a vesměs až v pokročilých fázích hry. Asi by bylo blbé, kdyby si v jednom z nejtěžších dungeonů dával stínového draka na jednu ránu. Naopak tak, jak to bylo v EA, že jej hráč zabil na pár ran, bylo nesmyslné.
Mě se zdá, že verze 1.4 hru trošku ztížila, nebo mám alespoň pocit, že některé obludy mají větší odolnosti. Zrovna ten kyklop se mi zdá, že vydrží víc (vůči magii). Stejně tak stínový elementálové oplácí útok i kouzelníkům (což se mi zdá, že původně taky nedělali, ale nejsem si jistý). Je to docela sranda, dám zranění 2x700, zpátky se mi vrátí 280 a s trpaslíkem s 200 životy jsem tuhej

.
Ona ta hra chce ještě hodně doladit, ale řekl bych, že nejaktuálnější verze je vždy lepší, než verze starší. A pokud někdo vydá relase patch, pak tím chce asi říct, že by bylo dobré jej opravdu použít. Ostatně u mnoha her (včetně toho gothicu3) vyšel opravný patch ještě dřív, než vyšla hra. U gothicu3 to bylo pendrek platný, u této hry, jak tak čtu tvé problémy, to smysl mělo. Ono je to dáno tím, že DVDčka se lisují měsíc dopředu a během toho měsíce se ještě testuje a opravuje a pokud se celkově nestihá (což je případ této hry i gothicu3) a autoři to prostě již musí vydat, jinak je distributor zadupe, tak to udělají takto.
Jediná chybička, která ale nebyla kritická a která se mi stala byla s tou skříňkou v Lebkové skále, kde jsem tam vlezl dřív, než jsem měl, jelikož jsem si našel heslo na netu. Tím jsem získal skříňku dřív, než jsem dostal úkol. Ale to nezpůsobilo nemožnost dohrát, jen bylo nutné tam jít znovu a postupovat správně. Jelikož součást toho úkolu je najít vrak lodi (tam člověk najde přeživšího a zjístí heslo), najít Lebkovou skálu a až pak získat skříňku. Tedy ten úkol měl tři fáze a všechny bylo nutné splnit. (což šlo i zpětně).