Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 21:41:17
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Povýšení na na mistra čepele  (Přečteno 13473 krát)

Návštěvník

• Host
Povýšení na na mistra čepele
« Odpověď #15 kdy: Únor 27, 2014, 21:37:12 »

Tahle hra je oproti tomu co byl gothic3 zlatá
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: Únor 27, 2014, 21:58:16 »

Celých 10 GB by to být nemělo. Dle vyjádření Ubisoftu se vypočítá rozdíl mezi verzemi a patch bude mít v reálu velikost mezi 1-4 GB. Vím, taky žádná sláva :)

Vem to tak, že hra má zhruba 1/2 roku zpoždění, takže odhadem to budou ještě 2 patche, než začne bugreportů ubývat.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
« Odpověď #17 kdy: Únor 27, 2014, 22:14:18 »

"Když pominu fakt že těch patchů na tuhle hru bylo už nepočítaně", dokonce byla ke stažení a otestování samotnými hráči a oni dokážou vydat zabugovanou krabicovou hru, kde část mapy vůbec nejde projít, úkol na povýšení strážce také nejde splnit, to s těma banditama atd. Teď vydali patch 1.4 kde si zezačátku člověk neškrtne v nebezpečných jeskyních, je to silnější než samotní elementálové ve verzi 1.3 atd. U Alesie zrušili léčení v boji (asi aby to nebylo tak jednoduché) no nevím k léčení po boji jí nikdo nepotřebuje, na oživení je samostatné kouzlo.... Takže postava úplně k ničemu. Nevím Gothic už si přesně teď nevybavuju, ale určitě bylo nutné ke stažení patche stáhnout celou hru a hrát ji online??.
Tohle celé je postavený na hlavu. Dřív se prostě stáhnul patch, nainstalovat a už se mohlo pařit, teďje všechno dělaný tak aby to bylo všechno co nesložitější a pokud možno online.

"Tak hratelná je a jde i dokončit, ale jenom pouze pokud člověk neudělá botu a nevleze v hlavní linii někam dřív než dostane úkol."
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #18 kdy: Únor 27, 2014, 22:28:38 »

Gothic 3 byl tak zabugovaný, že to opravovali fanoušci a bugy v tý hře byly parádní. Nefungovala například některá kouzla. Patche, které udělali fanoušci měli přes giga. A není sama. Vzpomenete si na start skyrimu? Sice to rychle opravili ale pomalu hra někde nešla ani zapnout? A co se týče obtížnosti, tak k této serii obtížnost patří a rozhodně na dobrodruha to není utrpení. A jako pardon, ale očekávat že na začátku si postava poradí s kyplokem je směšná.

Ve hře je jediné místo kde by hra mohla udělat botu a to karthal. Pokud někdo udělá botu u lebkový skály tak je to jenom proto že použíje heslo, které nemá znát.

Já hru dohrál bez jediného bugu ovšem začal jsem až po vydání patche 1.4
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: Únor 27, 2014, 22:56:52 »

Alesie je buglá, to nebyl záměr ;) V principu jde o to, že tyhle postavy fungovaly v boji bez ohledu na tahový režim, což taky nebylo v pořádku. Holt to nezvládly opravit, tak to vypli. Je třeba se smířit s tím, že betatest probíhá stále dál, bez ohledu na označení hry.

Změna obtížnosti je další věc. Porazit kyklopa ještě v Act I šlo jen v rámci Early Access, tedy ve verzi 1.2. Ve verzi 1.3 byla jejich obtížnost změněna. Záleží tedy na tom, jak moc se update hry "podařil". To samé u skoku na verzi 1.4, zřejmě došlo jen k dorovnání update. Obtížnost se s 1.4 neměnila. Většina problémů pramení opravdu jen z neaktualizace hry.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
« Odpověď #20 kdy: Únor 28, 2014, 06:26:19 »

Porazit kykolopa s stínového draka šlo i v té "buglé" krabicové verzi 1.3 celkem snadno, proto jsem se tak divil proč to bylo nemožné ve verzi 1.4. No nic půjdu jí aktualizovat, tedy stáhnout, protože v offline si člověk nemůže zahrát aktuální hru.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #21 kdy: Únor 28, 2014, 06:43:13 »

to by mělo bugy snížit na minimum.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #22 kdy: Únor 28, 2014, 08:05:47 »

Porazit kyklopa bylo se slabou družinou nemožné už v PressKitu, což byla verze 1.3.1-14382, finálka po aktualizaci byla nějak 14561 nebo 15461. Není to nic zvláštního, vzhledem k tomu, že DVD se musela lisovat s předstihem. Očividně se jedná jen o jádro 1.3, ale data zůstala shodná s 1.2. Ostatně poto se taky měla ihned po nainstalování aktualizovat.

Pak se jeden může divit, že tou hrou někdo proběhl za pár hodin :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
« Odpověď #23 kdy: Únor 28, 2014, 09:01:02 »

No právě aktualizovat? Problém je v tom že aktualizace se rovná stažení celé hry a při mojí rychlosti stahování je to na den a půl :D. Jsem na vesnici a nemám jinou možnost rychlejšího přípojení. Nicméně asi mě nezbude nic jiného než to nechat puštěný přes noc a když jsem v práci.
Z pár hodin? určitě když ví co a kdy přesně má udělat, jinak ne.
Herní doba se udává na 30 hodin? Jasně když člověk ví co a kde přesně má udělat, jinak může ztrávit jenom několik hodin hledáním nějakého problému.
To co vyšlo v tý edici tak kyklop byl jednoduchej, stačilo pár ohnivých šípu a v podstatě i obyčené střely z kuše. Než se dostal ke mě měl 1/2 života, nasadila se nebezská zboj a padnul jako švestka. Nic že by dal jednu ránu a nebezská zboj by se anulovala. V podstatě v mojí verzi hry se nikdy nestalo že by se vyrušila před vypršením deklarovaných kol.
Víš co nechápu že tak firma nemá svoje betatestery kteří tu hru otestují před vydáním. Podle mě je to ostuda. Jako chápu že se dá přehlídnout špatnej výpočet ceny many, nebo nějaké jiné statistiky. Nicméně aby chyběla část mapy před vydáním u něco důležitého jako je povyšovací úkol, nebo aby když vejdeš do Kartahlu dřív než máš zadanej úkol se to buglo je fatální chyba. Dodatečně zalepovat chyby na základě stížností hráčů je taky celkem na hlavu jak se zbavit odpovědnosti.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #24 kdy: Únor 28, 2014, 09:27:50 »

Ono jde jít do Kartahlu dřív, než je zadaný úkol? Mě to nešlo. Dokud se tam neobjevila ve stokách ta zvědka, tak byla cesta zatarasená.

Aktualizace by neměla znamenat stahovat celou hru, ale jen patch. Tedy něco kolem 2GB. I když je lepší to poprvé stahnout celé a neinstalovat to z DVD.

Já osobně ve hře též neměl žádný bug, který by mi znemožnil hru dohrát, nebo něco splnit. První hru jsem hrál s tím aktualizovaným 1.3.

To, že je kyklop a stínový drak hodně silný, je v pořádku. Oni to nejsou žádné spešl obludy, ale úplně běžné obludy, kterých se ve hře vyskytuje hodně a vesměs až v pokročilých fázích hry. Asi by bylo blbé, kdyby si v jednom z nejtěžších dungeonů dával stínového draka na jednu ránu. Naopak tak, jak to bylo v EA, že jej hráč zabil na pár ran, bylo nesmyslné.

Mě se zdá, že verze 1.4 hru trošku ztížila, nebo mám alespoň pocit, že některé obludy mají větší odolnosti. Zrovna ten kyklop se mi zdá, že vydrží víc (vůči magii). Stejně tak stínový elementálové oplácí útok i kouzelníkům (což se mi zdá, že původně taky nedělali, ale nejsem si jistý). Je to docela sranda, dám zranění 2x700, zpátky se mi vrátí 280 a s trpaslíkem s 200 životy jsem tuhej :).

Ona ta hra chce ještě hodně doladit, ale řekl bych, že nejaktuálnější verze je vždy lepší, než verze starší. A pokud někdo vydá relase patch, pak tím chce asi říct, že by bylo dobré jej opravdu použít. Ostatně u mnoha her (včetně toho gothicu3) vyšel opravný patch ještě dřív, než vyšla hra. U gothicu3 to bylo pendrek platný, u této hry, jak tak čtu tvé problémy, to smysl mělo. Ono je to dáno tím, že DVDčka se lisují měsíc dopředu a během toho měsíce se ještě testuje a opravuje a pokud se celkově nestihá (což je případ této hry i gothicu3) a autoři to prostě již musí vydat, jinak je distributor zadupe, tak to udělají takto.

Jediná chybička, která ale nebyla kritická a která se mi stala byla s tou skříňkou v Lebkové skále, kde jsem tam vlezl dřív, než jsem měl, jelikož jsem si našel heslo na netu. Tím jsem získal skříňku dřív, než jsem dostal úkol. Ale to nezpůsobilo nemožnost dohrát, jen bylo nutné tam jít znovu a postupovat správně. Jelikož součást toho úkolu je najít vrak lodi (tam člověk najde přeživšího a zjístí heslo), najít Lebkovou skálu a až pak získat skříňku. Tedy ten úkol měl tři fáze a všechny bylo nutné splnit. (což šlo i zpětně).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #25 kdy: Únor 28, 2014, 09:47:04 »

Právě myslím to, že pokud ta obtížnost zůstala podle 1.2, tak to musela být "chvilka", protože Act I šel dokončit v rozmezí 4-5 hodin. Tzn. do 25-ti hodin na komplet hru. 5 hodin to těch 30-ti bych počítal na zádrhele kolem. V takovém případě bych to viděl celkem reálně (na počátku tu někdo psal, že bez vedlejších úkolů to prošel celkem rychle). Vlastně se můžeš kouknout do sekce desítky na bestiář, ono mi to tam z 1.2 ještě visí. Kyklop i v elitní verzi nemá ani 500 zdraví. Vybavuju si, že tam byly ty lepší potvory jen nastřelené, aby měly svou definici, ale všechny byly jinak na jedno brdo.

Betatest si zařizoval údajně Ubisoft sám. Měl na to nějaký tým, ale podrobnosti nezveřejnili. Na mě to působí tak, že před Vánoci dostal Limbic za uši, do ledna měli slepit co se dá do celkem funkčního celku, aby to recenze rovnou neshodily a teď to teprve začínají plácat dohromady. Já mám třeba na bugy docela kliku, minuly se mi i ty v devítce, takže nejvíc jsem skřípal zuby akorát u buglého finálního bosse. Ovšem po té poslední smršti reportů se mi do nové rozehrávky už tuplem nechce :)

Nesmysl celého toho je vidět na způsobu oprav chyb - když to nejde pořádně, tak to raději vypneme. Velikost patchů taky nechápu, ale asi to u Unity her bude normální. Nejhorší je, že takových patchů bude více, tohle určitě není konec. V tomhle totiž taky chybí testeři, jenom něco splácaj dohromady a pustí to ven bez pořádného ověření.

Edit 4Milhaus: O tom oplácení útoku kouzelníkům už jsem taky četl. To se ti asi opravdu nezdá :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #26 kdy: Únor 28, 2014, 10:08:16 »

Citace: Elemir
Edit 4Milhaus: O tom oplácení útoku kouzelníkům už jsem taky četl. To se ti asi opravdu nezdá :)

No u nich v popisku je, že vrací 20% útoků na blízko. Jenže tím zřejmě není myšleno útok chladnou zbraní na blízko, ale jakýkoliv útok při boji tváři tvář. Tedy pokud je mezi partou a elementálem čtvereček volnej, útok neoplácí, pokud je až u party, dostane mág pecku. Konečně tak našla využití ty kouzla, jako cyklon, jedový mrak (ty neoplácí).

Díky tomu se 3 trpaslíkama knězama a 1 mágem byla opravdu velká legrace procházet dungeon pro povýšení trpaslíků knězů. Ten jeden boj, kde se za partou zavře ohnivá brána a obklíčí jí obludy, jsem dělal asi 20x, než jsem našel tu správnou kombinaci kouzel a útoků a měl tedy i štěstí. Nemohl jsem ale vyzkoušet, jestli oplácí útoky plošných kouzel (jako je ten ohnivý příval - pokud vrací i ten, tak se mág zabije sám do lebky, pokud jej obklíčí :) ). Už ten ohnivý úder většinou neustál.

Ale jestli to tak bylo i té předchozí verzi, si jistý nejsem. Dělají to ale všichni, i třeba boss v kovárně živlů a ten to původně si myslím nedělal.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #27 kdy: Únor 28, 2014, 10:28:30 »

Abych neřekl něco co není pravda, přesně nevím v jaké fázi hry to bylo, vlez jsem do stok, Zoulaika tam už asi byla, každopádně vím že jsem bojovat s tím Ripleym (nevím jeslti se tak jmenoval, mám v nich hokej), vylez jsem ven a Dunsten nikde. Takže hlavní linie konec.

Ono v podstatě souhlasím že  určité příšery by neměly být tak lehké, ovšem když jednou člověk zjistí že jsou, tak těžko se smířuje s tím že je to náhle jinak, to měli otestovat a udělat hned a ne až 5.minut po dvanácté, ale to už bylo řečeno.

Navíc ty bonusové žluté věci nejsou zase takové zázraky i na ten 4.level, každej předmět v hodnotě 10.000 je lepší.

Jinak, jak se dá stáhnout jenom Patch?. Hledal jsem a nic jsem nanašel, kromě stažení celé hry pro hraní online.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
« Odpověď #28 kdy: Únor 28, 2014, 11:26:35 »

Tak ty to hraješ s tou hodně nedodělanou verzí, tam bude nejspíše možné všechno.

Relikvie jsou spíše takový bonbónek navíc, pro pobavení. Většinou bývají lepší, než věci, které se dají najít, jelikož mají nejvíce okouzlení a většinou i dost velké. Ale neplatí to vždy a záleží hodně na tom, za koho hraješ a co potřebuješ.

U stahování si nejsem jistý. Myslím, že není dobrý nápad instalovat hru z DVD. Tedy první instalace by asi byla lepší udělat pomocí stažení celé hry. Pak už by to mělo jít jen po těch aktualizacích. On se jako samotný patch stáhnout nedá, ale uplay při každém spouštění by měl kontrolovat aktuální verze a pokud je novější, měl by jí nabídnout k aktualizaci.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
« Odpověď #29 kdy: Únor 28, 2014, 11:40:55 »

NO já to hraju s krabicovou :D,:D, nedodělanou. No ono v podstatě v té hře všechno zásadní funguje až na pár detailů.

Relikvii vidím jako bonbónek pouze v jejim levelování, což by nakrásně mohli dělat všechny předměty, pokud by byly vybalancované.

Jejich zlepšení +4 k útoku +6 poškození světlem atd. Nepočítal jsem statistiky, ale když vezmu stejnou kuši s o něco větším základním poškozením +24 bodů k poškození ohněm, tak nevím, nevim.
Na druhou stranu s tebou souhlasím že lepší věc se opravdu najít nedá, ale peněz je ve hře dost a koupit s dá.
Ono v podstatě to DVD vůbec nemuseli vydávat ani v krabicový verzi, protože se hra aby byla aktuální celá musí stáhnout. Stačil pouze aktivační klíč.
IP zaznamenána