Runový kněz umí nejúčinější magie na velmistra, tedy magie ohně, země a světla. Oheň je na útok, země na podporu a světla na léčení a také podporu. Navíc umí magické ostření, což ho ještě hodně zesílí. Je to podle mě nejsilnější povolání ve hře, díky této kombinaci schopností. Lidský mág je tam dobrý jako suport mimo boj v těch některých užitečných kouzlech základní magie. Ale může být i efektivní v boji díky magii vzduchu a také magickému ostření. S runovým knězem se ale meřit nemůže. Nejde ale o to, kolik schopností umí, nebo kolik magií, ale o to, jaké se může naučit na velmistra a u každého povolání jde právě o tu kombinaci. Zdá se mi, že se šlo na velmista naučit max 3-4 schopnosti, což je akorát pro toho kněze.
Ostaní magie mi přišly spíše do počtu a spíše boj prodlužují a v této hře jde o to zničit nepřítele co nejrychleji.
Třeba roli "tanka" by mohl hrát v té hře jen paladin. A to to ani není bojovník, ale hybrid. Není to proto, že by byl bůhví jak super, ale díky kombinaci schopností, co má. Tedy silná zbroj, silné odolnosti na magii a magie světla (vše přežije a pak oživí ty ostaní). Ale v této hře je tank k prdu, protože zde jde právě o to ukončit boj co nejdřív a neprotahovat ho.