Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 20:43:59
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Demise: Rise of the Ku'tan, Asccenssion a Revelation  (Přečteno 7956 krát)

Flash

• Host
Demise: Rise of the Ku'tan, Asccenssion a Revelation
« kdy: Prosinec 12, 2013, 03:22:52 »

Tak jsem zase při prohrabavani internetu narazil na zajímavou hru:)
Napred jsem se zhrozil co to je zase za hruzu, ale při podrobnejsim zkoumani jsem zjistil ze by nebylo od věci se na to podivat blize. Mozna to tady někdo zna, ale co jsme sondoval tak hra moc znama není.
Jedna se o klasicky krokovací dungeon enormních rozmeru.Nejde v nem o pribeh ale o to dostat se na konec.A ze to da poradne zabrat.
Hra je (nemam to slovo moc rad, ale co) hardcore a hodne. Kuprikladu postavy starnou, coz není zas tak neobvykle, ale co je uz neobvykle tak se muze opravdu stat ze zemrou starim a na konec nedojdou.Kazda smrt v dungeonu stoji cas, cas nez někdo jakoby najde vasi mrtvolu, vyvlece ji na povrch a tam je ozivena, leceni ve meste stoji bud peníze nebo cas.
Vtip je v tom ze dungeon funguje jako instance pro všechny vase postavy, a co během života jedne postavy objevite to pak zna i nova postava. Hra je robustni a ma hloubku nevidanych rozmeru.
Existuji tri ruzne verze, první vysla Rise of the Ku'tan a nyní se dokoncuje jeji rozsireni Ascenssion.Demise:Revalation je rozsirenim první hry, ale co jsme pochopil, je od člověka co opustil puvodni studio které první hru dělalo.
Zatím se v tom trochu placam, a brouzdám po prvním patre ze 33. Tezko rict jak to doapdne, nejsem si jisty jestli mam na to hrat hru o delce 500+ hodin.
kazdopadne nejake odkazy, pokud by to nekoho zajímalo, upozorňuju ze na první pohled to moc nezaujme, chce to blizsi pruzkum:)

Demise: Ascenssion
http://www.decklinsdemise.com/news.php
Demise the Revelation
http://www.dtr-dojo.com/
A odkaz na youtube kde jisty fanoušek podava celkem zasveceny komentar.
http://www.youtube.com/watch?v=wPq3p-1czVU
IP zaznamenána

Flash

• Host
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 12, 2013, 22:25:04 »

Po několika pokusech s tvorbou postavy jsem nakonec udelal dva obry.Skoro se do tech chodeb tam nevejdou, drou si asi hlavy o strop, kazda rasa je totiž jinak velka a ma jiné videni, někdo proste v seru vidi lip a někdo hur. Prochazel jsme první patro, a jelikož jsem mel uz dostatek zkusenosti aby postavy postoupily na další level chtěl jsme jit do města. Takze jsem sel na mape abych sel co nejkratsi cestou a nechtene jsem vlezl do teleportu který postavy portne na nejake místo v dungeonu.Byl jsme hodne prekvapanej ze po portu mam jen jednu postavu, proste tu druhou to portlo jinam:) Mezi postavami jde prepinat, takze jsem s jednou dosel po kratsim bloudeni do mesta a s druhou bohužel uz ne, zabily ji dva slizy po ceste.Obri mají delku života kolem 225 let, takze to tak nevadi.
Nasel jsme par lahvicek na permanetni zvyseni atributu, zatím jsem je nepouzil, protože když postava umre je sance ze ji natrvalo klesne nejaka statistika a pak nemůže třeba něco nosit, pockam az jich budu mit vic.
Docela me to chytlo, hra je podivnym zpusobem navykova a napinava, protože nic nejde vzit zpet, tedy save a load tam není. Jen save a exit.
Trosku me jima hruza když ctu o lidech co to uz hrajou 10 let a ještě porad hraji, pac tak nejak porad nejsou spokojeny:)

Opravdu by se mi libilo dostat se az na konec, je to dost vyzva ..ale nevim, nevim..
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 13, 2013, 09:33:09 »

Někde jsem jednou četl nějaký článek, který popisoval něco podobného, ale netuším, zda-li to bylo zrovna o této hře. Vypadá to zajímavě a cena není až tak vysoká. Horší je poštovný. Každopádně nejprve budu muset dohrát vše, co mám a pak uvidím :)
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 13, 2013, 14:14:18 »

Ja hraju Demise the Revelation, na foru je odkaz z pozehnanim autora k free stazeni, jelikož tahle verze uz neni přes dva roky nikym podporovana.
Radsi bych Ascenssion ale dřív nez bych ji koupil si to chci poradne zkusit, obe verze jsou v zakladu stejne. K Asscension je mozne stahnout demo, ona je to cela hra ale bude funkcni jen 14 dnu nebo 25 zapnuti, coz mi u takhle rozsahle hry na vyzkouseni prislo malo.Obvzlast pro novacka co hru porad vypina zapina a zkousi vse mozne.
Ale i tak nejak nevim která ta verze by byla lepsi, Revelation ma o tri patra navíc a Ascenssion ma puvodnich 30 ale jsou jednou tak velke. Ale co ctu, tak lidi jsou spokojeny s oběma.
Ještě to bude nejakou dobu hrat, a pak se rozhodnu. Muze se stat ze to bude jedna z tech her o který před spaním budu vzpomínat jak by bylo fajn ji jednou dohrat:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 14, 2013, 06:46:29 »

Pomalu jsem se těmi weby prokousal až k topicu na fóru Alternative Download for "DEMISE and DTR v1.2 - All in one". Překvapila mě ta malá velikost instalátoru, takže ještě musím zkusit, jak se to bude tvářit ve WinXP. Nakonec jsem stáhl instalátor přímo z dtr-dojo.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 14, 2013, 14:32:49 »

Mam pocit ze ta verze 1.22 z dtr-dojo vyžaduje klic k puvodni hre.Verze 1.2 z alternative download ho nevyzaduje. Rozdil mezi nima je pouze ten ze 1.22 ma lepsi kompaktibilitu s win7.
jinak nasel jsem zajímavou stranku která se venuje cele historii tehle serie i se vsemi nechutnostmi ohledne tech několika verzi:)
http://translate.google.de/translate?sl=fr&tl=en&js=n&prev=_t&hl=de&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fblogensursis.free.fr%2Findex.php%3Fbillet%3D375&act=url
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 15, 2013, 06:29:07 »

Je to tak, oni to pod tím downloadem na dtr-dojo i píšou, stejně tak v tom tvém odkazovaném článku. Stáhnu si to tedy v té 1.2 z alternativu.
IP zaznamenána
This is the end ...