Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

  • Duben 18, 2024, 23:39:04
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Grimoire  (Přečteno 6032 krát)

Flash

  • Host
Grimoire
« kdy: Květen 29, 2013, 19:11:07 »

Ahoj
nevim jestli nekdo z vas o tehle hre slysel, ja na ni narazil pred par dny a celkem me to zaujalo.
Je to dungeon ze stare skoly, ktery nejaky australan vyviji uz 17 let a ted koncem mesice by mel vyjit. Legracni je ze mu to plno lidi neveri po takove dobe. jelikoz jsem na to narazil nedavno tak tezko soudit jak to ve skutecnosti, ale vypada to ze to opravdu ted vyda:)
Hra ma nabizet 600 hodin hraci doby, ma mit skoro 300 map k prozkoumani a vubec cely system vypada vic nez dobre. K dispozici je demo ktere by melo nabizet 20 hodin hry.
Odkazy:
Stranka s crowfund kampani ktera se mu moc nepovedla:)

http://www.indiegogo.com/projects/grimoire-heralds-of-the-winged-exemplar
Forum kde se o tom mluvi:
http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/grimoire-demo-available.75724/
A link na demo:
http://www.filedropper.com/grimoiredemov131

Tezko rict co si o tom vlastne myslet, ale australan to vydava za nejlepsi rpg vsech dob.:D
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7306
Grimoire
« Odpověď #1 kdy: Červen 01, 2013, 14:33:07 »

Ahoj, neni to tuším tak dlouho, co jsme to tu zdrbli ;) Jednou z připomínek byla herní doba, další překomplikovaný svět apod. Koukl jsem na to video v domnění, že uvidim nějaký prima boj a kulový. Jako vždy, plno marketingových žblebtů a nic z toho - jakmile má někdo potřebu se ohánět vysokými čísly, vždy je to podezřelé. Počkám si, až někdo najde odvahu a zkusí to ... teda pokud to samozřejmě vůbec vyjde ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

  • Host
Grimoire
« Odpověď #2 kdy: Červen 01, 2013, 14:49:52 »

Samozrejme to opet nevydal:)
Ja zkousel to demo, a libilo se mi ze to vypada propracovane ale spousta veci tam vypada strasne. Treba zvuky a hudba jsou otresny, Stylizace hlavniho vyhledu a inventaru atd jsou kycovite az beda. Ale ma to celkem atmosferu a kdyby to udelal trosicku vic v duchu modernejsi doby tak by to mohlo bejt fajn.
Osobne si ymslim ze pokud to i nekdy vyda, bude to plny bugu a spatne fungujicich mechanismu pri te slibovene rozloze a herni dobe.
Kazdopadne to budu obcas sledovat..clovek nikdy nevi:)
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7306
Grimoire
« Odpověď #3 kdy: Červen 01, 2013, 15:52:50 »

Mě přišlo právě zvláštní už u té prezentace, že vždycky něco nakousl, pak následoval výčet kolik čeho je a jak je to perfektní, ale ve skutečnosti jsem se nic nedozvěděl. Demo možná zkusim.

17-18 let je dlouhá doba, hlavně z pohledu programátora. Pokud to nebylo navržené dobře na počátku, pak to bude ve finále jen slepenec, do kterého se bude blbě dotvářet. Což se mu možná taky stalo. Taky mám pochyby o nulové absenci bugů, tenhle styl tvorby je pro ně totiž jako stvořený. Řekl bych, že to pojal až moc megalomansky. Doba "garážovek" je pryč, v dnešní době se v jedné osobě dá stavět s úspěchem akorát s použitím již existující technologie. A i tak se málokdy najde někdo, kdo dokáže být opravdu univerzální a vynikat ve více požadovaných oblastech.

"Nejhorší" v dnešní době je, že již delší dobu internet prolézá obecná skepse. I kdyby ten projekt byl sebenadějnější, už tomu nebude věřit tolik lidí, dokud to opravdu nevyjde. Je otázkou, zda-li je to dobře - klidně to může nové talenty demoralizovat a utne je to už v počátku. Na druhou stranu to zdravě sráží přebujelé sebevědomí některých tvůrců. V dnešní době RPG komunita vkládá naděje do několika projektů, ale obávám se toho, že to jen vede ke stupňování nároků (očekávání) ze strany hráčů a ve finále tak bude většina zklamána. Šanci tak má spíše projekt, o kterém se mnoho nemluví.

Nedávno jsem četl na DH článek (možná recenzi, už si přesně nepamatuju) o Heroes IV a jak teprve teď v době "sucha" si hráči začínají uvědomovat jejich kvalit. Musím souhlasit, protože sám mám v archivu řadu titulů, které jsem prostě jen přeskočil při honbě za novinkami a nedokázal tak docenit jejich význam. Postupně se tak pokouším vracet zpět. Dnešní boom oldschool like RPG třeba beru s rezervou, ostatně je o tom hodně pojednáno u MM X ;)

Oblíknout hru do rádoby oldschool hávu prostě nestačí. Nebezpečí se skrývá hlavně v tom, že tyto nové hry budou s velkou pravděpodobností formovat novou generaci RPG hráčů a náhled na RPG jako takové. Ovšem na druhou stranu je třeba dodat, že doba notně pokročila a těžko se dá očekávat, že nám tu vznikne přesný klon hry z přelomu tisíciletí. Starých dobrých RPG máme plno, proto stojí za úvahu se pozastavit nad tím, jestli má smysl dneska jenom kopírovat, vracet se nebo to zkusit posunout dopředu?
IP zaznamenána
This is the end ...

Flash

  • Host
Grimoire
« Odpověď #4 kdy: Červen 01, 2013, 21:01:22 »

Zajimave napsane a souhlas.
Ja jsem za tohle kriseni mrtveno celkem rad, ale zaroven si myslim ze vetsina tehle kickstarter atd projektu nebude tak nadsene hratelna jako bylo nadseni pri jejich vzniku.
Jelikoz hraju i na konzolich  tak za posledni dobu mi zaslou slavu klasickych rpg nejvic pripomela hra Dragons Dogma ktera podle me vyborne skloubila moderni hratelnost a prvky stare skoly.
Na MMX jsem samozrejme zvedavej, ale myslim si ze UBI tomu moc neda, neco na zpusob, vlk se nazral a koza zustala cela.
Hrat stare klasiky mi moc nejde uz, vyjimecne, a to na to musim mit tu spravnou nostalgickou naladu.Naposledy me to chytlo asi pred rokem a neco a dohral jsem MM6:)
Ve vsi te moderni grafice, filmovem vypraveni a pokroku si asi lidi uvedomily ze to je porad dokola a nic moc noveho to neprinasi, tak zacali hrabat ve skrinich a polickach a zjistovat ze nektery ty hry ktery tenkrat dostali 5/10 a rikalo se o nich ze to je spatne, jsou vlastne super.
Dost casto se ale stane, ze i kdyz clovek takovej poklad objevi stejne si ho nezahraje, protoze je proste uz pozde a nedokaze tomu dat tu snahu a cas co by tomu dal kdyz by to hral jako nove.
Kazdopadne je zajimave to vsechno sledovat, a treba se objevi neco co bude opravdu to prave:)
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7306
Grimoire
« Odpověď #5 kdy: Červen 02, 2013, 09:15:10 »

Zrovna poslední dobou jsem narazil na rpoblém, kdy se nedokážu u ničeho udržet a pořád jakoby podvědomně čekám, až mě něco překvapí :) Rozehrál jsem několik starších klasik, se kterými jsem kdysi strávil haldu dní, ale dneska vesměs u všech končím hned v začátku. V průběhu let a vývoje jsme si zvykli na rostoucí standard v grafice, zvucích atd. Takže souhlasím, pustit se v dnešní době do starších kousků je i o odvaze :)

U RPGček se tohle blbě říká, ale hra prostě musí chytit hned na začátku. Co naplat, že si vždycky říkám, "musíš ty první levely nějak přetrpět, pak to bude lepší ...", jenomže v mém současném duševním rozpoložení to chce více, než-li trpělivost :D Pamatuju si, když jsem rozehrál WOX. Dokud jsem ho hrál v kuse, tak jsem se nemohl odtrhnout, ale jakmile došlo na několikadnní pauzu ... dodnes jsem se k tomu vlastně nevrátil. Na jednu stranu si myslím, že je to tou okoukaností, jak popisuješ. Stalo se to i jiným žánrům a proto taky vývojáře chápu, že se snaží u her balancovat na pomezí vícero žánrů a různě inovovat, či dokonce zjednodušovat. A nemyslím si, že je to jenom kvůli tomu, že současná herní generace je líná a neschopná přemýšlet.

Grimoire bych nechtěl shodit rovnou, ale rozsáhlé a překomplikované hry už dneska málokoho osloví. Tady totiž hrozí, že hra začne po nějaké době nudit a pak je za trest se jí snažit dohrát. Osobně totiž hry dohrávám i když se mi moc nelíbí. Muselo by to být něco vyjímečného, což se podle mě dneska v jednom člověku udělat nedá.
IP zaznamenána
This is the end ...

Flash

  • Host
Grimoire
« Odpověď #6 kdy: Červen 03, 2013, 14:47:02 »

Hrat archaicke a stare hry je jako navsteva muzea. Clovek zaplati vstupne ( martírium okolo zprovozneni stare hry na novem systemu), prohledne si exponaty (1-2 hodiny hrani), a odchazi plny dojmu ze je zase o neco chytrejsi (jde otravovat na nejeke forum nebo o tom rad rika podobne postizenym jedincum v realu:)
Grimoire by mel svoje cestne misto v muzeu v sekci zajimovsti.
Nedavno jsem to ukazoval znamemu co hraje hry leta, a rikal ze tak strasnou hru jeste nevidel, na rozdil ode me, me prijde nejakym zvlastnim zpusobem zajimava.
IP zaznamenána

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2240
Grimoire
« Odpověď #7 kdy: Červen 03, 2013, 15:34:29 »

Já jsem schopná prohlížet exponáty hodiny a hodiny :-D. Asi se dám na archeologii. Poněkud se bojim novejch systémů, protože nový hry mě zrovna moc neberou. Dnešní generace je nějaká divná, že je to baví... Snad je to přejde.
IP zaznamenána

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7306
Grimoire
« Odpověď #8 kdy: Červen 04, 2013, 20:03:40 »

S tím muzeem je to trefné. Taky nejsem zrovna pro násilné ohýbání herního výběru jenom proto, že dneska je na řádě herních fór moderní se kasat množstvím odehraných starých her a vést tam zasvěcené diskuse z pár hodin hraní (mnohdy se tam potom objevují i nesmysly, které ovšem málokdo odhalí). V tomhle si vážím právě takových lidí jako je StriderCZ a obecně komunit jako třeba www.oldgames.sk, kde se na podané informace mohu spolehnout.

Zkrátka dnešní náhled na vzhled a obsah her je takový jaký je a je to dáno přirozeným vývojem. Je logické na staré (i jen starší) hry pohlížet z tohoto současného pohledu. Osobně bych měl třeba docela problém hrát starší díly Ultimy, byť je to klasika, která by neměla nikomu uniknout (?) O něco lépe na tom budou za pár let současné hry, protože rozdíly v technické vyspělosti už se zmenšují a dokonce se začínají objevovat jakési standardy v ergnomii (např. menu inventáře - Oblivion vs Zaklínač). Tohle umožňuje mnohem plynulejší vklouznutí do herního světa.

Dříve to bylo jináč, hry byly do určité míry zákeřnější - někdy nechaly hráče dojet do poloviny, aby zjistil, že jeho družina na to prostě nemá a může začít znovu :) Dneska by tenhle přístup hru dokonale pohřbil (pominu teď Dark Souls, to je zase pro změnu módní vlna, vrátím se k tomu dále ...). Nutno však také podotknout, že dostupnost her v době slávy Ultimy a spol. nebyla nejlepší a hráči si tak rádi užívali hodiny hraní s jedním titulem a nebylo neobvyklé, že hru projeli několikrát. Za posledních pár let si vybavuju jen pár RPG, která se mi vyplatilo projet více jak jednou :/

Z jiného úhlu pohledu je dnešní náhled při výběru starších her užitečný. Krásně to separuje od sebe tituly, u kterých se i přesto vyplatí sedět a tituly, které si stačí jen vyzkoušet. Jinými slovy dneska se teprve ukazuje kvalita některých her v plném světle (těch 10/10 by padalo vícekrát :)). Osobně patřím do prostřední kategorie - nejsem skalní fanoušek starých her, ale ani jimi nepohrdnu. Prostě pokud mě to baví hraju, pokud ne, tak to prostě odpískám a teprve budoucnost uvidí.

Ještě tedy k té nové moderní vlně hraní "stařinek", začnu trochu neobvykle. Nedávno jsem četl rozhovor se Zdeňkem Troškou, kde se velká část točila okolo jeho nové komedie, která byla kritiky v podstatě rozcupována. Se zaujetím jsem proto otevřel diskusi pod článkem a světe div se, nezklamala mě :) Byla plná pseudointelektuálů, kteří kázali o braku a pokleslém umění, přitom tahali z rukávu jiné tituly, které jsou zaručeně na úrovni - jo jo, na úrovni, v dnešním komerčním filmovém průmyslu ;) Politoval jsem je a diskusi zavřel.

A přesně tenhle princip postihl i hraní her, resp. některé diskuse - nehrál jsi Albion? Pak nejsi žádný RPG hráč! Někdo se holt do téhle rovnice nechá zatlačit. Ostatně zažil jsem podobnou věc právě v souvislosti s filmem na VŠ, ale určující je míra, kdy si člověk uvědomí, že ho to žene, kam nemá. Zkrátka pokud něco dělám, musím vědět, že to dělám proto, neboť mě to baví, ne proto, že mě do toho někdo/něco nutí. A je mi jedno, kdo mi jakou náleku přišpendlí. Chci se dívat na Troškovo filmy a holt se smířím s tím, že mě někdo onálepkuje za chudého intelektem ... co naplat že třebas moji sbírku Akiro Kurosawi by mi mohl mnohý závidět :D

Nijak bych se tedy nepozastavoval nad tím, že ostřílený hráč má na tuhle konkrétní hru kategoricky jiný názor.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 461
Grimoire
« Odpověď #9 kdy: Červen 05, 2013, 19:12:54 »

Já mám na spoustu věcí hodně specifický názory a jelikož sklouznout do režimu blbých keců je hodně jednoduchý, tak radši mlčím, případně to shrnu do pár vět a pak toho nechám... setkání s komunitou tvého koníčku není vždy dobrá věc :D a mám tendenci být paranoidní
taky jsem nehrál/neviděl spoustu "klasik" ale buď proto, že mě to nechytlo, nebo bylo hodně případů kdy jsem byl rád, že jsem s tím počkal na pozdější věk, třeba takovej Planescape torment bych si ve dvanácti asi těžko vychutnal tak jak teď a existuje spousta věcí který bych měl sjet znovu, protože mám pocit, že můj náhled na ně by se zase změnil
tutovky s vysokým hodnocením mě můžou jenom zklamat... a stává se mi to docela často, zato když vyhrabu nějakou zapadlou perlu tak mám několikanásobnou radost

co se týče starších her, tak se mi líbí jejich nápaditost, mnohdy i jednoduchost ovládání (miluju sedmitlačítkovej systém Gothicu), ale přesto s víc než slušnou obtížností
nový nehraju už jenom proto, že na to nemám stroj, ale když si jednou za měsíc prolistuju Level, tak jsem rád když najdu alespoň jednu hru u kterí mám chuť si přečíst článek
jakožto milovník anime a mangy netoužím po úžesné grafice s ohromným množstvím detailů
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7306
Grimoire
« Odpověď #10 kdy: Červen 05, 2013, 22:11:47 »

Byly doby, kdy jsem byl schopný razit svůj názor i tzv. přes mrtvoly. Ani ne tak kvůli vlastnímu pocitu, ale proto, že čas od času jsem narazil na podobně neústupného "soupeře" :) Časem to však pominulo, prostě na počátku internetu se zkoušelo vše možné. Naopak jsem se začal víc zapojovat do diskusí na téma IT apod., tedy učil se vůbec nějak rozumně diskutovat - hm, je to zajímavé, ale i po letech dokážu bez uzardění napsat logický nesmysl a vůbec mi to není divné :D Nejhorší to je, když zkouším nějakou věc formulovat nebo popsat stručně. Z herních fór jsem postupně ustoupil, byť někdy má nutkání do nějaké diskuse zasáhnout, když tam zrovna na něco "mimo" narazim. Na DH jsou třeba na tohle specialisti. Většinou totiž stačí, když kouknu, kolik bych měl proti sobě oponentů a zas mě to přejde ;)

LEVEL už jsem dlouho nečetl, slyšel jsem, že dokonce končí. Osobně jsem ho přestal kupovat někdy v polovině existence minilevelu, kdy už to nestálo po obsahové stránce za moc a dost místa zabíraly reklamy. Podobný šok jsem zažil před cca 2 lety u končícího měsíčníku Akvárium Terárium - každá sudá stránka snad byla reklama. Kdo by to za ty peníze kupoval, stačí, když jsem se zrovna včera rozčílil nad zakoupeným DVD a musel čučet několik minut na reklamy ... sakriš, já si koupil film, ne reklamy! Jinak mám nakoupené LEVELy pečlivě uschovány ve svém archivu, podobně jako několik čísel SCORE.
IP zaznamenána
This is the end ...

JCMurphy

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 461
Grimoire
« Odpověď #11 kdy: Červen 06, 2013, 02:12:06 »

jo, on skončil, ale šéfredaktoři se to snaží ještě nějak poskládat dohromady... vůbec nevím :D bratr to kupuje tak dlouho co máme počítač, což by mohlo být tak od roku 2003
kdysi dávno jsem ujížděl na ABC, ani ne kvůli obsahu jako kvůli vystřihovánkám, naposled co jsem to viděl k tomu dávali i béčkový pc hry a cena byla docela mimo, ani nevím jestli to ještě vydávají

na dvdčka koukám tak jednou za pár let, ale ty reklamy jsou fakt úmorný... jakmile to nejde přeskočit, poslední dobou začínám pociťovat nesnesitelnej nárůst vyskakovacích oken s reklamama
nebo facebook... totálně ti rozhází systém spravování profilu, kterej byl přehlednej a "rozšíří" o nové funkce a při té příležitosti tam vytvoří víc míst pro reklamy
nemluvě o "zábavných stránkách" které u miniatury obrázku mají nápis: po tomhle vám spadne čelist, nebo pochčijete se smíchy, nebo už nikdy nebude váš život takový jaký byl a musíš se proklikat třema reklamama aby ses nakonec dostal k  záležitosti, která ani není to co na miniatuře -_-
grrrr... hnus.... vždyť ani nemám peníze... teleshopping si pouštím jenom proto, že se mu u nich skvěle usíná
pak ještě odchytávači mobilních operátorů... ke mě přijdou a co mám za operátora... a kolik provolám, tak na mě koukají jak na vola když jim řeknu, že 200 za půl roku a to jenom aby mi nepropadlo číslo, možná kdyby vytvářeli balíčky ke kterejm přidají někoho komu volat :D
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Elemir

  • Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
  • Příspěvků: 7306
Grimoire
« Odpověď #12 kdy: Červen 06, 2013, 05:17:56 »

CD z ABC taky nějaký mám, časopis jako takový jsme koupili párkrát prckovi právě kvůli těm vystřihovánkám, ale CD mám někde z TESCO ve výprodeji á 50 Kč. Měli dokonce i Call of Juarez, což byla už jiná liga, ovšem tohle já zrovna moc nemusim, takže tu mám co si pamatuju Avencast - izometrie.

Vyskakovací reklamy na webu jsou celkem nová šílenost, už jsem kvůli tomu přestal na některé stránky i chodit. Člověk prostě ani nic neudělá a hned se mu tam cosi zhmotní (mám ve zvyku parkovat při načítání stránky myš vpravo uprostřed a zrovna v tom místě je popup s onmouseover grrr ...). I když už je podezřívám z toho, že dneska se to aktivuje vesměs i bez přejetí myši, jako je to na Doupěti a spol.

Ale z telefonem mám naposledy prima zkušenost. Dokonce mi zavolali na služebák. Jakýsi Partners and Co., že prý mají promo akci na SatTV ... no, hezké, jenomže o poskytovatelých SatTV jakžtakž přehled mám a tahle firmička mezi ně určitě nepatří. Slečna byla hezky vytrénovaná, ale jakmile dořekla SatTV, tak jsem ji usekl, že nemám zájem. Skoro by mi jí bylo až líto, ale nedala se, že prý proč odmítám, když ani nevím, co mi nabízí ... kurňa, hluchej přece ještě nejsem :D Buhví koho si myslela, že ulovila, tak jsem jí zopakoval předmět nabídky, odmlčel se a nejspíš jí došla řeč, tak to típla. A tím mám hezký důvod je odmítnout, až to příště zkusí znovu :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

  • Zasloužilý člen
  • *****
  • Příspěvků: 2240
Grimoire
« Odpověď #13 kdy: Červen 06, 2013, 09:42:26 »

Level jsem kdysi občas zakoupila taky. Jsem za to vděčná. Všechny tři (tedy šest) CDčka s mm, který mám, maj na sobě napsáno LEVEL :-D. A bez mm by byl můj život uplně někde jinde :-D. Sláva levelu!

Sakra, asi nejsem RPG hráč! Netušim, co je to ten Albion.

Jo, reklamy. Mám je zablokovaný. Asi tak od doby, kdy se na několika mejch oblíbenejch stránkách objevila reklama s odporně tlustym jedincem, kterej si zvesela klepal břichem. Dělalo se mi z toho zle :-D. Byly dvě volby. Stáhnout blokovadlo, nebo tam přestat chodit. Už jsem na internetu nějakou dobu reklamu neviděla. Musim říct, že pomalu zapomínám na jejich existenci.

Občas mi sem volaj jedinci a nabízej zboží, nebo na něco vybíraj peníze. Vždycky udělám odmítavej obličej/zvuk a rozloučim se s nima :-D. Proč by mě mělo zajímat, co nabízej? Až mi bude něco chybět, tak si vyhledám poskytovatele daný služby a sakra, přednostně oslovim toho, kterej mě neobtěžoval :-D.

Občas si připadám stará. Mám takovej ten pocit, že za mejch mladejch let byly hry zábavnější, složitější, svobodnější, talentový stromy byly delší... :-D. Teď? Lidi jsou schopný udělat neodkliknutelnej desetiminutovej tutorial snad i k tetrisu.

Hry by měly mít nastavení. Něco jako: odborník, pokročilý, začátečník, dement. U pokročilýho by se počítalo s tím, že se podívá na nastavení do ovládání, všechno si nastaví sám, pochopí, že ten červenej pruh jsou životy, ten modrej mana, pochopí, že obojí ubejvá ve specifickejch situacích, jako když ho třeba mlátěj... jen by ho to upozorňovalo na nějaký komba a jiný specifický věci...
IP zaznamenána

Flash

  • Host
Grimoire
« Odpověď #14 kdy: Červen 06, 2013, 16:46:22 »

Kdysi jsem kupoval spoustu casopisu. level, score, doupe, gamestar, ruzny konzolovy casopisy..ted nekupuju uz vubec nic. Z casti proto ze informace jsou na netu a driv, a taky proto ze v tech redakcich pisou lidi ktery mi uz nic nerikaj a jejich clanky me spis rozcilujou. Uniformni recenze a clanky mam na netu, takze nevidim duvod za ne platit.

Reklamy jsou mor, ale asi je pravda ze bez nich by spousta stranek asi moc clanku neprinasela, i kdyz nekdy je tech reklam tolik ze si rikam ze ze ti lidi co ten web delaj musej byt milionari.

Posledni leta jsem si na sobe vsiml, ze vlastne moc single hry uz nehraju, vetsinou dohravam jen takove ty ,,velke,, hry. Nakonec stejne vzdycky skoncim v nejakym online svete. Ja byl jeste pred nekolika lety(tak 8 let zpet) zaprisahlej odpurce internetu a hrani na nem. Nikdy bych nerekl ze se to takhle zmeni:) Tim chci rict, ze spousta trendu cloveka nakonec nejak dozene a dostane, ani si toho moc nevsimne.
IP zaznamenána