4Winterson: Tak jsem se v tom ještě chvilku probíral a zjistil jsem, že Free Civilization opravdu jakoby vychází z Civilization II a dneska je pořád v obdobné formě dostupná (jako instalačka i jako web-based). III už je zase o kus dále. Vzhledem k dostupnosti originálu to asi přehodnotím

Možná si předtím měl právě i ten port, protože mě třeba ta verze v prohlížeči přijde trochu jiná, než co si vybavuju.
Jinak dneska nadešel ten správný den pro DLC k MMX, ale zatím se nikde nic neobjevilo. Jsem zvědav, jestli to vyjde ještě dopoledne ... byť jsem stejně v práci, ale alespoň bych věděl, do čeho večer půjdu

Docela mě překvapilo, jak po světě diskuse o MMX utichly. Na RPGCodex už se delší dobu věnují něčemu jinému, na RPGWatch jsou v podstatě jen odkazy na review a oznámení a Celestial Heavens taky nic moc podobně u němců na M&M World. Mimochodem, docela jsem byl překvapen, že Celestial Heavens je vlastně taky německý web. Kdo vydržel titulky MMX až do konce, Kalah je tam zmíněn jako VIP. Což už se nedivím té jeho obhajobě Limbicu.
Když jsem pak hledal utilitky/mody pro změnu rozlišení VI-VIII, tak u rusů bylo taky pár zajímavých narážek, ostatně kdo si přeložil ten ruský thread na Ubi-fóru, tak je to v podobném duchu. Na jednu stranu si říkám, že to bude alespoň rychle vyřešené, ale na tu druhou mě to celkem zamrzelo, protože ať se to veme jakkoliv, právě od rusů pochází nejvíce modifikací a modifikačních nástrojů. Obecně bych asi řekl, že M&M je v Evropě populárnější, než-li v USA. Jsem na ten večer opravdu zvědav.