Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 00:07:16
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 104 105 [106] 107 108 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279254 krát)

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1575 kdy: Březen 25, 2014, 21:09:16 »

Elemire, mám pocit že většina původních civlizací (ne všechny) mají podivný smysl pro humor v tom smyslu, že po určitém počtu kol ti dá kvízovou otázku. Pokud odpovíš špatně, všechny jednotky se stáhnou do města. Ovšem jsou verze i bez toho a odpovědi buď budeš znát nebo se dají stáhnout. To se týká DOSu.

Free Civilization jsem našel jen jednu verzi a ta nabízí kromě lepší grafiky, většího počtu jednotek taky multiplayer. Možná byla ještě jedna verze, kterou jsem hrál, ale za boha ji nemohu najít.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1576 kdy: Březen 25, 2014, 21:41:07 »

Hm, to vypadá, že si raději koupím ten originál. FreeCivilization byla jakási předělávka, protože engine hry šel snadno přepsat i pro linux. Jenomže právě nevím, nakolik je to věrné.

Pamatuju si, když spolubydlící pře lety vyletěl do obchodu, protože Civilizace II byla dostupná za babku. Proto mi to celé vlastně tak utkvělo v paměti.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1577 kdy: Březen 27, 2014, 07:44:04 »

4Winterson: Tak jsem se v tom ještě chvilku probíral a zjistil jsem, že Free Civilization opravdu jakoby vychází z Civilization II a dneska je pořád v obdobné formě dostupná (jako instalačka i jako web-based). III už je zase o kus dále. Vzhledem k dostupnosti originálu to asi přehodnotím :) Možná si předtím měl právě i ten port, protože mě třeba ta verze v prohlížeči přijde trochu jiná, než co si vybavuju.

Jinak dneska nadešel ten správný den pro DLC k MMX, ale zatím se nikde nic neobjevilo. Jsem zvědav, jestli to vyjde ještě dopoledne ... byť jsem stejně v práci, ale alespoň bych věděl, do čeho večer půjdu :D

Docela mě překvapilo, jak po světě diskuse o MMX utichly. Na RPGCodex už se delší dobu věnují něčemu jinému, na RPGWatch jsou v podstatě jen odkazy na review a oznámení a Celestial Heavens taky nic moc podobně u němců na M&M World. Mimochodem, docela jsem byl překvapen, že Celestial Heavens je vlastně taky německý web. Kdo vydržel titulky MMX až do konce, Kalah je tam zmíněn jako VIP. Což už se nedivím té jeho obhajobě Limbicu.

Když jsem pak hledal utilitky/mody pro změnu rozlišení VI-VIII, tak u rusů bylo taky pár zajímavých narážek, ostatně kdo si přeložil ten ruský thread na Ubi-fóru, tak je to v podobném duchu. Na jednu stranu si říkám, že to bude alespoň rychle vyřešené, ale na tu druhou mě to celkem zamrzelo, protože ať se to veme jakkoliv, právě od rusů pochází nejvíce modifikací a modifikačních nástrojů. Obecně bych asi řekl, že M&M je v Evropě populárnější, než-li v USA. Jsem na ten večer opravdu zvědav.
IP zaznamenána
This is the end ...

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1578 kdy: Březen 27, 2014, 16:19:43 »

DLC vyšlo kolem 16:00.

P.S. Pokud máte málo RAM, obrňte se před rozehráním trpělivostí.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1579 kdy: Březen 27, 2014, 17:22:40 »

Bohužel, stále jen ty 4 GB, takže se mám asi na co těšit  :)
IP zaznamenána
This is the end ...

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1580 kdy: Březen 27, 2014, 19:06:03 »

Současně vyšel i patch 1.5. Changelog zde.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1581 kdy: Březen 27, 2014, 21:35:16 »

Není ta zas tak hrozné, načítání mi přijde stejně dlouhé. Podobně i samotné hraní. Horší spíš je, že hned v úvodu mám bug - 2x Gorovo druhé oko.

U patche 1.5 by mě docela zajímalo, jak je to řešeno u lidí se Standard edition. Podle toho popisu by se jim měl jen zneřístupnit obsah DLC. Jinak by to bylo docela padlé na hlavu, kdyby byl patch vázaný na nákup DLC.
IP zaznamenána
This is the end ...

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1582 kdy: Březen 27, 2014, 22:09:17 »

Elemir: Když jsem se zmiňoval o RAM, tak jsem nechtěl nijak spoilerovat, ale řekněme že v úvodním dungeonu budeš hodně často loadovat (během první hry).

Ohledně patche a DLC máš pravdu. I těm kdo DLC nevlastní se stáhne jako součást patche, jen nebude přístupné. Stejně to fungovalo v Heroes 6.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1583 kdy: Březen 28, 2014, 08:20:41 »

Jj, na loadování jsem narazil hned po pár krocích :D a pak ještě mnohokrát. Dostal jsem se někam do 1/3 patra, dneska bude snad více času.
IP zaznamenána
This is the end ...

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1584 kdy: Březen 28, 2014, 19:43:59 »

DLC Dohráno. Krátké, obtížné, bez duše. 4/10. (Podrobnější komentář dodám za pár dní).
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1585 kdy: Březen 28, 2014, 20:21:11 »

Už se těším, mimochodem náhodou patch 1.5 neopravil nějaké bugy? Třeba nepřístupné jeskyně pro některé klasy? Třeba s tím kyplokem u ukolu na obránce.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1586 kdy: Březen 29, 2014, 09:52:15 »

Moc času nebylo, ale dneska jsem se posunul o kousek dále ... na prvním patře :) Ta úvodní fáze vypadala zajímavě, byť mi to z počátku nesedlo, ale jen co jsem našel prvního zadavatele úkolu, změnilo se to v čistou akci.

Boje mi zatím přijdou standardní, ale je to dáno dvěmi magickými postavami v družině. Mečová tanečnice je mi naprd, navíc jsem nezískal ani pořádné vybavení (paladinka je např. opravdu jen čistý support). Docela mě překvapila magie vzduchu, vypadá to, že ji trochu opravili, protože řetězový blesk je najednou celkem užitečné kouzlo - málo stojí a relativně dost poškozuje. Šamanka tak zdatně sekunduje runové kněžce, škoda že jsem se u ní před DLC taky nevěnoval magickému zaostřování. U paladinky jsem si všiml, že je asi opravené přikládání rukou vs spotřeba many, ale zatím jsem to zkusil jen jednou, takže jsem se možná jen přehlédl.

Náročnější je to tedy o lektvary many, ovšem na druhou stranu, družina sice přišla o veškeré vybavení, ale zůstaly jí peníze ... tedy u mě cca 360k zlatých.

Edit: Když už jsem u toho supportu, regenerace z rukou runové kněžky je zajímavá, on se na to snad vztahuje i bonus kritického zásahu :) Obnovovalo to i okolo 150 bodů zdraví / kolo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1587 kdy: Březen 30, 2014, 09:25:47 »

Pomaluju jsem se prosekal až k východu z druhého patra a zasekl se na zajímavém souboji, u kterého už je nyní jasné, že to bude spíše otázka náhody, než-li taktického umu. Loadů už bylo dost, takže tak v poklidu koukám za záda protivníka, co se za tím východem vlastně skrývá. Skládám si k tomu střípky příběhu a děsím se toho nejhoršího ...

Edit: Tak naštěstí ne :) Ale motivaci mi to sebralo i tak. Postavy v družině se nyní jakoby zasekly, protože je už není kam moc zlepšovat (navíc v pevnosti ani není kde), kdežto to okolí jde pořád dál a dál, takže se to "o krok napřed" mění postupně "o x-kroků napřed". Na tohle asi opravdu nejsem stavěný.

Pokud by se to někdo rozhodl nápodobně zapíchnout v této části, tak si z legrace zkuste následující věc (změna datových souborů):

Spoiler: ukázat
Caindale (hlavní inkvizitor), je dost tuhý protivník s množstvím zdraví a zvýšenou odolností. Pokud si myslíte, že úpravou hodnot v obtížnosti si nějak extra pomůžete, budete dost překvapeni. Zkuste si v config.txt nastavit u položky monsterHealthChampionFactor hodnotu 0.1 (10% původního množství zdraví), nastartujte hru, načtěte pozici a na inkvizitora naběhněte. Regenerace do plného zdraví apod. je jen malou ukázkou :) I tak je to boj na několik kol.

IP zaznamenána
This is the end ...

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1588 kdy: Březen 30, 2014, 12:01:52 »

Elemir: Když ho porazíš, tak
Spoiler: ukázat
získáš zpátky své vybavení.

IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1589 kdy: Březen 31, 2014, 12:44:53 »

Hezký přídavek pro bezva hru zdarma. Jen tak dál... Právě jsem dohrál a kupodivu se situace obrátila, více byl užitečný kouzelník, v základní hře to byly bojovníci. Beh ohnivého mága a paladina by byl ten přídavek hodně složitý. :-) Pár protivníků bylo docela tuhých. Já jsem spokojen.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 104 105 [106] 107 108 ... 111