Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:57:08
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 102 103 [104] 105 106 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279237 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1545 kdy: Březen 20, 2014, 18:44:02 »

Citace: Návštěvník
Myslím si že se jenom bojí žaloby.

Ubisoft je vlastníkem práv, nemá důvod se obávat.

Čistě hypoteticky, stejné postavy to nemohou být nejenom kvůli odlišným světům, ale i kvůli odlišné historické době. Prakticky se samozřejmě jedná o reklamní tahák. Desítka je toho plná, ostatně přesně tohle už jsem kritizoval. Reference team dělá, co může, ale podle mě to tam přišlo hlavně až s Limbicem, který považuje všudypřítomné odkazy za alfu a omegu správného M&M ;) Je dobré to ve skutečnosti pustit z hlavy a vůbec nespekulovat, jestli je to ten Falagar, nebo není.
IP zaznamenána
This is the end ...

STJ

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1546 kdy: Březen 20, 2014, 19:35:17 »

Dobry vecer vsetkym fanuskom RPG a hlavne serie M&M.
Mam na vas chytrakov otazku, nechcete uz prestat poniektory rypat do admina? Ak mate problem s tym, ako ma vsetko spravene, co pouziva z vlastneho presvedcenia za najvhodnejsie ohladom hry atd., tak jednoducho na forum , popripade na stranky nechodte. Niektory ste tu fakt skvely "fakt vas nebudem menovat", myslim si, ze by ste si mohli zalozit svoj vlastny web a tam to postupne po "zmysuplnej kritike admina ;) "mohli dotiahnut do svojich realnych predstav. Ale budte taky laskavy, neznechucujte nasu vetsiu komunitu, ktora si vazi adminovu pracu a hlavne pevne verim, ze Elimir sa nenecha znechutit zopar pisalkami, ktory vedia iba kritizovat (nevsimol som si, ze by ste jeden z vas ponukli pomoc s tvorbou, z coho je mi na zvraceni, kritika vam ide).
 S pozdravom pre vsetkych skalny privrzencov RPG a hlavne Elimira

STJ
IP zaznamenána

Vnitro

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1547 kdy: Březen 20, 2014, 19:36:54 »

To: Navstevnik
myslel sem příběh MM 10. A ten mišmaš to byl příbh homamu? boha jeho
IP zaznamenána

STJ

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1548 kdy: Březen 20, 2014, 19:53:29 »

nepisal som o tebe, neber to osobne ale je to obcas nechutne vidiet, ako vase sklamanie (myslim tym nasu komunitu fanusikov M&M a HoM&M), nad urcitym nesplneni vasich ocakavani odse**e admin. To sa mi rozhodne nepaci a nezasluzi si to. Pevne verim, ze nie som sam, ktoremu sa to nepaci. Dalsia vec, preco sa neregistrujes na stranky? Nemusis sa bat zneuzitia tvojic osobnych udajov ;))))
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1549 kdy: Březen 20, 2014, 20:00:46 »

Citace: Elemir
Čistě hypoteticky, stejné postavy to nemohou být nejenom kvůli odlišným světům, ale i kvůli odlišné historické době. Prakticky se samozřejmě jedná o reklamní tahák. Desítka je toho plná, ostatně přesně tohle už jsem kritizoval. Reference team dělá, co může, ale podle mě to tam přišlo hlavně až s Limbicem, který považuje všudypřítomné odkazy za alfu a omegu správného M&M ;) Je dobré to ve skutečnosti pustit z hlavy a vůbec nespekulovat, jestli je to ten Falagar, nebo není.

Souhlasím, že je to prapodivné historicky, světy a podobně a logicky nemůže jít o stejné postavy. Je pravdou že vycházím z heroes mam VI, který se propletl do x dílů. Ale připadá mi to divný Agar je čaroděj zabývající se čarovnými tvory (mam VI byla agarova laboratoř) Mám pocit (možná se pletu že se sandro (zde bych přísahal, že se v heroes mam Vi snažili aby šlo os tejného) objevil v heroes mam IV v kampani za nemrtvé) opět šlo o licha. Lord Kiburn je opět rytíř. Crack Hag je pirát a barbar (heroes mam III) tady nejde o stejný jména ale i o stejné titul i rasu, pokud byla známá a to je to co mi přijde podivuhodný. A co třeba hrobka tisíce hrůz neobjevila se v devítce? Nechci spekulovat pouze upozornit na to, že i když nejde o stejné postavy zastávají stejné role. Pokud ovšem nebude příští hře zuřit válka mezi Rolandem a Achilbadem tak to snad tak hrozné nebude

Při hraní koukám jako na nové postavy (jinak by se to nedalo hrát)  podobností je hodně. Mě to připomíná world of warcraft (který je v tomhle král vykrádání z dřívějších her ve smyslu oživit vše co dá)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1550 kdy: Březen 20, 2014, 20:25:05 »

Já Heroes 6 nehrál, takže znám jenom ty kousky, co jsem si někde přečetl. První, co mě u toho zarazilo bylo, když jsem začal slýchat známá jména z předchozí série. Všiml jsem si, že to začalo právě ve chvíli, kdy se do toho vložil Limbic (dodělávka + DLC). Podle mě už se v té době připravovali předvést svoje představy a propojit to zpět k původní sérii. Jenomže Reference team je asi klepl přes prsty a desítku už pak nalinkoval celkem striktně. Výsledkem je ten mix. Agar byl dvorním čarodějem Archibalda, Hrobka 1000 hrůz byla už v M&M I apod. Jo, je to recyklace.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1551 kdy: Březen 20, 2014, 20:34:05 »

Aha nevěděl jsem, že agar by dvorní čaroděj, jelikož jsem hrál pouze díly mam VI,VII,VIII a část IX a X, z heroesů pouze IV a VI. A právě z popisů hrdinů z heroes jsem vycítil že jde pravděpodobně o hrdiny z předchozích dílů, kteří to logicky nemohou ale popisem na ně sedí dokonale. A většina NPC z mam X je propojena z heroes VI (kde to poukazuje, že většina postav je z dřívějších dílů mam) a to mi nikdo nevyvrátí. Souhlasím, že jde o recyklaci a dodávám, že se to snaží podle prvního příspěvku nešikovně maskovat

Když už by došly jména tak mohl být lord Agar rytíř a Kiburn třeba čaroděj
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1552 kdy: Březen 21, 2014, 08:36:38 »

Doplním konkrétní příklad s Agarem i s odkazy, pokud by to někoho zajímalo.

V MM6 jsou dva odkazy na Agara, které lze celkem snadno minout. První jsou novinky, které lze získat od různých NPC:

"Agar, jeden z Archibaldových čarodějů, byl nejzkušenější ze všech, kdo experimenty v Kriegspiru prováděli. Právě jeho monstra jsou ta, která se potulují v okolí zámku. Odešel spolu s ostatními kouzelníky, ale nikdo neví kam."

Druhou zmínku lze najít také u NPC (nějaká profese to má v dialogu):

"Mocný čaroděj Agar zkoušel ve své domýšlivosti vytvořit strašlivé obludy, aby s nimi jako svými otroky dobyl Enroth.  Ale jeho mazlíčci byli buď příliš hloupí, než aby je mohl použít, nebo příliš chytří, než aby je dokázal ovládat."

Létající oči   - "Agarův 'nejlepší' výtvor, tyto vznášející se hlavy vykazovaly překvapující inteligenci a velkou moc.  Jejich upřený pohled tě dokáže uspat.  A pověsti mluví o ještě silnějších 'očích', která člověka dokážou vystrašit až k úplnému šílenství."

A teď MMX:

Falagar (uvítací dialog): "Co pro vás může udělat Falagar, syn Alagara, syna Agara?"

V Seahavenu se pak od Bao dozvíme:

"Před dvěma stoletími čarodějové stvořili křížence lidí a zvířat - harpyje, kentaury, minotaury ... Měli se stát rozhodující silou ve válce proti démonům. Pak se objevil čaroděj Agar, který do toho byl zapálený až moc, a začal vytvářet všechny možné zvířecí lidi, i když pro to vlastně nebyl žádný důvod. A tak vznikli naši předkové. Zbytek čarodějů nevěděl, co si s námi počít. A to myslím doslova. Vždyť jsme žili v poušti a přitom jsme všichni tak trochu ryby. "Nabídli" nás tedy nagům jako diplomatické gesto. Nagové nás adoptovali a udělali z nás čestné stráže svých chrámů, paláců… a bank."

Dědem Falagara byl tedy jistý čaroděj Agar, který se zabýval křížením lidí se zvířaty, mimo jiné stvořil minoutary. Ostatně Agar ze šestého dílu se v hradu Kriegspire pokoušel úspěšně o to samé :)

Pointou Limbicu je v tomto případě právě spojení Agar MM6 - minotaur - Agar MMX, což jak už jsem psal, je záměrný odkaz. Tohle má právě povzbudit vzpomínky. Horší je to u postav, které jsou ve hře rovnou fyzicky přítomny. Odkaz na Agara je mi v tomto sympatičtější, než-li skutečná přítomnost Lorda Haarta apod. Na druhou stranu, jakmile jsem desítku rozehrál a ponořil se do děje jako takového, tak mě tohle přestalo celkem vadit.

A teď jedna vyslovená spekulace :D Vzpomínáte si, jak končí celá série Heroes 3, resp. počátek Heroes 4? Obyvatelé prchají branami do různých světů a v podstatě i časů ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1553 kdy: Březen 22, 2014, 09:33:27 »

Dobrý bylo, že k might and magic legacy deluxe byla zdarma might and magic VI, kterou jsem včera vyzkoušel. Sice jako kluk jsem hrál šestý díl ale... Překvapili mě dvě věci .To že jsem to bez problému rozjel na windows 8 a taky, že je ta hra (pokud nepodvádím) těžší než might and magic legacy. Aspoň pokud porovnám začátek.

(podvody beru autosave před vstupem do mapy abych si nabral artefakty, vstup do skrytého chrámu v dragonsand a nebo třeba jump v areně.)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1554 kdy: Březen 22, 2014, 14:58:48 »

Taky uvažuji o 6tce, ale trochu mě děsí délka hry, to je na dlouho :). Pokud si 6tku dlouho nehrál, pak ti bude připadat těžká, pokud nevíš přesně, kde je co a jak. Ale 6ka ti dá hodně času a prostoru si zvyknout.

Vstup do skrytého chrámu v dragonsand nepovažuji sám o sobě za podvod, za podvod považuji získávání peněz z tamní truhly a nošení je do banky. Artefakty lze nejlépe získávat z wyrmů a draků v dračích píscích, tam ani není nutný autosave, ale spíše save před vzitím jejich těla. Todle podvod určitě je, na druhou stranu draky vymlátíš až hodně pozdě a ty artefakty zase nehrají takovou roli.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1555 kdy: Březen 22, 2014, 15:48:41 »

Nedávno jsem na Windows 8 zkoušel pro změnu sedmičku. Připravil jsem si papír na poznámky, ale nakonec to šlo všechno hladce. U ničeho nebylo třeba nastavovat kompatibilitu, jen klasicky xp-patch a spustit. Kompatibilita s WinXP má smysl akorát u MM7Setup.exe, protože pak nefunguje možnost přepínání mezi hardware a software zobrazením, což ale nevadí (software je po patchi default). Problém nastane jen ve chvíli, kdy se hra schodí na plochu, při znovunačtení už se zobrazení nenačte správně a je potřeba hru spustit znovu.

S tou šestkou mi to připomnělo, že se mi taky občas stává, že se po letech vrátím k nějaké hře a nemůžu se přes nějakou část dostat, nebo nevěřícně koukám, jak jsem ten souboj mohl tenkrát v pohodě ustát.

Chrám v Dragonsand moc nevyužívám, ale ono je potřeba to opravdu rozdělit na chrám s obeliskem jako takový a na NWC dungeon.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1556 kdy: Březen 22, 2014, 19:28:31 »

Tak to jsou pěkný informace. Jenom doplním, že když jsem se snažil spustit mam VI a VII na vistě tak to byl boj na hodiny. Proto jsem to u 8 ani nedoufal. Hrací doba zas až tak velká asi není. U mě to navýšilo, že jsem to hrál jako kluk a pomalu půl roku jsem nevěděl ani jak levelovat či použít u paladina obouručák :D Třeba cestování lodí jsem objevil asi po roce a půl :D pak se to kupodivu povedlo dohrát snadno.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1557 kdy: Březen 22, 2014, 19:30:31 »

Jo a pardon za OT. Ještě bych rád zmínil, že i když je  mam VI nostalgie baví mě víc might and magic legacy.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1558 kdy: Březen 22, 2014, 19:46:16 »

No pokud chceš projít a vyvraždit opravdu vše živé, tak je to na hodně dlouho. On každý dungeon je hodně velký (řekl bych že jeden je delší, než všechny dungeony v desítce dohromady). Když člověk ví, co a jak, může to hodně urychlit a ty dungeony doslova proletět jak tajfun, pokud tedy používá magicky orientované postavy. Ale i tak to trvá docela hodně dlouho. S bojovníky je to ještě na dýl. Naopak herní čas ve hře se dá zkrátit docela dost, ale ten zas tak důležitý není. Věci jako lodě, koně, nebo městská brána a loydův maják zrychlý cestování a tedy zkrátí čas ve hře (což má pak efekt na bodech, které ke konci získáš). Ale nezkrátíto moc herní čas reálný, který u toho ztrávíš. Ono je to výhoda a ne nevýhoda, že je ta hra takto dlouhá, ale momentálně mě to odrazuje :).

Celkově bych řekl, že 6,7 i 8 je jasně lepší, než 10ka a hlavně je to úplně jiný koncpet hry. Mě tedy baví víc ty díly.

ps. Mimochodem boti nejspíše zaspamovali síň slávy na stránkách
http://www.svetmightandmagic.cz/pmm/pmm_sinslavy.php?dil=mm6
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1559 kdy: Březen 22, 2014, 20:10:34 »

Víš u mě byl v 6 herní čas asi 2 roky dohrál jsem to jednou :D takže ted to vidím podstatně kratší. Je jasný že X je o dost kratší s tím souhlasí každý. Mě ovšem desítka oslovila v pravém taktizovaní. A hlavně asi tím, že jde o mix dvou starých her co jsem měl jako kluk rád. A to might and magic a brán skeladu. Ovšem dát do X respawn a čestné povyšovácí ukoly byl baly by hra ještě lepší.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 102 103 [104] 105 106 ... 111