Doplním konkrétní příklad s Agarem i s odkazy, pokud by to někoho zajímalo.
V MM6 jsou dva odkazy na Agara, které lze celkem snadno minout. První jsou novinky, které lze získat od různých NPC:
"Agar, jeden z Archibaldových čarodějů, byl nejzkušenější ze všech, kdo experimenty v Kriegspiru prováděli. Právě jeho monstra jsou ta, která se potulují v okolí zámku. Odešel spolu s ostatními kouzelníky, ale nikdo neví kam."
Druhou zmínku lze najít také u NPC (nějaká profese to má v dialogu):
"Mocný čaroděj Agar zkoušel ve své domýšlivosti vytvořit strašlivé obludy, aby s nimi jako svými otroky dobyl Enroth. Ale jeho mazlíčci byli buď příliš hloupí, než aby je mohl použít, nebo příliš chytří, než aby je dokázal ovládat."
Létající oči - "Agarův 'nejlepší' výtvor, tyto vznášející se hlavy vykazovaly překvapující inteligenci a velkou moc. Jejich upřený pohled tě dokáže uspat. A pověsti mluví o ještě silnějších 'očích', která člověka dokážou vystrašit až k úplnému šílenství."
A teď MMX:
Falagar (uvítací dialog): "Co pro vás může udělat Falagar, syn Alagara, syna Agara?"
V Seahavenu se pak od Bao dozvíme:
"Před dvěma stoletími čarodějové stvořili křížence lidí a zvířat - harpyje, kentaury, minotaury ... Měli se stát rozhodující silou ve válce proti démonům. Pak se objevil čaroděj Agar, který do toho byl zapálený až moc, a začal vytvářet všechny možné zvířecí lidi, i když pro to vlastně nebyl žádný důvod. A tak vznikli naši předkové. Zbytek čarodějů nevěděl, co si s námi počít. A to myslím doslova. Vždyť jsme žili v poušti a přitom jsme všichni tak trochu ryby. "Nabídli" nás tedy nagům jako diplomatické gesto. Nagové nás adoptovali a udělali z nás čestné stráže svých chrámů, paláců… a bank."
Dědem Falagara byl tedy jistý čaroděj Agar, který se zabýval křížením lidí se zvířaty, mimo jiné stvořil minoutary. Ostatně Agar ze šestého dílu se v hradu Kriegspire pokoušel úspěšně o to samé

Pointou Limbicu je v tomto případě právě spojení Agar MM6 - minotaur - Agar MMX, což jak už jsem psal, je záměrný odkaz. Tohle má právě povzbudit vzpomínky. Horší je to u postav, které jsou ve hře rovnou fyzicky přítomny. Odkaz na Agara je mi v tomto sympatičtější, než-li skutečná přítomnost Lorda Haarta apod. Na druhou stranu, jakmile jsem desítku rozehrál a ponořil se do děje jako takového, tak mě tohle přestalo celkem vadit.
A teď jedna vyslovená spekulace

Vzpomínáte si, jak končí celá série Heroes 3, resp. počátek Heroes 4? Obyvatelé prchají branami do různých světů a v podstatě i časů ...