Možná ne, jen to již tak načatého hráče dožere zcela.
Ne každý je takhle splachovací jako ty, technická stránka věci prostě do hodnocení hry patří. Tady nejde jenom o velikost, ale už se opravdu nebudu opakovat.
Ano, techincká stránka věci do hodnocení patří, stejně tak patří do hodnocení hry její obtížnost. Ale jak má vliv technická stránka hry na obtížnost?
Já kdybych tu hru hodnotil a recenozval, v první věci bych zkritizoval velikost světa a jeho komprimaci. Zvlášť, pokud bych hru hodnotil jako pokračování MM. Ona celá ta mapa je menší, než jedna mapa v MM6 a celá ta série stavěla právě na velkém světě. Kdybych to nebral jako pokračovatele MM, stejně by mi to vadilo, protože v této hře je ta komprimace opravdu nevuřitelně přehnaná. Ono nejde o velikost, ale z grclost. Prostě je to moc nahuštěný. Z toho ostatně si myslím pramení i problémy hráčů s tou obtížností. Tady v této hře není čas a prostor si zvyknout a přizpůsobit se. Člověk musí zareagovat hodně rychle, nejpozději na začátku akt2. Pokud zjistí, že rozvíjí družinu špatně později, už to nezachrání.
Druhá věc, které bych hře vytkl a která by jí velmi shodila je právě ona absence vedlejších dovedností. Ty jednak mají v sérii tradici a jednak dělaly hru složitější a obtížnější a zde tím, že je vynechaly, jí neskutečně zjednodušili. Ono v MM6, kde to bylo s nimi nejsnadnější a mohl se je naučit každý, to mělo určitý vliv. Například se hráč musel rozhodovat, jestli raději rozvine meč, nebo raději obchodování a musel zvažovat, když nerozvinu meč, mudu na další mapě slabší a neporazím kostlivce. Když rozvinu meč, nebudu mít peníze, nebudu si moc dovolit lepší zbraně a na další mapě neporazím kostlice. atd atd. V 7čce to posunuly tyto dovednosti ještě dál, i zde dokonce nyní byli hráči, kteří si mysleli, že se 7čka nedá hrát bez zloděje. Já si to tak dlouho myslel, než jsem došel na to, jak jej nahradit. Tím ta hra byla složitější, člověk musel vzít do party slabšího bojovníka, aby uměl vedlejší věci. To v této hře není a jde se jen zabývat čistě bojem. Proto lze hrát za 3trpaslíky a 1mága.
Třetí věc bych vytkl nevyváženost jednlivých herních postav - za lidského bojovníka by nejspíše hrál jen masochysta, trpaslík nemá konkurenci atd atd.
Další věci by byly ty, co jsem zde psal po EA a které stále i ve finální verzi platí. Jako zbytečnost dialogů (ono ani v předchozích dílech nebyly dialogy nic moc, ale tady je to extrém). Mrtvost měst, kde sice jsou postavy, ale jen jako kulisy. To i v 6tcese alespoň pohybovaly a mělo smysl je občas oslovit a najmout. Tady to ani nejde a pokud to jde, nemá to smysl. Na dnešní dobu by ve hře pak postavy měly nějak žít.
Pak by to byla ta technická stránka. Ale ta mi osobně tak moc nevadí. Nemyslím, že má vliv na samotné hraní. Jinak by mi vadila velmi. Ona se občas sekne, ale v situacích, kdy se nic neděje. Mě třeba na chvíli zmizel hrat s guvernérem, než se načetl (několikrát jsem do něj narazil)

. Na jiné technické problémy jsem nenarazil a těžko je hodnotit.
Co se týče patchu a toho, že opravuje věci tím, že je zakazuje, to je jiná věc. To bych spíš asi kontaktoval autory a zeptal se jich, jestli jim náhodou nespadlo něco na hlavu. Ale zase ani to nemá vliv na hru jako takovou. Léčitelku jsem nepoužíval ve hře vůbec, ať už ve verzi 1.3, kde byla zabugovaná, tak i ve verzi 1.4, kde nefungovala. Tedy nevím.
Já bych číselně hru nezávisle na patchy hodnotil tak na 60%. Tedy lehký nadprůměr (s tím, že většinu dnešních her bych hodnotil tak na 20-40%). Za patch a ty nové dungeony bych hře něco přidal, za snahu. Tak řekněme 65%.