Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 22:04:11
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279104 krát)

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1125 kdy: Únor 11, 2014, 10:25:34 »

tedy alt+tab (technické detail)
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1126 kdy: Únor 11, 2014, 11:09:52 »

Mě se třeba gothic3 seká i v dnešní době na PC převyšující požadavyk asi 3x, kde je nainstalovaný na ramdisku (tedy nic se nenačítá z disku, ale jen se to přesouvá z RAM do RAM) a i tak mi nejde plynule. Ale ta hra měla hodně problémů.

Zde u této hry těžko říct. Mám pocit, že hra nějak špatně využívá paměť. 64 bitů je asi kvůli paměti RAM a hra celkově využívá RAM stylem, že do ní neustále zapisuje data, ale neodstraňuje je. Takže by asi mělo platit, že čím déle hraješ, tím hůř reaguje a funguje. Ono to asi nesouvisí s grafikou a directx11. Protože ten je i ve win7 32bit, takže by tam neměl být požadavek na 64 bitů, ale na directx11 (aby to nějak lépe pracovalo s grafikou a využívalo to pokročilejší grafické funkce).

Ale nevím, můžu zkusit sledovat využití paměti RAM při hraní. Při tom jednom vypnutí na tvrdo, kdy hra přestala reagovat v menu, se mi ale zdá, že systém ukazoval kritický nedostatek paměti RAM (tedy že byla plně využitá), ale nejsem si úplně jistý - pokud by to tak bylo, pak by to v mém případě bylo neuvěřitelné :).
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1127 kdy: Únor 11, 2014, 11:20:42 »

Citace: Elemir
Rozbíjení předmětů by se podle hodnot v configu mělo lišit dle obtížnosti - na warriora se rozbíjí předměty málo, na adventurer podstatně více.

Hrál jsem na dobroduha a předměty se mi rozbíjely jednou za uherský rok.

Citace: Milhaus
Taky nechápu, jak je možný, že vznikne během chvilky tak velký rozdíl v získaných zkušenostech mezi postavami, zvlášť když si dávám velký pozor, aby by při smrti nepřítele byli všichni na živu a při vědomí.

Nejvíce zkušeností, za každého zabitého nepřítele, získá ta postava, která zasadí poslední úder.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1128 kdy: Únor 11, 2014, 12:47:02 »

4KILLER: Aha, připíšu si poznámku k rozbíjení věcí. Na dobrodruha to zkusím teprve rozehrát, tak je dobré vědět, že to nebude o nic horší.

Ad zdraví u elitních monster: to má jednoduché vysvětlení. Účelem hry bylo, aby se souboje úměrně tomu neprotahovaly. Elitní monstra jsou tedy tužší co do útoku a odolnosti, ale na "oplátku" mají méně zdraví. Limbic to zmiňoval v jednom z chatů a taky to dodržel (taky jsem si toho v bestiáři všiml).

Ad 64-bit: desítka je sama o sobě 32-bit aplikací, sama o sobě tedy více paměti využívat nemůže. K tomu si jako kontrast vemte grafické karty, které mají dneska okolo 2 GB na textury a to už se bavíme o HD. Limbic v jednom příspěvku poskytl vysvětlení i s odkazem na článek o 64-bit a bylo vidět, že u nich o tom nemá nikdo ani páru. Pokud by ta hra byla optimalizovaná, tak nebalancuje na hranici 4 GB nároku na RAM, ale v pohodě by se do něj vešla. Jenomže do toho vstupuje ještě Unity3D jako takové. Je dost možné, že za kdejakou blbinou, kterou v Limbicu pro hru zapli, se skrývá další faul a ty se potom postupně sčítají.

U Gothic 3 je pokažená optimalizace hezky vidět, jenomže to je taky hra, která je zároveň na úplně jiném levelu technického zpracování. Desítka by prostě na současném hardware měla běhat bez jediného zádrhelu.
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1129 kdy: Únor 11, 2014, 14:32:08 »

Za tu optimalizaci by Limbic/UBI zaslouzily přes zadek. Ja vidim problém v tom ze nevydali nejaky optimalizacni hotfix, který by hru aspoň trochu odladil hned par dnu po vydani.Vetsina lidi ma hru uz dohranou, a to ze třeba něco v patchi odladi je jim uz jedno.Hre to dost uskodilo.Osekana 32bit verze je samozrejme smesna, a jak tu uz bylo zmineneo, zakryva se tim jen neschopnost. Hra ma grafiku celkem uchazejici, ale nic co by ospravedlňovalo ty silene nároky. Limbic ma proste stesti ze se jim hra po herni strance povedla, jinak by to byl propadak jak brno. Prirovnavani ke Gothicu 3 je celkem trefne, az na to (jak psal Elemir) ze G3 když vysel byla vizualne uzasna hra a mel na tu svoji narocnost nárok.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1130 kdy: Únor 11, 2014, 17:27:55 »

Já se jen obávám toho, aby to DLC ještě nezhoršily. Je to opravdu škoda, protože hře se dá vytknout máloco, těch několik bugů není zas tak fatálních + se dají celkem snadno odstranit. Blbé je, že Ubi/Limbic k tomu docela mlčí a dál se tváří, jakoby se nic nedělo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Kosty

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1131 kdy: Únor 11, 2014, 18:46:37 »

Ahoj, chci se zeptat, jak jste sundali toho Křišťálového pavouka ve 3. patře Ztraceného města? Jsem na 18 level a vždy druhý jeho zásah je pro mě konec. Je proti němu nějaká ochrana? Jo a prosím Vás, kde přesně najdu ten úlomek ohně?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1132 kdy: Únor 11, 2014, 18:50:31 »

Ahoj, musíš přežít první přiblížení k němu a kontaktní útok. Jakmile ho trefíš, bude se teleportovat. Budeš mít pak čas se vyléčit. Jakmile se teleportne až dolu, tak máš vyhráno. Zblízka není tak nebezpečný a dole už na tebe jinak ani nebude moci.

Jo, ten úlomek, tak ten je zrovna v truhle u toho pavouka :).
IP zaznamenána
This is the end ...

Kosty

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1133 kdy: Únor 11, 2014, 21:10:11 »

Díky, ještě jeden dotaz k tomu, nevím si rady s tou v Živelnou kovárnou u ohně, jak posunout ty plošiny, vždy mi uprostřed jedna ujede doprava? Nevíš Elemíre radu co s tím? Díky :)
IP zaznamenána

Kosty

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1134 kdy: Únor 11, 2014, 21:14:57 »

Citace: Kosty
Díky, ještě jeden dotaz k tomu, nevím si rady s tou v Živelnou kovárnou u ohně, jak posunout ty plošiny, vždy mi uprostřed jedna ujede doprava? Nevíš Elemíre radu co s tím? Díky :)

Tak už jsem na to přišel, sorry za spam ;)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1135 kdy: Únor 11, 2014, 22:14:12 »

V pohodě, mě to taky přišlo divné a hezkou chvilku jsem na to koukal, než mi to došlo :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Petr

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1136 kdy: Únor 12, 2014, 09:07:10 »

zdravicko , narazil sem na takovy problem , v povysovacim ukolu na paladina, musim najit v ruinach 4 stranky , bohuzel se nedostanu pres jedny dvere protoze zadna z mych postav nema vnimani a nedokaze otevrit tajny pruchod , je nejaka sance , ze to nektera z postav otevre kdyz to budu porad zkouset ?(max 10 vnimani) ,to jako kvuli tomuhle nedodelam povyseni na paladina? jestli ano tak mam 100chuti hru odinstalovat
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1137 kdy: Únor 12, 2014, 10:10:46 »

Ahoj, tajné chodby jsou v Prokletých ruinách nastaveny na velikost Vnímání 42. S touto hodnotou je bez problému otevřeš. Čím nižší je tvoje skutečná hodnota, tím menší bude pravděpodobonost.

Aby to jakž takž šlo, potřebuješ zvednout Vnímání alespoň nad 15 (existuje k tomu i kouzlo - Orlí zrak) a pak třeba metodou save/load, dokud se ti to nepodaří.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1138 kdy: Únor 12, 2014, 23:53:40 »

Před dvěma dny Ubisoft na Open Dev blogu oznámil přibližný odhad vydání patche ... tedy oznámil, během pár dnů zveřejní ChangeLog. Doufejme, že patch vyjde souběžně :D Slíbeny jsou i 3 nové dungeony. Pracuje se jen na opravě bugů, opravdu žádnou optimalizaci nečekejte ;)

Jinak se vrátím k pár dní staré poznámce o tom, jak se mi nezadařilo dopočítat hodnoty vlastností na základě jejich definic (velikost útoku a zranění u mečů). Dneska jsem se zvesela pustil do přípravy podkladů pro seznam kouzel a nečekaně mě napadlo jít si to taky zkusit ověřit. Samozřejmě jsem se opět nedopočítal.

Ovšem na chybu jsem nakonec přišel. Prvně musím všechny varovat, pokud se rozhodnete testovat implementaci pravidel, sundejte z postavy vše, co zkoumaný bonus zvyšuje :D Neřekl bych, že se na tohle sám nachytám. Ale to nebyla ta skutečná příčina. Na obrazovce přehledu statistik postavy je vpravo dole rámeček s nadpisem Magické síly. Pokud danou školu neovládáte, je tam hodnota 1.0. Jakmile se jí naučíte (1 dovednstní bod), objeví se tam hodnota 1.1 a tato hodnota dále roste v závislosti na počtu bodů v dovednosti, atributu magie apod. A tady je právě chyba. Ty hodnoty jsou totiž zaokrouhleny.

Příklad:

Představte si, že hodnota atributu Magie je 0 a do Magie ohně dáme 1 dovednostní bod (otevřeme si jí). Dle popisu 1 bod = 5% zranění navíc  (faktor 0,05). V okénku Magické síly by se správně měla objevit hodnota 1.05, ale v reálu tam bude zaokrouhlených 1.1. Když do toho teď zatáhneme i atribut Magie, tak se nedopočítáme. 1 bod Magie totiž zvyšuje sílu kouzla o další 2% (faktor 0,02), což se normálně nedozvíme.

Je hezké, že tabulka charakteristik postavy je plná všemožných čísílek, jenomže se v principu jedná jen o líbivý efekt. Předpokládám, že obdobně to nakonec bude i u těch zbraní.
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1139 kdy: Únor 13, 2014, 10:22:15 »

Ahoj Elemire, plánuješ časem napsat nějaký návod k MMX? A co se týká hry. Neseká se ti? Jakou máš hardwarovou konfiguraci?
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 111