Před dvěma dny Ubisoft na Open Dev blogu oznámil přibližný odhad vydání patche ... tedy oznámil, během pár dnů zveřejní ChangeLog. Doufejme, že patch vyjde souběžně

Slíbeny jsou i 3 nové dungeony. Pracuje se jen na opravě bugů, opravdu žádnou optimalizaci nečekejte

Jinak se vrátím k pár dní staré poznámce o tom, jak se mi nezadařilo dopočítat hodnoty vlastností na základě jejich definic (velikost útoku a zranění u mečů). Dneska jsem se zvesela pustil do přípravy podkladů pro seznam kouzel a nečekaně mě napadlo jít si to taky zkusit ověřit. Samozřejmě jsem se opět nedopočítal.
Ovšem na chybu jsem nakonec přišel. Prvně musím všechny varovat, pokud se rozhodnete testovat implementaci pravidel, sundejte z postavy vše, co zkoumaný bonus zvyšuje

Neřekl bych, že se na tohle sám nachytám. Ale to nebyla ta skutečná příčina. Na obrazovce přehledu statistik postavy je vpravo dole rámeček s nadpisem
Magické síly. Pokud danou školu neovládáte, je tam hodnota 1.0. Jakmile se jí naučíte (1 dovednstní bod), objeví se tam hodnota 1.1 a tato hodnota dále roste v závislosti na počtu bodů v dovednosti, atributu magie apod. A tady je právě chyba. Ty hodnoty jsou totiž zaokrouhleny.
Příklad:Představte si, že hodnota atributu Magie je 0 a do Magie ohně dáme 1 dovednostní bod (otevřeme si jí). Dle popisu 1 bod = 5% zranění navíc (faktor 0,05). V okénku
Magické síly by se správně měla objevit hodnota
1.05, ale v reálu tam bude zaokrouhlených 1.1. Když do toho teď zatáhneme i atribut Magie, tak se nedopočítáme.
1 bod Magie totiž zvyšuje sílu kouzla o další 2% (faktor 0,02), což se normálně nedozvíme.
Je hezké, že tabulka charakteristik postavy je plná všemožných čísílek, jenomže se v principu jedná jen o líbivý efekt. Předpokládám, že obdobně to nakonec bude i u těch zbraní.