Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:14:30
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 73 74 [75] 76 77 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279175 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1110 kdy: Únor 10, 2014, 18:11:43 »

Ztracené město bylo pro mě taky příjemným překvapením. Na Montbarda jsem šel taky až na konec a kosil jsem to tam jedna radost :D Bylo to takové hezké zadostiučinění.

Kus úlomku pro kovárnu jsi musel minout ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1111 kdy: Únor 10, 2014, 20:10:12 »

No já to v tom ztraceném městě neprocházel celé, jen část, protože jsem měl plný inventář. Navíc ve třetím patře ti kostlivci přece jen byli docela silní. Ale už jsem získal tři další požehnání tj - vody velmi snadné, světla - také velmi snadné a ohně - psycho, ten šéf ohnivých elementálů mě dával jednou ranou všechny, mnohdy i do lebky. Ale nakonec jsem jej umlátil. Ke dveřím vzdušného se mi nepodařilo ani přilížit, ti dva vzdušní elementálové mě vždy sejmou na jeden zásah (ale já stejně nemám jejich úlomek).

Taky jsem konečně našel opravdu účinné kouzlo, se kterým se dá s trochou štěstí dát zranění 1200-1500. Tedy Imploze v základní magii zraňuje při kritickém zásahu něco mezi 400-500 a zasahuje všechny postavy na čtverci. Takže s trochou štěstí lze třem nepřátelům dát každému to zranění :). A to ještě nejsem velmistr, kvůlli povyšení. Jen některé obludy jsou proti tomu odolné, například duši. Naopak všechny kostlivce a ghůly jsem s tím hrnul prsama :). (myslím ty silnější ve třetím patře) a stejně tak to fungovalo na elementály. Třeba ten boj s páněm ohně byl víceméně jen o tom, udržet mého mága na živu :).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1112 kdy: Únor 10, 2014, 20:21:33 »

Vzdušní elementálové jsou sami o sobě slabí, ale kouzlí řetězový blesk, což je docel a průšvih. Pokud je nesejmeš v jednom kole, tak je to znát. Pyrannaste (pán ohnivých elementálů) byl opravdu prima, skoro se mi nechtělo věřit, že to je myšleno vážně :D U mě to bylo o náhodě, záleží, co zrovna zakouzlí. Jinak jako potvora je taky celkem snadno usekatelný, jenomže přežít ty dva jeho útoky je problém.

Základní magii jsem docela podcenil, u mě to uměla jen runová kněžka a ta má maximum mistr. Když to vemu kolem, tak jsem se k velmistrovským kouzlům nedostal nikde. Příště bych zrovna tenhle obor rád zkusil. Stejně tak se mi líbila magie vody, na kterou nakonec nedošlo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1113 kdy: Únor 10, 2014, 20:28:24 »

No ta imploze je mistrovské kouzlo, předpokládám, žena velmistra to ještě trochu zesílí. (já už to mám rozvinuté na max, ale nejsem povýšenný, takže se to nemůžu naučit.

Dá se ve hře plnit všechny povyšovací úkoly, nebo jen ty, za které hráč hraje?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1114 kdy: Únor 10, 2014, 20:31:36 »

Celkově hrají za 3 magicky orientované postavy (trpaslíka, člověka a šamana) a jednu bojovou (elfa tanečníka) a docela to stihám v klidu, překvapivě. Ač útočných kouzel jsem do teď skoro nevyužíval, ona ta podpůrná kouzla jsou taky hodně dobrá.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1115 kdy: Únor 10, 2014, 20:56:03 »

Daji se splnit jen ty ktere mas v družině.

Jinak pokud by po teto hře měl byt další dil, chtěli byste další v podobném stylu, nebo spíše něco jako MM 6-9?
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1116 kdy: Únor 10, 2014, 21:23:03 »

já možná hybrid. Mimo boj bez tahů (a možná i kroků), v boji s tahy ale ve stylu, jako třeba v 6ce nebo 7čce, tedy aby opravdu byl rozdíl v rychlostech nepřátel, aby existovala i kouzla Zrychlení/Zpomalení a aby se dalo v boji trochu víc taktizovat. Taky bych uvítal návrat nebojových dovedností (jako vnímání, opravování, obchodování atd atd).

Například jsou v této hře pasti? Existuje na to kouzlo, po získání požehnání světla by je měl hráč sám nacházet bez kouzla, ale já na žádnou past nnarazil (ve zkušební verzi byly, třeba na hradě), ale v této jsem si jich nevšiml.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1117 kdy: Únor 10, 2014, 21:34:43 »

Pasti jsou v některých hádankových dungeonech. Na opravování existuje NPC (dráteník). Ale jako dovednosti bych to viděl radeji.

Pokud by měla být jedenáctka a měla zůstat tahová, pak jsem taky pro vylepšení boje. No, vlastně by mě úplně stačilo, pokud by někdo dohlídnul, aby to nebyl technicky takový průšvih :D Podle mě budeme nyní rádi, pokud vůbec vyjde DLC.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1118 kdy: Únor 10, 2014, 21:39:14 »

Tak já s rozbitými věcmi moc problémy nemám, takže dráteníka nepotřebuji (raději mám v partě toho úkolového astronoma, co zvedá zkušenosti a obchodníkakvůli cenám kouzel - toho pak vyhodím za někoho jiného). Ale spíš jde o princip. Místo toho, aby ve hře bylo opravování a předměty se rozbíjely často, se předměty téměř nerozbíjejí a opravování není. Stejně tak řešení absence vnímání a identifikace věcí a její řešení (tj kouzla) se mi zdají býti poněkud podivná. Hrát to za čistě bojovníky bez magie zřejmě bude problém. Přitom magie by měla nahrazovat absenci dovedností (tedy například buď vnímavý lučišník, nebo kouzelník s kouzlem - když už tam ty kouzla dávat) atd atd.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1119 kdy: Únor 10, 2014, 22:03:19 »

Hra se zatím prý prodává dost dobře, takže o to bych se nebál. Brzo vyjde nový patch, ve kterém budou 3 nové dungeony.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1120 kdy: Únor 11, 2014, 07:56:21 »

Hlavně aby opravili to neskutečné sekání a padání hry. (tedy možná je to jenom u mě). Je pravda že mám už poměrně starý stroj, ale vlastnoručně skládaný a novej Tomb Raider mě šel v pohodě bez zaškubnutí na max detaily, tohle ne.
IP zaznamenána

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1121 kdy: Únor 11, 2014, 08:42:58 »

Tak to já můžu říct, že mě to ještě nikdy nespadlo (zatím), ani se to neseká (hraji to na maximum) až na některá konkrétní místa. Myslím, že je to tím, že svět je rozdělen na malé zóny, které se postupně načítají, když k nim hráč přijde (když přechází z jedné do druhé) a je to uděláno tak hloupě, že se hra snaží načíst velké množství dat za velmi krátkou dobu a navíc hráč přímo vidí z jedné zóny do druhé, takže před sebou má lesík bez kytiček a objektů, chvíli to zachrochtá a najednou se před ním objeví kytičky a lesík vypadá jak lesík.

Nebo se mi stalo, že jsem šel vodou, došel na ostrůvek s vrakem lodi, prošel okolo na druhý malý ostrůvek (asi 5 kroků), otočím se a loď a všechny objekty nikde - byl tam jen prázdný ostrov. V tu chvíli jsem se lekl, že mě hra někam teleportovala a začal jsem panicky hledat cestu zpátky. (prostě to vypadalo, že jsem úplně někde jinde), udělal jsem dva kroky přes vodu a loď a všechny objekty toho ostrůvku se zase načetly :). Tam to právě nejspíš bylo též těmi zónami a já se dostal tak říkajíc mezi kozy (tedy mezi dvě zóny, kdy se nezobrazovalo nic a přitom to bylo vidět).

Hra je taky poměrně náročná nejspíše na paměť ram (nejspíš asi proto vyžadují 64bitový systém). Pokud má hráč málo paměti, pak nezávisle na rychlosti PC se mu hra bude asi dost sekat v těchto místech (protože se bude vše načítat z disku). Já to mám na ssd disku mám paměti hodně, takže u mě je to vždy jen chvilka, ale na pomalejších PC to bude asi problém. Mohl bych zkusit dát hru na ram disk :).

Pokud je to tak, jak si myslím, pak to budou spravovat a zlepšovat jen stěží, protože ta hra je do těch zón rozdělena už v základu (už v engine) a pokud by jí nechtěli předělávat celou (vytvořit víc zón s menším počtem objektů), nebo neubírat na objektech, aby jich bylo méně, pak to nejspíše neopraví. Ale uvidíme.

Jednou se mi stalo, že jsem musel hru vypnout, protože nešlo ukladat ani načítat a celkově přestalo reagovat menu :). Asi množství dat v paměti přeteklo a hra už definitivně nestihala :).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1122 kdy: Únor 11, 2014, 09:33:19 »

Rozbíjení předmětů by se podle hodnot v configu mělo lišit dle obtížnosti - na warriora se rozbíjí předměty málo, na adventurer podstatně více.

Patch vyjde zcela určitě, ale co Ubisoft prostě nepochopí je, že nový obsah je na houby, pokud neopraví hru jako takovou. V poslední době čekám už i v menu save pozic, než hra zareaguje na kliknutí :D Přitom by jeden řekl, že je to přeci jen obyčejný seznam.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1123 kdy: Únor 11, 2014, 09:46:37 »

Počkat na lehčí obtížnost se věci rozbíjejí častěji, než na těžkou? Tak to je vážně divný. Ale já to a lehkou hrát ani nehodlám, takže pokud to nezmění v patche, pak mi je to jedno :).

Ona ta hra má celkově několik docela divných prvků. Například elitní verze nepřátel mají téměř vždy méně životů, než jejich běžné verze, což je divný. Možná je to dáno také obtížností a změnami na poslední chvíli, protože to nedává smysl.

Taky nechápu, jak je možný, že vznikne během chvilky tak velký rozdíl v získaných zkušenostech mezi postavami, zvlášť když si dávám velký pozor, aby by při smrti nepřítele byli všichni na živu a při vědomí. Například v prvním aktu (kde mi postavy do bezvědomí vůbec neupadaly), byl na 5 levelu již rozdíl víc, jak polovinu úrovně. Tedy elf tanečník byl již v polovině nové úrovně, zatímco ty ostatní postavy teprve získaly nový level. (a určitě to nebylo tím bezvědomím, kdy postavy exp nezískávají). Někdy za zabitou obludu postava získá víc exp, než ostatní (taky nechápu proč). Jestli je to podle toho, kdo a jak moc se podílí na jejím zabití, nebo fakt těžko říct.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1124 kdy: Únor 11, 2014, 10:23:37 »

NO ono se to seká hlavně při otáčení, jinak to celkem jde a když vlezu do baráku, zčerná obrazovka a nic a stále nic. Pomůže jenom ctrl-alt a vypnutí natvrdo. To že to vyžaduje 64-bit systém je taky celkem úlet. Ta hra není po grafické stránce zase tak extra. Takvej crysis jakýkoliv, gothic, tomb raider nový jsou na tom mnohem lépe a v pohodě to šlape. Tím nechci říct že se mě hra nelíbí to ne, nehraju to kvůli grafice o ni mě jde až na posledním místě ale přijde mě divné stahovat nastavení z max.
Jinak mám 4GB paměti.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 73 74 [75] 76 77 ... 111