Tak to já můžu říct, že mě to ještě nikdy nespadlo (zatím), ani se to neseká (hraji to na maximum) až na některá konkrétní místa. Myslím, že je to tím, že svět je rozdělen na malé zóny, které se postupně načítají, když k nim hráč přijde (když přechází z jedné do druhé) a je to uděláno tak hloupě, že se hra snaží načíst velké množství dat za velmi krátkou dobu a navíc hráč přímo vidí z jedné zóny do druhé, takže před sebou má lesík bez kytiček a objektů, chvíli to zachrochtá a najednou se před ním objeví kytičky a lesík vypadá jak lesík.
Nebo se mi stalo, že jsem šel vodou, došel na ostrůvek s vrakem lodi, prošel okolo na druhý malý ostrůvek (asi 5 kroků), otočím se a loď a všechny objekty nikde - byl tam jen prázdný ostrov. V tu chvíli jsem se lekl, že mě hra někam teleportovala a začal jsem panicky hledat cestu zpátky. (prostě to vypadalo, že jsem úplně někde jinde), udělal jsem dva kroky přes vodu a loď a všechny objekty toho ostrůvku se zase načetly

. Tam to právě nejspíš bylo též těmi zónami a já se dostal tak říkajíc mezi kozy (tedy mezi dvě zóny, kdy se nezobrazovalo nic a přitom to bylo vidět).
Hra je taky poměrně náročná nejspíše na paměť ram (nejspíš asi proto vyžadují 64bitový systém). Pokud má hráč málo paměti, pak nezávisle na rychlosti PC se mu hra bude asi dost sekat v těchto místech (protože se bude vše načítat z disku). Já to mám na ssd disku mám paměti hodně, takže u mě je to vždy jen chvilka, ale na pomalejších PC to bude asi problém. Mohl bych zkusit dát hru na ram disk

.
Pokud je to tak, jak si myslím, pak to budou spravovat a zlepšovat jen stěží, protože ta hra je do těch zón rozdělena už v základu (už v engine) a pokud by jí nechtěli předělávat celou (vytvořit víc zón s menším počtem objektů), nebo neubírat na objektech, aby jich bylo méně, pak to nejspíše neopraví. Ale uvidíme.
Jednou se mi stalo, že jsem musel hru vypnout, protože nešlo ukladat ani načítat a celkově přestalo reagovat menu

. Asi množství dat v paměti přeteklo a hra už definitivně nestihala

.