Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:14:42
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279178 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1095 kdy: Únor 08, 2014, 23:06:58 »

no mě už teď po vypnutí firewallu funguje vše.Jenže se mi moc nelíbí mít vypnutý firewall. Ale jak tedy nastavit ty vyjímky, aby to fungovalo i u této hry, to netuším. Klasický postup nejde, zřejmě hra používá ještě nějaký další program/proces, který se stará o komunikaci a který je zablokovaný.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1096 kdy: Únor 08, 2014, 23:33:50 »

Co jsem četl, tak tohle nikdo moc nevyřešil. Dříve to bývalo jednodušší, to člověk mohl snadno získat seznam požadavků na firewall a šlo to. Já mám aktivní jen Windows firewall a jde to bez problémů. Pomalu jsem se smířil s tím, že pokud se nechci pořád v něčem šťourat a nastavovat, tak se s tím musím smířit :D

Trochu odbočím. Naposledy mě v tomhle ohledu dostal Mac OSX prohlížeč Savannah .., ale kuš Savannah je hosting, prohlížeč je Safari :D. Po pátém pravidlu ve firewallu jsem se s ním rozloučil :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1097 kdy: Únor 08, 2014, 23:38:38 »

Jo. Možná by bylo dobré to někam napsat (třeba na web do technických požadavků/instalaci/hraní), že jedním z klasických bugů je, že se nedá dostat do kovárny/přes most. A že řešením je vypnutí firewallu. Všiml jsem si, že s tím má problémy hodně lidí a zřejmě to nějak souvisí s démoverzí, kde by tadle část měla být zablokovaná. Jenže pokud se hře nepovede navázat spojení s netem, tak si pořád myslí, že jde o démo. Ačkoliv uplay komunikuje, hru pravidelně aktualizuje, atd. Protože hra ke komunikaci zřejmě nepoužívá uplay.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1098 kdy: Únor 09, 2014, 06:49:20 »

Tak jsem to nemyslel, ale ulehcilo jim to práci, nemuseli je z gruntu vytvářet a mepi předlohu :) Bylo by lepší,  kdyby to tak udelali

Tak pavouci jsou pavouci, ti se nemeni ;D Stráže vypadají jak vypadají,  protoze jsou z dark messiah a taky proto, že Karthal a poloostrov má velké kulturalni vazby na Stříbrná města a Svobodna mesta východu (dějiště Dark messiah). Vím je to zkopirovany, ale se strážema problém nemám, pochybuju že by je udělali nějak radikalne jinak kdyby ty modely udělali od začátku :), to už je lepší nadavat, že kazdej trpajzlik je Heroes 5 a polovina z nich vypadá jako Wulfstanovo dvojče :)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1099 kdy: Únor 09, 2014, 06:53:28 »

4rizek: Mistrovske kouzlo Základní Magie Duchovní Maják.

A myslím, že Leanu sem taky viděl nekde v Karthalu :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1100 kdy: Únor 09, 2014, 13:51:15 »

Já to myslel taky jinak :), ale jak jsem tu včera konfiguroval databázi, tak jsem se v tom ztratil. Myslel jsem, že použít assets bylo jednodušší, protože je prakticky nemusíš upravovat. Limbic to vzal tedy jako skládačku a jen málo se toho muselo dodělávat. Ta vlastní invence vývojářů je v tom nižší.

Heroes 6 vůbec neznám, takže pro mě je dost portrétů a postaviček nových. Generické portréty byly už v šestém díle. Docela dobrý komentář mají postavy, které přímo používají portrét postavy z družiny. Leany jsem si nevšiml, budu muset pak kouknout při poznámkách :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1101 kdy: Únor 09, 2014, 19:29:41 »

taky mě velice štve, že nemohu jít do 2 dungeonu (stejně jako flash) jelikož nemám v partě ani orka ani trpoše :///

teleport ve hře není, ale v základní magii je kouzlo duchovní maják a ten funguje jako teleport (po zadání výchozí pozice se lze na dané místo přemístit)

killer:
tam nejde vůbec o quest, ale o to že jsem si umístil maják v karthalu (přístavní čtvrť) pak šel do chudinské čtvrti (přes stoky) a na druhé straně kde jsem objevoval nový místa a poté portl na maják tak při další návštěvě té samé oblasti jsem jí měl neporzkoumanou... mohlo to být ojediné nevim nezkoušel jsem to dále
IP zaznamenána

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1102 kdy: Únor 09, 2014, 21:19:15 »

heslo k páce v hrobce tisíc hrůz v lvl 2? jsou tam 3 šutry (s hádankama), předpokládám, že každý říká kus hesla....
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1103 kdy: Únor 09, 2014, 21:38:02 »

erebos
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1104 kdy: Únor 09, 2014, 22:00:14 »

Kdepak, nejsou to části hesla, jedná se o šifru. Rozebíral jsem to v threadu MMX Hádanky spojené s truhlami :-).
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1105 kdy: Únor 09, 2014, 23:14:55 »

Na tuhle hádanku jsem spravnym postupem neprisel, uprimne ani me to nenapadlo, ze se to ma resit tak jak uvadis. Ale jelikož to chtelo jmeno, tak jsem tam nakonec toho erebose zkusil. Jinak to je dost tezkej rebus, a problem je ze když na to clovek opravdi sparvnym postupem prijde, ta odmena v te truhle je anprosto neadekvatni, ja tam nejakej modrej smuk co stal za prd a par goldu, jako resit to tam třeba hodinu nebo dyl a pak dostat tohle, tak me asi klepne:)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1106 kdy: Únor 10, 2014, 05:34:30 »

Jinak Ashan je prý ve stejném vesmíru jako třeba Enroth, Antagarich nebo VARN, takže kdoví, ceho se můžeme dočkat v budoucnu, když uvazime Jassada, denik astronoma z věže Enigmy a toho vědce co byl vyhnán za objev plochych planet je docela mozne, že se něčeho dočkáme i ze starých světů. I když pobihani s Blastery jako ve starych dilech bych v blizke budoucnosti necekal no :D
IP zaznamenána

tajo

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1107 kdy: Únor 10, 2014, 06:28:24 »

Chlapi co říkáte na tento mod?

L I N K
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1108 kdy: Únor 10, 2014, 08:26:34 »

4falsh: Mě by to taky nenapadlo. Vzal jsem to jako hádanku a nikde ani náznak, že by to měla být šifra. Nemá to navíc žádný logický vztah k tomu dungeonu - pochybuju, že si Erebos do truhly uložil těch pár cetek na horší časy :D

Starších věcí se jen tak nedočkáme, to nemá Ubisoft v plánu.

4tajo: S podobnými úpravami opatrně, jsou to jen čisté modifikace datových souborů a patche je můžou později zvesela ignorovat. Takže se může stát, že skončíš u čisté instalace hry. Obecně nejsem přívržencem podobných úprav, protože zrovna tyhle byly vytvořeny za účelem hru co nejvíce zjednodušit ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1109 kdy: Únor 10, 2014, 10:34:10 »

Ta hra je fakt docela nářez :). Těžší obtížnost je opravdu těžší, než byla v té pracovní verzi :). Navíc když člověk neví co a jak, může si to ještě zkomplikovat. Například já došel k Lordu Kilburnu, identifikoval jsem toho chlapa, co stál za útoky na guvernéra a dostal úkol jej zabít. Jenže v lesíku za věží lorda byli ultrasilní banditi a já je prostě nedával. (například jejich lučišník mě sejmul jednou ranou). Tak jsem si říkal "Hmmm..." a netušil co dál. Tama se prostě projít nedalo. Tak jsem začal zkoumat zbytek světa a levelit a získávat lepší vybavení. Postupně jsem vykuchal všechny minotaury, orky, pavouky a podobnou havěť, dostal jsem se pěšky až do Skalního útesu a po cestě vše vyřídil, procházel jsem i stoky do města (ale nedalo si jít dál) atd. Vykuchal jsem i ty silné obludy, jako drak, zlobr, bílý vlk, nějak hromotluk se štítem, vyřešil i většinu hádanek, prostě jsem byl víceméně všude, kam se dalo jít bez ostatních požehnání (krom zemského). Každý boj byl doslova bitva s mnoha load/save (dost mě fakt štve, že se ve hře nedá pohybovat při boji a že nepřátelé nejsou různě rychlí - tím jsou víceméně třeba lučišníci skoro nepoužitelní a navíc nejde ani najít vhodnější místo pro boj, pokud nepřátelé hrdinu obklíčí a nevychytá to hned na začátku - což na některých místech ani nejde). Povedlo se mi zabít i dva ty ultrasilné bandity v lesíku okolo Karthalu, obejít jej z této strany atd. Na ně jsem musel použít "speciální taktiku" pomocí toho větrného dechu, jednoho vždycky odfouknout pryč a druhého mlátit :).

Tak jsem se rozhodl, že to zkusím i u té věže Lorda Kilburna a opravdu ty 4 extrasilné bandity zabil (opět pomocí fučení a odfukování, ještě v kombinaci se zapletením). Tak jsem si říkal, jestli budou takto silní banditi u toho paladina, co mám zabít, tak potěš a já už prostě neměl kam jít :) a k mému překvapení tam byli nepřátelé velmi slabí (v podstatě jsem je tam kuchal jak po másle, včetně toho paladina). Čistil jsem i nižší patra Ztraceného města od nemrtvých, ale tam už v tom jednom patře byly přece jen silnější obludy, tak jsem to nedořešil. Až pak jsem zjistil, že ona k tomuto chlapíkovi vedla okolo věže Lorda Kilburna ještě jedna cesta, kama se dalo v klidu projít a že jsem s těmi utlrasilnými bandity vůbec bojovat nemusel :D. Tak teď bych měl jít do toho Karthalu :).

Akorát mě trochu děsí, že mám spoustu úkolů, které vůbec netuším jak vyřešit. Ono hodně z nich se asi váže na ta požehnání v Kovárně živlů, ale já nenašel žádný další část, takže mám jen to požehnání země. Myslel jsem, že další kousek získám z toho paladina v rámci hlavní linie, ale ten jej neměl, tak nevím. Už by to chtělo najít nějaký další :)

Zatím mě to ale baví, ač to má hodně nedostatků a chyb, ten základ je dobrý. Třebas to časem ještě vychytají.
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 72 73 [74] 75 76 ... 111