Ta hra je fakt docela nářez

. Těžší obtížnost je opravdu těžší, než byla v té pracovní verzi

. Navíc když člověk neví co a jak, může si to ještě zkomplikovat. Například já došel k Lordu Kilburnu, identifikoval jsem toho chlapa, co stál za útoky na guvernéra a dostal úkol jej zabít. Jenže v lesíku za věží lorda byli ultrasilní banditi a já je prostě nedával. (například jejich lučišník mě sejmul jednou ranou). Tak jsem si říkal "Hmmm..." a netušil co dál. Tama se prostě projít nedalo. Tak jsem začal zkoumat zbytek světa a levelit a získávat lepší vybavení. Postupně jsem vykuchal všechny minotaury, orky, pavouky a podobnou havěť, dostal jsem se pěšky až do Skalního útesu a po cestě vše vyřídil, procházel jsem i stoky do města (ale nedalo si jít dál) atd. Vykuchal jsem i ty silné obludy, jako drak, zlobr, bílý vlk, nějak hromotluk se štítem, vyřešil i většinu hádanek, prostě jsem byl víceméně všude, kam se dalo jít bez ostatních požehnání (krom zemského). Každý boj byl doslova bitva s mnoha load/save (dost mě fakt štve, že se ve hře nedá pohybovat při boji a že nepřátelé nejsou různě rychlí - tím jsou víceméně třeba lučišníci skoro nepoužitelní a navíc nejde ani najít vhodnější místo pro boj, pokud nepřátelé hrdinu obklíčí a nevychytá to hned na začátku - což na některých místech ani nejde). Povedlo se mi zabít i dva ty ultrasilné bandity v lesíku okolo Karthalu, obejít jej z této strany atd. Na ně jsem musel použít "speciální taktiku" pomocí toho větrného dechu, jednoho vždycky odfouknout pryč a druhého mlátit

.
Tak jsem se rozhodl, že to zkusím i u té věže Lorda Kilburna a opravdu ty 4 extrasilné bandity zabil (opět pomocí fučení a odfukování, ještě v kombinaci se zapletením). Tak jsem si říkal, jestli budou takto silní banditi u toho paladina, co mám zabít, tak potěš a já už prostě neměl kam jít

a k mému překvapení tam byli nepřátelé velmi slabí (v podstatě jsem je tam kuchal jak po másle, včetně toho paladina). Čistil jsem i nižší patra Ztraceného města od nemrtvých, ale tam už v tom jednom patře byly přece jen silnější obludy, tak jsem to nedořešil. Až pak jsem zjistil, že ona k tomuto chlapíkovi vedla okolo věže Lorda Kilburna ještě jedna cesta, kama se dalo v klidu projít a že jsem s těmi utlrasilnými bandity vůbec bojovat nemusel

. Tak teď bych měl jít do toho Karthalu

.
Akorát mě trochu děsí, že mám spoustu úkolů, které vůbec netuším jak vyřešit. Ono hodně z nich se asi váže na ta požehnání v Kovárně živlů, ale já nenašel žádný další část, takže mám jen to požehnání země. Myslel jsem, že další kousek získám z toho paladina v rámci hlavní linie, ale ten jej neměl, tak nevím. Už by to chtělo najít nějaký další

Zatím mě to ale baví, ač to má hodně nedostatků a chyb, ten základ je dobrý. Třebas to časem ještě vychytají.