Hmm, tak jsem nejspíš zjistil, čím to je. Zřejmě je to firewallem v eset. Ačkoliv jsem ručně v něm nestavil vyjímky, aby dovolil hře jako takové komunikovat s internetem, tak jí nejspíš nějak blokuje. Když jsem teď dal firewall úplně vypnout a načtl hru (která byla u toho vojáka na mostě), tak voják zmizel a už můžu projít.
Tak fakt nevím. Například ten malware od ubisoftu mi pořád nějak nefunguje, co se týče komunikace. Hru jsem přes něj stahl, nainstaloval atd, například "úspěchy" semi zapisují (tedy to, že jsem dokončil akt 1 se zapsalo), ale hra se neustále snaží synchronizovat save se servrem a pokaždé to selže. Stejně tak bych asi měl za dokončený akt 1 dostat nějakou tu jejich odměnu (nějaké ty jejich peníze, za které se dají kupovat ty doplňky do hry - jako artefakty, nebo bonusový dungeon "Mňoukání". No a to, že jsem dokončil akt1 se nepočítá - v malware ubisoftu se to pořád ukazuje jako nedokončené. Za ty jejich peníze jsem si "koupil" artefakty, které by měla mít prý postava v inventáři, ale nikde jsem je nenašel a podobně. To tedy dělá i s vypnutým firewallaem. Tak nevím.
Myslím ale, že ten bug, že Lev nechce odcestovat do kovárny a stejně tak ten bug že voják nechce odejít z mostu, je dán firewallem v PC uživatele, zřejmě není jiná možnost, než jej úplně vypnout (nastavení vyjímek a povolení komunikace dané hře a malwaru uPlay nepomůže).
edit: Tak teď mi hra i přidala ony reklivie do inventáře. Takže to nejspíše též bylo firewallem.
edit2: Taky se povedla synchronizace po dalším zapnutí a vypnutí hry, takže to nejspíše je tím firewallem. Fakt nechápu.