Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:13:12
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279155 krát)

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1065 kdy: Únor 08, 2014, 01:15:55 »

Tak jsem to před chvili dohral. Ackoliv nemam moc rad ciselna hodnoceni, MMX bych dal 8/10 a kdyby nebyla tak spatne optimalizovana tak 9/10. Jo, spravne, libilo se mi to:)
Jinak cela parta lvl 33, a nevim, tak kolem 40 hodin.´Ukoly všechny hotove, jedine co jsme neudelal bylo modleni o tech soch, pac ta u Oka me nefunguje, nebo delam něco spatne a nevim co.
Na hádanky a puzzle jsme prisel sam, az na Air shard, na to jsem se musel podivat, protože po hodine marného zkouseni mi vůbec nebylo jasne jaky to ma princip. Ciselna chyba v ukolu z Obelisky me taky stala dost casu:)
A co se mi nelíbilo a co mi ve hre chybelo? Spis detaily. Ocenil bych nejakou peknou statistiku hry, lepsi vyobrazeni postav v inventari (i v MM9 se aspoň ten obrazek zmenil po povyseni), nejake zuzitkovani tech statisicu goldu co clovek na konci ma, nejakou jednodussi vyrobu predmetu, alchymii,ocarovavani bilych itemu. vetsi vyber portretu. Dost mi lezlo na nervy kouzlo které roztoci a rozmaze obraz dokolečka, chápu ze jde o zmateni, ale když to je po padesate tak nic moc. Zaverecna část hry trpi tim ze uz není cesty zpet, az po titulkach.I když pribehove to smysl dava.
Pribeh byl celkem dobry, a mozna me to donuti rozehrat Heroes 6 Complete které mi trci na Uplay a nic se s nima nedeje.
Nejsmutnejsi je, ze když dojedou zaverecne titulky, tak se clovek vrati zpet do světa kde uz neni vůbec nic co delat, kdyby se to aspoň respawnulo, když uz nic:)
Ale jinak vyborna hra na kterou jsem cekal leta, tesim se na nejake to DLC (i když je rad nemam) a snad na pokracovani. Jo a taky se timhle Limbic u me stal firmou které se jakz takz da verit (ta optimalizace)
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1066 kdy: Únor 08, 2014, 02:39:49 »

4Killer: Ano, hrál jsem všechny HOMAM, Dark Messiah (ty stráže jsou vážně odtud, stejně tak černá garda), starší díly Might and Magic taky (některé) a Legend of Grimrock jsem nehrál, takže zdi neposoudím. Takže jsem také poznal, že třeba Dunstan je přebarvený model Sandora.

Tady jde o to, že ta hra měla velmi malé prostředky pro vývoj, proto je 80 procent modelů atd. z Heroes 6 a 5 a proto tam třeba není zobrazování předmětů na postavě (to mě mrzí asi nejvíc). Stejně tak se tam objevují hrdinové z Heroes 6 jako NPC. U starších dílů might and magic taky byly modely z Heroes 3, např. v sedmičce :) Jasně, byl bych rád, kdyby se tam tak moc nerecyklovaly modely z Heroes 6, ale říkat tomu plagiát je dost hanlivý výraz, který si to nezaslouží. Ale to je jen můj názor :)

Jenom teď doufám, že hra bude mít úspěch a MM XI bude mít nějaký pořádný rozpočet.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1067 kdy: Únor 08, 2014, 09:13:03 »

S HoMM 3 a M&M 7 bych nesouhlasil ;) Některé modely jsou si jen podobné, principielně je nelze z jedné vzít a strčit jen tak do druhé. Obě hry mají jinak vystavěný engine. Navíc obě hry jsou z pohledu historie současníky, popisujícími události stejné doby. U toho se podobnost předpokládá, ale to jen na okraj :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1068 kdy: Únor 08, 2014, 09:45:45 »

takové 2 menší bugy:

1) nevím jestli je to u všech úkolů nebo jen u vysvobození felgara, ale po získání shalassina požehnání jsem dokončil lebkovou skálu lvl. 2 dostal potřebnou truhlu (podúkol pro černé tesáky) a teprve až poté objevil vrak "sluneční laň" kde se mi úkol aktualizoval, říkal jsem si že zkusím zanést truhlu na příslušné místo ale bohužel úkol nešel dokončit takže budu muset load o hodinu zpět a dokončit to ve správném pořadí!! (ano byl použit spoiler s heslem ale ještě se mi to v žádné hře nestalo abych musel úkol plnit přesně v daném pořadí a nemohl třeba úkolový item získat dříve a tím bych nemohl splnit ukol)

2) skvělé kouzlo "duchovní maják" vlastně takový teleport, ale pokud jej umístím poté prozkoumám nějakou oblast a nechci jít celou cestu stejnou zase zpět a použiji duchovní maják abych se dostal zpátky, tak jsem zjistil, že danou oblast jsem neměl prozkoumanou když jsem tam šel v rámci dalšího questu znovu... což dost naštve a je to použitelné pouze již pro oblasti prozkoumané....
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1069 kdy: Únor 08, 2014, 10:52:06 »

To první není bug. Posloupnost úkolů je jasná, jinak než od toho námořníka heslo nezískáš, takže si designér zjednodušil práci. U Duchovního majáku to je zajímavé, nejspíš to ve chvíli vyvolání ukládá proměnné o prostředí a ty se pak znovu načtou. Buďto je to záměr, nebo je to taky odfláklé.
IP zaznamenána
This is the end ...

1

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1070 kdy: Únor 08, 2014, 11:12:43 »

Takže mám dohráno přečetl jsem si tu spoustu věci a musím bohužel reagovat :)

Parta paladin , Druid , Trpaslík štítonoš a třeba Elf s dvěma dýkami je neskutečně silná....

Paladin může hodit když jde do tuhého a potřebujete získat čas Nebeská zbroj (aby druid vychlemtal manu nebo cokoliv kdy potřebujete nutně čas)  a pokud je to váš primární class a rvete do něj všechny sudy tak ke konci je to neskutečně silná postava.

Druid...zelená magie je velcie silná hlavně díky regeneraci, kamenné kůže a jedovatého mraku...pravidelně jsem hodil při bojích regeneraci hned za tím kamenou kůži ( později místo kamenné kůže jsem dával Tekutá membrána ) a na nepřátele spršku jedu nebo jedový mrak..nešlo o zranění ale o to že otrávená postava má malí úhyb...narvěte na to ještě kouzlo Rozštěpení a nepřátelé mají fakt problém. Jediný problém druida jsou životy takže veškeré flakonky na životy a manu pro změnu jsem rval do něj ( sudy do paladina)

Trpaslík štítonoš není třeba jakkoliv komentovat ta postava je fakt dobrá. Nakoenc jsme ho naučil i ohnivou magii protože je tam jednou kouzlo které je fakt potřeba a to ochrana proti paralýze. .

Elf s dvěmi meči....problém nastává když nemáte orka ( u ostatních nevím ale je to možné) že nedostanete jeden quest který je jen pro Orky. Na druhou stranu Elf s dvěma meči který je zaměřený na kritiky a má vysoký úhyb dává větší dmg než trpaslík s 80 tkaou silou.

Moje další družina bude nejspíše Člověk paladin, Orc šaman (ohnivá a zelená a neb regenerace je fakt boží) Trpalík štítonoš a elf s dvěma zbraněmi.
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1071 kdy: Únor 08, 2014, 11:14:55 »

Citace: Cougy
... a použiji duchovní maják abych se dostal zpátky, tak jsem zjistil, že danou oblast jsem neměl prozkoumanou když jsem tam šel v rámci dalšího questu znovu...

Co to bylo za quest?
IP zaznamenána

Cougy

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1072 kdy: Únor 08, 2014, 12:02:51 »

killer

byl to quest na vysvobození falgara a hamza zadal ukol zajistit klíč od stok a informace od černých dýk nebo jak si říkají a ti zadali podúkol, že chtějí truhlu z jedné lodi, kde ti přeživší řekne, že ji nagové odnesli do lebkové skály.

Ale jak řekl správně Elmir heslo do lebkové skály právě získáš právě od toho přeživšího a neměl by ses tam dřív dostat což se já díky spoileru dostal... takže si progamátoři ulehčili práci, ale na druhou stranu jsem tam dřív neměl co dělat :)
IP zaznamenána

KILLER

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1073 kdy: Únor 08, 2014, 12:07:05 »

Cougy: Ne mě zajímala ta dvojka. Když jsi používal duchovní maják, teleportnul ses zpátky a v rámci další questu (kterého?) jsi zjistil, že je oblast neprozkoumaná.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1074 kdy: Únor 08, 2014, 13:58:52 »

4Elemir: Právě že jsou si podobné dost, jsou to je upravené sprity z heroes 3 :) Ale co už, s tím sem problém neměl naopak to bylo dobrý když troll vypadal stejne tam i v heroes 3. Jo a co se tyče toho tak MMX a Heroes 6 se taky odehrávají ve stejné době, proto je většina NPC z heroes 6.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1075 kdy: Únor 08, 2014, 14:09:44 »

Pro 1: A na jakou že si to hrál obtížnost? ;) Regenerace má význam tak do poloviny hry, potom už to nemá ten správný efekt. Jinak mi není pořád jasný, co máš na mysli s tím úkolem jen pro orky.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1076 kdy: Únor 08, 2014, 14:19:28 »

4Návštěvník: Takže máš na mysli to, že vezmu sprit z HoMM 3, dám ho do M&M 7 a on bude fungovat? ;) MMX a HoMM 6 ano, ale co má MMX společnýho s Dark Messiahem?
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1077 kdy: Únor 08, 2014, 14:24:51 »

K te podobnosti homam a mm. Samozrejme nejde vzit spritovou nebo polygonovou potvoru ze jedne hry a dat ji do druhé. A ze jsou stejne? No jasne ze jsou, delaji je podle jednoho navrhu, a spis by bylo divne kdyby stejne nebyli, když jde o stejnou dobu. Praci si usetri, ale maximalne s návrhem te potvory. Podobnosti s Dark Messiah a MMX jsme si akorát vsiml ze nektere druhy vojaku vypadaji skoro totozne, ale nijak mi to nevadi, spis mi prijde ze se pekne drzi zaběhnutého stylu.
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1078 kdy: Únor 08, 2014, 14:34:14 »

Jo ještě jak to tady ctu. Ja v parte nemel orka ani trpaslíka, a nedostal jsme se do dvou dungeonu, u vchodu stal trp nebo ork a rikali ze to je jen pro ne. I když je mozny ze jsem nekde udelal nejakou chybu, ale spis to vypada ze opravdu musí byt v parte.
PS:najmute NPC orci rasy nepomohlo:)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #1079 kdy: Únor 08, 2014, 14:36:25 »

Stráže a kouzelníci určitě, možná i pavouci jsou z DM. Příběhově je to zajímavé v tom, že MMX má svým dějem značně předbíhat DM.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 70 71 [72] 73 74 ... 111