DVD verze není v aktuální verzi a protože Limbic nezvládá aktualizace bez update jádra, tak jak vidno, rozdílový patch je nakonec komplet celá hra

Nechal jsem DVD zabalené a jedu jen ná té digitální distribuci, poněvadž jsem něco podobného docela čekal.
Dneska jsem se docela zasekl. Nevěděl jsem, kam se vrtnout, tak jsem se vrátil do Lebkové jeskyně a vyčistil první patro (do druhého lze vlézt jen s heslem). Celkem v pohodě jsem přežil i zdejší přepadení. Cestou zpět jsem pak zkusil Halotský hájek a podařilo se mi porazit zdejší elitní zemní elementály. Byl to celkem zdlouhavý souboj, ale nakonec to šlo. Bohužel jsem vzápětí zjistil, že jsem tu minule špatně něčetl, je tam opravdu dungeon o dvou patrech. Nic zajímavého, vlastně je tu prázdno, až na čaroděje v druhém patře. Po jeho likvidaci jsem se nestačil divit a začal se prosekávat zástupy hladových ghúlů zpět na povrch

Bladedancerovi jsem v Seahavenu koupil do druhé ruky jeden z těch předražených hedvábných mečů a křižačka už má magii světla na mistru, takže to docela šlo. Odměnou bylo bladedancerovo povýšení ... uf. Konečně jsem se přiblížil k hranici 200 damage v hlavní ruce, neb jsem mohl taky docvičit velmistra meče.
Hned jsem si to vyzkoušel na 3. patře Ztraceného města (pavouka jsem zatím neotvíral). Pak následoval právě zákys. Vydal jsem se splnit Prokletý chrám, abych povýšil křižačku. Chrám už šel čistit snadněji, ale na konci jsem jaksi skončil, nevěda, co dál. Nějak jsem si vzpomněl na něco o tajných dveřích, což tedy zabralo (ještě že existují ty svitky). Při té příležitosti jsem musel přidat nějaké body své mistryni meče do Vnímání. Považoval jsem to za nevýznamnou vlastnost pro melee, ale ejhle, ono to zvyšuje útočný bonus. Zvedl jsem to jen přiměřeně, aby mi jen trochu vzrostla pravděpodobnost pro otevření tajného průchodu.
Dobrá, dozvěděl jsem se cosi o disku a měl jsem ho jít hledat. Ovšem kam? Prolezl jsem Karthal, Seahaven, Skalní útes a nic. Nakonec jsem zjistil, že jsem v chudinské čtvrti Karthalu přehlídl "kus" mapy

Začal jsem totiž řešit zas hlavní linii a to mě k tomu navedlo. V sídle Černých tesáků jsem ho pak koupil od pašeráka (+relikvii za 5 zlatých ... potom mě právě došlo, že tohle jsem tu už četl a netrklo mě, že jsem ve městě musel něco vynechat). Vrátil jsem se zpět do chrámu a nic. Měl jsem za to, že mám už všechny 3 části, ale neměl. Tak začalo zuřivé hledání. Nakonec jsem na poslední díl narazil na 2. patře Ztraceného města, kde byl v truhličce v tmavé chodbě - jasně si vybavuju, že jsem tu předtím nepoužil světlo, protože velké truhla šla vidět i bez toho, tak jsem si myslel, že je tu jediná. Část úkolu se zaškrtla a v chrámu jsem ho mohl konečně dokončit. Mám tedy i paladinku.
Když už jsem byl tu, tak jsem to vzal přes hrad Portmeyron do 3. patra Ztraceného města, abych skoncoval i s krystalovým pavoukem. Parádní zástup ghúlů a spekter ... ale rozsekal jsem je skoro bez zaškobrtnutí (NPC léčitelka musela jednou asistovat). Samotný pavouček byl zajímavější. Chvilku jsem přemýšlel, jestli není buglý. Základem je dostat se bez otálení k němu a donutit ho k první teleportaci (vlastně jde o to, jestli to družina dokáže přežít, neboť pavouk je nebezpečný jen na dálku). Družina může uhnout stranou a vesele se léčit. Pak se to zopakuje, pavouček zmizí dolu do kaple mezi lavice a od této chvíle je to legrace. Pokud se někomu choval/bude chovat jinak, tak viz výše ... možná je buglý

Ve Skalním útesu jsem zjistil, že na odstranění kletby Krag Haka mi chybí ještě jedny bobule, tak zas směrem do Stínového lesa u Karthalu. Nic naplat, patrola černých banditů musela jít stranou (už je to o něco lehčí souboj, ale pořád jsou docela tuzí). Utrhnout bobule a zpět ke Krag Hakovi.
A tím to pro mě dneska (teda pro brzké ráno

) skončilo. Postavy jsou level 23-24 a v batohu mi k vodnímu úlomku přibyl i ohnový (z truhly krystalového pavouka). Ráno mě asi čeká pár posledních bitev na dostupné mapě světa s černými bandity a pak asi už jen Živelná kovárna, neboť dál už se bez požehnání Shalassy nedostanu.