Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 07:49:41
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279870 krát)

Hammerstorm

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #870 kdy: Únor 01, 2014, 01:09:02 »

Jo tak ty myslíš asi něco jiného než já.. já myslel plošiny v kovárně živlu, ve vdušné části
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #871 kdy: Únor 01, 2014, 01:18:29 »

DVD verze není v aktuální verzi a protože Limbic nezvládá aktualizace bez update jádra, tak jak vidno, rozdílový patch je nakonec komplet celá hra :) Nechal jsem DVD zabalené a jedu jen ná té digitální distribuci, poněvadž jsem něco podobného docela čekal.

Dneska jsem se docela zasekl. Nevěděl jsem, kam se vrtnout, tak jsem se vrátil do Lebkové jeskyně a vyčistil první patro (do druhého lze vlézt jen s heslem). Celkem v pohodě jsem přežil i zdejší přepadení. Cestou zpět jsem pak zkusil Halotský hájek a podařilo se mi porazit zdejší elitní zemní elementály. Byl to celkem zdlouhavý souboj, ale nakonec to šlo. Bohužel jsem vzápětí zjistil, že jsem tu minule špatně něčetl, je tam opravdu dungeon o dvou patrech. Nic zajímavého, vlastně je tu prázdno, až na čaroděje v druhém patře. Po jeho likvidaci jsem se nestačil divit a začal se prosekávat zástupy hladových ghúlů zpět na povrch :D Bladedancerovi jsem v Seahavenu koupil do druhé ruky jeden z těch předražených hedvábných mečů a křižačka už má magii světla na mistru, takže to docela šlo. Odměnou bylo bladedancerovo povýšení ... uf. Konečně jsem se přiblížil k hranici 200 damage v hlavní ruce, neb jsem mohl taky docvičit velmistra meče.

Hned jsem si to vyzkoušel na 3. patře Ztraceného města (pavouka jsem zatím neotvíral). Pak následoval právě zákys. Vydal jsem se splnit Prokletý chrám, abych povýšil křižačku. Chrám už šel čistit snadněji, ale na konci jsem jaksi skončil, nevěda, co dál. Nějak jsem si vzpomněl na něco o tajných dveřích, což tedy zabralo (ještě že existují ty svitky). Při té příležitosti jsem musel přidat nějaké body své mistryni meče do Vnímání. Považoval jsem to za nevýznamnou vlastnost pro melee, ale ejhle, ono to zvyšuje útočný bonus. Zvedl jsem to jen přiměřeně, aby mi jen trochu vzrostla pravděpodobnost pro otevření tajného průchodu.

Dobrá, dozvěděl jsem se cosi o disku a měl jsem ho jít hledat. Ovšem kam? Prolezl jsem Karthal, Seahaven, Skalní útes a nic. Nakonec jsem zjistil, že jsem v chudinské čtvrti Karthalu přehlídl "kus" mapy :D Začal jsem totiž řešit zas hlavní linii a to mě k tomu navedlo. V sídle Černých tesáků jsem ho pak koupil od pašeráka (+relikvii za 5 zlatých ... potom mě právě došlo, že tohle jsem tu už četl a netrklo mě, že jsem ve městě musel něco vynechat). Vrátil jsem se zpět do chrámu a nic. Měl jsem za to, že mám už všechny 3 části, ale neměl. Tak začalo zuřivé hledání. Nakonec jsem na poslední díl narazil na 2. patře Ztraceného města, kde byl v truhličce v tmavé chodbě - jasně si vybavuju, že jsem tu předtím nepoužil světlo, protože velké truhla šla vidět i bez toho, tak jsem si myslel, že je tu jediná. Část úkolu se zaškrtla a v chrámu jsem ho mohl konečně dokončit. Mám tedy i paladinku.

Když už jsem byl tu, tak jsem to vzal přes hrad Portmeyron do 3. patra Ztraceného města, abych skoncoval i s krystalovým pavoukem. Parádní zástup ghúlů a spekter ... ale rozsekal jsem je skoro bez zaškobrtnutí (NPC léčitelka musela jednou asistovat). Samotný pavouček byl zajímavější. Chvilku jsem přemýšlel, jestli není buglý. Základem je dostat se bez otálení k němu a donutit ho k první teleportaci (vlastně jde o to, jestli to družina dokáže přežít, neboť pavouk je nebezpečný jen na dálku). Družina může uhnout stranou a vesele se léčit. Pak se to zopakuje, pavouček zmizí dolu do kaple mezi lavice a od této chvíle je to legrace. Pokud se někomu choval/bude chovat jinak, tak viz výše ... možná je buglý :D

Ve Skalním útesu jsem zjistil, že na odstranění kletby Krag Haka mi chybí ještě jedny bobule, tak zas směrem do Stínového lesa u Karthalu. Nic naplat, patrola černých banditů musela jít stranou (už je to o něco lehčí souboj, ale pořád jsou docela tuzí). Utrhnout bobule a zpět ke Krag Hakovi.

A tím to pro mě dneska (teda pro brzké ráno :)) skončilo. Postavy jsou level 23-24 a v batohu mi k vodnímu úlomku přibyl i ohnový (z truhly krystalového pavouka). Ráno mě asi čeká pár posledních bitev na dostupné mapě světa s černými bandity a pak asi už jen Živelná kovárna, neboť dál už se bez požehnání Shalassy nedostanu.
IP zaznamenána
This is the end ...

cenda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #872 kdy: Únor 01, 2014, 01:35:45 »

Lidi, mám vážnej problém, jak vyjdu ven z jakehokoliv mesta...zapne se bojovy mod i kdyz s nikym nebojuju coz mi znemoznuje vstoupit kdekoliv nebo mluvi s kymkoliv...nevite co s tim? takhle pokracovat nemuzu. Ze zacatku sem myslel jestli to neni tim ohnivym pozehnanim, ale vybil sem pustou plan a furt me to upozornuje na nepratele
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #873 kdy: Únor 01, 2014, 03:00:22 »

Nevim jestli to pomuze ale zkus zmacknout LeftControl+LeftAlt+R mělo by to resetnout nejak tah tvůj nebo nepratel..třeba to pomuze.
IP zaznamenána

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #874 kdy: Únor 01, 2014, 03:16:44 »

elemir dakujem ze si napisal ze ohnivy ulomok je pri pavukovy :D ja som sa k nemu ani nepriblizil tak som ho nehal na neskor .... ja uz som obiavil asi 100% mapy :D kocku po kocke ... v prekliatom chrame z tym dochom mi nic nejde asi preto ze memam tam Q :) .... aspon som to cele vybil :) ... pozehnania mam vsetky az na ohnive ... povysenia postav vsetky .... a uz som siel pozret do tej hrobky 1000 hroz ... este tam mam dungy v ktorych som nebol ... vo wislinskej jungly je nejaka sovia jaskyna myslim .... hore v horach nejaky chram toho vzdusneho draka (uz som zabudol jeho meno) .... v horach nad hradom je este nejaky dung a tiez tam mi trpaslik dal Q na velmistra kuse ... ze mam tam najst a postrielat 5 tercov ... 4 mam a neviem kde je posledny ... niekolkokrat som tam vsetko obehol ... moje lvly su zatel cca 28 .... a inak ty co nadavaju ake je to tam drahe .... tak vy mate vysiu obtiaznost :) ...je to tam napisane ze okrem zivotov aj drahsie sluzby :) ... jaj to mam eazy a pri sebe uz vise 300K  .... 4elemir ... heslo v lebkovej jaskyni je : mečoun   ... povedal ti ho ten pri tom vraku lode ... :) ...
IP zaznamenána

cenda

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #875 kdy: Únor 01, 2014, 04:46:52 »

to flash: kdepak, nic to neudela, ma nekdo nejake dalsi napady? :D nechce se mi to rozehrat znovu kdyz sem to vsecko pracne vybijel. a proc am mam refresh kdyz tam byt nema?
IP zaznamenána

belosek

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #876 kdy: Únor 01, 2014, 08:56:16 »

zdravím. nestalo se někomu že i po dokončení úkolů v kovárně živlů se neotevřela cesta do seehaven????? me tam pořád stojí ten jeblý voják a nechce mna pustit :-D. nevíte jak na to??? díky :o)
IP zaznamenána

skoula

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #877 kdy: Únor 01, 2014, 09:16:25 »

já mám prosbu nevíte, čím může být způsobeno časté padání hry do WIN??? mám WIN 7 32 a hru mám verzi 1.31. tuším...  

dost často jak jdu z lokace do lokace a loaduju tak mi to padá, popř když dělám save :(

díky..
IP zaznamenána

belosek

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #878 kdy: Únor 01, 2014, 09:29:22 »

Může to být tím že máš 32 bit. já mám 64 a jede to uplně v pohodě ;-).
IP zaznamenána

Paja1986

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #879 kdy: Únor 01, 2014, 10:00:29 »

Tak já nevim co s tim duchem v Prokletých rozvalinách. Zakrvácené stránky mam všechny čtyři. Disk mam taky, ale oltář kam ho mam dát nikde nemůžu najít. Přišel na to už někdo?
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #880 kdy: Únor 01, 2014, 10:34:19 »

4belosek: Ahoj, nemožnost přechodu z Act I do Act II je už řešená samostatně v zákysech.

4skoula: Padání hry na 32-bit systému může být opravdu kvůli 32-bit. Včera mě to kleklo i na 64-bit a při tom jsem si všiml, že ta hra si drží v pohodě přes 1,8 GB paměti. Tedy stačí, aby na pozadí běželo něco dalšího + systém si alokuje místo sám a je to v háji. Někde psali, že to sice naswapuje do souboru, ale omezení souboru je na polovinu paměti, tedy pokud máš "jen" 4 GB RAM, pak jsou to pouhé 2 GB a to je málo.

4cenda: K tomu bojovému režimu, já si tu raději držím více save pozic, abych se mohl kdykoliv vrátit jen o kousek dále. Pokud ti to ovšem nejde ani se strašími save pozicemi, pak je to blbé. U některých soubojů mají při velkém počtu potvor některé potřebu bojiště obcházet až se třeba ztratí. Už se mi i párkrát stalo, že se mi bojový systém vypnul, tedy jakobych zdánlivě potvoře utekl. Jestli se ti podařilo něco podobného a pustilo tě to do města, pak máš někde na open mapě někoho, kdo tě pořád sleduje a v tom ti právě měla pomoci ta klávesová zkratka, která to odblokne, ale potvoru budeš muset asi najít sám.

Soví jeskyně je pro povýšení šamana, mám tam úkol. Do Lebkové jeskyně bych asi mohl s tím heslem jít, ale chvi to vzít popořadě. Ackwalandar je sice tuhý, ale přeci nemůže být v tuhle chvíli pro mě už nezdolný :D Je totiž zajímavé, že s některými typy monster, které tu jsou povážovány za těžší, problém nemám a pak zkejsnu na něčem zdánlivě jednoduchém :)

Včera jsem šel ještě zkusit splnit úkol pro trénink velmistra ve válečnictví. První souboj v pohodě, ale najednou přišlo druhé kolo, to už jsem se trochu zapotil (šamani nejsou příjemné potvory ani v jednom vyskytujícím se exempláři). No a když jsem si oddychl a shlédl svojí vyčerpanou družinu, začlo třetí kolo a za zády jsem dostal pěknou herdu. Otočím se a tam kyklop :D Dobrá začal jsem ho systematicky krájet, ale přišel mi nějaký tužší, než ten v nebezpečné jeskyni ... bodeť ne, vedle družiny stál druhý :D

Ta nemožnost plnit úkoly pro povolání, která v družině nemám, mi taky vadí. Člověk pak něco najde a marně hledá NPC, které s tím má něco společné. Tipuju, že to někdo nadhodí na oficiálním fóru a v Limbicu s tím něco udělají.

Zrovna v tom Prokletém chrámu je to blbé i když má družina ten úkol zadaný. Nikde není žádné vodítko. Mimochodem, pro Paja1986, musíš ten disk dát zpět tomu duchovi.
IP zaznamenána
This is the end ...

skoula

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #881 kdy: Únor 01, 2014, 10:41:16 »

jj mám "pouze" 4 GB paměti.. takže resume je to, že si mám zvyknout na to padání jo :(  

tak to bohužel asi nebudu hrát, protože co 5 min spouštět hru fakt nebudu.. a to jsem velký fanda této serie a hra se mi dost líbí ... :)
IP zaznamenána

Paja1986

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #882 kdy: Únor 01, 2014, 10:44:18 »

Elemir:Ale jakym způsobem mu ho mam dát? Když začne konverzace, tak tam mam akorát dvě možnosti rozhovoru. To že se omlouvam,že nemluvim jejím jazykem a pak to Chcípni zrůda. Když klikam na ten disk, tak se nic neděje.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #883 kdy: Únor 01, 2014, 10:55:14 »

4skoula: Doporučený je samozřejmě přechod na 64-bit verzi, ale spíš bych počkal, jestli nevyjde ještě nějaký patch. Nepodpora 32-bit systémů naštvala dost lidí. Můžeš ještě kouknout, jestli by se ti nepodařilo uvolnit více paměti (povypínat zbytečné služby apod.).

4Paja1986: Koukni na ten úkol, musíš mít tu první položku zeleně odfajfknutou. Pokud ne, tak určitě nemáš všechny části disku (jsou 3).
IP zaznamenána
This is the end ...

skoula

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #884 kdy: Únor 01, 2014, 12:10:58 »

jj už jsem ted hrál asi hodinku a vypnul jsem co šlo v podstatě a jelo to ani jeden pád..  konečně i posun ve hře trošku, ale i tak pro jistitu co chvíli samý save... :)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 57 58 [59] 60 61 ... 111