Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 16:39:55
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 280411 krát)

Roman

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #540 kdy: Prosinec 23, 2013, 20:05:33 »

Preview zpracovali skvěle a hra se nám konečně dostává do nějaké pěkné podoby. Doufám, že vývojáři za ten měsíc ještě na mnohém zapracují nejen na rychlosti postav během boje tak i na tom pohybu všeobecně.

V EA poprvé když jsem cukavě vyšel z mola, tak mi připadalo, že mi to nestíhá počítač a až potom mi docvaklo "aha grid-based" :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #541 kdy: Prosinec 23, 2013, 20:57:16 »

Ano, mají to zpracované výborně. Jsem rád, že tam zůstal i ten "zrychlený" vývoj charakterů a je to podobně vybalancované jako verze 1.2.2, protože to se mi líbilo. Oni to tam sice v kontrastu připodobňují originální sérii, ale i v ní se ve skutečnosti dalo postupovat rychle. Záleželo na zvolené taktice hry. Stejně tak přetrvávající zaměření na bojové charaktery je mi sympatické.

Jsem zvědav, jestli to opravdu teď utípli a pokračovat se bude až po final release, nebo se se u digitální distribuce bude pokračovat dál a krabicovka bude obsahovat jen "základ", který se poté patchne dle potřeby.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roman

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #542 kdy: Prosinec 23, 2013, 21:41:04 »

Myslím si, pokud to nyní utípnou a budou dodělávat některé věci přes patche, tak by to nemuselo být zrovna optimální cesta, že se tam budou vyskytovat nějaký bugy nebo ještě trochu přes patch dobalancoválat postavy to čert vem.
Ale například ta rychlost postav při bojích, jakožto i celý ten grid-based systém má nyní spousty odpůrců a pokud tohle nebude při oficiálním vydání hry vyšperkovaný, tak to nadobro odradí spousty hráčů odchovaných na M&M VI-IX, který si na ten systém budou muset zvyknout a může to vrhnout i špatný stín na recenze, které by měly přilákat nové hráče. Pak nemusí ani žádný M&MXI vzniknout a celá sága může být pohřbena jako Titanic, který už ze dna nikdo nevytáhne :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #543 kdy: Prosinec 24, 2013, 11:13:15 »

U krabicovky už moc času není, počítám spíš s úvodní aktualizací po startu. To je nevýhoda oproti digitální distribuci, ale Uplay asi nikoho nepustí hrát s nižší verzí hry. I v rámci Early Access to vyžadovalo nejprve instalovat všechny aktualizace, takže to bude nejspíš stejné.

Kolik to bude schopno přesvědčit hráčů VI-IX je těžko říci. Část to zavrhla rovnou, někdo to koupil jen ze zvědavosti, ale hrát to nebude apod. Zajímavé třeba bylo, kolik lidí desítku koupilo, aniž by se zabývalo detaily. Proto jsem tu preventivně u nákupu nejprve zdůraznil všechny "kritické" body, aby to bylo opravdu jasné hned :) Teď opravdu chybí jen perfektní ukázka celého systému v akci, což měl Limbic udělat hned na počátku. Podle mě právě tohle reputaci hře pošramotilo nejvíc.

Nad recenzemi jsem už uvažoval a docela se toho obávám. Desítka vychází v době nášupu jiných her a první, co recenzenty určitě napadne, bude porovnávat desítku s nimi. Je to snadné a na recenzenta to klade nižší nároky. Přitom bych si rád přečetl recenzi, kde to bude někdo porovnávat nejen vůči novým hrám, ale bude to umět porovnat i vůči originální sáze (a tím nemyslím max. jen VI nebo VII díl). Na druhou stranu má desítka dost obecné cílení na skupinu hráčů. Ve SCORE prý vyšlo už preview, docela by mě zajímalo, jak to zpracovali. LEVEL čeká dle všeho spíš rovnou na plnou verzi (preview vyjde na Games.cz).
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #544 kdy: Leden 10, 2014, 08:07:40 »

Datum release se neodkladně blíží a na Open Dev vyšly další dva články. The Hunter představuje nové povolání pro orky a spolu s ním se do hry znovu vrací schopnost Zabiják démonů. Druhý článek Welcome to Karthal, představuje samotné město Karthal. Podle popisu a screenshotů je vidět, že bude o notný kus větší, než-li Sorpigal a bude i podstatně zajímavější.

Jinak dnes budu upravovat pár věcí okolo distribuce desítky u Playmana, protože dle očekávání narostla cena (z 699,- na 799,-). Předběžně máme s Playmanem dohodnutou i menší soutěž, podrobnosti včas zveřejním ;) Datum oficiálního release bude nakonec o den později, tedy 24.1. (23.1. platí jen pro UK).
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #545 kdy: Leden 14, 2014, 22:11:35 »

Na víkend mě čeká docela perná práce a rád bych v souvislosti s tím udělal ještě jednu věc. Existuje reálná šance udělat rozhovor s vývojáři, jenomže potíž je s otázkami. Řada toho byla již zodpovězena v rámci jiných webů a vypadá to, že nic jiného k zodpovězení ani není. Chtěl bych proto poprosit o jednu věc - pokud je zájem o interview, zkusme dát dohromady nějaké otázky. Sám si na to moc netroufnu, přeci jen moje komunikace v Aj je dost kostrbatá, ale můžeme tu společně dát něco dohromady a schopnější z nás tomu dát formu. Přijde mi škoda tuhle šanci promarnit ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Raicla

• Mladší člen
  • **
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #546 kdy: Leden 15, 2014, 12:02:02 »

Neviem či niekde na fórach padli tieto otázky ale aj tak.

Je v pláne DLC ? Konkrétne by ma zaujímalo niečo podobné starým datadiskom. Pridanie nového sveta / actu, nová rasa a povolanie. Pridanie čiste jedného dungu a lootu veľa hier neoživilo.

Všetci vieme, že ten "modkit" je fail. Máte v pláne s tým niečo spraviť alebo holt salám ?

Bude hra 24.1 skutočne 99% alebo máme očakávať veľký patch do pár dní ?

S prípadným prekladom do AJ nie je problém.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #547 kdy: Leden 15, 2014, 23:02:17 »

O DLC se zatím nikde moc nemluvilo. Uvidíme, kolik se toho sejde.

Na Open Dev se předevčírem objevila trojice nových článků. Byl představen Runový kněz jako magické povolání trpaslíků a potom drobná ukázka z města Seahaven a pirátské bašty Crag. Ovšem nejzajímavější informace přinesl článek Dragon Blessings, který popisuje implementaci starých známých dovedností z WoX - Pathfinder, Mountaineer a Swimmer. Konečně na to došlo :) Ovšem nebude to implementováno formou dovedností, ale jako dračí požehnání ze svatyň.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roman

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #548 kdy: Leden 22, 2014, 04:31:48 »

Mne v tuto chvíli zajímá, když bude X úspěšná, tak jestli vývojáři vedli nějaké diskuze už s Ubisoftem o dalším dílu, ale to se ptát je předčasné a není to asi na místě když ještě nevyšla X :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #549 kdy: Leden 22, 2014, 23:13:53 »

Otázkou je, co bude považováno za úspěch. Ubisoft určitě s Limbicem mluvil, ale spíše o DLC. Pokud by to mělo mimořádný úspěch, je celkem pravděpodobné, že se na pokračování začne pracovat, ale těžko říci, v jaké podobě. Tipnu si však, že pokračování už by nedělal Limbic. Je totiž klidně možné, že jedenáctka by se vrátila k volnému pohybu apod., což by Ubisoft zadal asi zkušenějšímu studiu.

Nemůžu mnoho prozrazovat, ale ohledně desítky se máme opravdu na co těšit ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #550 kdy: Leden 23, 2014, 20:17:06 »

Novinářskou verzi hry mám nejspíše úspěšně za sebou a přemýšlím, co dále ... nj, jak se dalo čekat, plný přístup je možné získat již dnes. Zatímco jsem testoval, Playman uvedl postup zprovoznění - jsem "nadšen" z toho, že jsem si tyto informace musel najít sám :/

Verze, kterou mám v současné chvíli nainstalovanou umožňuje dohrát Act I, ale nevede z ní žádná další cesta jinam. Příběhově je to totiž utnuto bez možnosti výběru (vypadá to, že to navazuje na dokončení čistky v hradu Portmeyron, podobně jako v Early Access).

Ve hře už jsou použity všechny novinky, které jsou součástí plné verze. Sudy obsahují tekutiny všemožných barev, které můžou zvyšovat jak základní atributy, tak i odolnosti. Po krajině je rozeseto množství různých kapliček v podobě barevných krystalů, jež propůjčují určitá požehnání. Místy jsou dostupné i fontánky s možností jednou denně vyléčit celou družinu. Pobřeží obsahuje pás, který bude možné z patřičným požehnáním draka Shalassy přebrodit/přeplavat, podobně je tu za hradem Portmeyron přechod přes strž - pro změnu požehnání draka Ylatha. Nikde jsem však nenarazil na možnost ani jedno z těchto požehnání získat.

Sorpigal se o mnoho nezměnil, jen ubylo NPC v domech a přibylo pár úkolů. Je tu také o poznání méně učitelů. Obchody zůstaly na svých místech a stále obnovují nabídku každý den, tedy lektvarů je stále dostatek, jen poněkud podražily :) Záměrně jsem pro hraní zvolil obtížnost wariora a do družiny jsem si navolil runového kněze, tanečníka mečů, šamana a křižáka. Vyšel jsem trochu ze zkušenosti s Early Access, takže jsem volil podle dovedností a plánovaného postupu hrou. Čeština funguje výborně, dokonce se povolání odvíjí od rodu a protože mám v družině jen ženy, tak elfka je např. tanečnice mečů. Zajímavou zkušenost jsem zažil u trpasličího zbrojíře Thurmonda, který zareagoval na přítomnost runového kněze v družině a dožadoval se vyrytí runového požehnání.

Vlastně bych se měl trochu vrátit k počátku tvorby družiny. Jak je patrné, k dispozici už jsou všechna oznámená povolání. Horší je to s množstvím portrétů, těch je navíc právě jen o ta nová povolání. Typy hlasů zůstaly dva. Základní atributy prošly změnami v "síle" efektu - za bod Síly už roste jen poškození zblízka, za bod Vnímání pro změnu poškození na dálku + útok, za bod Osudu roste šance na kritický zásah + uhýbání, Magie má vliv už jen na sílu poškození kouzly, za bod Vitality dostanete jen 4 body zdraví a za bod Moudrosti 3 body many. Trochu komický je popisek, který stále obsahuje část o nárůstu zdraví/many u Síly/Magie ... je tam číselně 0 :) Lidé nemají k dispozici 8 volných dovednostních bodů, ale už jen body 4. Eh, teď si uvědomuju, že jsem se opomněl podívat, kolik volných bodů dostane postava za levelup ... nějak jsem neměl potřebu to vlastně ani řešit. Díky omezení světa a dostupnosti učitelů se blbě trénovalo. Teprve na konci Act I jsem se mohl stát mistrem mečů - můj jediný mistrovský skill.

Magie doznala také změn, kouzla jsou silnější a ovládání magie reaguje na výcvik příslušných dovedností. V popisech dovedností to ale popsané nenajdete. Např. štít z magie světla trvá normálně 2 kola, na expertní úrovni už jsou to kola 3 + absorbuje o kousek vyšší zranění. Ohnivý šíp může při kritickém zásahu šlehnout klidně i 90-ti bodovým zraněním. Velice užitečná kouzla jsou nyní dvě - regenerace a léčení otravy (otrava teď hrozí ze všech stran a lektvary jsou opravdu drahé). Podobně by to bylo asi i s identifikací, protože identifikace v obchodě vyjde na 300 zl. za předmět, jenomže ona patří do jiné školy magie, tak jsem nechtěl plýtvat body. Pokud myslíte, že mi tu chybí i nějaká ochrana proti paralýze, tak opravdu nechybí. Duchové kouzlí další prima špeky, začátečnická družina opravdu nemá šanci (přitom chrám je součástí povýšení křižáků na paladiny :D).

S potvorákama je to vůbec zajímavé. Spektrum v krajině se změnilo, po mapě běhají vlci a dva typy pavouků. Banditi se stáhli do svého sídla, podobně i nagy u majáku a dva duchy najdete jen před prokletým chrámem. V jeskyních, kde byli předtím kyklopové, najdete už jen jednoho kyklopa, v té poblíž Portmeyronu je stínový drak ... oboje potvory jsou opět nad možnosti začátečnické družiny. Netuším, zda-li je to u lehčí obtížnosti lepší, ale i kdyby bylo, bude to dost na hraně. Vlezl jsem tam na 10. levelu s dobrým výcvikem a ani jednu z uvedených potvor jsem moc neškrábl. Zato oni dokážou postavu sundat celkem rychle. Často tu teď potvoráci napadají ve skupinách a družinu obkličují, zrovna zmíněný Portmeyron je místy na mrtvici :D Kupodivu je tu mnohem horší bojovat proti skupině lehčích potvor, než si dát samotného minibose.

V majáku mě v třetím patře přepadla čtveřice Kenshi (2 obyč, 2 elitní). Moc šancí na ústup nebylo, tak to bylo alespoň na šest loadů (tu dvojici za sebou jsem totiž v prvních 5-ti pokusech přehlídl :)). Z boje samozřejmě utíkat nelze, takže je potřeba toho více sledovat. Ještě než jsem vyrazil na Mamushiho, navštívil jsem banditu Luka. V rozhovoru jsem ho mohl nechat utéct, ale rozhodl jsem se bojovat ... chyba lávky. Je to první tuhý soupeř. Mamushi vypadal taky celkem nezdolně, ale nakonec zůstalo při starém. Chce to prostě udržet rytmus dopování lektvary. Spotřeba zůstala na nějakých 14-ti kusech, což je dobré. Ovšem nejtužší mi přišel souboj s Ivenem v Portmeyronu.

Dá se to, ale v tom prokletém hradě mi došlo, že pro začátečníky bude lehčí obtížnost lepší (pro znalé by to ale bylo asi už moc lehké). Schválně počkáme až to někdo otestuje. Podle mě se to bude stále lišit jen o ten přídavek na zdraví potvoráků. Boje jinak nejsou delší, animace už jsou opravené a na poli útočí v jednu chvíli max. 3 potvoráci. Pořád je možné si cíle vybírat. Netuším jen, jak je to u luků a kuší, protože ty jsem nikoho v družině neučil. Připravte se však na to, že tu naleznete o poznání více elitních verzí potvor. Např. s elitními Kenshi a žoldáky budete bojovat hodně často.

Z interaktivních objektů se můžete těšit na pár novinek ve "vykopávkách", pak jsou tu i truhly s hádankami (normálně se objeví text a políčko pro napsání odpovědi) a v žádném případě nesmím zapomenout na hádankové obelisky. Tajné dveře a průlezy jsou o trochu složitější, už je není tak snadné otevírat a při neúspěchu bude dotčená postava zraněna. U pastí opět netuším, za celou dobu jsem na žádnou nenarazil.

Bugy? Nj, úplně prosta jich hra není. Většina známých bugů z Early Access je pryč. Všiml jsem si např. že ve stájích nabídka dialogů blbě reaguje na zvolený portrét NPC. V jednom souboji mě nepřítel ztratil z dohledu a nechtěl za mnou jít. Musel jsem mu tedy vyjít vstříc. Občas se mi zdálo, že hra neochotně reaguje na stisknutí tlačítka útoku apod. při boji (nejsem si úplně jist, možná jsem byl jen moc rychlý).

O něco horší je to s optimalizací. Je to lepší, ale hra se mi párkrát i lehce kousla a někdy se hůře vykreslovala celá scéna (takový plovoucí obraz). Oficiálně byla oznámena podpora jen pro 64-bitové systémy. 32-bitové budou mít ve hře softwarové omezení. Sice se mě to netýká, ale je to první věc, která mě docela namíchla, protože optimalizace se slibuje už od počátku. Druhá, ale o poznání menší výtka směřuje k úkolům. Ve hře zůstala povinná návaznost úkolů, žádný otevřený svět se v Act I stále nekoná. Snad se to dále zlepší. Teď ještě taky doufat, že budou z téhle verze save pozice přenositelné.

Co závěrem ... hraje se to dobře, odehrát Act I mi trvalo necelých 6 hodin. Boje sice svádějí k rychlejší akci, ale často se vyplatí spíš zpomalit ;)

Edit: Sakriš, neaktualizoval se mi Uplay, odehráno mám přes 8 hodin! Když kouknete na mapu Agynského poloostrova, jedná se v Act I o oblast přibližně 20% rozlohy poloostrova. Celkovou herní dobu by tak šlo jakžtakž odhadnout na 32+ hodin, ale podle toho, že hra neustále udržuje tempo s družinou a znám i budoucí protivníky družiny, tak počítejte spíše se 40+ hodinami hraní ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Roman

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #551 kdy: Leden 24, 2014, 07:23:26 »

Early Access jsem hrál tak 20 min takže...:)
Vybral jsem Mercenary - Crusader - Druid - Freemage na levelu 3 Lighthouse v místnosti kdy na mne jdou čtyři z toho dvě elity nezvládnutelný pro mne.(zkusím tam jít později) Možná není úplně šťastný výběr povolání.
Nikdy jsem nebyl hardcore hráč, proto jak popisuje Elemir zabíjet něco na 6 loadů není můj šálek kávy, postrádám prostě útěk z boje ;(

Při vytváření party výběr jen ze čtyř portrétů je fakt málo, je mi jasný jaký si 80% lidí vybere portréty, protože ostatní jsou hnusný.
Vadí mi mapa momentálně se v ní vůbec nevyznám, do budoucna bez poznámek nesmysl.
Při vybírání odpovědi v dialozích mně to přijde kurzor myši takový nešikovný.(Možná to je mým PC)
Znělka při Level Up to snad néé, pokaždé se pozastavím nad tím jestli jsem nezmáčkl Enter
Loading screen ten se teda nepovedl, to je hnus. Výroba nějakého pěkného fantasy obrázku při loadu snad by tak finančně náročné nebylo.
a to je jen za hodinu hraní :)

Do budoucna doufám ty negativní věci zastíní skvělé zážitky z hraní, když ne, tak jsem aspoň podpořil vývojáře.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #552 kdy: Leden 24, 2014, 11:30:39 »

Krátce před půlnocí jsem se prosekal až na první patro Živelné kovárny, ale ve dveřích mě zastavilo obklíčení šestice assassinů. Ráno se mi skrz ně podařilo, s velkým úsilím a spotřebou mnoha lektvarů, projít. Nebyli poslední :) ... ale ty další není bezpodmínečně nutné vyrušovat. Po zajímavém setkání jsem otevřel magické dveře úlomkem Země. Zemního elementála jsem celkem sundal. Ovšem po něm přišlo něco, co jsem dát nemohl. Vrátil jsem se i do města, abych dokoupil lektvary, ale je mi to prd platné.

V měšci mi cinká asi 25 zlatých, elfka a křižačka ovládají mistrovsky meče + mají dotažené body až na hranici velmistra (25 bodů). Další dva členové jsou připraveni na mistrovství palcátu, ale není nikdo, kdo by je to naučil ... nehledě na to, že stejnak nemám peníze. A peníze nemám proto, protože na mapě už není kam jít. Zůstal jsem uvězněn na mapě Act I, všechny východy jsou uzavřeny a hra mě nutí splnit Živelnou kovárnu, což vlastně nemůžu, protože to prostě ani přes ty vysoké úrovně dovedností nedám. Celou dobu mě hra drží v šachu tím, že potvoráci kolem jsou minimálně o 2 kroky napřed. Obtížnost dodatečně snížit nejde a celkem se obávám, že ani to by nepomohlo. Docela lituju jiné výběry družiny, dokážu si totiž představit takové složení, které to daleko nedotáhne.

Pořád si říkám, že jsem možná něco přehlídl a oblast Act I jde opustit i jinak. Koneckonců, jak jinak bych si měl vycvičit dovednosti, když učitelé jsou v jiných oblastech? Má to být open world, ale přesto mě hra pořád nutí následovat předem vytyčenou cestu. Netuším, co si mám o tom myslet. Skoro se mi chce zavtipkovat na ten způsob, že hra dál nemá ve skutečnosti žádný další obsah a tak nás prostě něco zastavit musí, za týden vyjde patch a s ním další kousek ... :) Kdybych tu němel na disku oficiální walkthrough, tak bych snad sám sobě i uvěřil :D

Pokud někdo najdete cestu do jiných oblastí, dejte vědět. Zatím to budu považovat za bug, nikoliv za vlastnost hry. Možná se mi jen něco neotevřelo. Každopádně jsem hru utípl a jaksi nemám chuť pokračovat. Jsem z toho celého celkem rozladěný :/

Edit: Na oficiálním fóru jsem našel příspěvek, že cesty se otevřou opravdu až po tomhle jednom boji v Živelné kovárně. Takže buďto budu zkoušet load do té doby, než se mi možná podaří vyhrát, nebo to celé rozehraju na lehčí obtížnost a budu doufat, že po dalších 13-ti hodinách neskončím stejně ... nikoliv, do toho už se mi tuplem nechce ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Sefarion

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #553 kdy: Leden 24, 2014, 14:56:56 »

Zdravím. Právě stojím před živelnou kovárnou tak jsem se rozhodl podělit o své dojmy :) Jsem velký fanda a znalec MaM6-8 takže jsem opravdu nadšen že mohu hrát něco nového z této série.

Moje družina je ve složení Barbar,Tanečnice mečů,Runový kněz,Čarodějka  hraji to na tu těžší obtížnost a momentálně mám postavy na 10lvl.

++++
Grafika
Magie
Obtížnost
RPG systém
Návaznost na H6
Čeština
Taktické hraní
-------
Soubojový systém -Nevadí mi krokovací hra(Grimrock mě fakt bavil) ale je vyloženě dementní že se v combatu nemůžu hýbat - za prvé kolikrát jsem někde umřel(u draka,kyklopa,v majáku když na mě skočili 4 nagové jen proto že jsem tam vlezl a nevěděl jsem co mě tam čeká. Nemožnost ústupu NAPROSTO zabíjí možnost používání luků tak jak jsme zvyklí z původních her- malý dmg, střelecké classy nejsou tak silné na meele. Moje první družina obsahovala 2 lučistníky ale když jsem zjistil jak se věci mají tak jsem byl nucen rozehrát to znovu.

Já chápu proč to není hra stylem střílej a utíkej - na čtvercovém poli se dá běhat dokola a střilet/mlátit tak že vás nesvůry nezasáhnout(takhle jsem v Grimrocku zabíjel trolly :D) Rozhodně by zde měla být možnost se "odpoutat" například kdybych se kolo jen bránil tak pak bych mohl začít ustupovat.

Vadí mi že v combatu nemůžu otevírat dveře-truhly atd- opět bych to vyrešil jedno kolo bránění a pak volná akce.

Magie je moc silná a zbraně slabé.
Můj barbar dává dmg kolem 50 to by bylo super jenže každá druhá rána je block/dodge atd.. takže průměrně jen tak lechtá.. Naproti tomu můj runový kněz šlehá rány za 60 + má  kouzlo regenace+ zbroj+ odstraň jed (upřímně nevím co budou dělat družiny bez těchto kouzel)
Samozřejmě  jsem limitovaný manou ale lektvarů je dost + se je snažím šetřit tak dost často spím.

Identifikace a opravování
Za to bych vraždil nejenže moje meele classy jsou oproti magickým chcípáčci ale jak často se jim rozbíjí zbraň to je k uzoufání. Nerozumím tomu proč není ve hře dovednost opravování. Běhat přes celou mapu kvůli jedné zbrani je fakt otrava.
Identifikace - za 300zl jeden item to jako vážně ?

Celá hra je plná zlodějů
Identifikace 300 zl hospoda 80zl jídlo 100zl Léčitel 200zl - hlavně ten léčitel připomnělo mi to krále všech zloděju  v Blackshiru v Mam6 kdy chtěl za cokoliv 500lzl parchant jeden :D

Optimalizace
Doufám že na tom zapracují ještě ta hra na to jak vypadá nemá právo být tak náročná. Např animace spekter je pomalá a loadingy!!! To je horor obzvláště když se něco loaduje každých 10minut......(teda alespoň já když furt běhám do města s rozbitým vybavením nebo mrtvou družinou.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #554 kdy: Leden 24, 2014, 16:48:42 »

Ahoj, Limbic skočil ohledně magie z jednoho extrému do druhého. Původně jsem to chtěl odložit, ale když jsem se koukl na tvojí družinu, tak mě napadlo vytáhnout předchozí save ze Sorpigalu a poohlédnout se alespoň po ještě jednom kouzle. Nechtělo se mi docvičovat magii ohně, Šaman je expertem v magii vzduchu, tak jsem použil své skromné úspory a koupil blesk :)

Nechci říci, že by souboj s bossem v kovárně byl díky tomu lehčí, přeci jen oba bojovníci při něm umřeli (naštěstí oživení mrtvol stojí "jen" 200 zlatých), ale vyšlo to cca na třetí pokus. V batohu jsem našel další speciální lektvary vhodné zrovna pro kouzelníky, takže jsem je použil (obnova zdraví a many v jednom). Bojovníci byli v tomhle boji opravdu jen do počtu. Získal jsem tedy Sylannino požehnání (průchod hustým porostem) a otevřel se most za Portmeyronem, čímž jsem zjistil, že Seahaven je hned za rohem :) Dokonce se barevně změnila mapa oblasti Act I. Ovšem hned první souboj s bandity stál za to :D

Identifikace je průšvih. Runového kněze jsem proto za peněžní odměny docvičil na experta v základní magii a až budou další finance, tak mu koupím kouzlo Identifikace. S opravováním kupodivu takový problém nemám, zbraň se mi rozbila jen jednou a 2x to odnesla helma.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 111