Level očarování by měl souviset s kvalitou zbraně, ale podle mě je v EA něco špatně. Možná tím, jak je to upravené pro EA, tak to nefunguje správně.
Např. prefixový bonus k poškození ohněm má dokonce 10 úrovní -> 3, 4, 5, 7, 9, 11, 14, 17, 20, 24. Bez ohledu na level postav vidím jen předměty s levelem 1 a 2 (poškození 3 a 4, verze hry 1.2.2), přičemž level 2 mají obouruční zbraně. Pokud by to záviselo na levelu postav, pak by to mohlo být tak, že level 1 očarování je maximum pro postavy do levelu 5, level 2 očarování pro postavy do levelu 10 atd. Skutečně by to potom odpovídalo definovanému max. levelu postav 50 nebo dříve by to nastalo třeba právě u relikvií. S level 10 u postav pak nevidím "dál".
Zajímavé na tom je, že třeba obyčejný obouruční meč není v předmětech jakoby definován. Ze souboru modelů (MeleeWeaponModels) je vidět, že každá zbraň má 15 různých modelů, level 1 zbraně mají dva, level 2 zbraně mají 3, level 3 zbraně mají 4, level 4 zbraně jich mají 5 a level 5 zbraně jen jeden. Každý model pak má jiné min. a max. zranění a jinou cenu. Závislost na levelu očarování není vidět.
Docela se obávám, že to znemožní udělat nějaký rozumný soupis předmětů, protože statistiky zbraní se budou měnit i dle modelu - ta samá zbraň bude mít několik subvariant. Ostatně je to vidět na obouručních palicích, obyč má základní zranění 23-25, ty očarované 26-28 + pak další bonusy. Navíc jsem zjistil, že blbne i porovnávání předmětů. Defaultní (startovní) předměty se musí nejprve z postavy sundat a pak opět nandat, aby se vůbec statistiky načetly. Jinak to ukazuje nesmysly.
Pokud to vše bude závislé ještě na levelu postavy, pak je to v háji. Stačí, že už je problém dát dohromady statistiky kouzel. Přijde mě to silně překombinované. Bonusy holt vypíšu jen tabulkově, nemá význam s tím dělat nic jiného
Edit: K těm bugům u bonusů, mě to spíš přijde, že je to tam takto zadefinované záměrně. Ve hře Prefixy pro ochranu proti ohni jsou třeba svázané s magií země, ochrana proti magii země pak třeba s magií vzduchu apod.