Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 14:24:34
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 280244 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #480 kdy: Listopad 19, 2013, 22:18:46 »

Jasně že na tom šetřej. Ono jim to totiž prochází. Stejně jako nekvalitní jídlo. Lidi se můžou zbláznit, aby si to mohli koupit. S hrama to samý. Dejte tam slušnou grafiku a hodně krve a lidi budou jásat. + samozřejmě potřebujete hlavní postavu s "dokonalym" obličejíkem, na kterym neni vubec nic zajímavýho :-p. (Jsem to já, nebo je fakt stále těžší najit rozdíl mezi hlavníma postavama? :-D Jo, oblečení je jiný, to uznávám.) Dokud budou lidi radostně platit za šunty, nebudeme se posouvat dopředu. Upřímně mi neni jasný, na čem Ubisoft zbohatl. Já od nich tedy žádnou hru nekoupila.
Jo, lidi jako my si budou stěžovat, nebude se nám to líbit, jenže se obávám, že nejsme většina :-p. Fakt je, že mm10 asi naláká spíš lidi, který budou brblat :-p.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #481 kdy: Listopad 19, 2013, 22:32:50 »

Mě tam docela překvapilo, s jakou tupostí Ubisoft předem počítal :) Ne že bych frantíky neznal, oni nejsou populární ani vjiných odvětvích, ale tam se ještě mírní, pokud narazí. Chtěl jsem dát původně přirovnání v rámci herních sérií, ale opravdu nerad bych se dotkl jiných hráčů. Sám to nemám rád, holt každý si hraje to své. Jenomže u desítky se vesměs přeci jen motá poněkud starší generace a s tou už to vyžaduje jiný styl jednání. Vše by se dalo odpustit, jen kdyby se na straně Ubisoftu neskrývala falešná vstřícnost. Kdyby raději ty hráče poslouchali ... ale oni né, oni začnou poslouchat až ve chvíli, kdy se to začíná hroutit. A ne proto, že by vlastně poslouchat chtěli, nejprve zkusí všechny přesvědčit, jak je vše v pořádku a prostě to jinak ani nejde ... mno, v tu chvíli to tu odpískám zcela. Tentokrát od Ubisoftu čekám víc ...
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #482 kdy: Listopad 20, 2013, 00:12:29 »

No z hlediska financování to podle mě pro Ubisoft je hra vedlejší a nepodstatná. Pokud chtěl vyzkoušet, jestli o tuto hru, tento styl a tuto značku je ještě zájem, pak to sám potopil tím, že na tom šetřil. Tedy tímto pokusem zřejmě nezjistí nic. On o tu hru by byl zájem (podle mě), jenže jen za předpokladu, že to bude hra na úrovni (vysoké kvality), ale té se nedá dosáhnout s minimálním rozpočtem. Ale zas investovat by znamenalo riskovat - tj dají hodně a nikdo to nekoupí - hodně prodělají. Nejrozumnější by bylo asi něco mezi, jenže to Ubisoft neudělal.

Podle mě již nyní vývojářům došli peníze a Ubisoft je už neplatí. Celý ten projekt nyní financuje už jen ona EA verze, protože rozpočet (od Ubisoft) byl zřejmě asi vyčerpán :). Což by nebyl problém. Pokud by Ubisoft hned na začátku vývoje řekl, kupte si EA verzi a podpořte tak vývoj, a my sami do toho investujme další peníze dle toho, jaký bude zájem atd. (a dle toho bude hra pak kvalitní - počínaje vývojáři a počtem pracujících lidí, konče nově vytvořenými modely/animacemi atd), vám to pak v určitou chvíli umožníme stahnout v alfa-beta verzi a posléze dostanete plnou hru (prostě něco jako Kickstarter). Ale zas, ani to se nestalo.

Tak počkáme, jak to dopadne :). Třeba se ještě vzpamatují.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #483 kdy: Listopad 20, 2013, 02:01:27 »

Fakt je, že jsem asi na Ubisoft pěkně nabroušená a nejsem ochotná hledat na jejich dílech pozitivní věci :-p. Ale když on si o to tak koleduje :-D. Nic, nic, už jsem se uklidnila sekánim do příšer a jsem zase přátelská a mírná jako dřív :-p.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #484 kdy: Listopad 20, 2013, 10:01:01 »

Težko říci, jak přesně to s financováním M&M je, minimálně práce Limbicu se z něčeho platiti musí a je otázkou, jestli to je teď opravdu z předobjednávek. Možné je všechno. Proto by bylo celkem zajímavé vidět, kolik předobjednávek se vlastně prodalo. Když kouknete na oficiální fórum nebo na Steam, tak se na diskuzích točí kolem M&M docela málo lidí.

Neříkám, že M&M je hlavní značka, ale pořád to byl celkem obstojný zdroj příjmu. Proto se mi moc nechce věřit, že by to Ubisoft prostě nechal takhle padnout. Ani nechci spekulovat, že by to byl opravdu záměr. Limbic zřejmě slíbil udělat zázrak i s minimem a klidně to tak mohlo být, jen kdyby se celý ten vývoj nesmrskl do jednoho roku (pod jeden rok leda s opravdu kvalitními vývojáři). Byla tu výborná šance předvést v rámci EA kvalitní a odladěnou hru, která stojí na pevných zákadech a jen se ladí drobné chybky. Ostatně to si Limbic původně myslel, jak později přiznali. Od téhle chvíle začal Open Dev jakoby skomírat - počáteční nadšení opadlo.

Předvedení kvalitně zvládnuté práce totiž mohlo přesvědčit i ty "odpůrce" tahového režimu, že tohle by klidně zkusit mohli ;) Podívejte se na videa z Blackguards od Daedalicu, ta hra je taky tahová a taky postavená na Unity, jenomže už na první pohled se díváme na vyšší ligu. Teda alespoň takový z toho jde pocit. Hra je navíc taky v EA. Jistý úspěch té hře zajišťuje kompatibilita s pravidly DSA. U M&M se tohle všechno hodilo jen na značku a pod ní je jen různě se měnící torzo. Odehrál jsem EA v rámci patche 1.1.1 a vůbec nemám pochyb o tom, že až bude hra v patchi 3.x.x, budu hrát úplně jinou hru než na počátku, resp. než jsem si zaplatil.

Jak už jsem psal, jsem zvědav na výsledek toho chatu. Pokud investice do projektu klesnou, pak se to jasně ukáže na Modding Kitu, protože zrovna tam nevidím žádné levné řešení celého problému.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #485 kdy: Listopad 20, 2013, 23:58:10 »

Chvilku jsem přemýšlel se toho chatu dneska zůčastnit, ale pak jsem si to zas rozmyslel. Zatím jsem našel jen jednu rekaci na oficiálním fóru, bohužel tentokrát nikdo nedělal podrobný výpis. Proto bych to bral trochu s rezervou.

Účastníci prý přiznali, že je to ještě horší, než čekali, ale Limbic zároveň nehodlá nic měnit. Dále chtějí prostě pokračovat s úpravami toho, co už mají (to celkem chápu). Podle nich už má hra pevný rámec a vše, co v současné chvíli provádějí, považují za podstatné. Krom EA se hra testuje navíc přímo v Ubisoftu (mají na to tým, který má přístup do celé hry). A nakonec Modding Kit vlastně není Modding Kit, ale Dev Kit a bla bla bla ... prostě free nástroje jsou ze hry.

Ovšem, pokud je to opravdu Dev Kit, tak budu celkem fandit tomu, kdo se vrhne tu hru od základu překopat ... hm, nepůjde to, no jo, protože ten Modding NeModding Kit obsahuje přístup jen k něčemu. Holt mě nezklamali, celkem škoda. Uvidíme, jestli vyjde i nějaké to oficiální vyjádření.

Mimochodem málem bych zapomněl, dneska jsem něco našel viz Jennifer Bullard Interview. Jennifer byla členkou NWC týmu a v rozhovoru jsou opravdu zajímavé informace (nebojte, rozhovor nedělal Limbic :)).

A když už jsme tu minule zmínili Projekt Eternity, tak vyšla oficiální prezentace - Gathering Your Party with Project Eternity (GDC Next 10).

A na závěr drobné postesknutí, Blackguards je v EA teprve chvilku a na Game Banshee už se mu rýsuje stránka ... Dobrá, stránka jako taková ještě ne, ale podrobné preview už ano :D viz Blackguards Preview.

Edit: Eh, ještě jedna věc, viz Might and Magic VIII: Echo of Destruction.

Edit 2: Aby toho nebylo málo, jako by se s těmi tahovými rpg opravdu roztrhl pytel. Úplně mi unikl remake Realms of Arkania: Blade of Destiny, 20$, HD kvalita ... ostatně viz Realms of Arkania: Blade of Destiny HD Review.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #486 kdy: Listopad 21, 2013, 02:31:54 »

Tak jo, na oficiálním fóru už jsou dva kompletní logy z chatu (trval cca 2 hodiny). Nebudu vypisovat úplně vše, první log jsou beztak jen otázky (nic moc účast), druhý log už obsahuje vybrané otázky + odpovědi, ale něco z toho už je notoricky známé, nebo nepodstatné, takže:

1) Modding Kit -> Stephan si myslí, že měli být opatrnější ve svých vyjádřeních a má pocit, že v tomto udělali chybu. Opravdu to "přejmenoval" na DEV KIT. Dále pokračuje tím, že to co uvolnili, je vlastně kompletní toolset (není, vždyť sami ve svém vlastním readme vypisujou omezení ...). Od moderů čekali, že si ten toolset prohlídnou, podívají se jak hra funguje a vyreportujou nesrovnalosti (wtf??). V podstatě měli jen ty nejlepší úmysly předvést vývojové nástroje veřejnosti, ale nejspíše to přineslo jen frustraci, což nechtěli. Přesto doufá, že se najdou lidé, kteří s tím budou pracovat a případně jim pomůžou s vylepšeními (nj, vlastní investice 1500$ a budu pomáhat vydělávat někomu jinému, no neberte to ;)).

2) Rychlost hry -> jsou si toho vědomi, důvody mají nejspíše podchyceny, bude se tedy řešit.

3) odstranění Uplay -> Gary odpovídá, nebude odstraněno. Vždyť přeci můžeme v Uplay přejít do offline ... jj, můžeme, ale ke spuštění musíme být online a to tu jde!

4) obklikou se to vrátilo k editoru, tentokrát alespoň map editoru -> Stephan odpovídá, že jsou v týmu hodně zaneprázdněni při finišování hry, takže nezbývá čas se tímto zabývat ... jasně že ne, odpověď je hned u 1), je to nesmysl, pokud používají jako dev nástroj Unity, nebude žádný editor.

5) zrušení krokování -> Marcus odpovídá - neplánuje se, mechanika je daná, byť z pohledu leveldesignu dává varianta s volným pohybem a přepínaním režimů smysl. Stephan kvituje a dodává, že tohle se už probíralo mnohokrát, jak od fanoušků tak i od VIP uživatelů.

6) paperdolls (změna postavy dle nošených předmětů) -> Gary, Marcus - v desítce nebude, protože tak bylo už na začátku rozhodnuto, možná se objeví v dalších M&M RPG (... probůh, snad jsem to jen špatně přeložil ... :D).

7) padla tedy i dříve zmíněná otázka na změny v mechanismech -> odpovídá Thomas - hra je údajně v pozdní fázi a tohle vše je už hotové. Nyní se tým soustředí na bugy, vybalancování a optimalizaci.

8) rozbíjení předmětů -> odpovídá Stephan - uvažuje, zda-li to byl vůbec dobrý nápad a neměli původně přijít spíše s nečím jiným, jako např. naopak s bonusy k předmětům z broušení zbraní a leštění zbrojí. Nicméně stav je takový jaký je a nejspíše se bude opět upravovat hodnota pravděpodobnosti (mno, absence programátora je jedna věc, absence znalosti pravděpodobnosti druhá věc ... když vím, že mi při 100 hodech padne 10x šestka, vůbec nic mi to neříká, zda-li padne v každém z deseti hodů právě jednou, nebo mi všech 10 padne za sebou ... takhle můžou zmenšovat až do nuly a pak to vypnout úplně, prostě je to blbě implementované, toť vše).

9) Danger Sense (žlutý ukazatel blízkosti monster) -> odpovídá Marcus - jsou si vědomi jeho současné neužitečnosti (v podstatě je pořád žlutý), ale o víkendu budou provádět finální distribuci monster v mapách, takže se na to kouknou během toho.

10) padl dotaz na malou rozlohu desítky -> odpovídá Gary, ve srovnání s MM5 je desítka větší, problém je v hodnocení dle Act I, je třeba počkat si na hru jako celek.

11) další otázka směřovala na plán a deadline -> Stephan k tomu dodává, že prakticky vše už mají hotovo, vyjma soubojů s bossy a soustředí se tedy na věci viz otázka 7)

12) velikost patchů -> zatím tak jak to je, u finální verze budou už menší (důvod se mi moc nepozdával, ale dejme tomu)

13) možnost utéct z boje dveřmi -> odpovídá Marcus - nebude podporováno kvůli možnému zneužívání (praštit - utéct a pořád dokola ... jen dodám, že jako prevence není nic jednoduššího, než při opuštění dungeonu vrátit monstra na původní pozice a s plným zdravím, jako tomu bylo i v dřívějších dílech).

14) nedostatek many -> odpovídá Stephan - bude vybalancováno, ale určitě nedojde k implementaci automatického obnovování

Intermezzo ohledně DLC ... Marcus prohodil celkem nešťastnou poznámku směrem k možnosti vydání paperdolls formou DLC - uživatelé by přeci nebyli rádi, aby se platilo za pouhé kosmetické úpravy ... cožpak tím chtěl Marcus říci, že by to nešlo řešit formou patche? Resp. že se věci obvyklé pro patch budou řešit formou DLC? ;)

15) vybalancování kouzel -> u kouzel se toho bude měnit více

16) respawn monster -> nebude, raději zapracují na jiných věcech

17) dotaz na remake starších dílů v prostředí Dev Kitu vs licence -> odpovídá Gary - Ubisoft nebude nikoho, kdo se k podobnému kroku odhodlá, postihovat, podmínkou je bezplatné sdílení (prostě aby na tom nikdo nechtěl vydělávat) ... snad to nikdo nemyslel vážně, že by chtěl prznit starší díly podle pravidel desítky :/

18) Arcomage -> nebude :D

Musím potvrdit, že Limbic a Ubisoft srší optimizmem a nijak si chybu nepřipouští. Vše je hotovo, vyjma boss-fight, a řeší se jen detaily kolem. Otázku editoru můžeme také považovat za uzavřenou, prostě nic nebude. Vlastně otázky kolem Modding Kitu byly jediné, které přinesly nové informace. Vše ostatní ve skutečnosti známe z dřívějška. Jediné, co se dá ještě z odpovědí vytušit, je termín vydání, který asi opravdu plánují na leden. Jinak text kurzívou u odpovědí je, jak jistě tušíte, můj vlastní komentář. Prostě tentokrát už se to nedalo vydržet.

Spěch na leden asi tušíte už z mého předchozího příspěvku. Desítka přichází do velké konkurence a ráda by se s touhle vlnou svezla. Uvidíme, jaké má šance ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #487 kdy: Listopad 21, 2013, 02:47:46 »

Já vidim pozitivní zprávu. Nezprzněj i Arcomage :-D. Vážně, jejich argumenty... Kolik těch lidí si fakt zahrálo mm? Asi moc ne.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #488 kdy: Listopad 21, 2013, 03:12:36 »

Pokud si dobře vzpomínám, tak k určité znalosti M&M se v rozhovorech hlásil zrovna Stephan a Marcus, přičemž Stephan je snad zmíněn v rozhovoru s Pavlem Dobrovským (viz S Might & Magic X: Legacy na věčné časy), jako zavalitý scénárista. Ať tak či onak, do mechanismů už nijak výrazně zasahovat nebudou, podle mě se celkem oprávněně bojí i o stabilitu hry :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #489 kdy: Listopad 21, 2013, 04:55:16 »

Heh, já jim dám "určitnou znalost" :-D. Pěkně odehrát alespoň tři díly minimálně 50x :-p.
Fakt je, že stabilita je zrovna to důležitý :-p.
IP zaznamenána

.

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #490 kdy: Listopad 21, 2013, 08:32:29 »

13, a 16, spolu súvisia, ak nechcú hráčov motivovať ku grindovaniu a kôli tomu nedali respawn monštier, nemôžu použiť respawn ani v dungeonoch po opustení
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #491 kdy: Listopad 21, 2013, 11:25:16 »

4 .: Měl jsem na mysli něco jiného, to není respawn jako takový, je to jenom vyresetování aktuálního stavu živých monster - co bylo zabito, už zůstane zabité, co ne, tomu se doplní HP. Počet monster to nijak neovlivňuje.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #492 kdy: Listopad 21, 2013, 13:02:56 »

Ptal se někdo na nemožnost pohybu při boji na blízko?Protože to, že se nedá utéct z boje, je jedna věc. To, že se nejde hýbat vůbec, pokud skupina bojuje na blízko, je ještě věc další. Obojí je samozřejmě nesmyslné a neopodstatněné a samo o sobě to tak tahový režim posouvá na samou hranici zbytečnosti, ale ta druhá věc je mnohem horší. Skupina prostě nemůže dělat nic jiného, než nepřátelé na blízko umlátit, nebo zdechnout (load). Což z hlediska taktiky v tahovém režimu, nedává smysl absolutně žádný.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #493 kdy: Listopad 21, 2013, 13:11:34 »

To si teď nevybavuju, otázky jako takové jsem jenom prolítl. Kdyžtak odkazy na logy jsou:

otázky

reakce

Na fóru se to určitě probíralo, ale tam se zas nikdo z LE nebo Ubi nevyjadřuje.
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #494 kdy: Listopad 21, 2013, 19:02:09 »

Na Open Dev už se taky objevil přepis a je to rovnou spárované s příslušnými otázkami, viz Questions and answers from the third dev chat. Nechce se mi porovnávat, jestli to odpovídá těm výše uvedeným logům, ale zběžně jsem to prolítl a je tam víceméně vše, co jsem vypíchl i zde v překladu, byť tedy pod článkem už je komentář, že to kompletní není. To ale musí posoudit spíš účastníci toho chatu.

Vytáhnu však opět jednu věc a vrátím se ještě jednou k Modding Kitu. Kdo pozorně čte Open Dev nebo dával pozor zde, bude mít v paměti zářijový článek Wanted: Experienced modders. Minimálně od září už tedy muselo být Limbicu jasné, kam to spěje - s koro 2 měsíce nazpět měli možnost přiznat barvu a zmírnit dopad/připravit zájemce na zklamání.

Ve včerejším chatu jsem napočítal přibližně 23 lidí, z toho 15 se podílelo na otázkách. Oproti předchozím dvěma se tu sešli spíše realisti a má to své pokračování i na oficiálním fóru :) Řekl bych, že tenhle chat zmrazil i část stávajících propagátorů. Mezi těmi 15-ti byli lidé, co tomu na počátku důvěřovali, ale postupně vystřízlivěli. Není to ve skutečnosti tak těžké sledovat, množství lidí na Open Dev a ve fóru je víceméně konstantní a nijak velké, takže když to pravidelně sledujete, dá se toho dost zapamatovat.
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 111