Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 11:40:26
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 280109 krát)

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #420 kdy: Listopad 01, 2013, 23:30:44 »

No, ta hra není plynulá. Nedá se říct, že by se sekala (to opravdu v tahovém módu snad ani nejde, jelikož ten je založen na sekání se sám o sobě), ale občas je prostě cítit takové "drhnutí", nebo jak tom říct. Není to nic zásadního (kdyby to bylo ve 3D - tedy myšleno v pohybu a kamerou, bylo by to asi horší).

Ale podle mě by todle mělo jít ještě doladit a myslím, že to i udělají.

Co třeba je ve hře zajímavé :), že postavy za zabitou obludu občas dostávají různě zkušeností (rozdíl je většinou tedy jen 1exp). Například mág, mág, druid dostane 24exp, šaman 25exp :). (jindy zase si to prohodí). Což je divné. Ve hře není Vzdělávání, ani nic tomu podobného, co by ovlivňovalo získané exp (nebo jsem to nenašel). Takže možná hra dělá v tom nějakou chybu :). (a není to ani snaha o kompenzaci a vyrovnání rozdílu v získaných zkušenostech mezi postavami).
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #421 kdy: Listopad 02, 2013, 15:32:49 »

Říkal jsem si, že se zas o kousek posunu a vydal se pod skalním převisem na západ mapy. Nejprve jsem narazil na stejný problém s bandity, kdy se boj opět blokl. Poprvé to celkem prošlo, podruhé jsem bojoval nablízko já a banditi tím způsobem, že nás dělily 2 volné čtverce. Ovšem nedlouho poté jsem narazil na jiný problém, neb mi přestalo korektně fungovat otáčení - po stisku otočení se začne družina permanentně točit dokola. Jde to kupodivu zastavit vyvoláním jakéhokoliv submenu (inventář, mapa apod.), ovšem připadám si u toho jako u kola štěstí :/

Hru jsem tedy zas vypl a silně uvažuju, že se vrátím ke Skyrimu (k tomuhle nejdřív po dalším patchi). Na to, že tohle mělo vyjít naostro už v září, tak bych čekal, že minimálně fyzika už bude bezproblémově fungovat. Když už se dokážu do hry víc ponořit, tak mi do toho skočí něco takovéhleho, což mě vůbec nebaví.
IP zaznamenána
This is the end ...

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #422 kdy: Listopad 03, 2013, 15:21:18 »

Milhausi, takže nejsem jediný komu se nezdála ta neplynulost grafiky. Jsem měl NVidia 560Ti a tam to drhnuti bylo silně znát a občas se to dost kousalo (a to mám docela dost silnou PC sestavu).
Předevčírem jsem si koupil NVidia GTX 760 4 GB a až teď to jde relativně plynule (ale to lehký drhnutí je docela znát).

Elemire, já se vrátím k Oblivionu, který mám rozehraný a pak se vrhnu na Skyrim GOTY. Sice základní jsem projel...ale chci zkusit ty DLCčka.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #423 kdy: Listopad 03, 2013, 20:02:44 »

Mě to včera opravdu docela rozladilo. Určitě budu pokračovat s podklady pro stránky, ale hrát asi ne. Je to vlastně jedna z věcí, které jsem se dost obával a to že si spíš zážitek z hraní zkazím na testové verzi hry. Na druhou stranu ve středu už jedu na zkoušku, takže mám před sebou poslední dva dny na učení, tím lépe se nevěnovat ničemo jinému :D

U Skyrimu mě toho už moc nechybí, plním jen úkoly základní verze hry a těch už taky moc není. DLC byla dobrá, jenomže ty už mám dlouho za sebou. Zkrátka se to neúprosně blíží ke konci :D I když jsem celkem rád, chce to zase změnu. Odehrát dvě TES hry v jednom roce je na mě moc. Zjišťuju, že ve hrách spíš preferuju jasně daný konec, než-li otevřený "příběh". Takhle mám pocit, jako bych ani Oblivion vlastně nedohrál :D

Přemýšlím o něčem novém, možná Ishary ať se mi to moc nemotá dohromady s MMX. Na oldgames.sk se rozjela MMI "mánie", nerad bych se ovšem nechal strhnout. U desítky je teď třeba na čas zapomenout na jakékoliv souvislosti a tohle by tomu opravdu nepomohlo :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #424 kdy: Listopad 03, 2013, 21:13:50 »

Mě ta zkušební verze nepřišla zas tak hrozná (tedy po té technické stránce), ačkoliv určité mouchy to má. Taky jsem se obával, že si to znechutím, ale to vyloženě říct nemůžu. Jen to ve mě prostě vyvolalo určité obavy, co z toho nakonec vyleze (spíše po té obsahové stránce). No ale to nejspíše zjistím až v té finální verzi.

Já osobně Skyrim hrál hned po vydání, ale pak už jsem se k němu nevrátil. Přece jen, je tam na mně mnoho věcí nelogických a já obecně TES hry moc rád nemám (hlavně oblivion bez módů byl úlet :)). Skyrim byl lepší, ale i tam mi hodně věcí nedávalo smysl. Tvůrci zase prokázali, že sice tvoří velké hry, ale moc u toho nepřemýšlí. :). V tomto ohledu byl asi nejlepší fallout new vegas, ale to neděla Bethseda. Ale to byla vcelku povedená hra.

Já se asi vrátím ke svému "turné" s opětovným hraním všech dílů Might and magic od 6ky do 8čky a možná se přemůžu a zahraji si i 9ku. Teď mám rozehrátou MM8, poprvé to zkouším hrát za sólo postavu (inspirováno zde), a to sice za temnou elfku. Už jsem téměř na konci hry, chybí mi srdce ohně a závěr, takže bych to mohl doklepnout :). Můžu říct, ýže zkoušet různé netypické družiny, nebo netypické způsoby hraní je docela zábavné. (MM7 jsem před tím dohrál za 4 trpaslíky na prvním levelu - tedy během hry jsem vůbec netrénoval a využíval jen hry o vlastnosti a podkovy a taky to bylo zajímavý :).  Luk je v té hře nejsilnější zbraň, zvlášť, když na sebe hráč neustále kouzlí kouzlo zrychlení a je nonstop urychlen :). To využívám i v MM8, takže temná elfka lukem vystřelí za jedno kolo (v tahovém režimu) i 4x-5x :). Je to jednoduší, než jsem čekal.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #425 kdy: Listopad 03, 2013, 23:07:08 »

Mě se TES dostal do ruky až s Morrowindem, což byl na svou dobu pro mě zajímavý koncept právě s tím otevřeným příběhem. Takové offline mmorpg. U Oblivionu už jsem však rozehrával mnohokrát a dřív jsem nakonec dojel i Skyrim. Už je to něco jinačího a není to jako dříve, kdy jsem u toho dokázal prosedět noc. Morrowind mě zahrnul desítkami možných scénářů a dlouho mě k ničemu díky tomu ani nepustil. Bylo to perfektní, jenomže Oblivion už to nikam dál neposunul a Skyrim taktéž ne, byť ten alespoň s Dragonbornem zabrnkal na nostalgii. Vzhledem k tomu, co mám už za postavu, k tomu přistupuju spíš jako k oddychovce. Prostě sednu, udělám pár úkolů a jdu zas pryč.

Sólo postav jsem si za poslední měsíce užil až až. Pro mě tohle hraní moc není (tedy pokud to není dáno přímo hrou ;)). V Baldurech jsem se třeba cítil vysloveně osamělý. Jsem spíš raději, když družina vzájemně spolupracuje a rozdělí si úkoly. U MM mě to ani moc nelákalo, tam mě spíš zaujaly extrémy s nízkými levely. Kdysi mi někdo navrhoval, ať zkusím sedmičku sice s druidy, ale na prvním levelu. Měl jsem už připravený hezký rozpis, jak a co bude třeba, dokonce jsem měl v úmyslu to nahrávat a udělat z toho potom sestřih. Nakonec jsem to ale nikdy nezrealizoval.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #426 kdy: Listopad 04, 2013, 08:24:21 »

Mě to taky nikdy nelákalo, ale v MM8 je na to vhodná možnost a tak jsem si říkal, že to zkusím a když to nepůjde, zak to vzdám :). Ale ono je to opravdu jednoduší, než by se mohlo zdát. Hlavně asi proto, že jediná postava získává všechny exp, které by se jinak dělily mezi 4-5 postav. Díky tomu teď třeba stojím před krystalem a jsem na 143 levelu a to jsem vše proběhl a vyvraždil jen jednou :). Zas zajímavé to je kvůli různým negativním stavům, například - ochromení = smrt. Což zrovna ty krystalové obludy dělají a já nemám nic, co by mi dávalo proti ochromení imunitu. Do teď jsem to nepotřeboval, ale krystal bez takové věci zřejmě neprojdu :).

Hrát na 1 levelu 7čku se dá, jen nemá smysl hrát za druidy, jelikož jejich výhoda tam nevynikne. Spíše je lepší standardní skupina (Paladin, Lučišník, Kněz,Mág) a každého rozvíjet v nejpotřebnější dovednosti. (například mága v magii vzduchu kvůli létání, atd). Taky je důležitý si před prvním načtením každou mapu uložit, kvůli soutěžím o vlastnosti a hned jako první jít a tu soutěž na mapě najít a zjistit, na co je. Protože to je jediný zdroj VB - až na studnu v Eolofu, kam se ale člověk dostane zřejmě až na konec a pak už má tedy VB dost a dost, ale je m to na prd). Vykašlat se na ty, co dávají málo VB atd. Jelikož ve hře je více soutěží, než vlastností. Já to hrál s tím, že jsem vykuchal opravdu všechny obludy ve hře, krom robotů na konci.

Největší sranda byla pomocí luků kuchat titány, draky a démony v Eolofu. Při střílení se titáni a démoni do sebe pustili a začal opravdový masakr. Démoni je zasypávali deštěm meteoritů, titáni je kuchali tím svým kouzlem :). Kdybych se do toho nepletl, tak 2-3 titáni by asi zvládli vykuchat všechny démony na mapě :), i když králové démonů jim dávali kapky. Nejhorší nepřátelé pro mě pak byli mistři a šampioni meče.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #427 kdy: Listopad 04, 2013, 10:27:47 »

Měl jsem v rozpisu ještě pro dovednostní body podkovy u stájí a džinovo lampy, které lze 4. týden v říjnu "vyměnit" za 8 dovednostních bodů. S tím mi pak právě vyšlo, že by se druid dal docela hezky vycvičit.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #428 kdy: Listopad 04, 2013, 11:24:48 »

No ono jako VB je dost, díky té studni v Eolofu, tedy nakonec člověk rozvine všechny schopnosti, pokud chce. Jenže to nemá moc efekt. Když to člověk hraje bez trénování, tak ve hře téměř neutíká čas. Jediná věc je čekání 4 měsíců na smrt soudce, když to neřeší hned na začátku, ale i tak jsem prošel úplně všechno a vyzabíjel všechny obludy, které se dali právě do toho rozhodnutí strany už 5 měsíců po začátku. Pak jsem musel tedy čekat, než umře soudce, což jsem řešil tak, že jsem jezdil do arény a zpátky. Aréna ale nějak blbla, takže na jakoukoliv obtížnost na mě útočily krysy :), takže to nemělo moc efekt. Tam se pravděpodobně října nedočkáš, že by si využil VB z lamp. Podkovy jsem samozřejmě využíval, ale těch zase ve hře moc není a zhltne je zřejmě jedna postava (tedy alespoň u mě jsem je dával mágovi). Ten zbytek je odkázaný na ty výzvy. Ale tak se dá jen lukama opravdu zabít vše (pomohly mi tam hodně luky masakru).

Hlavní potíž při hře na 1 level je v nedostatku many. Můj kouzelník třeba uměl opravdu všechna kouzla a byl velmistrem, jenže je mohl zakouzlit tak 3x a byl bez many :). Velmistrovské kouzlo magie temnoty - tj vysátí duše, které jinak řeší každý problém, tak bylo třeba úplně nepoužitelné.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #429 kdy: Listopad 05, 2013, 12:13:30 »

Zkoušet to už raději nebudu :) Spíš asi jednou zkusím jednu postavu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Milhaus

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #430 kdy: Listopad 05, 2013, 12:52:34 »

mě přišlo zábavnější právě hra na prvním levelu. Ale například 6ka by se takto určitě dohrát nedala (nebo si to alespoň neumím představit, jak by to hráč dělal). 8čka je hodně jednoduchá, takže tam by to asi šlo stejně, jako v 7čce, jen by to bylo snadnější. (ale tam se tedy nedají najímat postavy na 1 levelu, takže jedinou postavou by byla postava hlavní. Zbytek by byl na 5tém).

7čku by bylo zajímavé dohrát za jednoho mnicha nebo rytíře :), to asi někdy ještě zkusím.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #431 kdy: Listopad 05, 2013, 15:17:57 »

Šestka má v oblibě tlačit hráče v rámci hlavní linky do celkem nepříjemných dungeonů, takže mě to vždy přišlo obecně těžší. Dost se tomu v tomhle ohledu přiblížila devítka. V rámci atypických družin se tu před pár lety rozjela diskuse a nakonec dost toho je vidět i v Síni slávy. Představit si to s družinou na prvním levelu taky nedokážu, ale třeba to někdo ještě zkusí :D

Mojí sólo hrou je teď dnešní poslední rychlá příprava, zítra už mě čekají jen testy. Ovšem namísto toho, abych se učil, jsem tu teď přes hodinu renovoval svůj historický kalkulátor TESLA MR 6090 (poslední výrobek naší TESLA, je to ten model v hliníkovém pouzdře ... ostatně viz foto před čištěním). Ne že bych tu neměl něco novějšího, ale naposledy jsem dopadl tak, že nově koupená kalkulačka nešla spustit a MR se rozhodlo stávkovat. Doma jsem pak přišel na to, že nová kalkulačka měla jen mezi kontakty baterie fólii, aby se "nevybíjela". U MR těžko říct, čekám až dorazí nové baterky a možná jsem ji kdysi jen špatně poskládal dohromady. Dokonce mi tentokrát přebylo pérko, které jako náhodou zapadlo pod spínač CE/C (zapínání), čímž se nahradilo dřívější provizorní řešení s podložkou z novin :D (Mno, nakonec se ukázalo, že slouží asi k něčemu jinému, porušený nebyl kontakt napájení, ale zobrazovací část). Obecně to ale vidím spíše tak, že bateriema to nebude (a bylo, už funguje jak má + menší oprava u displeje). Škoda jen, že se mi při čištění zas o kus umázl popisek na těle kalkulátoru (inverzní funkce), možná jsem to měl vzít jen jarovou vodou. Ovšem na druhou stranu je vidět, které funkce byly nejvíce využívány :)

Edit: Když už jsem se tak dneska zabýval kalkulátorem, napadla mě jedna věc viz obrázek ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #432 kdy: Listopad 06, 2013, 18:40:05 »

Mno, před 1/2 hoďkou jsem se vrátil ... v 8:00 jsme začli, v 16:00 skončili ) dvě kráťoučké přestávky, nic víc). V 18:00 jsem dorazil domu. Kalkulačku jsem nakonec potřeboval míň, než jsem čekal :) Předběžně znám výsledky, takže to vypadá, že můžu všechno ze stolu už sklidit a začít se konečně naplno věnovat desítce :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #433 kdy: Listopad 08, 2013, 07:55:44 »

Chtěl jsem původně na stránky umístit syrový výtah datových souborů, ale přemýšlím, jestli to bude vůbec dostatečně čitelné. Data jsou poskládána databázovým způsobem pomocí klíčů, takže není celkem problém to převést do určité konkrétní formy uspořádání. Problém je ovšem právě s těmi klíči, které v současné chvíli neumím spárovat s českými názvy popisovaných jevů (zatím jsem nenašel, kde jsou umístěny). Jedná se např. o názvy monster nebo názvy kouzel. Adresář StreamingAssets/res třeba obsahuje datové soubory, které by mohly ukrývat potřebný obsah. Jedná se zipované soubory typu pak, otázkou ovšem je, kterým programem byly vytvořeny.

Jinak když už jsem se adresářem res probíral, našel jsem i části s odkazy na konkrétní hry, odkud byly určité propriety vytaženy. Zcela dle očekávání jsou zde modely z Dark Messiaha, pak je tu zastoupen i typovaný HoMM VI a dokonce Assasin Creed :D Vybrali prostě co se dalo a naplácalo se to do desítky.

A teď ještě novinky z Open Dev. Včera se na blogu objevilo hlasování o současném nastavení úrovní obtížností hry. Poté se ještě objevil článek s odpovědmi na určité otázky ohledně vybalancování hry, co od hráčů přicházejí.

Probíralo se třeba množství jídla dostupného v hospodě, které je nastaveno v současné chvíli na 6 kusů. Jedná se o konkrétní nastavení pro Act I a v každém Actu to bude přizpůsobeno podmínkám. Opět se znovu probíralo časté poškozování věcí a znovu bylo zdůrazněno, že rozbité předměty neztrácejí svoje vlastnosti zcela, jen se sníží jejich statistiky (bude pro upřesnění opraven i popisek této featury). Magie bude upravena před finální verzí. Mostra budou upravena z pohledu síly, nikoliv výdrže, aby se zbytečně nenatahovala délka boje. Opravy se budou týkat i boje samotného.

Další sada otázek směřovala na vybalancování povolání, mimo jiné zde padlo právě nulové odlišení počátečního stavu, kdy jsou postavy se shodnými statistikami a skilly stejné bez ohledu na vybrané povolání. Hlavní rozdíl se má projevit až s možností získat velmistrovské úrovně ve vybraných dovednostech.
IP zaznamenána
This is the end ...

Winterson

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #434 kdy: Listopad 08, 2013, 11:12:22 »

Ona se rozmáhá hromadná pařba Might and Magic 1 ? Hergot, tak tohle je jedna z těch která mi naprosto nešla. Doma mám ale six pack - že bych to zkusil znovu? :P
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 111