Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 05:08:23
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279651 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #255 kdy: Září 14, 2013, 19:11:02 »

Jj, tahový režim má mnoho možností, je škoda je nevyužívat, protože v něm to smysl má. Nemůže to být samozřejmě univerzální věc, pořád se musí pamatovat na vyváženost. Takže přesně tak, buďto omezené na počet využítí a délku kola, nebo to holt stojí manu ;) Je to jedna z věcí, proč má smysl si složení družiny plánovat vzhledem ke stylu hry. Je jasné, že v Early Access je vzhledem k Act I obecně nižší level postav a mnoho toho vidět není.

Limbic se sice podle mě v některých věcech plácá, ale má i dobré nápady a jsou celkem ochotní naslouchat. Mám sice obavy, že desítka bude nakonec vzhledem k původnímu očekávání propadák, ale vzhledem k ostatním hrám hravě zapadne do průměru. Času na vylepšování je navíc dost, takže osobně věřím nadprůměru ... jen to nesmí Ubisoft zazdít, v něj moc důvěru nemám.

Ohledně DLC jsem však skeptický. Jejich účel v rukou Ubisoftu může být spíš o něčem jiném.
IP zaznamenána
This is the end ...

Falagar

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #256 kdy: Září 14, 2013, 20:07:51 »

Joo právě, taky Ubisoftu moc nevěřim, doufám že jen zůstanou u distribuce ale nebudou zasahovat do vývoje :)
Tak u Limbicu je jedna dobrá věc a to Open Dev system. Ten trošičku může M&M X zachránit. A pokud vydají editor tak se můžem těšit od komunity na přísun dungeonů, příběhů, nových věcí, monster atd. A nejspíš i oficiální DLC neboť u Early Acess si můžeš všimnout bonusů při koupi: mezi nimi je i to, že první DLC dostaneš zdarma. První...tudíž je možné že budou vycházet i další. :) No jsem sám zvědav jak to vše dopadne.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #257 kdy: Září 15, 2013, 08:06:37 »

Editor by měl volně vyjít, jsem na to taky zvědav. Jediný problém vidím ve velikosti mapy. Pokud půjdou přidávat i nové "buňky" mimo standardní velikost hry, tak to bude dobré. Pokud to bude jen v rámci toho, co Limbic vytvoří, tak se bojím rychlého přeplácání mapy.

U oficiálních DLC mám obavy z cenové politiky. Už jsem někde o tom předtím psal. Hru to může ve finále značně prodražit a užitek z toho bude veškerý žádný. Vůbec nějak slovo DLC nemám v oblibě :) Když se napíše datadisk, tak je to hned jasné. Když DLC, tak si hnedka vzpomenu na Dragon Age a jeho placené předměty.
IP zaznamenána
This is the end ...

Falagar

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #258 kdy: Září 15, 2013, 13:38:03 »

Jo přesně DLC je holt placené, a určitě pokud nějaké další vyjde tak za poplatek. Ono přeci jen si představ že děláš hru, vydáš jí, lidi si koupí kopie, pak vytvoříš další dungeony, příběhy v podobě DLC a dáš to zadarmo? No přeci nebudeš trávit čas na tvorbě kvalitního DLC a frkneš ho for free na web ke stažení :). Oni se ale stejně najdou lidi co jak M&M X tak další případné DLC budou dávat na warezy, share portaly atd. :)

Jestli bude editor a najdou se fanoušci co budou dělat kvalitní mapy, příběhy a celkový materiál pro hru (něco jako třeba na Nexusu pro různé hry), tak si myslím že i když se M&M X nepovede, tak se pomocí fanoušků doladí k něčemu příjemnějšímu.
IP zaznamenána

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #259 kdy: Září 15, 2013, 20:07:04 »

Ja si práve o rozpočte hry nerobím žiadne ilúzie. Už MaMH VI bol pre Ubisoft druhotriedna záležitosť, nepostrehol som že by ho prezentovali na nejakej live konferencií z expo alebo tak. No a MaM X je len doplnkom do príbehu MaMH VI, prakticky od ohálsenia vývoja nebolo nič počuť len jedného dňa prebehol hernými webmi gameplay a informácia o early acess od ďalšieho dňa. Keby Ubi do hry viac investoval, určite by sa to prejavilo na množstve skrášlených trailerov, natáčaní devdiari a pod. čo mal aj druhotriedny MaMH VI.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #260 kdy: Září 17, 2013, 22:55:44 »

Ad DLC) nemám na mysli placení velkých přídavků, mám na mysli takové blbosti, jako je třeba nákup určité zbraně či brnění :) Za hraniční věc považuju uvedení nové třídy povolání formou DLC (byť tady už hodně skřípu zuby ;)). Jsem toho názoru, že hra má vycházet jako ucelený komplet. Změna by pak měla mít nějaký logický základ, jako třeba přidání nové lokace, nový příběh apod.

Když nad tím uvažuju, pokud opravdu bude editor volně k dispozici, tak jsou to v podstatě zbytečné obavy, neboť tu bude na jedné straně komunita s free přídavky a Limbic tak bude mít pro své placené přídavky hodně velkou konkurenci (tedy doufám, že kolem M&M X vznikne rozsáhlá komunita :)) Tzn. jistotu velkých DLC. Těžko říci, zda-li by to šlo připodobnit sérii TES, neboť s neoficiálními pluginy jsem snad nikdy nehrál, takže tahle problematika mě minula. Byť tady půjde asi primárně o velikost, svět M&M X bude nejspíše o poznání menší.

Ad rozpočet hry) Netuším. Jediným kanálem pro informace je Open Dev, který si vede sám Limbic. Ubisoft má určitě zájem na jiných titulech, dříve už jsem zmiňoval Assassin Creed, to je podle mě jejich vlajková loď. Myslím si, že M&M X je jen test - Grimrock prošel a byl úspěšný, chystá se dokonce dvojka, tak to zkusíme taky ... Vývoj asi moc finančně náročný nebude, resp. v případě neúspěchu to Ubisoft asi nijak zvlášť bolet nebude. Těžko říci, co se šéfům Ubisoftu honí hlavou.

Když odbočím, tak mě celkem překvapuje obecně menší odezva na připravovaný release desítky u nás. Nejvíce se tomu z těch velkých portálů věnuje Eurogamer. Různá fóra však nic moc. Možná je to takto zcela normální, těžko říci, je to prvně, co sleduju hru podrobně až takhle od počátku.

Jinak k novinkám. Na Open Dev byly vyhlášeny výsledky ankety o volitelném obsahu prvního oficiálního patche - vyhrálo porovnávání předmětů. Krom toho bude obsahovat opět řadu bugfixů a hlavně ....

... přijdou na řadu nové třídy povolání k otestování.

Na blogu si můžete také pročíst článek The Role of the Might & Magic Reference Team, který popisuje vznik a účel tzv. Might & Magic Reference Team. Ve zkratce, jedná se o team lidí, kteří tvoří a spravují svět Ashanu. Důvodem je vytvoření určité konzistence mezi jednotlivými herními tituly z prostředí Might and Magic (novodobá série). Jedním ze základních produktů je potom papírové The Ashan Compendium, což je v podstatě bible popisující svět Ashanu (prostředí, bestiář apod.). Pro někoho to asi nebude žádná novinka, ale jedná se o klasický formát A4 s pevnou vazbou a 172 stránkami, který váží nějakých 980g. Tomu ovšem taky odpovídá cena, je to okolo 20 EU :) Pro ilustraci třeba tento obchod (je to rovnou jako FreeShipping, což je vzhledem k tomu celkem dobrá cena, adekvátní nabídky na eBay se třeba hledají špatně). Pokud to někdo vlastní, napište sem reference.

Edit: Po dalším hledání jsem našel na YT toto video z listování knihou. Zpracované je to hezky, ale vypadá to spíš šité na Heroes. Popisuje to asi opravdu jen reálie světa Ashan, nikoliv herní pravidla apod. (čekal jsem něco jako AD&D). Tipnul bych si, že přejmenování Heroes na Might and Magic: Heroes bude souviset právě s unifikací světa.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #261 kdy: Září 19, 2013, 10:30:16 »

Áno, tiež som videl video a všimol som si že väčšiu časť zaberajú obrázky a textu tam nie je toľko ako by sa mohlo zdať. Asi to nebude nič moc. Netreba zabúdať na Might and Magic: Duel of Champions, tiež z Ashanu.
IP zaznamenána

Falagar

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #262 kdy: Září 19, 2013, 15:48:04 »

Bohužel je to celé nějaké divné. 3DO a New World Computing vdechli M&M serii život a hlavně skvělý herní mechanizmus a svět, ale to co se děje pod taktovkou Ubisoftu a Limbicu s touto serii nevypadá na žádné úžasné pokračování, doufám že se sakra pletu :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #263 kdy: Září 19, 2013, 20:46:51 »

Začátky jsou vždycky těžší, ohledně herních mechanismů jsem však nikdy nepochopil, proč je nepřevzali z původní série. Nemůžu si pomoct, ale mě prostě to, na čem bude stát MM X přijde dost "akční". V současné chvíli hru zpomaluje jen časté rozbíjení zbraní a nedostatek lektvarů ... vlastně mě teď napadá, je v Early Access vůbec nějaká postava schopna sesílat léčivá kouzla?

U mě se ohledně desítky dost často střídá zaujetí s totálním nezájmem. Připomíná mi to jednu dětskou hru, kdy se utrhne květ kopretiny a trhá se jeden okvětní lístek za druhým ... má mě rád, nemá mě rád ... jsem zvědav, kde nakonec skončím :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #264 kdy: Září 19, 2013, 21:13:52 »

Áno, je tam ľudský mág a ten sa môže naučiť, ak sa nemýlim, každý druh mágie, takže aj svetla, prírody a myslím že nejaký reg. spell je aj v škole vody, takže má široký výber. Bude to asi "najčistejšia" kúzliaca postava, lebo nie len že nemôže nosiť ani koženú zbroj, ale zo zbraní okrem čarovnej palice môže nosiť iba dýku a tá je bez možnosti dual wieldu imho vpodstate nanič. Jediné čo ešte môže je streľba z kuše, inak čistučký manový závislák :D

Čo sa herných mechanizmov týka, myslím že ísť do nejakých zložitostí pri reštarte nemá význam, potrebujú získať nových hráčov, priaznivci MaM VI-VIII by vývoj nezaplatili.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #265 kdy: Září 19, 2013, 22:38:52 »

Začnu odzadu ;) ... ale zrovna o těch příznivcích 6-8 to je, ty ta hra má zajímat. Pro nováčky série je to passé, pro ně bude ta hra v té podobě, v jaké je, nepochopitelná a budou se řídit referencemi. Ad extremum, klidně budu první, kdo desítku nepodpoří. Američani už jsou taky dost nalomení kvůli absenci krabicovky, což považují za vrchol "změn" (přitom bych řekl, že zrovna amíci vydrží docela dlouho se nechat vodit za nos).

Těch negativních nálad je kolem už tolik, že přesně podobné oficiální vyjádření o cíli desítky ji může dokonale srazit vaz. Vůbec totiž nejde o žádné složitosti, systém původní série je natolik sofistikovaný, že mu mnozí mohou tiše závidět. Tady se ještě pořád bavíme o klasice a její nástupce holt musí ctít určitá pravidla. Pokud je chce změnit, nemůže v "kvalitě" klesat.

A na druhou stranu by to byla škoda, protože zrovna na tom mágovy je vidět, že s vybalancováním postav Limbic problém mít nebude, byť z něj dělá vysloveného mrzáka ;) A teď by jsme se tu mohli klidně pustit do rozsáhlé diskuse, proč je takový mág zcela mimo "realitu" ... :D Od myšlenky Open Space / Open "Mind"  RPG až po striktní RPG.

Smývání žánrů je dneska velmi módní. A já jsem zrovna ten typ člověka, který tomu nefandí, byť to vývojářským studiům sype mnohem více. Pokud chci hrát klasiku žánru, tak chci hrát klasiku žánru. Když mi někdo naservíruje zjednodušeninu, tak nemám problém ji přijmout, ale čekám něco na oplátku (příběh, zvraty apod.). Ovšem taky předem počítám, že takový koncept pro mě ztrácí znovuhratelnost. A teď otázka ... "Opravdu má pro mě význam o takové hře tvořit stránky?"
IP zaznamenána
This is the end ...

Návštěvník

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #266 kdy: Září 20, 2013, 01:11:33 »

Asi trochu odbočím .Weby v angličtině o hře sem nečetl.
Moc v obraze nejsem. Ale začínám mít pocit.
S tou 10 začíná být špatný .Ale podle toho to začínám mít dojem ,že to bude "jen podle jména" jako u posledního pokračování  xcom /ufo . Podle videi ,která sem viděl.
Ale když už je tu zmíněny Dark Messiah, tak nějaký základní info by tu mohlo být.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #267 kdy: Září 20, 2013, 07:49:31 »

To je fakt, Dark Messiah tu má recenzi, takže ač to dopadne jakkoliv, minimálně recenzi by si to zasloužilo. Měl jsem v plánu už před pár týdny začít dělat nějaký přehled současných poznatků, takže toho bude k desítce nakonec více (na fóru ty informace hodně rychle zapadají, čímž se tu některé věci probírají vícekrát - takže nějaký stručný a přehledný výtah).

Jenom mě teď ještě napadlo, ta otázka z mého předchozího příspěvku se netýká desítky jako takové, je určena obecně k tomu konceptu, který jsem v tom posledním odstavci nastínil. Jestli bude desítka taková či ne, je zatím předčasné hodnotit.

Potíž je pořád stejná, Early Access sice něco ukazuje, ale celkový obraz se z toho zatím složit nedá, protože to má zároveň "chytře" nastavená omezení (proto se to tu hemží různými domněnkami a spekulacemi). Netuším, jak je to teď po patchi s respawnem potvor, ale dosud družina mohla dosáhnout jen nízkých levelů. Zůstává zde tak pouze dřívější video z PAX, kde byl zřetelně vidět akčnější ráz hry (družina v něm určitě nebyla partou zelenáčů). Tohle vše + Open Dev je celkem dobře vedené PR.

Early Access je pro Limbic primárně betatest, díky obecně definovaným feedbackům však může zareagovat i na "drobnosti" kolem, aby hráče znovu ukolíbal. Jsem naprosto přesvědčený, že desítka je již delší dobu kompletní, Limbic nás teď jen musí přesvědčit o tom, že ten jejich pohled na Might and Magic je správný. Svým způsob je to nebezpečně rozehraná partie (přinejmenším se jim to vrátí na recenzích). Vliv komunity na vývoj neni tak velký, jak Limbic tvrdí. Je to něco na způsob, dáme vám 3 možnosti volby a vyberte si. No jo, jenomže ta volba je určená Limbicem, rozhoduje se tedy o nápadech Limbicu samého. Poslední hlasování nasadilo korunu všemu - vyberte si, ale mi tam stejně nakonec dáme všechno z toho :D PR oddělení tak hezky zaměstnává hráče a odvádí pozornost od podstatných problémů.

Pokud s hrou mají problém příznivci 6-8, pak má hra vůbec problém. Narozdíl od Roberta si nemyslím, že komunita je tak malá, aby nedokázala pokrýt náklady. Nehledě na to, že o ceně desítky už jsem tu několikrát psal, je to velmi levný vývoj, protože je to ze své podstaty recyklát. Stejně tak zopakuji, že Early Access a vše kolem považuju za chybu. Opravdu se tu staví hlavně na jménu značky, ale pod ní se tvoří něco, co komunitu docela slušně rozdělilo už nyní. Ubisoft se musí smířit s tím, že porovnávání se nevyhne a dát vývoj takové značky prakticky noname studiu, které si navíc vystřihlo ostudu s převzetím vývoje HoMM VI (viz např. komentáře na DH), je mírně řečeno dost odvážné.

Desítka může a nemusí překvapit. Stále ještě věřím tomu prvnímu, ale čím více je toho venku, tím větší mám dilema :/

Edit: Ještě k tomu hodnocení na Databázi Her, než mi někdo zkusí předhodit, že to hodnotil jediný člověk. KILLERovi (alias Eruovi) nemám důvod nevěřit, navíc se zamyslete proč to vlastně nehodnotilo více lidí. Je to na obecném fóru, tudíž odezva z něj má pro mě větší vypovídací hodnotu, než kdybych to vzal z fanovského webu.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #268 kdy: Září 20, 2013, 07:51:41 »

to Elemir: Ja by som to tento raz zobral skrátka:
1. Ja som nováčik a na hru sa teším.
2. Mnoho starých pardálov už prestalo s hraním, alebo hrajú svoje klasiky na starých železách, utiahnu maximálne tak nejakú indie hru.
3. Šíriš negatívnu náladu okolo niečoho čo si nehral a tvoriť stránky o niečom čo si nehral a nemáš rád by bola blbosť, nezávisle na ankete, ak môžem poradiť, nájdi si juniora a daj mu administrátorský prístup.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #269 kdy: Září 20, 2013, 08:26:30 »

Ad 1) To ti nikdo nebere ;)

Ad 2) Pokud vycházíš z téhle teze a budeš si za ní mermomocí stát, je zbytečné tu jakkoliv argumentovat. Mnoho není většina a indie hra může být dneska s přehledem postavena na AAA enginu. Ale díky, že si mě zařadil mezi pardály, asi bych se měl na to hraní opravdu vykašlat :D

Ad 3) Poradit můžeš, v tom jsem nikdy nikomu nebránil. Ale nejprve si přečti stať O stránkách. Úplně postačí hned první věta. Pokud se rozhodnu pokračovat, budu pokračovat opět ve vlastní režii (nevím, jak si přišel na to, že bych tvořil stránky na něco, co jsem nehrál ...). Možná šířím negativní náladu, ale nejsem tip člověka, co se posadí na zadek jen před věhlasným názvem hry. Uvědom si, že jsem na téhle sérii herně (a vlastně nejen herně) vyrostl, takže mám plné právo si rejpnout i do vlastních řad. Možná je to o to iritující, že jsem asi jediný, kdo u nás o desítce píše, ale to není mojí vinou. Nebudu se kvůli tomu přeci nijak omezovat. Na druhou stranu, kdokoliv má možnost vytvořit si vlastní web o desítce a vytvořit tak protiváhu. Přístup k Elemir´s Page na nikoho delegovat nebudu. Krom osobních důvodů tomu brání i důvody technické ;)
IP zaznamenána
This is the end ...
Strana: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 111