Ad DLC) nemám na mysli placení velkých přídavků, mám na mysli takové blbosti, jako je třeba nákup určité zbraně či brnění

Za hraniční věc považuju uvedení nové třídy povolání formou DLC (byť tady už hodně skřípu zuby

). Jsem toho názoru, že hra má vycházet jako ucelený komplet. Změna by pak měla mít nějaký logický základ, jako třeba přidání nové lokace, nový příběh apod.
Když nad tím uvažuju, pokud opravdu bude editor volně k dispozici, tak jsou to v podstatě zbytečné obavy, neboť tu bude na jedné straně komunita s free přídavky a Limbic tak bude mít pro své placené přídavky hodně velkou konkurenci (tedy doufám, že kolem M&M X vznikne rozsáhlá komunita

) Tzn. jistotu velkých DLC. Těžko říci, zda-li by to šlo připodobnit sérii TES, neboť s neoficiálními pluginy jsem snad nikdy nehrál, takže tahle problematika mě minula. Byť tady půjde asi primárně o velikost, svět M&M X bude nejspíše o poznání menší.
Ad rozpočet hry) Netuším. Jediným kanálem pro informace je Open Dev, který si vede sám Limbic. Ubisoft má určitě zájem na jiných titulech, dříve už jsem zmiňoval Assassin Creed, to je podle mě jejich vlajková loď. Myslím si, že M&M X je jen test - Grimrock prošel a byl úspěšný, chystá se dokonce dvojka, tak to zkusíme taky ... Vývoj asi moc finančně náročný nebude, resp. v případě neúspěchu to Ubisoft asi nijak zvlášť bolet nebude. Těžko říci, co se šéfům Ubisoftu honí hlavou.
Když odbočím, tak mě celkem překvapuje obecně menší odezva na připravovaný release desítky u nás. Nejvíce se tomu z těch velkých portálů věnuje
Eurogamer. Různá fóra však nic moc. Možná je to takto zcela normální, těžko říci, je to prvně, co sleduju hru podrobně až takhle od počátku.
Jinak k novinkám. Na Open Dev byly vyhlášeny výsledky ankety o volitelném obsahu prvního oficiálního patche - vyhrálo porovnávání předmětů. Krom toho bude obsahovat opět řadu bugfixů a hlavně ....
... přijdou na řadu nové třídy povolání k otestování.
Na blogu si můžete také pročíst článek
The Role of the Might & Magic Reference Team, který popisuje vznik a účel tzv. Might & Magic Reference Team. Ve zkratce, jedná se o team lidí, kteří tvoří a spravují svět Ashanu. Důvodem je vytvoření určité konzistence mezi jednotlivými herními tituly z prostředí Might and Magic (novodobá série). Jedním ze základních produktů je potom papírové The Ashan Compendium, což je v podstatě bible popisující svět Ashanu (prostředí, bestiář apod.). Pro někoho to asi nebude žádná novinka, ale jedná se o klasický formát A4 s pevnou vazbou a 172 stránkami, který váží nějakých 980g. Tomu ovšem taky odpovídá cena, je to okolo 20 EU

Pro ilustraci třeba tento
obchod (je to rovnou jako FreeShipping, což je vzhledem k tomu celkem dobrá cena, adekvátní nabídky na eBay se třeba hledají špatně). Pokud to někdo vlastní, napište sem reference.
Edit: Po dalším hledání jsem našel na YT toto
video z listování knihou. Zpracované je to hezky, ale vypadá to spíš šité na Heroes. Popisuje to asi opravdu jen reálie světa Ashan, nikoliv herní pravidla apod. (čekal jsem něco jako AD&D). Tipnul bych si, že přejmenování Heroes na Might and Magic: Heroes bude souviset právě s unifikací světa.