Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 04:13:08
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279588 krát)

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #240 kdy: Září 08, 2013, 11:55:48 »

+ myslím že dávať vyššie criticali sa budú dávať hlavne bodným zbraniam, mečom sekneš súperovi ruku alebo mu sekneš do boku, oštepom prebodnutá ruka sa znázorní nižším damage, ale máš šancu že ho bodneš do boku a prebodneš črevá - tak to bude asi critical
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #241 kdy: Září 08, 2013, 14:34:23 »

U porovnání taky tipuju, že to bude něco na ten způsob vlastní vybavení vs nabídka obchodníka. Jenom mi u toho neni jasné, jak přesně to bude fungovat. Co jsem viděl, tak analog dovednosti obchodování ve hře asi nebude, tudíž je jedno, která postava začne obchodovat. Teď jde tedy o to, zda-li je možno postavy nějak při obchodování překlikávat. Z fóra totiž vím, že inventář je pro všechny postavy společný, aby se tam pak třeba neobjevilo vybavení všech najednou. Jako funkcionalitu to ještě beru, stejně tak poznámky do mapy, to neni od věci. Předpokládám, že u desítky už si ikdo na čtverečkovaný papír kreslit nebude :) Horší je, že LE plánují dát do final release nakonec všechno z toho. Docela mě překvapuje, co všechno se na tom neveřejném fóru asi probírá, resp. co nakonec LE řeší. Mě přijde, že mají důležitější věci na práci.

U toho kritičáku se jedná o sekyru 8-10 nebo 10-14 zranění, obě pak 30% Crit. Damage. Rozdíly mezi zbraněmi ano, ale pro mě je právě celkem rozhodující, že každá zbraň by měla mít své užití vůči konkrétnímu nepříteli (na plechovku opravdu s dýkou nepůjdu). Pokud by zbraně měly obecně nižší damage, pak by kritičák smysl dával. Podobné věci jsem si všiml už u Zaklínače a ve Skyrimu je to taky zřejmé (bez kovařiny apod. ;)). V takovém případě by to jiným způsobem dorovnávalo úroveň zbraní z předchozích dílů. Obzvláště pokud by se jednalo o bonus ke zranění, nikoliv šanci, tedy zásah např. za 14 + 30% navíc. Škoda, že neni nikde vidět nějaký podrobnější soupis zbraní, aby bylo zřejmé, jestli na tom obrázku na Open Dev byla jen nějaká průměrná sekyrka, nebo jestli se jedná už o nějaký lepší kousek.

Bojová sekyra v M&M VI má třeba zranění 4d2+2, tedy 6-10, ale Skvělá sekyra už 4d2+11 (15-19). Kdyby sekyrka uvedená na Open Dev byla obyč, pak je díky jakémukoliv bonusu výrazně lepší, než-li její šestkový analog. Vlastně by se hodně přiblížila nejlepšímu jednoručnímu kousku šestky. Právě takhle mi se mi to honí hlavou - když už mění systém, tak aby si na tom dali taky záležet. Ve WoX byly třeba zbraně obecně slabé, rozdíl vznikal hlavně díky použitému materiálu.

Večer asi začnu provádět lehkou sumarizaci informací z Open Dev, už toho začíná být hodně a začíná to být i nepřehledné :) Asi je taky už na čase si hru zakoupit a tyhle mechanismy si vyzkoušet.
IP zaznamenána
This is the end ...

Falagar

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #242 kdy: Září 09, 2013, 23:08:15 »

Ahoj všichni, ahoj Elemire :)
Pěkne se to tu o desítce rozepsalo a já bych rád také přispěl do diskuze.
V první řadě chci podotknout můj souhlas, že kdyby udělali souboje jen tahové, tak by to byla paráda. Osobně mám nejraději pauzovací system soubojů, alá Baldurs Gate, ale tak jako tak je tento styl souboje zabávný, díky možnosti klidné taktiky :)

Co mě teda děěěěsně štve, je právě tahový system i u procházky městem.
Ach jo, to udělali fakt blbě. Sorpigal je pěkně provedený, zvuky kovadliny, koní, prozpěvující obyvatelé atd. hezký to je, ale procházka po městě řešená sekanýmy tahy je fakt strašná, to si člověk neužije. V boji budiž ale takhle ne.

Další, leč drobnost, je z mého pohledu slabej dabing (doufám že časem doplní). Chybí mi hlášky v chrámu typu "Can we assist you" "Love be with you" atd ... nebo portréty, nemrkaj, nedívaj se nahoru, dolu podle toho kam se dívate vy... je toho hodně :) jsou to sice jen detaily, ale ty pro mě znamenali ještě ůžasnější zažitky ve světě Might and Magic :)
IP zaznamenána

Ivos

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #243 kdy: Září 10, 2013, 20:20:25 »

Ted mi Falagar pripomnel ty krasny kresleny animacky v obchodech a pri vchodu do dungeonu... tak ty 3D nikdy nenahradi.
IP zaznamenána

veka

• Pokročilý
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #244 kdy: Září 10, 2013, 22:29:06 »

jako tedy to prochazeni mestem v tahovem rezimu je teda opravdu hrozne jinak by jsem rekl ze to vypada dobre ale tohle je podle me docela velky nedostatek no uvidime treba to nebude tak hrozne :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #245 kdy: Září 11, 2013, 08:03:34 »

4Falagar: Ahoj, bohužel to vypadá, že to už zůstane tak, jak to je. Venkovní lokace mi taky nepřijdou pro tahový režim moc dobře navržené. Ale nakonec je to všechno asi spíš o zvyk, pokud ve hře vysloveně nic nezvorají, tak budeme moci přimhouřit oči :) Ty statické postavy s bezduchým pohledem mě taky vadí, o pár stránek zpět jsem si rýpnul do hospodského. Přitom to je zrovna postava, kterou člověk díky tomu rychlému střídání dne a noci uvidí nejčastěji :D

3D animace mě nikdy moc nesedly, já s tímhle zápasil už o mnoho let dříve, když to začala být móda. Trochu odbočím, předevčírem jsem koukal na reklamu v televizi, kde se objeví šmoulové a Gargamel ... brrr, to už nemá s tím nádherně kresleným seriálem nic společného. Bohužel je to móda. Jenomže grafici zapomínají, že u 3D si taky musejí dát záležet, jinak výsledek vypadá spíše hloupě.

Jsem zvědav na odezvy po prvním patchi, na oficiálním fóru zatím panuje jistá rozladěnost. Pro mě je teď hlavně podstatné, aby se Ubisoft konečně vyjádřil k té krabicovce, zatím jsem čekal právě kvůli tomu, resp. odkud to koupit - Steam prý nakonec taky vyžaduje autorizaci na Uplay, takže ještě tohle mě docela mate, jestli si tam musím založit účet, tak to už rovnou můžu koupit u nich. Bonus v podobě MM6 na Steamu nepotřebuju, vždyť už mám LE edici na GOGu :)
IP zaznamenána
This is the end ...

veka

• Pokročilý
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #246 kdy: Září 11, 2013, 17:50:15 »

a nevite nekdo nahodou pribliznou cenu? :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #247 kdy: Září 11, 2013, 19:05:49 »

Pro Early Access je cena nastavena na 29,99 EU pro Evropu a měla by být konečná i pro final release (v ní však bude chybět pár bonusů). Pokud ti nejde o případnou krabicovku, pak je možná dobré nakoupit už teď. Těžko říci, jak vypadají prozatimní prodejní čísla, ale docela pochybuju, že by cena v řádu několika měsíců klesla. Asi nakonec taky nebudu čekat, Ubisoft se zatím nemá ani k tomu, aby ustoupil američanům ;) Přitom jsem si myslel, že střední Evropa je docela slušným odbytištěm pro značku Might and Magic. Poláci s rusama maj holt štěstí ...
IP zaznamenána
This is the end ...

veka

• Pokročilý
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #248 kdy: Září 11, 2013, 19:31:11 »

takze kolem tiskara ja jsem si to tak nako myslel :) mam v planu ze si je koupim snyd to bude stat za to
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #249 kdy: Září 12, 2013, 20:07:10 »

Jen v rychlosti, od včerejška je na Open Dev vystaven rozhovor s Phelan Sykes, kdo by nevěděl, pracovala na designu 6-8 dílu ;) Docela mě překvapilo, jak málo reakcí se objevilo v diskusi pod, tak uvádím odkaz i zde (klikněte na jméno Phelan Sykes výše). Ono těch pár komentářů totiž stojí za to :o Ostatně jako celý rozhovor. Jsem rád, že ho Limbic dokázal pořídit, tohle je pro nás opravdu jeden z Pradávných :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Falagar

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #250 kdy: Září 12, 2013, 20:23:37 »

Jooo Elemrie přesně :D Šmoulové ve 3D je sice pěkný, ale nemá to na klasickou kreslenou pohádku :) A tak troooošičku je to i s M&M, ale třeba si na to vše zvykneme, já osobně tedy na tahy mimo souboje asi ne, ale budu muset :D

Víte ale jak bych si představoval M&M X v deseti bodech? Takhle:
1) Tahové pouze souboje, volný pohyb mimo souboj (jako M&M 6-9 nebo jako je to u Legend of Grimrock)
2) Inventář pro každého hrdinu zvlášť, místo obrázku postavy bych si dokázal představit 3D model každého hrdiny s aktualní výbavou na něm (běžné zobrazení u moderních rpg)
3) portréty hrdinů by vycházeli z 3D modelu v inventáři (zobrazovali by se s aktuálním vzhledem - helma, čelenka, páska přes oko, cokoliv :)), dále by podlehali počtu HP, čili šrám přes tvář, monokl, až po pokrytí krví a zavřené oči v bezvědomí atd. :)
4) tudíž by se při tvorbě party mohl každému hrdinovy určit obličej, vlasy, barva vlasů, hlas..atd. Neměl by tak každý hráč skoro ty samé portréty u hrdinů, a myslím si že by se se svoji partou hrdinů i lépe sžili :)
5) hrdinové by byli kompletně nadabováni (možná přibude více dabingu v release verzi) - chce to hlášky při otvírání truhly ("got it"), více hlášek při zásahu, jedu, komentování situace členy party, tak jako tomu bylo u minulých dílů a nebo jako příklad je pěkný dabing s hláškami u Wizardry 8.
6) Doufám že přidájí NPC dabing, působí vše HROOOOZNĚ prázdně. U Kováře mužou nadabovat hlášku když k němu přijdete "Hello, adventurers. Looking for a weapon?" a při odchodu prosté "Goodbye" a zabouchnutí dveří a budu skákat blahem :D 3D Animačky u prodejců a NPC doma se daj přežít, ale hlavněěěěě ty jednoduché ale kráááásné hlášky chybí :)
7) přidal bych zpět alchymii, pak možná ještě skilly jako merchant, learning, identify item.
8) střídaní dne a noci by nemuselo být tak rychlý, člověk si den ve městě  fakt ani neužije, ujde pár políček a je noc, pak zase den a příjde mu že šel přes město o rozloze pár metrů tři dny :D
9) přidat kouzlo létání :P
10) a v poslední řadě doufám že bude i Aréna se svými souboji :)

Toť by bylo mých pět bodů jak bych si představoval a přál M&M X.

Jak si vy v deseti bodech přejete, či představujete aby svět M&M X byl dokonalý?:)

PS: Elemire konečně jsem se po dlouhééé době u tebe zaregistroval :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #251 kdy: Září 12, 2013, 20:53:54 »

Registrace jsem si všiml, dneska jsem si hrál s antispam filtrem, takže jsi byl kromě mého testového uživatele teprve druhý, kdo prošel :D

Tahové souboje jen v boji bych taky uvítal. Naposledy jsem podobný systém zažil v Golden Land a pokud se nepletu bylo to i u Pool of Radiance: Ruins of Myth Drannor. U desítky vidím přesně ten problém, že město, resp. venkovní lokace nejsou pro tahový režim navržené a vypadá to potom dost podivně. Dabing a takové věci nemohu zatím posoudit, identify items však ano ;) Ve WoX to taky takhle neni, takže tuším, jak to v desítce asi vypadá :D Za mě by těch bodů bylo zatím jen pár:

1) to samé s pohybem - přepnutí do tahového jen během souboje, případně nechat to i pro dungeony obecně. Venku nikoliv.

2) plynutí času - na videích mě dost vadilo, když jsem viděl, jak družina ani pořádně nepřejde město a musí jít odpočívat

3) alchymie - o absenci jsem slyšel a protože sám jsem alchymista i "vzděláním", tak tohle Limbicu neodpustím :D

4) chybí mě dovednosti jako moutaineer, pathfinding, swimming ... prostě klasika starých dílů

5) změna obličejů dle stavu postavy - je jich moc málo, osobně mám rád opilé charaktery ;)

6) statický obrázek postavy v inventáři, toho jsem si užil dost v devítce. Taky chci vidět, jak na mě nový kus výbavy vypadá.

7) a jedna kacířská ... zrušil bych to zaměření povolání vs rasa

Další tři asi opravdu nedám, nejdřív budu muset zkusit alespoň Early Access :) Možná toho pak vypadne více, ale na druhou stranu si říkám, že už jsem toho ve hrách zkousl dost, takže to nejhlavnější přání je, aby mě to vůbec bavilo.
IP zaznamenána
This is the end ...

Roberto

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #252 kdy: Září 13, 2013, 09:44:57 »

1. Aby hra naozaj vyšla.

2. Aby hra vyšla bez bugov.

3. Aby sa hra nestala príliž jednoduchou, keď mi už postup nebudú sťažovať tie bugy.

4. Aby do hry pridali možnosť rozdeliť partiu do radov alebo čokoľvek ďalšie čo ochrání slabších členov pred útok zblízka, toto som v early acces nenašiel, iba skill bojobnosť pre tankistov aby na seba pútali pozornosť, ale to je za manu a bojím sa že to nebude stačiť.

5. Aby hra mala úspech a obsah sa časom rozšíril o nové rasy s novými povolaniami.

6. Aby všetci prestali frfľať na ťahový režim, real time rpg som hral už viac než si dokážem spomenúť.

7. Opraviť bugy.

8. Aby séria pokračovala.

9. Opraviť bugy.

10. Nezjednodušovať hru.

P.S. Elemir kde si dal ten odkaz, asi mi niekto stojí na vedení ale nenašiel som ho :)
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #253 kdy: Září 13, 2013, 10:03:40 »

Myslíš na ten rozhovor? Klikni přímo na jméno Phelan Sykes.
IP zaznamenána
This is the end ...

Falagar

• Nováček
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #254 kdy: Září 14, 2013, 00:04:36 »

Jsem ani nevěděl, že Phelan Sykes byla GUI designerka u M&M 6, perfektni práce:)
Jinak jooo souhlas, ještě by to chtělo jak nastavit kdo bude stát v čele (warrior). A nebo defenderovi dát schopnost "taunt" řekněme že by ji v prvním kole použil a po dobu 2 kol by nepřátelé útočili na něj.

Prostě M&M má potenciál stát se hrdným pokračováním série, jen doufám že to Limbic a hlavně Ubisoft nepodělaj a nebudou na titulu šetřit aby to udělali rychle a levně, tohle tu totiž už jednou bylo, radši zainvestovat a dát tomu čas. Vypadá to že budou i průběžně vydávat DLC obsah (nové dungeony, atd.), tak snad vše dopadne dobře :)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 111