Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 23:15:26
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 111

Autor Téma: Might & Magic X Legacy  (Přečteno 279187 krát)

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #150 kdy: Srpen 15, 2013, 06:31:31 »

Pro mě nebylo nikdy moc logické, proč by postava bojovníka měla mít vůbec restrikce na klasickou trojici meč-palcát-kopí. S tím musí umět jak rytíř, tak paladin. I když celkem chápu, že to mělo za účel hráče trochu tlačit do používání méně obvyklých zbraní. Sedmička byla v tomhle asi nejvíce restriktivní, ale pořád tu byla možnost dotáhnout jednu nebo dvě další dovednosti k mistrovství. V devítce došlo opět k větší volnosti a trošku logičtějšímu uspořádání, což bylo dáno hlavně tím, že bojová povolání se odvozovala ze stejného základu. Taky bych čekal spíše něco takového nebo plný návrat k pravidlům šestého dílu.

Tyhle články na Open Dev už vynechávám, protože je to stále to samé. Vlastně mě tam poslední dobou už ani nic nezaujalo, tedy krom diskuse okolo designování úrovně dle HoMM VI.

Edit: jen taková drobnost ... citace:

"Why would you want the Defender in your party? The Defender is the best "Tank" in the game. So if you want a hero that can protect other party members, you may not want to miss the Defender in your party."

Doteď jsem si myslel, že tank je postava, kterou předřadim před ostatní, aby veškerý útok směřoval na ni. V podání M&M X to tedy znamená, že přítomnost defendera automaticky přesměřuje všechny útoky na něj? Asi ne, že ... ;)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #151 kdy: Srpen 16, 2013, 17:06:01 »

Podle mě by bojový povolání neměly bejt nijak omezený ve zbraních a zbrojích. Vůbec nijak. Žádný z nich. Sakra, když budu chtít chodit s dýkama, tak proč bych nemohla mít mistra. Když to má bejt "defender" (to slovo je fakt hnusný :-p), tak ať má nějaký bonusy k obraně. Menší damage. Tankovací skill, kterej zvedá šanci, že po něm nepřátelé půjdou. Víc HPček. Schopnost krejt štítem ostatní postavy. Cokoliv, jen ne restrikce na zbraň, protože to je trapný. Přeci se nemusej křečovitě držet mm7, že :-).

Druhá věc jsou mágové a klerici. Osobně si myslim, že i mág by měl mít právo umět s mečem, byť za cenu nějaký penalizace. Sakra, vzít do ruky meč a někoho seknout zvládne snad každej a pevně věřim, že každej se v tom bude zlepšovat, když to bude dělat dost dlouho :-).

Fakt je, že já jsem zkažená W&Wčkem :-D. Tam si jednoduše povýšíte warlocka na paladina a šup, máte healovacího warlocka v plátovce... neni to krásný? :-D.

...

Edit: Vždycky mě v mm bavilo tvrzení, že rytíř má hodně hpček, takže přežije nejdýl a může potom jako utéct a všechny zachránit :-p. Hee, fakt? Osobně mě nikdy nenapadlo kličkovat mezi nepřátelema s polomrtvym rytířem a třema hrobama a tiše se modlit, aby mi někdo nezastoupil cestu :-p. Nebudu vůbec mluvit o tom, co udělá kouzlo sdílenej život v partě, kde má chudák rytíř 3x tolik hpček, co mágové :-D. Navíc mágům, který aktivně kouzlej, dojde dřív mana než HPčka.

Já miluju sdílenej život. V mm6 to krásně rozhodí hpčka mezi moje mágy a klerika a pak můžu efektivně sesílat mocnou léčbu. Používám to pořád. Všichni maj málo hpček, ale nikomu to nevadí.

...

Samozřejmě pevně doufám, že trpaslíci budou totálně nepoužitelný, abych nebyla o nic ošizená, kdybych to náhodou hrála.
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #152 kdy: Srpen 18, 2013, 03:11:38 »

IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #153 kdy: Srpen 18, 2013, 21:30:05 »

Na úvod sem pastnu svůj příspěvek z Knihy návštěv, ať to nemusim psát znovu ;)

"Opět ten border kolem postav ... vlastně ne jen kolem postav, ale vůbec kolem všech aktivních věcí (páky, truhly apod.). To mě opravdu děsí. Druhá věc je záběr na toho útočícího klerika v červené róbě - klasická grafika Dark Messiaha. Ostatně o něm se už mluvilo na Open Dev, že bude mít pokračování. Pro mě to moc nadějně nevypadá, když to tak vidím, tak přemýšlím, proč to vlastně dělají jako krokovací dungeon?"

4Yuyana: Hned jsem si vzpomněl na Xana :D Jsem téhož názoru, proto se mi třebas pravidla ražená sérií TES líbí. Zlepšovat se používáním dané odbornosti. Pokud to neni hlavní dovednost, roste pomalu, ale pílí lze dosáhnout svého. Pravidla M&M jsou v podstatě výtah TES a AD&D, jenomže byly místy překombinované. Aneb to je to, proč je šestý díl považován za špičku "novodobé" historie M&M série :) Tam je svět ještě v pořádku ... :D
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #154 kdy: Srpen 19, 2013, 14:38:48 »

Ja si nevsiml ze uz to někdo dal do vice akcni knihy navstev:)
A mas pravdu, taky jsme premyslel proc to je vlastne krokovací. Asi proto aby to bylo jako ze stare skoly a mozna to da min práce, ale faktem je ze to tak nejak pusobi zbytecne. Ja osobne se na to docela tesim, ale hlavni důvod je ten ze velke dungeon rpg vyslo naposled před mnoha lety (wizardry 8 a WaW). Takze asi MMX dokazu odpustit dost věci.A mam pocit ze i kdyby to bylo jen z poloviny tak dobre jako ty stare dungeony, tak budu vzasade spokojeny. A rozhodne jim preju at s tim mají uspech, mohlo by to pomoct k restartu tehohle typu her.Treba se potom proberou lidi jako je třeba David Bradley a udela něco peknyho:)
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #155 kdy: Srpen 19, 2013, 15:54:52 »

Můj Bože! Vzpoměla jsem si na heslo k účtu! Už můžu svobodně vyjádřit svůj nesouhlas! :-D Tedy... ne s vámi. s nima.

TES systém má mnoho kladů. Pravda, neni to něco, co by bylo v MM tradiční. Na druhou stranu v mm je tradiční, že mám Granda bílý magie na patnácti a teprve si jdu koupit kouzla.

Nemyslim si ale, že by bylo vhodný spojit levelování a skilly, jako to má Morrowind. A klidně bych udělala pevný rozhození skillů do skupin podle povolání, takže mág by musel cvičit s mečem třeba 3x dýl :-).
IP zaznamenána

bubak

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #156 kdy: Srpen 19, 2013, 21:10:54 »

obětoval jste někdo 30€ a koupil si early acess na steamu? Prý je tam 1. akt, ale jestli to vydají 2014 tak ta čekačka bude hodně zlá :D
IP zaznamenána

bubak

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #157 kdy: Srpen 19, 2013, 22:57:11 »

tak jsem to koupil, jestli nekdo dokaze byt silnejsi nez ja tak to nekupujte a vydrzte to ! :D
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #158 kdy: Srpen 19, 2013, 23:04:55 »

Jestli s tím bude mít Limbic, potažmo Ubisoft, úspěch, je těžko říci. Dřív jak před Vánoci to nevyjde, naopak možná to vyjde až příští rok, jak načal bubak. Jenomže na ten už je nahlášeno pár titulů, které M&M X hravě převálcují. Neméně podstatné je rozlišovat obchodní a herní úspěch. Ono to svůj prodej mít určitě bude, otázkou je, zda-li se k tomu budou chtít hráči vracet a tudíž budou-li mít zájem o pokračování. Mě osobně třebas překvapila poznámka o Dark Messiah 2. Ten by měl pro Ubisoft větší význam.

Každopádně koukám zrovna na Steam a je tam ohlášená čeština :) 30 EU neni sice přepísklá cena, ale vzhledem ke své přetrvávající skepsi nemám zrovna v úmyslu se obětovat pro testování :D

Edit: 4bubak - dej pak vědět, jak to vypadá.
IP zaznamenána
This is the end ...

bubak

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #159 kdy: Srpen 20, 2013, 02:17:41 »

U této verze je typická družina, nejde ji nikterak ovlivnit, jakože pojedete 4 mágy na to rovnou zapomeňte, jsou rasy a classy a jiné vzít zatím nejdou, pouze jdou přerozdělit jinak dovednosti a body do atributů.
Nedostatky, na mapě si nemůžete dělat poznámky, mapa je jako kostičkovaný systém kde jsou vidět pouze přístupná místa a tečky(npc/vendoři), bohužel do mapy nejde nic zakreslovat/dělat si poznámky, takže než ve městě přijdete na to kde co je, tak pár herních dní na to padne.
Jediné co tam jde vidět jsou tečky, že je tam NPC nebo obchod, není u toho tooltip takže opět se neví co tam je :-(
Inventář je jeden velký společný, co se mi líbí, ještě je parádní hudba.
Bohužel si myslím, že je hra graficky v roce 2006+-, pavouci jsou překrásní, mají krásné dlouhé chloupky a hluboké oči, ale to prostředí a krajina, člověk by plakal, naštěstí to není o grafice, ale o hratelnosti. Kterou jsem si moc neužil protože hra je brutálně nestabilní v jedné průchozí lokaci kde je více nestvůr, někteří atakující NPC jsou neviditělní a jsou vidět pouze zbraně, 2D příšera by mi určitě nezmizela (další smutný majlík).
Tahového systému jsem se bál ale je dobrý, akorát jsem nepochopil, že když budu utíkat před příšerou tak se nevzdá a bude mě pronásledovat navždy, jsem se s jednou příšerou honil kolem většího šutru, je fakt že družina se po delší době unaví a nakonec umře hladem/šílenství nebo přežije jedna postava díky kanibalismu :)
Čeština ve hře nadělala pěknou paseku, kde v některých místech statistik (atributy) jdou slova přes sebe, a dost textů je stále v angličtině.
Hra abych řekl pravdu mě chytla i přes nedostatek že jsem si ji skoro nezahrál, zítra snad budu mít více štěstí s erorama.
Znovuhratelnost to asi mít nebude, jako VI-VIII, přirovnal bych to k průseru jako byla MM:IX, ale je tohle dá se říct beta tak snad se pletu. Kdyby jste měli otázky jako jesti beru nějaké léky, nebo něco o hře tak se zeptejte :-) teď už jen čekat do roku 2014 kdy dostanu plnohodnotnou verzi :P a snad tohle budou patchovat
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #160 kdy: Srpen 20, 2013, 05:40:23 »

No, moc pozitivně to nevyznělo, takže minimálně do vydání prvních patchů to bude hodně velká beta. Tohle je právě to, proč bych to teď nechtěl jako test zkusit. Plno věcí se v tom může ještě změnit, určitě na to budou i reakce směrem k vývojářům.

S tím utíkáním před monstry mě to překvapilo. Když na Open Dev prohlásili, že do hry bude implementován běh, čekal jsem automaticky, že to bylo myšleno spíše jako možnost z boje bez postihu utéct.

Postarší grafiku jsem taky zrovna nečekal, na druhou stranu moje minulá narážka na podobnost kněze s knězem v Dark Messiahovi by mohla klidně znamenat, že to bude mít společného možná více.

Otázku bych určitě měl. Ten border kolem předmětů (dveře, páky, truhly ...) se objevuje automaticky nebo až při aktivaci? Druhá věc jsou ty lítající čísílka kolem monster, jde tohle všechno opravdu v nastavení vypnout? Zajímal by mě i průběh boje. A nakonec, samozřejmě bych uvítal nějaký ten screenshot z volné krajiny :)
IP zaznamenána
This is the end ...

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #161 kdy: Srpen 20, 2013, 12:54:36 »

Takze nakonec jsem to nevydrzel taky:)
Musí se brat v potaz ze to je alfa verze, takze nedodelky a podivnosti tam jsou. Hral jsem to chvilku, ale dojem z toho mam celkem dobry.Grafika mi prijde pekna ale zatím krute neoptimalizovana. Litajici cisla vypnout jdou, ale jinak je nastaveni hry spartanske a moc toho nenabizi.Vecer to zkusim trochu vic a pokusim se stvorit nejake video z české verze a nekam ho nahrat, link sem pak hodim.
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #162 kdy: Srpen 20, 2013, 13:11:05 »

oprava: letajici cisla vypnout nejdou, jdou jen vypnout health bary nad hlavama potvor.
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #163 kdy: Srpen 20, 2013, 14:04:07 »

Tak tady je první video z tvorby postavy. Bohuzel program co mam na nahravani videa si moc z MMX nerozumi, takze nahravani videa ve meste moc nejde, ale zkusim pak jiny.Jeste udelam město, dungeon a venkovni lokaci.
http://www.youtube.com/watch?v=q10iYwoGEHY&feature=youtu.be
IP zaznamenána

flash

• Host
Might & Magic X Legacy
« Odpověď #164 kdy: Srpen 20, 2013, 16:09:26 »

Zbytek videii.
Město
http://www.youtube.com/watch?v=N56vnNRJhIA&feature=c4-overview&list=UUI1JwGTq2p71Y_N_qmfmOUA
Dungeon
http://www.youtube.com/watch?v=K4sqQloZd00&feature=c4-overview&list=UUI1JwGTq2p71Y_N_qmfmOUA
Venku
http://www.youtube.com/watch?v=851OalydgDk&feature=c4-overview&list=UUI1JwGTq2p71Y_N_qmfmOUA

Bohuzel hra bezi mizerne sama o sobe a když se prida ještě nahravani tak to je opravdu krokovací dungeon, ale snad jako ukázka k udelani si zakladni predstavy to postaci:)
IP zaznamenána
Strana: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 111