U této verze je typická družina, nejde ji nikterak ovlivnit, jakože pojedete 4 mágy na to rovnou zapomeňte, jsou rasy a classy a jiné vzít zatím nejdou, pouze jdou přerozdělit jinak dovednosti a body do atributů.
Nedostatky, na mapě si nemůžete dělat poznámky, mapa je jako kostičkovaný systém kde jsou vidět pouze přístupná místa a tečky(npc/vendoři), bohužel do mapy nejde nic zakreslovat/dělat si poznámky, takže než ve městě přijdete na to kde co je, tak pár herních dní na to padne.
Jediné co tam jde vidět jsou tečky, že je tam NPC nebo obchod, není u toho tooltip takže opět se neví co tam je :-(
Inventář je jeden velký společný, co se mi líbí, ještě je parádní hudba.
Bohužel si myslím, že je hra graficky v roce 2006+-, pavouci jsou překrásní, mají krásné dlouhé chloupky a hluboké oči, ale to prostředí a krajina, člověk by plakal, naštěstí to není o grafice, ale o hratelnosti. Kterou jsem si moc neužil protože hra je brutálně nestabilní v jedné průchozí lokaci kde je více nestvůr, někteří atakující NPC jsou neviditělní a jsou vidět pouze zbraně, 2D příšera by mi určitě nezmizela (další smutný majlík).
Tahového systému jsem se bál ale je dobrý, akorát jsem nepochopil, že když budu utíkat před příšerou tak se nevzdá a bude mě pronásledovat navždy, jsem se s jednou příšerou honil kolem většího šutru, je fakt že družina se po delší době unaví a nakonec umře hladem/šílenství nebo přežije jedna postava díky kanibalismu
Čeština ve hře nadělala pěknou paseku, kde v některých místech statistik (atributy) jdou slova přes sebe, a dost textů je stále v angličtině.
Hra abych řekl pravdu mě chytla i přes nedostatek že jsem si ji skoro nezahrál, zítra snad budu mít více štěstí s erorama.
Znovuhratelnost to asi mít nebude, jako VI-VIII, přirovnal bych to k průseru jako byla MM:IX, ale je tohle dá se říct beta tak snad se pletu. Kdyby jste měli otázky jako jesti beru nějaké léky, nebo něco o hře tak se zeptejte :-) teď už jen čekat do roku 2014 kdy dostanu plnohodnotnou verzi

a snad tohle budou patchovat