Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 18, 2026, 01:36:26
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Hudba do MM6  (Přečteno 13725 krát)

warzen

• Host
Hudba do MM6
« kdy: Únor 23, 2013, 23:16:44 »

Ahoj jak se da rozjet hudba do mm6? patch podle stranek mam ale hudba nejde. Kdyz vlozim play CD od MM8 tak hraje ve hre, ale play CD od mm6 nehraje. Nevite co s tim? Windows 7
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hudba do MM6
« Odpověď #1 kdy: Únor 24, 2013, 11:50:34 »

Jakej patch máš? Já mám GrayFace patch, normálně mám hudbu ve složce "Music" u nainstalovaný hry a hraju, ale jsem na XP, tak nevim, jak je to na 7čkách :-). Přes windows media jsem to dostala z CDčka do mp3 a pak jsem to pojmenovala od 2 do 16, samozřejmě ta první stopa neni hudba :-).

Špatná funkčnost zvuku byl důvod, proč jsem si ten patch nainstalovala. Zvuky blbly a fungovaly tak v 60% případů. Teď mám zvuk naprosto jak má bejt.

Nepoužívám herní CD na žádnej z těch tří dílů (6/7/8).
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #2 kdy: Únor 24, 2013, 13:48:22 »

Mně na sedmičkách zvuky jely u všech dílů (6, 7 i 8) i bez patchů bez problémů, na rozdíl od XP, kde mi zase pro změnu zvuky nejely vůbec. Asi to bude individuální. Zkus ještě režim kompatibility.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #3 kdy: Únor 24, 2013, 18:13:44 »

Zkusil bych to ještě postaru a zapojil audio kablík z mechaniky do zvukovky ... ovšem když teď nad tím přemýšlím, nevybavuju si, že by to moje poslední mechanika vlastně měla. Ale zkus kouknout a uvidíš.
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #4 kdy: Únor 24, 2013, 20:44:28 »

Elelmire ten kabel už je dávno k ničemu, byl tam, aby se nezatěžoval systém zbytečným převodem signálu. Při dnešních výkonech pc je k ničemu a dost pochybuju, že to bude mít nějaký efekt...
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hudba do MM6
« Odpověď #5 kdy: Únor 24, 2013, 22:22:57 »

Mě bez toho patche nejde sedmička ani spustit. Osmička jela dobře i se zvukama, ale nefungovala hudba. V šestce na jedněch winech jela i hudba normálně bez patchů a na druhym nešla půlka zvuků. Obojí XP, jen každý jiná verze.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #6 kdy: Únor 25, 2013, 00:17:52 »

U DVD mechanik je asi převodník už samozřejmostí. Jenom mě v této souvislosti napadá, jestli zrovna tohle nebude ten problém, protože to nemusí být úplně standardizované, resp. v době vydání MM6 se běžně počítalo s analogovou linkou. V takovém případě by to problém řešilo.

Hezky je to vyřešené u GOG verze, tam je hudební stopa nahrazená mp3. Jenom přijít na to, jak to funguje :)
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #7 kdy: Únor 26, 2013, 23:24:59 »

To by musel mít dotyčný atypickou vypalovačku, jinak by to nejelo nikomu... Doporučil bych stáhnout CD z netu a používat virtuální mechaniku.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #8 kdy: Únor 27, 2013, 06:48:29 »

Nemusel, tazatel ve skutečnosti ani nenapsal, co za mechaniku má. Z dnešního pohledu může splňovat vše, co je třeba.

I když se hudba zprovozní, tak podobný problém bude např. se zvuky chůze apod. To jsem do dneška už nikde do funkčního stavu nedostal. Naposledy opravdu jen na Windows 98SE. Jinak obraz Play CD ve virtuální mechanice mívá kupodivu stejné problémy.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hudba do MM6
« Odpověď #9 kdy: Únor 27, 2013, 08:31:22 »

Virtuální CDčko nemělo hudbu snad nikdy. Bylo udělaný z originálky, originálka hrála normálně, ale virtuální ne.
IP zaznamenána

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #10 kdy: Únor 27, 2013, 09:27:31 »

No jo, já jsem z orig CD doma nic nedělal, radši jsem si je stáhnul, i když origoše mám. Je zajímavé, že mně na sedmičkách třeba zrovna u šestky a osmičky zvuk chůze částečně funguje (přehrává se akorát na chodnících jinak ne, u osmičky navíc občas i na trávě), ale zase se mi trhaně přehrává hudba ve Svobodném přístavu (hraju právě přes virtuální mechaniku).

Na XP na starém pc mi zvuk chůze nefunguje nikde, ale hudba je u šestky plynulá. Eště bych teda možná zkusil laborovat s ovladačema zvukové karty, to taky může mít vliv.
IP zaznamenána

Yuyana

• Zasloužilý člen
Hudba do MM6
« Odpověď #11 kdy: Únor 27, 2013, 10:09:37 »

Super, jak to každýmu funguje jinak :-D. Já šťastná slyšim všechno dokonale. Sláva GreyFace.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #12 kdy: Únor 27, 2013, 10:23:47 »

Trhaný zvuk se mi právě objevuje u zvuků chůze (WinXP a MM6, ostatní díly jsou ve zvucích chůze němé), ale souvislý už ne. Přitom jsou mezi tím docela velké pauzy, jakoby se to chtělo rozeběhnout, ale pak to něco utne a zase chvilku až v další oblasti. Hudba přitom hraje dobře. Kdysi jsem se na to chtěl zaměřit, ale nějak jsem z toho upustil. Každopádně by mi v týdnu měla dorazit Audigy 2, tak jsem zvědav ... i když moc si od toho taky neslibuju, protože i ty integrované chipy ACxx jsou samozřejmě SB kompatibilní.

U GOG verze jsem si myslel, že to mají taky podchycené celé, ale zvuky fungujou/nefungujou úplně stejně. Přehrávání mp3 se tam řeší vloženou knihovnou, která zřejmě zaemuluje mechaniku. Ale právě absence zvuků chůze ukazuje ještě na jiný problém.

Při virtualizaci Win98 jsem myslím taky nebyl o moc úspěšnější, podle mě to bude mít všechno shodný softwarový problém, který při určité kombinaci je a při určité neni. U virtuálního CD jsem pak zažil oba stavy - hudba šla sama, nebo nešla vůbec.

Z podstaty záznamu zvukové stopy na CD by teoreticky mělo být vlastně jedno, jak to mechanika zpracuje, podstatný je formát výstupu. Tohle jde tak nějak mimo mě, ale zkoušeli jste doinstalovat Bink kodek?
IP zaznamenána
This is the end ...

ZecK

• Pokročilý
Hudba do MM6
« Odpověď #13 kdy: Únor 27, 2013, 21:47:55 »

Stejně se u mě projevuje to trhání hudby ve Svobodném přístavu. Nejdřív jen malé seky a pak je to horší a horší až nehraje vůbec, ale jen ta ve Svobodném přístavu. Jakmlie se přesunu do jiné oblasti hudba opět hraje normálně...

Mám v pc dvě zvukovky, jednu integrovanou (deska ASUS M4A79XTD EVO a v ní integrovaná zvuková karta) a pak mám v pc ještě kartovou do slotu Asus Xonar DX/XD.

Defaultní mám nastavenou integrovanou (repro v monitoru), která obsluhuje hry, ICQ, prohlížeče a podobné programy a na filmy a hudbu mám Xonara, který je minimálně o dvě třídy zvukově výš.

Můžu zkusit až se k tomu dostanu přehodit jako defaultní Xonar a uvidím co to se zvukem udělá. Ovladače mám u obou nejnovější.  

Kodeky mám akorát na filmy (k-lite) a bink tam pravděpodobně není.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Hudba do MM6
« Odpověď #14 kdy: Únor 28, 2013, 07:40:30 »

V K-lite Bink opravdu neni, musí se zvlášť stáhnout (viz http://www.radgametools.com/bnkmain.htm) když jsem to dřív zkoušel, tak to bylo tuším součástí Smack video od nich. Čas od času jsem to radil při grafických problémech s některými staršími hrami, kde to pak skutečně pomáhalo. Přitom by to ty hry měly mít už integrované, ale jak už jsem psal, tohle neni zrovna oblast, ve které bych se vyznal, takže důvody proč jo a proč ne mě nenapadají. U toho zvuku teda jen tipuju, ale za pokus to stojí.

Zkusit to přehodit můžeš, jistá šance tu je. Já mám pro změnu GIGABYTE MA785G-UD3H, což má zvukový čip ALC889A od Realteku. Ty tam máš koukám VIA VT1708S. Sice nemám k VIA obecně nejvřelejší vztah, ale minimálně co do funkčnosti to bude stejné. Taky bych to mohl ještě teoreticko zkusit prohnat zvukovkou na grafice.

Já měl třeba i docela hezký zážitek z přechodu WinXP Home na Proff. Čekal jsem, že to bude bez problémů, ale ono na těch Home mi toho šlo bez těch problémů více :D Naopak, hrátky s Virtualizací jsou pod Home složitější, hlavně kvůli nepodpoře VirtualPC apod.
IP zaznamenána
This is the end ...