Svět Might and Magic

Komunitní fórum stránek Svět Might and Magic

• Červen 17, 2026, 19:34:21
  • Vítejte, Host
Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání -

Autor Téma: Heroes (3)  (Přečteno 21790 krát)

Yuyana

• Zasloužilý člen
Heroes (3)
« kdy: Leden 30, 2013, 13:41:31 »

Nějak jste mě těma hádankama navnadili, mám teď neodolatelnou chuť diskutovat o Heroes...

Takže dotaz k Heroes 3: Který skilly preferujete na hrdinovi? Jaký povolání berete? Magický, nebo bojový?

(Já samozřejmě preferuju Kristiána, protože má modrý oči... ne, vážně, mám na něj takovou nostalgickou vzpomínku, hrála jsem za něj svojí první mapu, měla jsem obrovskou armádu, všechno jsme drtili, a pak jsem viděla na mapě zlatý draky. Měla jsem diplomacii a tak si říkám "třeba se přidaj." A houby, bylo jich 1700 a nepřidali se. Tak od tý doby si hrajem společně.)
IP zaznamenána

Kaucuk

• Nováček
  • *
Heroes (3)
« Odpověď #1 kdy: Leden 30, 2013, 15:08:54 »

U hrdinů záleží na tom, za co hraju. Castle-bojový, rampart-bojový, tower-magický, inferno-bojový, necropolis-magický, conflux - magický, fortress - bojový, stronghold - bojový, dungeon-magický
Skilly mam rád archery (pokud mam střílecí národ), taktiku, necromancy za necropolis, diplomacie, vzdělávání, logistiku...
Samozřejmě pokud hraju za magický národ, tak beru skilly co to podporujou...
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
Heroes (3)
« Odpověď #2 kdy: Leden 30, 2013, 16:56:41 »

bratr je pragmatik, takže hrdiny bere podle systému je bojový, má specializaci na logistiku, případně aby měl logistiku aspoň jako první dovednost, jeho oblíbený hrad je kobka, takže si vždycky bral Gunara (jestli se tak jmenuje, už si to nepamatuju jako kdysi)
splňuje všechno + má navíc útočnost, potom si zásadně brával střelectví, moudrost, magii vzduchu a země na cesťácký kouzla.. mobilita je základ, obzvlášť pokud člověk hraje XL mapy, navíc bojový hrdina má při velkém počtu jednotek vždycky výhodu v pozdějších částech hry, kdy jsou velké armády, bylo to tak vždycky... jediný co by to mohlo ovlivnit, tak že by útočný kouzla braly podle procent jako v Heroes kingdoms

já mám oblíbenej hrad Rampart a tam je pro mě srdcovka Ivor.. kombinace střelectví, útoku a specializace na elfy + má vždycky tak 10+ elfů do začátku, což člověka krásně nakopne.. skilly stejně jako bratr, ale občas zabrouzdám i do magie vody kvůli požehnání a modlitbě
oheň používám jenom někdy, protože jediný kouzlo co tam používám je berserk

další hrdinové co mám rád je Tazar z fortress, Fujin z confluxu, ten skřet se specializací na skřety ze strongholdu (je to alternativa Ivora) a to je asi všechno
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Yuyana

• Zasloužilý člen
Heroes (3)
« Odpověď #3 kdy: Leden 31, 2013, 03:30:17 »

Bratr má rád Solmyra. Já taky, ale já nehraju za Toweráky, protože za ně hraje bratr :-).

Nejradši mám ramparty, i když mě štve absence Kristiána. Přitom by se mi za ramparty hodil víc, castle nepotřebujou leadership, maj morálku až nad hlavu :-D. (Jako v disciples, tam maj zas lidi tunu healu a totálně ho nedokážou využít :-p.) Ona ta balista neni zas tak úžasná, já to uznávám, ale tak.. na ty moje nostalgický chvilky to stačí :-).

Ivor je dobrej, proti němu neni co namítnout :-). Praktickej a navíc estetickej :-). Taky se mi líbí jeho jméno. Mít syna, jmenuje se po něm. (Sandro zní taky dobře, ale to by si z něj asi dělali spolužáci srandu :-).) Jo, štítí se magie ohně. No co se dá dělat.

Wau, teď jsem zjistila, že všechny čarodějnice jsou female! :-D Ono to na těch gnolech a ještěranech neni moc poznat. No, na některejch lidech taky ne. Taky mě zaujalo, že se rytíři nemůžou naučit nekromancii. Vážně, to je diskriminace! Kristián chce svý kostlivce! :-D Bude si na nich zkoušet leadership. Nebo radši balistu.

Drakon (ten za fortresáky) je fakt fešák. Hyeny se mi vždycky líbily, zvlášť ty velký kulatý uši.

Mě jsou samozřejmě tradičně na první pohled sympatický hrdinové, který maj nějakou zbytečnou schopnost, která jim blokuje místo pro něco použitelnýho :-D.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Heroes (3)
« Odpověď #4 kdy: Leden 31, 2013, 06:41:33 »

Dungeon a Malekith, Deemer nebo Darkstorm, případně Necropolis a Aislin. Za bojovníky jsem to hrával na počátku, ale pak jsem se víc zaměřil na mágy. Hodně záleží i na mapě. Oblíbené dovednosti jsou klasicky magie - Earth (kvůli Town Portal, u Aislina Animated Death), Fire (Armageddon) a Inteligence, případně Sorcery. Z těch nebojových Logistics případně i Pathfinding.
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Heroes (3)
« Odpověď #5 kdy: Leden 31, 2013, 16:39:39 »

No jo, tradiční problém, kolik bojovejch, magickejch a cestovních skillů :-). Když vezmu, že nevim  dopředu, jaký kouzla budu mít, tak je to trošku hazard. Já mám ráda mistry magií, ale přeci jen kouzlim jen jednou za kolo, že. Každá magie má plusy i mínusy, asi záleží i na konkrétnim národu. Je škoda, že si člověk nemůže vynalézat kouzla.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Heroes (3)
« Odpověď #6 kdy: Únor 01, 2013, 11:12:39 »

Ono to +/- vyjde vždy nějak. Když neni Armageddon, tak se objeví Chain lightning nebo Implosion. Neni nic krásnějšího, než-li útočníkovi dobývajícímu hrad zlikvidovat balistu na jednu ránu :D Je pár map, kde to nevyjde, tam holt dobírám Offense apod. - co je platný mít silný kouzla, když mám 3-5 černých draků a soupeř 10 :D

Za bojovníky jsem to hrál hodně ve dvojce, přišlo mi to docela vyrovnané. Ve trojce je ale vycvičený mág prostě lepší volbou. Hlavně proto, že narozdíl od MaM, v HoMaM kouzlím každé kolo ... :)
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Heroes (3)
« Odpověď #7 kdy: Únor 01, 2013, 11:20:40 »

Myslíš katapult, že jo :-p. Počítač na něj mívá skill pěkně často, parchant. A skoro vždycky hned trefí bránu. To já tim střílim jak slepoň. Moh by bejt jednotnej skill na všechnu tuhle bojovou techniku :-p. To by vyřešilo problém.
IP zaznamenána

Elemir

• Administrator
  • Zasloužilý člen
  • *
Heroes (3)
« Odpověď #8 kdy: Únor 01, 2013, 11:32:49 »

Jasně, katapult ... teď se mi to zamotalo :) I když to bylo obráceně a měl jsem skill já, tak nic moc. Ale když zamíříš při plném skillu na hlavní věž kousek pod úroveň obránce, tak je vysoká pravděpodobnost, že trefíš zrovna hlavní věž nebo jednu z bočních. Většinou je to i tak naprd. Hradby je pro mě lepší zdolávat leteckou jednotkou nabo úžasným kouzlem Teleport :D
IP zaznamenána
This is the end ...

Yuyana

• Zasloužilý člen
Heroes (3)
« Odpověď #9 kdy: Únor 01, 2013, 11:42:33 »

Dobrý jsou kyklopové :-p. Já vždycky mířim na tu horní věž, tak se mi trefuje brána nejlíp :-D.

Pak je tu samozřejmě obrana hradu. Zničit katapult je fajn, ale takhle se mi jednou postavil nepřítel před bránu tak šikovně, že jsem nemohla ven :-D. Málo létajících, střelci jedni... to byl hodně ošklivej souboj, pěkně mě roztřílel. Už si nepamatuju, jak to dopadlo, asi padly hradby a já se osvobodila :-D.
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
Re:Heroes (3)
« Odpověď #10 kdy: Leden 19, 2016, 09:12:42 »

Přátelé.
Kdo z vás má nainstalovaný neofic. mód, ovšem velmi zdařilý (Horn of the Abyss), zkuste si zahrát tuhle mapku: http://www.maps4heroes.com/heroes3/maps.php?keywords=&type=&size=&difficulty=&sort=3  (mapa Prismatic Greed).
Je extrémně velká a obtížnost má hard - tyhle obtížnosti většinou dávám. Jinak už to hraju dvě odpoledne až do půlnoci v kuse a mám objevenu asi tak polovinu mapy :-)
Kdyby jste měli jakékoliv dotazy k Horn of the Abyss (podle mě nejlepší mód na Heroes 3), tak se ptejte.
IP zaznamenána

JCMurphy

• Starší člen
« Odpověď #11 kdy: Leden 19, 2016, 15:44:42 »

Abyssální roh jsem nikdy nezkoušel, já hrál jenom WoG a tam jsem se řádně vyřádil... co to přidává?
IP zaznamenána
Zura ja nai, Katsura da!

Lordgraa

• Mladší člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: Leden 19, 2016, 19:35:24 »

Abyssální roh jsem nikdy nezkoušel, já hrál jenom WoG a tam jsem se řádně vyřádil... co to přidává?

http://worldofheroes.cz/index.php/heroes-iii/frakce-a-hrdinove/zatoka-cove

Krom nového města Cove ještě nové předměty/artefakty, budovy, vylepšený editor map, nové kampaně (četl jsem jen v polštině, ale asi budou i v ANJ) a opravuje bugy (hlavne grafické) H3.

Oficiální stránky pak zde: http://www.hota.acidcave.net/about_the_project.html
IP zaznamenána
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic http://www.worldofheroes.cz

Lord Owl

• Host
« Odpověď #13 kdy: Leden 21, 2016, 12:30:19 »

JCMurphy:  HoTA přidává krom zmíněného taky vyznámně vylepšené myšlení UI, tedy na mně někdy až moc :-)..   Jinými slovy se nepřítel chová někdy dosti vymočeně. Kupříkladu ne vždy při dobývání hradeb vám balistami ostřeluje nejslabší jednotku, ale pokud má vlastnost balistika, tak vám klidně střílí do draků či andělů.
Jinak já to hraju asi od verze 3.2 (nyní je asi 4.12). V té poslední verzi byl přidán jakýsi tvoreček, který umí dávat kouzlo hypnotize, ale nějak jsem na to ještě nepřišel jak...
Mi osobně přišel WOG dosti přeplácaný, naopak HoTA opravdu klade důraz na vyváženost. Jenom v těch kampaních si dávám na čas, ty si nechávám jako poslední. Je tam totiž možnost hrát dosti single mapek.
IP zaznamenána

Lord Owl

• Host
« Odpověď #14 kdy: Leden 21, 2016, 12:42:09 »

Oficiální stránky pak zde: http://www.hota.acidcave.net/about_the_project.html

Moc oficiálně to nevypadá, když mají v downloadu verzi 1.2.
Autoři jsou nějací rusové převážně, nikoli poláci, bych řekl.
Ale ty fan-arty na té stránce jsou vydařené.

Každopádně kdyby šel Ubisoft tímto podobným směrem, tj. H6 by ve verzi H7 profesionálně modifikovali, nemusela by ta upadající křivka celé série vypadat tak strašlivě.
IP zaznamenána