bratr je pragmatik, takže hrdiny bere podle systému je bojový, má specializaci na logistiku, případně aby měl logistiku aspoň jako první dovednost, jeho oblíbený hrad je kobka, takže si vždycky bral Gunara (jestli se tak jmenuje, už si to nepamatuju jako kdysi)
splňuje všechno + má navíc útočnost, potom si zásadně brával střelectví, moudrost, magii vzduchu a země na cesťácký kouzla.. mobilita je základ, obzvlášť pokud člověk hraje XL mapy, navíc bojový hrdina má při velkém počtu jednotek vždycky výhodu v pozdějších částech hry, kdy jsou velké armády, bylo to tak vždycky... jediný co by to mohlo ovlivnit, tak že by útočný kouzla braly podle procent jako v Heroes kingdoms
já mám oblíbenej hrad Rampart a tam je pro mě srdcovka Ivor.. kombinace střelectví, útoku a specializace na elfy + má vždycky tak 10+ elfů do začátku, což člověka krásně nakopne.. skilly stejně jako bratr, ale občas zabrouzdám i do magie vody kvůli požehnání a modlitbě
oheň používám jenom někdy, protože jediný kouzlo co tam používám je berserk
další hrdinové co mám rád je Tazar z fortress, Fujin z confluxu, ten skřet se specializací na skřety ze strongholdu (je to alternativa Ivora) a to je asi všechno